- 17 Aralık 2014
- 1.390
- 970
- 40
-
- Konu Sahibi philosophy
canımmm
ne kadar güzel sabaha bu kadar çok iş sığdırabilmek, iş yerin çocuğunuzun okulu hepsi birbirine yakın galiba, sabahları kalkabilmekte olay biraz da yanılmıyorsam. Rica etsem dinç uyanmak için ne yapıyorsun anlatır mısın yoka rahat mı uyanırsın? araba kullanıyor musun? evde yardımcın var mı ? kadın mı geliyor? ???? ben ne kadar şey yazsam da evde biraz temizlik falan yapınca olmuyor uyanamıyorum. zaten oturduğum yerden okula gitmek içişn sabah 5 te kalkmam gerek 5:30 da evden çıkıyorum sürünerek hareket ediyorum yine de çoğu zaman geç kalıyorum bir çok yeregünaydın hanımlar
sabah 06:00 da açtım gözümü
hemen namaz kıldım. saat 7'ye kadar yasin ,vakıa suresi ve başka dualar sureler okudum.
7'de mutfaktayım. kahvaltıyı hazırladım.
07:30 kuzumu kaldırdım. yedirdim giydirdim. onu okula bıraktım. 08:15 de tv karşısında spor başladım. 1 saat sonra duşa aldım giyindim makyaj yaptım. süslendim püslendim, işe geldim. ve işte karşınızdayım.
benim de bornozum özellikle de saç havlum eskimişti. almam lazım almam lazım diyip duruyordum.
sabah duştan sonra şöyle bi alıcı gözle baktım. hayır eskimemiş. ben uzun yıllardır kullandığım için kendimi eskidiğine inandırmışım o kadar.
öyle inanmışım ki sürekli sanki ihtiyaçmış gibi almam lazım diye dolanıyorum ortada.
belki de başka şeyleri de böyle yaptım. almam lazım diye diye aslında gereksiz olan birşeyleri ihtiyaçmış gibi empoze ettim beynime.
Ben de doktorum ama çalışmıyorumÇok haklısınız
Bana da herşeyin hayırlı ve yetecek kadar olanı kafi
Hic hırslı bir insan olmadım
Hırs çok negatif bir duygu bana göre
Yıllar önce büyük bir holdingteki işimden ayrıldım
Ayrılmasam maddi anlamda çok daha farklı bir yerde olurdum ama çocukluktan beri düşündüğüm kızımı kendim büyütme hayalimden vazgeçmek zorunda kalırdım
Neden okudun niye işi bıraktin diye cok tepki aldim
Başım sıkıştığında iş bulmamı kolaylaştırdım dedim
Şimdi de borcun bitiyor baska birsey al diyolar
Ben bu dünyaya borc odemeyemi geldim
İnsanlarda artik mutlaka birsey odenmeli gibi bi düşünce var
O kredi bitti bunu çek
Ev bitti araba al
Araba bitti model yükselt
Bir oh demeden öl git ondan sonra
Borçsuz hayat tatlı hayat
AynenTam okuyamadım,okucam,ama ben sade yaşam değil,steril yaşam dıyorum,ve sankı fanusun içinde gıvı yaşıyorum,ve çok huzurlu,çok konforlu bişey bu durum,sizi ilginlendirmeyen hiçbir şeyi bılmeyın,dinlemeyın,ben bazen annem bıle dınlemek istemıyorum deyıp yanından gıdıyorum,bana falancanın kıznın kocasının annesının yaptığı davranıştan
heey ben de istiyorum çok özendimHepimiz basit,sade doğal bir yaşam için neler yapıyoruz,hayatımızda neleri değiştiriyoruz,dogamiza uygun yaşayabilmek adına neler yapıyoruz,deneyimlerimizi paylaşıyoruz arkadaşlar.düsturumuz israftan kaçınmak.Ne tür paylasimlarda bulunacağız bir kaç başlık altında toparliyorum çoğaltılabilir.
