sade yaşam

Zeyti

Yağlı sabunun o keçe gibi yapan yapısını ancak elma sirkesiyle yok edebilirsin canım elma sirkesini yariyariya sıcağa yakın ılık suyla sulandıracak bir bardakta sabunlandiktan sonra iyce saçına yedir o ara kitlem falan beş dakika beklesin sonra tara yumuşar islakken hala eline sert gelebilir ama kuruduktan sonra pırıl pırıl olcak:)
Ay canım ben öyle yapayım

üzüm sirkesi mi? cidden yarıyor mu işe? :KK57:
evet çok standart bir şeydir bir dene mutlaka parlatıcı gözüne üzüm sireksi koy elma da yarar diye bilirdim ama .... belki makinanda bir şey vardır bulaşık mkainalarının parlatıcı bölmeleri en hızlı bozulan parçalardır. makinan arçelik beko yerli üretim bosh ya da profila ise böyle bir sorunla da karşı karşıya olam olasığın çok yüksek neyse sözün özü evet üzüm sireksi :KK70:

Yaa bak üzüldüm şimdi
Eltim o parlatıcyo halıda hiç çıkmayan lekelerdde kullanıyır ve o inatçi lekeleri çıkarıyor
Böyle bir şeyin vucudumuza karustığını bilmek cok üzücü
Bu ara bulaşık makinesi çamaşır makinesinde hanhi deterjanları kullandığını ev temizliğinde neleri kullandığını ayrıntılı yazabilir misin
Ben de örnek alayım
ben maliyeti çok pahalı olduğu için açıkçası borlu falan hani evde deterjan yapıyorlar ya ona giremedim . sadece sıvı deterjan kullnıyorum. 50 derecenin üstünde yıkama yapacaksam hacışakirin granül bebek sabunlarından kulalnıyorum ama dikkat koyu renklerde parça parça kaldığını görebiliyorsun.. yüksek sıcaklıkta da kullnamamın sebebi granül sabunlar düşük sıcaklıkta eriyemiyorlar. bir de soğuk suda çok kısa program kullanamaya dikkat ettiğim için... ve evde de bebek falan olmadığı için, sadece nevresimsler v.s...

Bulaşık makinası için arap sabunu ve sirke kullnıyoruma ncak arap sabunu da kolay eriyen birşey değil ve enzimli olmadığı için istediğin sonucu alman için bulaşıklarını çok düzgün yerleştirmen gerek ben genelde mülteci kaçıran gemi gibi yerleştirdiğim için bazen yıkanamamış şeyleri oluyor... dikkatli yerleştir ve süzgecini sürekli temiz tut 3 yıkamada bir çıkart bir fırçala... modern deterjanlar insanları bunlardan arındırmak için ama herkes hasta...

kireç çıkartmak için sirekli su kullanıyorum, koy, kaynat. çaydanlığın boyutuna göre koyacağın sirkeyi ayarla... az koyarsan çıkartamaz ama ayarı tutturursan pırıl oluyor...

lavabo açmak için bir paket karbonat döküp üstüne yarım şişe ılık sirke döküyorum açılıveriyor lavabolarım ...

Yer temizlerken suyun içine sirke koyuyorum, arap sabunu ya da beyaz sabun...

Halılar içinde kesssinlikle beyaz sabun bir de biri kardan bahsetti yağan karın üst katmanını halınıza döküyorusunuz ve bir yarım dakika sonra süpüyormuşsunuz kar çamur gibi çıkıyormuş halını ise pırıl pırıl oluyormuş bu çok eski bir konak temizkliği tekniğiymiş... bu kış deneyeceğim bakalım

Sebzelerin özellelikle de yeşillikleri belirli parazit ve böcekleri öldürdüğü için sirkeli suda bekletiyorum.

