- 10 Ağustos 2009
- 26.096
- 18.285
-
- Konu Sahibi philosophy
- #1.621
Hmm çok övüyorlqr canım ben hiç denemedim kendim yağlardan falan maske yapıyorum iyi bi maske bulsam alıcam bende varmı bi önerin?Watsonun o avakadolu ve diğer çeşitleri olan maskeleri hiç ama hiç iyi değil kimyasalın dibi.
canim istanbulda nerden alirsin bilmiyorum belki alan arkada varsa yardimci olabilir hic olmazsa internetten siparis verirsinİstanbuldayım
Canım no poo şampuansız saç yıkamaHanımlar ben bu topiğe bayıldım öyle iyi gekdiniz ki anlatamam
Hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun
İyiki M maviduvar1 tavsiye etmiş de buluştum burayla
2 günde 162 sayfayı irdeleyerek okudum
Çok şey kazandım öğrendim
No poo nedir onu bilemedim
Hepiniz güzel yazıyorsunuz ama ben özellikle M maviduvar1 ve @The Black okumaktan acayip keyif alıyorum varolun:)
Hım çok teşekkür ederim canım evet modern zamanda zor ben zaten hep bıttım sampuanı kullanıyorum ama gercekten hersey kimyasal ve zararlıCanım no poo şampuansız saç yıkama
Şampuan yerine karboonat saç kremi yerine sirke kullanıyosun ama birden geçmek imkansız tabi
Öncelkle saçlarının alıştığı silikondan arınması gerek uzun bi süre hem bitkisel şampuan yada sabun ve içeriği tamiz şampuanla başlaman gerekiyor
Saçların bu duruma alıştıktan sonra sadece bitkisel bir ürün kullanıyosun tabi buda saç alışana kadar
En son karbonat ve sirke ikilisine geçebilirsin
Sabır işi..
Malesef öyle bende sabun kullanıyorum kendimce şampuan haline getiripHım çok teşekkür ederim canım evet modern zamanda zor ben zaten hep bıttım sampuanı kullanıyorum ama gercekten hersey kimyasal ve zararlı
Tarif verebilir misin, nasıl oluyo?Malesef öyle bende sabun kullanıyorum kendimce şampuan haline getirip
Ben ev yapımı zeytin yağlı defne sabununu rendeleyip benmari usulü eritiyorum.Yanlız normal sabun kıvamında olacak diye düşünmeyin çok çok daha sıvı olması gerekiyor (yarım kalıp sabunu 4 bardak su gibi)Tarif verebilir misin, nasıl oluyo?
Tatli yiyomusun pekievdekı katı meyve sıkacağını bı arkadaşıma verdım meyveyı sıkmıyoruz zaten oğlum katı gıdaya gecınce almıştım oyle duruyodu hemde meyve suyu cok zararlı bısey oda ıstıyodu verdım gıttım
dun gece yasadıgım bı olayı anlatıyım sıze 40 gundur seker yemıyorum sadece bır kere yedım oda 1 ay onceydı
bır aydır sıfır seker bunu gonul rahatlığıyla soyluyorum
aksam arkadaşa gıttık kahve yapmış sekerlı bılemedım buyuk bı yudum aldım ağzımdan çıkaramadım da yutmak zorunda kaldım mutfağa gıtsem çıkarsam cok ayıp olcaktı yapamadım
eve geldık mıdem de bı yanma bır ıshal sıze anlatamam gece sekersız cay dışında ıctıgım tek sey oydu bıseyde yemedim
mıdem bulanıyo ama kusamıyorum sankı curuk bısey yemısım gıbı mıdemın yanmasını durduramadım sade soda ıctım yattım sabah ıshalım bıtmek uzereydı bır ay sekersız vücuda sekerın etkısını hemde toplasan bır kup sekerı anca vardır benım bardağımda kendım bızzat yasadım
Hindistancevizi yağı bende kullanıyorum,mercimek unu nereden aldın,bir de kabak çekirdeği unu duymuştum nereden bulunur acaba?aslında çok fazla alternatif var ama fabrikasyon ürünler tüketmek çok daha kolay geliyor ve çevremizdeki gıdalar da bu yönde,mesela hâlâ beyaz unu ve şekeri hayatımdan cikarirsam yaşayamam gibi geliyor.Kalinkaselin, ayy benimde midem bulandi suan anlattiklarindan.cok guzel anlatmissin ne guzel cogunuda hayata gecirmissin.