1.maddi israftan kaçınmak,hayatımızdaki tüm fazlaliklardan kurtulmak;tüm gereksiz ev eşyaları,fazla kıyafetler,belki kullanırım deyip aldiklarimiz,kenarda sakladiklarimiz.hayatımıza bir eşya sokarken çok iyi düşünmek.
2.vakit israfindan kaçınmak,planlı ve programlı yaşamak adına tüm öneriler.
3.yiyecek israfindan kaçınmak,doğal ve sağlıklı beslenmek,vücudumuzdaki fazlaliklardan kurtulmak,ideal kiloda bulunmak.
4.duygusal israftan kaçınmak,altı çok çeşitli şekillerde doldurulabilir.ilk aklıma gelen sosyal medyada ulasamayacagimiz yasamlara özenip duygusal tatminsizlik yaşamak, gereksiz insan ilişkileri vs.
Herkesin fikirlerine açığız...
Harika ya masallah sanaBenım eve gelen şok oluyor,anlatırımda kım olduğum çıkar dıye korkuyorum,yanı eş dost anlar dıye,duvarları bomboş,ve benım evı sılmeye kalk,tek birşey oynatmana gerek yok,sikip süprürken,kartola. Yuksek ayaklı,sırd altını rahat sıleyım dıye,mıllet neden baza almadın dıyor,bişeyler koyardın dıyor,ıyıde evımde bazaya koycak bişey yok,
Insallah ben de böyle istiyorumTeşekkür ederim. Ama günümüz dünyasında böyle olmak öyle zor ki.. Sürekli cimri damgası yiyorsunuz. Dediğim gibi yardımcımın yaptığı kadar bile alışveriş yapmıyorum. Çocuklarıma birer ayakkabı alıyorum zaten çabuk küçülüyorlar. Eşyaların kullanılamayacak kadar eskimesini bekliyorum. İş gören bir şeyin yerine yenisini almıyorum. Çünkü aynı işi gören iki şeyin evimde olması ve kullanmadığımı kaldırmak bana sıkıntı veriyor. Dolapların hiç dolu dolu olmasını sevmem. Hep yarıya kadar olmalı, rahat hareket sağlamalı.
Geçen yazlık kışlık düzenleme yaptım. Bir sürü kışlık ayırdım ihtiyacı olanlara vermek için. Aynı şeyi ayakkabı botlarda da yapmak istedim, ancak sadece eskiyenleri atabildim. Çalıştığım için farklı ayakkabı bot ihtiyacı olabiliyor çünkü. Sadece yenilerine ihtiyacım olmadığına kanaat ettim. Sadece düz taban hafta sonu giymek için kısa bir bot aldım başka da almayacağım bu kış. Bir de trençkotumun kolları tiftiklenmiş (daha önce bir kez astarını değiştirtmiştim yırtıldığı için), sezon sonu uygun bulursam yenisini alırım diye düşündüm.
Tüm eşyaları oradan oraya aktarmak, depoya kaldırmak, depodan çıkarıp ayıklamak, yıkamak, küçülenleri ayırmak ile çok fazla zaman kaybettiğimi gördüm. O kadar dikkat ettiğim halde eşya yığını gibi geldi gözüme. Eşime döndüm dedim ki biz ahirette bu kadar eşyanın hesabını nasıl vereceğiz. Gerçekten son zamanlarda sırf bunu düşündüğüm için bile yeni şeyler almıyorum.
Bir hikaye var belki bilirsiniz, bir oduncu varmış. Bir ipi ile bir baltası varmış sadece hayatta. Ama zengin olmak, mal mülk sahibi olmak istermiş. Bir gün rüyasında öldüğünü ve hesaba çekildiğini görmüş. Tüm gece kıvranmış, sabah kan ter içinde uyanmış. "Hiçbir şey istemiyorum" demiş. "Tüm gece bir ip ile bir baltanın hesabını veremedim."