Saçlarımı yıkamak için zeytinyağlı sabunu çok seviyorum... genelde köylü pazarlarındaki en çirkin görünümlü olanında ya da çocukluğmuzdaki sabunların kokusunu taşıyanından alıp bir deneyin... keçe gibi olmasını dert etmeyin çok havalı, ne güzel elektriklenmeyen ama havalı saçlar... daha ne olsun....:)

cildim için kil maskesi.... emiiinn olun neler aldım, aldırdım ne doktorlara gittim... kimler ne reçeteler yazdı... milyonlar döktüm kazıtmadan sonra sadece kil kil kil.... alın bir çorba kaşığını evde ne varsa karıştırın yüzünüze sürün sonra da Allahım şu pembe pirensesin işlerini bir yoluna koy senin kudretin yeter herşeye diyye bana bir dua edin.... bir iki site karıştırın isterseniz cilt tipinize uygun olarak bir leyler yapın

cilt temizleyici ya da makyaj temizleyici tonik olarak kaloriferin
üzerinde bekletilmiş gül suyu.... + su budur olamdı bir peeling yapın .... Kozmetikelre para akıtmayın canınıza paranıza yazık ..

evde gazı kaçan kolaları tuvalete döküyorum asiti gitmemiş oluyor çünkü... zaten kola da almıyorum şekeri çok ve gereksiz kimyasallar var illaki bir şey alacaksam fanta ve gazoz alıyorum sevdiklerimi de zehirlemyorum hatta maden suyu çay ayran işte sade hayat ohh misss

Örneğin süslü misafirerimin güzelim rujlu dudaklarını kuruladıkları koccca çarşaf gibi 3 katlı ipek peçeteler kalmış di mi? onlar için özel bir torbam var sil at bezi diyorum onlara örneğin yere bir cezve kahveyi bir güzle döktüm alıyorum 2 tane leş gibi yere daha temiz bir şey sürüyorum ya da kremalı bilmemneli tabakaları sıyırıyorum suya tutmadan makinaya atıyorum zaten 60 derecede yıkanıyorlar ve ağızlarından çıkmış şeyler yıkanıyoru o makine de aslında dolayısıysa daha tamiz bir şeyle daha kirli bir şey temizliyorum yine...

aseton çok sağlıklı olamsa da oraya buraya bulaşan şeyleri çıkartmanın bir yolu olabilir özellikle sert yüzeyler için...

evimin güzel kokması için önce pişecekler sonra temizlik sonra da çamaşır olayına giriyorum.. fazladan koku almıyorum. evime aldığım sabunların heeeppsini açıp oraya buraya çarşaf arasına havlşu arasına v.s. koyuyorum hem kuruyorlar ıslanınca püre gibi olmuyorlar hem de ortalığa kokuları yayılıyor... kullanma tarihi geçmiş traş losyonu v.s. olursa biraz pirincin v.s. üzerine damlatıp banyoya yerleştiriyorum. oradan buradan çıkan abuk subuk kokuları ayakkabılıklara koyuyorum iyi kokuyor...

yağmur çok yağıyorsa arabanın paspaslarını çıkartıyorum onlar yıkanıyorken arabanın kendisine de el atuyorum sonra da süzülmeye bırakıyorum garaja, balkon yıkamaya giriyorum, camlarım çamur içindeyse kendineerinin pisliğini artık kağıtlarla alma işi de yağmurlu zamanalra denk geliyor çok rahat tavsitye ederim ....

Bunları daha önceden de yazmıştım biryerlere şimdilik temizlik adına aklıma gelenler bunlar....

Haa bu arada vücut şampuanını çocukkken kullanan var mıydı yoktu çünkü 12 -13 sene öncesine kadar vüc. şampuanı yoktu ilk marks&spenceer getirdi türkyeye ve çok pahalıydı... sadece sabun hatta kafamızdaki sabunla yıkardık vücudumuzu.... hatırlar mısınız???

