- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
-
- Konu Sahibi philosophy
- #1.561
Ben yavaş yavas kesmeye çalışıyorum,paketli ürünleri,hatta şeker .Un vs.. henüz tam baslamadim ama psikolojik olarak hazırlıyorum kendimi :)boraksın çok zararlı olduğunu duydum. bazı ülkelerde yasaklanmış. acaba bizim temizlik ürünlerinde de var mıdondurma çubuklarında kullanılıyormuş yazılardan okuduğum kadarıyla ve zehirliymiş.
gofretlerde ve dondurma külahlarında da çıtırlık verdiği için kullanılıyormuş.
ya bir de bunlar tespit edilenler. bir de bilinmeyen henüz ortaya çıkarılmamış ne ürünlerde neler neler kullanılıyordur.
karatay hep diyor ya poşete girmiş her şey zararlıdır. o ürün uzun ömürlü lezzetli olsun diye içlerine koymadıkları yok. hakkaten de öyle. şu abur cubur ve tatlılardan da kendimi bir azad etsem... yeniden doğmuş gibi olacağım.
senelerdir onu yapıyoruz biz. süper oluyor. eve un, şeker, makarna, pirinç, patates, sofra tuzu, ekmek sokmuyoruz yıllardır. yarı yarıya hallettik sayılır ama bu kolay kısmı. asıl halledemediğim çikolata abur cubur bölümü. çünkü resmen bağımlıyım.Ben yavaş yavas kesmeye çalışıyorum,paketli ürünleri,hatta şeker .Un vs.. henüz tam baslamadim ama psikolojik olarak hazırlıyorum kendimi :)
etimatik i ben de merak ediyorum uzun süredir ama çamaşır özellikle de beyazlar konusunda çok hassasım. iyi mi gerçekten. ? önerinize göre denemek istiyorum ben deBenim evimde seninki gibi yeni evlendim ihtiyacm olmayan hiçbirşey almadım.Kitaplarımda aynı malesef kutulardalar
Giysi dolabımı max üç ayda bir gözden geçirir son üç ayda kullanmadığım ne var ise ihtiyacı olan birisine veririm.
Kozmetiğe fazla para vermem allık lip balm rimel bb krem bitmeden yenisini almam yedeklemem zaten çok uzun süre gidiyorlar.
No-poo ya geçmeye çalısıyorum altı ay kadar bitkisel şampuan kullandım saçım alıştıktan sonra kendi yaptığım şampuana başladım (zeytin yağlı defne sabununu benmari usulu eritip içerisine bir ampul evin,bir ampul bemiks,20 damla çam terebentin yağı koyuyorum)bi suredır bir yıkamada bunu kullanıyorsam diğerinde karbonat ve sirke kullanıyorum gayet iyi oldu saçlarım çok daha bakımlı
duş jeli almıyorum onun yerinede doğal sabun kullanıyorum.Vücut nemlendirici olarak bebek yağına kakao yağı ekleyip sürüryorum mis gibi oluyor
Elma sirkesi vazgeçilmez ürünün yüzüme tonik olarak,yer silmek için,bulasık makınasında parlatıcı olarak kullanıyorum.
Çamaşır makinasına etimatik kullanıyorum.
Banyo vs içinde arap sabunu
Gereksiz bir sürü ıvır zıvırdan kurtuldum
süper olur. merakla bekliorum ben de kozmetik manyağı biri olarak bunu yapmalıyım. belki feyz olursun bana :)Kozmetik cekmecesi öncesi sonrası yapcam:)
Ben lekeleri elimde sabunla yıkıyorum
Yoksa etimatik leke çıkarmada cok başarılı diyemeyiz
Ben dedim ki leke mi önemli sağlık mı
Bırak lekeli kalan kalsın,eşya nihayetinde
Merhabalar.
Zeytinyağlı defne sabunu aldım saçım için. Elimdeki şampuanlar bitince kullanacağım. Vücuduma zaten sabun uyguluyorum ve çok da memnunum.
Yüzey temizleyicileri ben de bıraktım. Elma sirkesi kullanıyorum. Çok az miktarda arap sabunu bazen. Çamaşırlar için yumuşatıcı kullanmamaya yeni karar verdim. Bakalım başarabilecek miyim.
canim ben yarim ölcü koydum deterjan lekesine birde makina fazla dolu olmayacak. bide su anda etimatik hassas cikmis renkliler icin alip denemedim ama alma planim var. esinin camasirlari lekeliyse elinde önceden lekeli yerleri yikayabilirsin arap sabunuyla ise yariyor.Etimatik renklilerde leke bıraktı benim kolay kolay erimiyor sen nasıl kullanıyorsun. Yarısı kaldı öylece vermekte istemiyorum.
canim ben yarim ölcü koydum deterjan lekesine birde makina fazla dolu olmayacak. bide su anda etimatik hassas cikmis renkliler icin alip denemedim ama alma planim var. esinin camasirlari lekeliyse elinde önceden lekeli yerleri yikayabilirsin arap sabunuyla ise yariyor.