Ben,iki hafta önce bir kac dogal ürun aldim.Aldiklarimin icinde kabuklu pirincte vardi.zaten pirinci Az tuketmeye calisiyorum ama arada iyi oluyor.ilk pisirdigimde anladim ki,onceden yedigimiz pirinler pirinc degilmis.Cünki pismesi o kadar uzun surdu ki,sasirdim bi önce ,sonra dank etti.tadida yarma gibi,kabugu acilmis ve doyuran lezzetli bir yani vardi.o aldigim kücuk Paketin yarisi duruyor.Az tuketmeye calisiyorum ya ondandir,onceden koca bir tencere yapardim,yenirdi ama Gene ac hissediyorsun kendini.
Mercimek unu aldim,kek ,pogoca unun kullanildigi her yerde kullanilir yaziyor ama bilmiyorum.Henuz arastirma safhadindayim.
Hindistan cevizi yagi cok saglikliymis,deneme amacli aldim,kurabiye yapicam ,treyagi yerine kullanicam.yemeklerede kullandim iyi yani
hindistan cevizi unu ,haziri bizim burda cok pahali.ama bildigimiz pastalara kullandigimiz hindistan cevizini kendimiz ögutup yapabiliriz diye okumustum ama henuz denemedim.mercimek unuda ayni sekil ...
Onun haricinde unsuz ,muz ve yumurta ile yapilan pankek denedim,güzeldi bence .elma yada baska meyvelerle olur mu?denemek lazim.
Unu tam bugday aldim,esim illa hazir ekmek yiyor evde yapilani yemiyor ona nasil cozum bulucam bilmiyorum.
Haa birde en onemlisi mevsiminde sebze meyve tuketmek.malum simgilerde her mevsim her seyi bulabiliyoruz ve sagliksiz olan da bu aslinda.
Ben kendi capimda birseyler yapiyorum ve arastiriyorumda halen M maviduvar1 sayesinde burayida buldum,bi tesekkurde benden sana canim benim :)
Hayir canım şekeri hiç kullanmiyorum az önce esimlede konuştuk evde artık tatlida yapmiycaz çay kahve yıllardır şekersiz içeriz zaten:)Tatli yiyomusun peki
Canim Ben yurtdisinda yasiyorum,Turkiyede nerde bulunur bilmiyorum.Belki yasadigin yerde real varsa orda buyuk ihtimal bulunur.olmadi internetten bulunur belki.Ben tam olarak denedim mercimek ununu,denneten sonra kendim öguturum belki...simdilik bi fikrim yok.Hindistancevizi yağı bende kullanıyorum,mercimek unu nereden aldın,bir de kabak çekirdeği unu duymuştum nereden bulunur acaba?aslında çok fazla alternatif var ama fabrikasyon ürünler tüketmek çok daha kolay geliyor ve çevremizdeki gıdalar da bu yönde,mesela hâlâ beyaz unu ve şekeri hayatımdan cikarirsam yaşayamam gibi geliyor.
Seker yerine,hurma serbeti falan yapanlar var.en azindan sütlü tatiller yapmak icin iyi olurdu.Gecenlerde cok tatli bir meyveyle. Pudding yaptim ,hic tat vermedi.Belkide meyve oranini arttirsaydim olurdu.Hayir canım şekeri hiç kullanmiyorum az önce esimlede konuştuk evde artık tatlida yapmiycaz çay kahve yıllardır şekersiz içeriz zaten:)
Tebrik ederimHayir canım şekeri hiç kullanmiyorum az önce esimlede konuştuk evde artık tatlida yapmiycaz çay kahve yıllardır şekersiz içeriz zaten:)
Çok ironik olmuş:)Son mesajimi yazarken agzimda bir dilim mozaik pasta vardi
Ölem ben
su an kilo verme asamasindayim ve su an için yok ama kilo vermem bitince sabahları bir meyve yiyebilirim:) karpuzu falan kahvaltıda yemem gerekecek yazın aslında arada bir yerdim ama devamlı olarak yazın bunu yapabilirmiyim bilemiyorum:)Seker yerine,hurma serbeti falan yapanlar var.en azindan sütlü tatiller yapmak icin iyi olurdu.Gecenlerde cok tatli bir meyveyle. Pudding yaptim ,hic tat vermedi.Belkide meyve oranini arttirsaydim olurdu.
Seker kullanmiyorsan ,seker Alternativin var Mi?