- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
-
- Konu Sahibi philosophy
- #1.361
Bence ruj kullanilır. Ama renkleri de önemli.Arkadaşlar makyaj konusunda ne düşünüyorsunuz.sade bir makyaj nasıl olmalı.ne kadar malzeme yeterli.Benim yaklaşık 10 tane rujum var,yarın arkadaşlarıma götürücem ama yeniden alır mıyım emin değilim :/
Benim hiçbirşey almama gibi bir felsefem yok ki zaten,istediğim, nitelikli şeyleri almak için saçma isteklerimi dizginleme niyetindeyim.şöyle soyliyim 10 tl,20 tl birsürü makyaj malzemesi alıyorum,kenarda duruyor ne gerek var bir tane olsun kaliteli olsun,severek kullaniyim bitince de yenisini aliyim.hem az olunca kafa karışıklığı da olmaz. Kıymet bilmek istiyorum ben,ihtiyaçlarımi doğru saptamak istiyorum.az olsun öz olsun her gördüğümü almiyim,istediklerimi ve sevdiklerimi aliyim derdindeyim.alipta kullanmadigim,ihtiyacimi karşılamayan öyle çok şey var ki,geçen ay levis pantolon aldım 150 tl,bir iki giydim,begenmedim,kaldırdım.bunları engellemek istiyorum ben.Eskiler yaşlılar derler ya mal gençlikte kazanılır ev araba vs ...diye .Ben buna takılıyorum yaa.Bence gençlikte nefis ve şeytan işbirliği daha güçlü.Dolayısıyla gezmek yemek ve giymek istiyorsun.O hevesler yaş ilerledikçe köreliyor biraz.Ben 40 yaşındayım ve 15 yıllık evliyim.Yeni evliyken cok bir gelirimiz yoktu ,hatta kredi kartımız da yoktu ama gün bulup gün yiyoduk.Bazen düşünüyorum borçsuz yaşamak ne güzelmiş.Evde oturduğun sürece sorun yok da bir ortasma girince nefis hemen devreye giriyor.Bak ne güzel giyinmişler,oo çantaya bak gibi gibi...Sonra içsesimden utanıyorum çünkü Allahtan korkan bir insanım ve haset bir insan olmadım hicbir zaman.Ama gıpta etmek başka bişey tabii.Demem oki iyiki gençken hevesimizi almışız bazı şeylerden yoksa bu kısıtllı yaşantıya katlanmak daha zor olurmuş.şimdi gençlere bakıyorum daha evlenmeden ev borcuna giriyolar.Nerde kaldı cicim ayları?Ondan sonra gelsin kavgalar,yazık yaa.Evet çocuk küçükken birikim yapmalı ama abartmadan.Yaşamı kaçırmadan.Kendinizi sorguluyomusunuz hanımlar?Ben zamanında alışverişe doymasaydım minimalist yaşama geçebilirdiyim diye?Ben diyorum bunu mesela.Sağolsun eşimin ailesi bizi borçsuz evlendirdi.Bu sayede gençliğimizi yaşadık elverdiğince.Ev eşyası desen fazlasıyla vardı.Dağıta dağıta azalttım .Hala kıyıda köşede beklememesi gereken şeyler var.Ama niye duruyolar onuda bilmiyorum.
Bende çok makyajlı bir görüntüden hoşlanmıyorum hiç.yapıp siliyorum.sanırım ben almayı ve yapmayı seviyorum, ilginç.ben de dün bu konuyu düşündümphilosophy , bence iyi makyaj az olmalı ben mümkün mertebe yapmıyorum artık ama cildim çok kötü ve kazıtmama rağmen izler var mecburen pudra kullanıyorum, bir yere gideceksem, onun dışında hayatta sürmüyorum, bir göz kalemim vardır bir rimel üşeniyorum sürmeye, hayır ben işe de çok makyajla gidilmesine karşıyım...
