sade yaşam

İnanılmaz bir bilgi kirliliği var facebookta
Acil kan araniyor diye bir paylaşımı açıyorum taaa kac ay kac yil oncesinin tarihi
Hasta ya öldü ya iyileşti
Paylaşmadan bi baksana doğru mu değil mi ne zaman paylaşılmış
Yok çok hayırsever ya hemen paylaşmış
Yada bir resim basbas bağırıyor fotomontajım diye resmin orjinalini bulmaya calışmamış basmış paylaşmış
Bunu yapanlar çoluk çocuk tahsilsiz falan da değil
Çocuğunun doğumgününden 65322789 tane resim paylaşanlar heran her dakika kendini bir yerde etiketliyenler
Ki ben çok çok az girdiğim halde bunca şeye şahit oluyorsam bağımlılığa dönüşmüş insanlar napiyor hic bilmiyorum

Bende dün eve göz attım 2 adet bornoz takımı var artık ne yapıcaksam onları. Ceyizleri dağıttım zaten ama daha verileceler bitmedi patik giymemde bana olmayan patikleri de evde tutmanın anlamı yok bence
Günaydın canım.Bornozları saklayacak yerin varsa tut derim.Çünkü benim gibi nem kokusunu sevmiyosan bornozları sık yıkarsın bu da çabuk eskimesine sebep olur .Gerktiğinde çıkarır kullanırsın.Patikleride kermeslere verebilirsin .

Günaydın çiçekli.Burda buluştuk ne güzel.Facebookta sağlığımla ilgili oluşturduğumuz bir grubumuz var .Çok faydalı bir grup.Sırf bunun için kapatamıyorum.Ama ana sayfada beş dakikadan uzun kalmam.Birde dekorasyon sayfalarına bakıyorum. .Ama işim gücüm aksamıyomu evet.İnternet vaktin katili.

Evet 2-3 ayda degıştiriyorumda kuruyana kadar idare ediceğim havlular var bazanın altında yer acılmıştı oraya koyabilirim :) patik ve başörtülerini yiğenlerime vericem.
Birde mutfaktan azaltmam gereken şeyler var.

günaydın hanımlar
sabah 06:00 da açtım gözümü
hemen namaz kıldım. saat 7'ye kadar yasin ,vakıa suresi ve başka dualar sureler okudum.
7'de mutfaktayım. kahvaltıyı hazırladım.
07:30 kuzumu kaldırdım. yedirdim giydirdim. onu okula bıraktım. 08:15 de tv karşısında spor başladım. 1 saat sonra duşa aldım giyindim makyaj yaptım. süslendim püslendim, işe geldim. ve işte karşınızdayım.

benim de bornozum özellikle de saç havlum eskimişti. almam lazım almam lazım diyip duruyordum.
sabah duştan sonra şöyle bi alıcı gözle baktım. hayır eskimemiş. ben uzun yıllardır kullandığım için kendimi eskidiğine inandırmışım o kadar.
öyle inanmışım ki sürekli sanki ihtiyaçmış gibi almam lazım diye dolanıyorum ortada.
belki de başka şeyleri de böyle yaptım. almam lazım diye diye aslında gereksiz olan birşeyleri ihtiyaçmış gibi empoze ettim beynime.

Günaydin
Papatya da burda
Ortak nokta bulmusuz demekki
Tam bir zaman yiyici malesef

Bornoz havlu cabuk eskiyen sertlesen seyler mutlaka ihtiyacin olur
Bence de tut bi kenarda
Vakumlu torbalarla koyarsan cok yer kaplamaz
Yeni havlu bornoz severim ben

Masallah canım sana yaa
Tebrik ederim
Diğer moda akımlardan, DÜNYAYI eşya olarak algılayan basit düşünceli insanlardan olmayız insallah

Benimde erken kalkma işini çözmem lazım bende 7:40 gibi kapının önüne çıkıyorum servis için hem kahvaltı hem bakım için 1 saate ihtiyacım var
Benim bornoz 2 tane artık 20 yıl gider bana :)
Bende alışveriş yapmamak için 4 aylık maaşımı yatırıma harcadım. Ama korkuyorum yanımda yada belli bir miktar param olmazsa psikolojim bozuluyor.

Bornoz havlu cabuk eskiyen sertlesen seyler mutlaka ihtiyacin olur
Bence de tut bi kenarda
Vakumlu torbalarla koyarsan cok yer kaplamaz
Yeni havlu bornoz severim ben
öyle herşeyide atmak iyi değil o kadar para harcıyoruz sonuçta bornoz ihtiyaç . Ama yatak örtüsünü vericem sadece bir kez kullandım.

Makyaj malzemelerimi gözden geçirdim. Rengarenk ve en kalitelisinden bir sürü oje.. Sadece sedefli beyaz oje kullanan ben maviyi, kırmızıyı, nar çiçeğini ne akla hizmet aldım bilemiyorum. Rujlarda da durum aynı. Asla kullanmayacağım bir sürü kırmızı.. Hepsini toplayıp tarzı daha gösterişli ve renkli olan bir arkadaşıma verdim bu sabah. O da mutlu oldu ben de..