Son düzenleme:
Konu sirkeyken birsey daha ekleyim, benim en buyuk derdim sogan dogradiktan sonra elimin kokmasi elimde o kokunun kalmasi gozlerimin yasarmasi;( eger sogan rendeleyecekseniz rendeyi sirkeleyin gozleriniz acimiyor,sogani dograyacaksaniz dogramadan once ellerinizi sirke yapin dograyin sonra yikayin kokudan eser yok. Diger turlu 3gun gecmiyordu kokusu...birde halidaki cay lekesinde cok etkisini gormustum... ah sirke nelere kadirsin..

ben maliyeti çok pahalı olduğu için açıkçası borlu falan hani evde deterjan yapıyorlar ya ona giremedim . sadece sıvı deterjan kullnıyorum. 50 derecenin üstünde yıkama yapacaksam hacışakirin granül bebek sabunlarından kulalnıyorum ama dikkat koyu renklerde parça parça kaldığını görebiliyorsun.. yüksek sıcaklıkta da kullnamamın sebebi granül sabunlar düşük sıcaklıkta eriyemiyorlar. bir de soğuk suda çok kısa program kullanamaya dikkat ettiğim için... ve evde de bebek falan olmadığı için, sadece nevresimsler v.s...

Bulaşık makinası için arap sabunu ve sirke kullnıyoruma ncak arap sabunu da kolay eriyen birşey değil ve enzimli olmadığı için istediğin sonucu alman için bulaşıklarını çok düzgün yerleştirmen gerek ben genelde mülteci kaçıran gemi gibi yerleştirdiğim için bazen yıkanamamış şeyleri oluyor... dikkatli yerleştir ve süzgecini sürekli temiz tut 3 yıkamada bir çıkart bir fırçala... modern deterjanlar insanları bunlardan arındırmak için ama herkes hasta...

kireç çıkartmak için sirekli su kullanıyorum, koy, kaynat. çaydanlığın boyutuna göre koyacağın sirkeyi ayarla... az koyarsan çıkartamaz ama ayarı tutturursan pırıl oluyor...

lavabo açmak için bir paket karbonat döküp üstüne yarım şişe ılık sirke döküyorum açılıveriyor lavabolarım ...

Yer temizlerken suyun içine sirke koyuyorum, arap sabunu ya da beyaz sabun...

Halılar içinde kesssinlikle beyaz sabun bir de biri kardan bahsetti yağan karın üst katmanını halınıza döküyorusunuz ve bir yarım dakika sonra süpüyormuşsunuz kar çamur gibi çıkıyormuş halını ise pırıl pırıl oluyormuş bu çok eski bir konak temizkliği tekniğiymiş... bu kış deneyeceğim bakalım

Sebzelerin özellelikle de yeşillikleri belirli parazit ve böcekleri öldürdüğü için sirkeli suda bekletiyorum.

Saçlarımı yıkamak için zeytinyağlı sabunu çok seviyorum... genelde köylü pazarlarındaki en çirkin görünümlü olanında ya da çocukluğmuzdaki sabunların kokusunu taşıyanından alıp bir deneyin... keçe gibi olmasını dert etmeyin çok havalı, ne güzel elektriklenmeyen ama havalı saçlar... daha ne olsun....:)

cildim için kil maskesi.... emiiinn olun neler aldım, aldırdım ne doktorlara gittim... kimler ne reçeteler yazdı... milyonlar döktüm kazıtmadan sonra sadece kil kil kil.... alın bir çorba kaşığını evde ne varsa karıştırın yüzünüze sürün sonra da Allahım şu pembe pirensesin işlerini bir yoluna koy senin kudretin yeter herşeye diyye bana bir dua edin.... bir iki site karıştırın isterseniz cilt tipinize uygun olarak bir leyler yapın

cilt temizleyici ya da makyaj temizleyici tonik olarak kaloriferin
üzerinde bekletilmiş gül suyu.... + su budur olamdı bir peeling yapın .... Kozmetikelre para akıtmayın canınıza paranıza yazık ..