birileri seni kapatabileceği en ucuz fiyata kapatıyor, kimse sana cilt yıpranma tazminatı diye birşey veriyor mu hayır, işin için makyaj yapıyorsun masrafın bizden olsun diyor mu hayır? eee neden makyaj yapayım o zmana sadece hasta ve iğrenç gözükmeyecek kadar yapıyorum çalışınca (özelde çalışırken), ya da o gün canım istiyorsa vaya önemli birşeyler varsa o da azıcık (hafif damgası yiyiyorsun sonra bir de) .. Çok makyaj gerektiren bir işim de yok olsa da ondan da kaçmanın yolları var mühim olan benim kendimi çirkin hissetmemem..
bir cilt bakımına gitmişsem (cilt doktorumun kazıma sonrası bakımları olutyordu ondan sonra cildim düzgün görünüyor çok) uzun süre hayatta pudra sürmem (benim için cidden masraflı, çünkü çok ucuz şeyler kullanamıyorum cildim çok problem çıkarıyor), eskiden sürerdim sürüştürürdüm ayhh yazık bana yaa, bir rimel ya da bir göz kalemi o kadar.... gerekirse yaparım eşim için patlatıırım o ayrı...
bir tane makyaj seti aldım clinique in zamanında indirimli, bir kaç tane iyi marka pudra ve allığım var iki- üç tane de yine iyi marka ek renkte göz kalemi, benim rujum hiç yok gibi bir şey yine de çok yığıldılar... bitmeden hayatta almıyorum...bana daha kaç sene gider onlar... bir düğün takımın olsa, bir kaç tane de günlük birşeyler yeter bence...
Bu arada dün alışveriş mrkezine gittim remen bunaldım ben de yola giriyorum galiba ne işimiz varmış bizim oralarda yaaaa ??? nasıl bir tapınak almayacaksan neye bakıyodun bacım dedim kendime
ahahaha ben de aslında çoğu insan öyle bence makyaj malzemesi almak çok güzle gliyor hepimize ama hayırrrrrBende çok makyajlı bir görüntüden hoşlanmıyorum hiç.yapıp siliyorum.sanırım ben almayı ve yapmayı seviyorum, ilginç.
bebe yapını banyodan sonra ıslakken vücudunuza uygulayın. kış aylarında inanılmaz nemlendiriyor. diğerini de vücut losyonu olarak kullanabilirsiniz. atmayn sakınKızlar evinizde yumuşatıcı kullanıyor musunuz. Ben hep kullandım ama bıraksam mı diye düşünüyorum.
Bir de evimde Nivea bebe nemlendirici ve Dr. Jonhson bebe yağı var. Bunları atsam mı sizce. Nasıl kullanılır bunlar. Öneriniz var mı
Sunu da soyleyeyim
İlk evlendigim ev 1+ 1 bi daireydi
Mecburen cok cok sade dosemistik
Cok hos cok tatli bi havasi vardi evimizin
Misafirlerimiz cok begenirdi.
Cok ekonomik kullanmistik evimizi
Evimizin her kosesini degerlendirmistik
Kapi ustu dolaplar banyoda ve antrede elimiz ayagimiz olmustu
Ahsap kucuk masa sandalyeler ( hala mutfagimizda)
İci sandikli acilan yatak olabilen koltuk ve tv den olusan salon
Birde yatak odasi
Gereksiz fuzuli tek parca yok
Temiz kucuk kutu gibi ama ferah bi evdi
Dugunden sonra ceyizle gelen annemin yatak takimi yorgan gibi seyleri de geri yollayinca evimizde kullanilmayan ise yaramayan tek bisey kalmamisti
Yillar gecti ev degisti metrekareler buyudu cocuk oldu mecburi alinanlar oldu ama ipin ucunu kacirmamaya ozen gosterdim
Daha basarili olabilirdim bu kadar yapabildim
Bu topige geldigimden beri daha dikkatli bakiyorum evime
Heran gozlerim orda burda
Su magnet fazla, bu sus esyasi olmasa da olur, bunu bana hediye eden kisi bana iyi seyler hissettirmiyo, bu birinin isine yarayabilir gibi bir suru dusunceyle cope gidecekler birine verilecekler yerine ulasiyor boylece...