Ne yiyorsunuz peki,mesela ekmek olmayınca doyuyormusunuz? Bende dedim ya psikolojik olarak hazırlanıyorum suan,mesela çaya,kahveye şeker koyuyorum hâlâ.senelerdir onu yapıyoruz biz. süper oluyor. eve un, şeker, makarna, pirinç, patates, sofra tuzu, ekmek sokmuyoruz yıllardır. yarı yarıya hallettik sayılır ama bu kolay kısmı. asıl halledemediğim çikolata abur cubur bölümü. çünkü resmen bağımlıyım.
iki üç gün çikolata ya da abur cubur yemediysem üçüncü gün resmen titreme geliyorbağımlıyım işte. içlerine ne koyuyorlarsa bağımlı yaptılar beni. şu 21 gün olayını yapınca tatlarını unutuyormuşsun ama 21 gün nasıl dayanacağım
en fazla 1 hafta tuttum kendimi. sonra gecenin bir yarısı dondurma sipariş ettimnasıl canım çekiyor. o sıra hiç fark etmez abur cubur olsun da... ama tuzlu abur cuburlar değil tatlı olacak.
çaya kahveye şeker atmam midemi bulandırır ama bu çikolata dondurmaya öyle bir koyuyorlarmuş ki şekeri mideni bulandırmıyormuş. özel kimyasallarla bulantıyı engelleyip şeker yüklemesi yapıyorlarmış. böylece bağımlı oluyormuşsun.
ama evde beyaz şeker olarak gram şeker yok. o beyaz beyaz görüntüsü bile midemi bulandırıyor
bu ne biçim bir kısır döngüdür arkadaş
merhabasenelerdir onu yapıyoruz biz. süper oluyor. eve un, şeker, makarna, pirinç, patates, sofra tuzu, ekmek sokmuyoruz yıllardır. yarı yarıya hallettik sayılır ama bu kolay kısmı. asıl halledemediğim çikolata abur cubur bölümü. çünkü resmen bağımlıyım.
iki üç gün çikolata ya da abur cubur yemediysem üçüncü gün resmen titreme geliyorbağımlıyım işte. içlerine ne koyuyorlarsa bağımlı yaptılar beni. şu 21 gün olayını yapınca tatlarını unutuyormuşsun ama 21 gün nasıl dayanacağım
en fazla 1 hafta tuttum kendimi. sonra gecenin bir yarısı dondurma sipariş ettimnasıl canım çekiyor. o sıra hiç fark etmez abur cubur olsun da... ama tuzlu abur cuburlar değil tatlı olacak.
çaya kahveye şeker atmam midemi bulandırır ama bu çikolata dondurmaya öyle bir koyuyorlarmuş ki şekeri mideni bulandırmıyormuş. özel kimyasallarla bulantıyı engelleyip şeker yüklemesi yapıyorlarmış. böylece bağımlı oluyormuşsun.
ama evde beyaz şeker olarak gram şeker yok. o beyaz beyaz görüntüsü bile midemi bulandırıyor
senelerdir onu yapıyoruz biz. süper oluyor. eve un, şeker, makarna, pirinç, patates, sofra tuzu, ekmek sokmuyoruz yıllardır. yarı yarıya hallettik sayılır ama bu kolay kısmı. asıl halledemediğim çikolata abur cubur bölümü. çünkü resmen bağımlıyım.
senelerdir onu yapıyoruz biz. süper oluyor. eve un, şeker, makarna, pirinç, patates, sofra tuzu, ekmek sokmuyoruz yıllardır. yarı yarıya hallettik sayılır ama bu kolay kısmı. asıl halledemediğim çikolata abur cubur bölümü. çünkü resmen bağımlıyım.
Ekmek onemli bi besin maddesi bana gorekızlar ben şuan diyetisyenin verdiği bir diyet uyguluyorum...
ben hiç ekmek yemezdim.
şimdi 3 öğün ekmek var menülerimde ... işin garibi kiloda veriyorum. ve inanılmaz tok oluyorum.
bu arada beyaz ve kepek tüketmemi istemiyor diyetisyen. çavdar yada tam buğday istiyor. ekmek konusu geçince yazmak istedim
arap sabunu cok iyi fikir ben uzun zamandir kullaniyorum elma sirkesi ve arap sabununuDiğer deterjnlardan aldım canım beyazların da rengi değişmeye başladı o yüzden ben tercih etmiyorum. Ama arap sabunu alıcam yerleri onunla silcem.
Kizlar
Sacimi sabunla yikadim
Dipler iyi ama uclar cok kotu oldu
Sanki ekstra bi durulama gerekiyo
Sacim sabunlu kaldi hissi yasadim
Esime bahsettim
Ayni sabunun birde sampuani varmis
Onu alalim sana dedi
Onu deniycem bakalim
Ben sifir kimyasal sifir seker un vs cok az alisveris falan yapamam
Minimuma indirebilirim
Bu surecte bunu anladim