evde gazı kaçan kolaları tuvalete döküyorum asiti gitmemiş oluyor çünkü... zaten kola da almıyorum şekeri çok ve gereksiz kimyasallar var illaki bir şey alacaksam fanta ve gazoz alıyorum sevdiklerimi de zehirlemyorum hatta maden suyu çay ayran işte sade hayat ohh misss

Örneğin süslü misafirerimin güzelim rujlu dudaklarını kuruladıkları koccca çarşaf gibi 3 katlı ipek peçeteler kalmış di mi? onlar için özel bir torbam var sil at bezi diyorum onlara örneğin yere bir cezve kahveyi bir güzle döktüm alıyorum 2 tane leş gibi yere daha temiz bir şey sürüyorum ya da kremalı bilmemneli tabakaları sıyırıyorum suya tutmadan makinaya atıyorum zaten 60 derecede yıkanıyorlar ve ağızlarından çıkmış şeyler yıkanıyoru o makine de aslında dolayısıysa daha tamiz bir şeyle daha kirli bir şey temizliyorum yine...

aseton çok sağlıklı olamsa da oraya buraya bulaşan şeyleri çıkartmanın bir yolu olabilir özellikle sert yüzeyler için...

evimin güzel kokması için önce pişecekler sonra temizlik sonra da çamaşır olayına giriyorum.. fazladan koku almıyorum. evime aldığım sabunların heeeppsini açıp oraya buraya çarşaf arasına havlşu arasına v.s. koyuyorum hem kuruyorlar ıslanınca püre gibi olmuyorlar hem de ortalığa kokuları yayılıyor... kullanma tarihi geçmiş traş losyonu v.s. olursa biraz pirincin v.s. üzerine damlatıp banyoya yerleştiriyorum. oradan buradan çıkan abuk subuk kokuları ayakkabılıklara koyuyorum iyi kokuyor...

yağmur çok yağıyorsa arabanın paspaslarını çıkartıyorum onlar yıkanıyorken arabanın kendisine de el atuyorum sonra da süzülmeye bırakıyorum garaja, balkon yıkamaya giriyorum, camlarım çamur içindeyse kendineerinin pisliğini artık kağıtlarla alma işi de yağmurlu zamanalra denk geliyor çok rahat tavsitye ederim ....

Bunları daha önceden de yazmıştım biryerlere şimdilik temizlik adına aklıma gelenler bunlar....

Haa bu arada vücut şampuanını çocukkken kullanan var mıydı yoktu çünkü 12 -13 sene öncesine kadar vüc. şampuanı yoktu ilk marks&spenceer getirdi türkyeye ve çok pahalıydı... sadece sabun hatta kafamızdaki sabunla yıkardık vücudumuzu.... hatırlar mısınız???
hepsini bir solukta okudum
Allah razı olsun
yalnız borlu deterjan diğer deterjanlardan daha uyguna geliyor-etimatik-bir bak istersen
eşin çok sanslı gercekten

O zaman ben de elma sirkesi tarifimi vereyim, marketten almayın:
Beş litrelik su bidonun 3/2 si kadarına kadar elma ile doldurun (Elmanın her yerini atıyorum)
İçine bir avuç kadar nohut, bir tatlı kaşığı bulgur,1 tatlı kaşığı şeker ve tuz atın, üstüne tuz koyun ve sirkenizin üstüne bir bez örtüp mayalanmaya bırakın.
60 gün içinde hazır olacak.Sonra sirkeyi süzün ve cam bir şişeye alın.Burada eğer sirkeyi biraz daha keskinleştirmek isterseniz içine 2 tatlı kaşığı kadar bal koyun afiyet olsun.

Allah razı olsun
yalnız borlu deterjan diğer deterjanlardan daha uyguna geliyor-etimatik-bir bak istersen
amin cümlemizden çok teşekkür ederim nazik iltifatın için koltuklarım kabardı vallahi :) İnşaalah işinize yarar kızlar... hayatınıza iyi dokunduysa ne mutlu bana :KK200::KK68:

bu arada şu eti matiği birtürlü bulamadım yahu .... bir bakayım da olmadı interntten söyleyeyim bari ....