ben de zorunlu hizmete giderken oturma odamı kayınvalideme vereceğim, hiç kullanmadığım eşyayı evde istemiyorumÇok güzel bir konu
evet bende 5 sene öncesine kadar
kıyafete ayakkabıya ev eşyasına çok yatıran biri idim sıkıltım kendimi avm bulurdum
sonra baktım bunların sonu yok ve gün günden kötüye geliyor
önce fazla olan kıyafet ayakkabılarımı ihtiyacı olanlara verdim
hele yıllardım kullanmadığım salonumu(misafirden misafire kullanılıyor) her hafta temizlemekten toz almaktan başka bir işe yaramıyordu önce o da fazla olan eşyalarımı ihtiyaç sahiplerine verdim ki salonum çokta ferahladı artık ayrı oturma odam yok yemek odası yo tek oda vakit geçiyor akşam olunca oğlum odasın ben odasına gidiyorumm
her sezon başı ve sezon sonu eskiyen kıyafetlerimi toz bezi yapar oğlanın kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine veririm
şu an evimde hiç gereksiz bir şeyim yok
gıda alışverişi evimde bittikçe alırım herşeyi
bunu geç anladım ama zararın neresinden dönersen kar
heey senin profildeki Cathy benim adımdaki Cathyben de zorunlu hizmete giderken oturma odamı kayınvalideme vereceğim, hiç kullanmadığım eşyayı evde istemiyorum
pembe_pirenses
Merhaba
Oğlumun okulu eve çok yakın. Onu arabayla bırakıyorum.
Benim işyerim eve 15 km falan. Kendi arabamla gidip geliyorum.
Evimde bi yardımcım var. Haftanın her günü geliyor. Oğlum öğlen gelince ona yemek yediriyor. Evin Yemeğini temizliğimi ütüsünü yapıyor.
Sabahları dinç kalkıyorum. Ve bunda sadece sabah namazı kılmanın bana verdiği huzur etkili. Sabahın sessizliğinde dua okumak çok mutlu ediyor beni.
Ama ben seni çok sevdimdiğer konuda da okumuştum sizi ..
gıcık oluyorum size haberiniz olsun
takipteyim yazdıklarınızı inşallah bende gaza gelirim bir gün
Aksam kacta yatıyorsunuz ayıptır sorması?Ama ben seni çok sevdim
12 ye doğru yatıyorum genelde.Aksam kacta yatıyorsunuz ayıptır sorması?
Bende değişmeye calisanlardanim,buradaki arkadaşlardan feyz alıyorum şimdilik,inşallah bende degisirim.heey ben de istiyorum çok özendim
napcaz peki bunun için
böyle şeyler için çalışma yapmak gerek gibi
insan birden bire değişemiyor
Ben de etimatik kullanıyorum arada bingo alıyorum, yerli mali diyemerhaba bende yazaim artik sadece takip etmekle olmuyor. evimde cok fazla esya yok evlenirken özellikle almadim. saece oturma odasi ve yatak odasi var diger iki odam bos. bi tanesini ardiye olarak kullaniyorum. herkes cok yadirgadi yok efendim bi koltuk takimi daha olmaliymis yemek odasi takimi olmaliymis. neden cünkü oda bekleyecekler sirf gösteris icin. evimi temizlemek cok vaktimi almiyor. ama benimde birikmis kiyafetlerim var hayatimdan cikarmaliyim.fazla makyaj yapmam isimde buna uygun degil zaten o yüzden sadece özel günler icin tek ruj tek allik ve bi rimel asla fondoten kullanmam bu yüzden bunlara fazla parada zamanda harcamiyorum. son iki yildir kimyasallarla arami mümkün oildugunca actim. evde bulunan kimyasal temizlik ürünlerini toplayip is yerine götürdüm. elma sirkesi karbonat en büyük yardimcim. banyo icinse defne sabunu el yapimi yok sampuan krem dus jeli gereksinimi fazlalik. camasir deterjani icinse mümkün mertebe yerli markalari tercih ediyorum eti madenin borlu deterjani gibi. uzun zaman oldu kiyafet alisverisi yapmadim. ama hatimda köklü bi degisiklik istiyorum u yüzden dolabimi komple degistirmem gerekecek bakalim cesaretim ne zaman gelecek.