Ben yumuşatıcı kullanmayı bıraktımKızlar evinizde yumuşatıcı kullanıyor musunuz. Ben hep kullandım ama bıraksam mı diye düşünüyorum.
Bir de evimde Nivea bebe nemlendirici ve Dr. Jonhson bebe yağı var. Bunları atsam mı sizce. Nasıl kullanılır bunlar. Öneriniz var mı
Ben de etimatik aldımBen yumsatici sevmiyorum.sanki camasir durulanmamis hissi veriyor. Deterjanida degistirdim.tr de yapilan bor deterjani ondan aldim...memmunum.
http://www.royalhali.com/koleksiyon.php?kalite=ERASA#prettyPhoto[gallery]/8/@çiçekli canım ne güzel yazmışsın.bence de yeni evlilere 1+1 yeter ama çocuk olup 4-5 yaşına gelene kadar.Açıkçası merak ettim evini.Eminim güzellestirmissindir sen.magnetler ya da ufak hacimli olan bütün süsler benim için çöptür gerçekten.İnsan,enerjisini aşagı çekecek olan herşeyi evinden hayatından uzaklaştırmalı diye düşünüyorum.
@sümeyra güle güle kullan canım halını markası ne kaç m2 bende salona almak istiyorum belki yaza.
philosophy ben kapalıyım o yüzden makyaj yapmıyorum cok nadir bayanlar arasında o da bir kalem bir ruj dolayısıyla kozmetik masrafım yok. levis ın malı kaliteli kesimide güzeldir niye soğudun?
@ papatya canımsın yaa.işyerinde yaşadığın mobbing şu an hala devam ediyomu?Sen yükseldin de ekip aynı mı ?Yoksa statün değiştiği için ağızlar kapandımı merak ettim.bebe yağı çok güzel bir güneş koruyucudur biliyomusun yazın kullanabilirsin .
Zeki dürüst insanlar ve kadınlar daha fazla mobbinge uğruyormuşgünaydın kızlar
_sekerpare_ severim ben seni.. ne güzel düşünürsün sen öyle...
evliliğimin ilk yıllarında eşya borcumuz vardı. gelirimiz çok daha azdı. hiç birikimiz yoktu ama galiba daha güzel yaşıyorduk. öyle benim kılık kıyafet hastalığım da yoktu. hafta sonları kahvaltıya giderdik sık sık.
ekmek arası köfte yaptırıp piknik yerlerinde yerdik.
sonra oğlumuz doğdu. 5 yıl sonra geldi kendileri.
bi zaman sonra ben bazı terfiler aldım. maaşım hızla artmaya başladı.
işyerimde ciddi anlamada mobbinge maruz kaldım.
kendimi kıyafete vurdum.
eeee zamanında alamamışım zaten. içimde kalmış. çok da para kazanıyorum. insanlar bana psikolojik şiddet uyguluyor. aldım da aldım. doldurdum heryerleri. ama içim de bir boşluk var. kapatılamayan, üstü örtüşlemeyen bi boşluk. bi mutsuzluk. alsam gezsem yesem de kapanmayan bi boşluk. bi öfke bi hırçınlık...
baktım olmuyor psikoloğa gitmeye başladım.
2 ay sonra namaza başladım (oğlum doğuncaya kadar kılardım. sonra bıraktım)
esma-ül hüsnayı öğrendim. onları çekmeye başladım.
burada dua topiklerine girdimn...
ara sıra kitap okurdum. sık okumaya başladım. hayatımın bir parçası yaptım.
sporu daha düzenli yapmaya başladım.
dedikoduyla geçen aptal aptal harcadığım zamana bi son verdim...
ve bingooooooo...........
baktım gördüm ki ben artık almıyorum...
alışveriş yapmıyorum...
içimdeki boşluk kapandı...
çok mutluyum...
alamamak giyememek gibi bi uhde kalmadı içimde...
bazen saçma kıyafetlere verdiğim paralara acısam da bunları yaşamam gerekiyormuş diyorum..
şimdi 2 şey kaldı düzene sokmam gereken.
sosyal paylaşım siteleri...
ve boğazım... çok yemiyorum ama yine de azaltmam gerek...