Allah razı olsun

amin cümlemizden çok teşekkür ederim nazik iltifatın için koltuklarım kabardı vallahi :) İnşaalah işinize yarar kızlar... hayatınıza iyi dokunduysa ne mutlu bana :KK200::KK68:

bu arada şu eti matiği birtürlü bulamadım yahu .... bir bakayım da olmadı interntten söyleyeyim bari ....
etimatiği ben kullanıyorum kızlar tavsiye edrim içinde gereksiz kimyasallar yok ve yerli

bana neden bildirim gelmiyor onu anlamadim cok sey kacirmisim:KK51:

Sac cıkarmada iyimi gercekten zeytinyaglı sabun?
Denesem mi bende önerirmisiniz
Marka vs ne almalıyım.
Zira sacı bolca dökülen biri olarak bunuda denemek isterim.

dogaldı canım markası yoktu şekilsiz bir sabundu.
vücuduma değirmeden yıkıyordum.bembeyaz yag gibi kalıyor zor çıkıyordu.
azcık sampuanla tekrar yıkıyordum mecbur yoksa sacım imkansız taranmazdı.
bıraktım çünkü sürekli küçük saçlarım heryerden cıkıyolardı.
aktarlarda satılır bence.
5-6 yıkamada sonuç almaya başlarsın.
ben birde hint yagı yapardım saçıma.

Ben ikinci kartimi da imha ettim,su an hiç kredi kartım yok,ama borcu var 1800 tl. Eve döndüğümde nakit harcamaya çalışacağım,caydırıcı olacağını umuyorum :)

Ne güzel canım pişman olmıyacaksın inan bana bende babamın kartından halı aldım ama 5 ay nasıl geçicek diye düşünüyorum :KK43:
kartsız borçsuz yaşamak daha rahat

Etimatik renklilerde leke bıraktı benim kolay kolay erimiyor sen nasıl kullanıyorsun. Yarısı kaldı öylece vermekte istemiyorum.
Ben lekeleri elimde sabunla yıkıyorum
Yoksa etimatik leke çıkarmada cok başarılı diyemeyiz
Ben dedim ki leke mi önemli sağlık mı
Bırak lekeli kalan kalsın,eşya nihayetinde

Merhabalar.

Zeytinyağlı defne sabunu aldım saçım için. Elimdeki şampuanlar bitince kullanacağım. Vücuduma zaten sabun uyguluyorum ve çok da memnunum.

Yüzey temizleyicileri ben de bıraktım. Elma sirkesi kullanıyorum. Çok az miktarda arap sabunu bazen. Çamaşırlar için yumuşatıcı kullanmamaya yeni karar verdim. Bakalım başarabilecek miyim.

Ev temizliginde genelde hep ayni malzemeler kullaniliyo
Sirke karbonat arapsabunu boraks
Biraks haric digerlerini kullandim
Camasir bulasik deterjani yapmadim tabi
Ev silmede parlatici yumusatici yerine falan kullandim
Tam manasiyla dogal yasayamam ben sanirim
boraksın çok zararlı olduğunu duydum. bazı ülkelerde yasaklanmış. acaba bizim temizlik ürünlerinde de var mı :KK43: dondurma çubuklarında kullanılıyormuş yazılardan okuduğum kadarıyla ve zehirliymiş.

gofretlerde ve dondurma külahlarında da çıtırlık verdiği için kullanılıyormuş.

ya bir de bunlar tespit edilenler. bir de bilinmeyen henüz ortaya çıkarılmamış ne ürünlerde neler neler kullanılıyordur.

karatay hep diyor ya poşete girmiş her şey zararlıdır. o ürün uzun ömürlü lezzetli olsun diye içlerine koymadıkları yok. hakkaten de öyle. şu abur cubur ve tatlılardan da kendimi bir azad etsem... yeniden doğmuş gibi olacağım.

Son düzenleme:
X