Tebrik ederim sizi ben de sabahlari erken kalkmayi cok istiyorum ama bir turlu basaramadim

Tam okuyamadım,okucam,ama ben sade yaşam değil,steril yaşam dıyorum,ve sankı fanusun içinde gıvı yaşıyorum,ve çok huzurlu,çok konforlu bişey bu durum,sizi ilginlendirmeyen hiçbir şeyi bılmeyın,dinlemeyın,ben bazen annem bıle dınlemek istemıyorum deyıp yanından gıdıyorum,bana falancanın kıznın kocasının annesının yaptığı davranıştan

Benım evımde verilcek hiçbirşey yok,asla bırıktırmem,anında yerıne ulaştırım,toplu temızlık değil,gun gun yaptığım için anında elimden çıkar,en sevdiğğm huyumdur

Bende artık temizliği günlere böldüm ama çekmekceleri düzenlerken dagılıyorum 3-4 günde zor hallediyorum günlük 2 saatimi ayırıyorum tabi . Birde gardolabın üstünün boş olmasını istiyorum ama daha oraya sıra gelmedi

Benım eve gelen şok oluyor,anlatırımda kım olduğum çıkar dıye korkuyorum,yanı eş dost anlar dıye,duvarları bomboş,ve benım evı sılmeye kalk,tek birşey oynatmana gerek yok,sikip süprürken,kartola. Yuksek ayaklı,sırd altını rahat sıleyım dıye,mıllet neden baza almadın dıyor,bişeyler koyardın dıyor,ıyıde evımde bazaya koycak bişey yok,

Ay en çok istediğim şey kolay temizlik yapmak benimde koltuklarım ayaklı ama bazanın altını vileda sopasına bez koyup öyle siliyorum ve kendime sinir oluyorum. Vitrinim yoktur ama mutfak dolabımda az olunca sonradan bir tane dolap alındı mutfaga tabaklar sıgmadı için. Yani kendime iskence yapıyorum. Servis sehbalarına bazen çok ihtiyacım oluyor evde yer kaplıcak diye hiç almıyorum.

Masallah canım sana yaa
Tebrik ederim
Diğer moda akımlardan, DÜNYAYI eşya olarak algılayan basit düşünceli insanlardan olmayız inşallah

Teşekkür ederim. Ama günümüz dünyasında böyle olmak öyle zor ki.. Sürekli cimri damgası yiyorsunuz. Dediğim gibi yardımcımın yaptığı kadar bile alışveriş yapmıyorum. Çocuklarıma birer ayakkabı alıyorum zaten çabuk küçülüyorlar. Eşyaların kullanılamayacak kadar eskimesini bekliyorum. İş gören bir şeyin yerine yenisini almıyorum. Çünkü aynı işi gören iki şeyin evimde olması ve kullanmadığımı kaldırmak bana sıkıntı veriyor. Dolapların hiç dolu dolu olmasını sevmem. Hep yarıya kadar olmalı, rahat hareket sağlamalı.
Geçen yazlık kışlık düzenleme yaptım. Bir sürü kışlık ayırdım ihtiyacı olanlara vermek için. Aynı şeyi ayakkabı botlarda da yapmak istedim, ancak sadece eskiyenleri atabildim. Çalıştığım için farklı ayakkabı bot ihtiyacı olabiliyor çünkü. Sadece yenilerine ihtiyacım olmadığına kanaat ettim. Sadece düz taban hafta sonu giymek için kısa bir bot aldım başka da almayacağım bu kış. Bir de trençkotumun kolları tiftiklenmiş (daha önce bir kez astarını değiştirtmiştim yırtıldığı için), sezon sonu uygun bulursam yenisini alırım diye düşündüm.
Tüm eşyaları oradan oraya aktarmak, depoya kaldırmak, depodan çıkarıp ayıklamak, yıkamak, küçülenleri ayırmak ile çok fazla zaman kaybettiğimi gördüm. O kadar dikkat ettiğim halde eşya yığını gibi geldi gözüme. Eşime döndüm dedim ki biz ahirette bu kadar eşyanın hesabını nasıl vereceğiz. Gerçekten son zamanlarda sırf bunu düşündüğüm için bile yeni şeyler almıyorum.
Bir hikaye var belki bilirsiniz, bir oduncu varmış. Bir ipi ile bir baltası varmış sadece hayatta. Ama zengin olmak, mal mülk sahibi olmak istermiş. Bir gün rüyasında öldüğünü ve hesaba çekildiğini görmüş. Tüm gece kıvranmış, sabah kan ter içinde uyanmış. "Hiçbir şey istemiyorum" demiş. "Tüm gece bir ip ile bir baltanın hesabını veremedim."

Çok güzel bir konu

evet bende 5 sene öncesine kadar

kıyafete ayakkabıya ev eşyasına çok yatıran biri idim sıkıltım kendimi avm bulurdum

sonra baktım bunların sonu yok ve gün günden kötüye geliyor

önce fazla olan kıyafet ayakkabılarımı ihtiyacı olanlara verdim

hele yıllardım kullanmadığım salonumu(misafirden misafire kullanılıyor) her hafta temizlemekten toz almaktan başka bir işe yaramıyordu önce o da fazla olan eşyalarımı ihtiyaç sahiplerine verdim ki salonum çokta ferahladı artık ayrı oturma odam yok yemek odası yo tek oda vakit geçiyor akşam olunca oğlum odasın ben odasına gidiyorumm

her sezon başı ve sezon sonu eskiyen kıyafetlerimi toz bezi yapar oğlanın kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine veririm

şu an evimde hiç gereksiz bir şeyim yok

gıda alışverişi evimde bittikçe alırım herşeyi

bunu geç anladım ama zararın neresinden dönersen kar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…