- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
-
- Konu Sahibi philosophy
İnanılmaz bir bilgi kirliliği var facebooktaBu konuda yazacağım o kadar çok şey var ki ,ama duygusal israf kısmına değinmek istiyorum.mesela geçen facebookta bir video izledim engelli bir çocuğa işkence yapılıyordu sanirim çünkü sonuna kadar izleyemedim.bu tarz videolar farkindalik oluşturmak adına paylaşılıyor ama ben doğru bulmuyorum.benim kızım da down sendromlu bu konuda hassasim düşünsenize o videoyu izlediğimde neler hissedecegimi.yanımda,müdahale edebileceğim bir yerde yaşansa misal aynı işkencenin on katını yapardım o insanlara ama bilmem nerde bilmem kim.Ne gerek var benim kendimi sinir etmeme.Biz dünyadaki bütün kötülükleri engelleyemeyiz ki, gücümüz cevremizdekilere yetebilir ancak.Ama biz bilmem nerdeki bilmen kim için yardım kampanyaları başlatıyoruz,üzülüyoruz ama yan komşumuz hangi sıkıntıları yaşıyor haberimiz yok.duygularımızı herkes bilsin mutlulugumuza şahit olsun istiyoruz.sonra bu mutlukuklar sahte,yapmacık olmaya başliyor.bir diğer rahatsız olduğum nokta sosyal medyadaki algı operasyonları neye üzülüp neye sevinecegimize biz karar vermiyoruz.beynimizi,zihnimizi yönetiyorlar...bu sebeplerle facebook hesabımı sildim :)
Günaydın canım.Bornozları saklayacak yerin varsa tut derim.Çünkü benim gibi nem kokusunu sevmiyosan bornozları sık yıkarsın bu da çabuk eskimesine sebep olur .Gerktiğinde çıkarır kullanırsın.Patikleride kermeslere verebilirsin .Bende dün eve göz attım 2 adet bornoz takımı var artık ne yapıcaksam onları. Ceyizleri dağıttım zaten ama daha verileceler bitmedi patik giymemde bana olmayan patikleri de evde tutmanın anlamı yok bence
Evet 2-3 ayda degıştiriyorumda kuruyana kadar idare ediceğim havlular var bazanın altında yer acılmıştı oraya koyabilirim :) patik ve başörtülerini yiğenlerime vericem.Günaydın canım.Bornozları saklayacak yerin varsa tut derim.Çünkü benim gibi nem kokusunu sevmiyosan bornozları sık yıkarsın bu da çabuk eskimesine sebep olur .Gerktiğinde çıkarır kullanırsın.Patikleride kermeslere verebilirsin .
GünaydinGünaydın çiçekli.Burda buluştuk ne güzel.Facebookta sağlığımla ilgili oluşturduğumuz bir grubumuz var .Çok faydalı bir grup.Sırf bunun için kapatamıyorum.Ama ana sayfada beş dakikadan uzun kalmam.Birde dekorasyon sayfalarına bakıyorum. .Ama işim gücüm aksamıyomu evet.İnternet vaktin katili.
Bornoz havlu cabuk eskiyen sertlesen seyler mutlaka ihtiyacin olurEvet 2-3 ayda degıştiriyorumda kuruyana kadar idare ediceğim havlular var bazanın altında yer acılmıştı oraya koyabilirim :) patik ve başörtülerini yiğenlerime vericem.
Birde mutfaktan azaltmam gereken şeyler var.
Masallah canım sana yaaBdvdeki konuyu sonuna kadar okudum. Sade hayat benim yaşam stilime cok uyuyor. Söyle ki gelirim ortalamanın üstünde olduğu halde yeteri kadar! Harcama yapmamakla eleştiriliyorum. Temizliğe gelen bayan bile artık şu perdeni değiştir yok senin nevresimin az biraz daha al şurada burada indirim var diyor:) umrunda mı asla:)
günaydın hanımlar
sabah 06:00 da açtım gözümü
hemen namaz kıldım. saat 7'ye kadar yasin ,vakıa suresi ve başka dualar sureler okudum.
7'de mutfaktayım. kahvaltıyı hazırladım.
07:30 kuzumu kaldırdım. yedirdim giydirdim. onu okula bıraktım. 08:15 de tv karşısında spor başladım. 1 saat sonra duşa aldım giyindim makyaj yaptım. süslendim püslendim, işe geldim. ve işte karşınızdayım.
benim de bornozum özellikle de saç havlum eskimişti. almam lazım almam lazım diyip duruyordum.
sabah duştan sonra şöyle bi alıcı gözle baktım. hayır eskimemiş. ben uzun yıllardır kullandığım için kendimi eskidiğine inandırmışım o kadar.
öyle inanmışım ki sürekli sanki ihtiyaçmış gibi almam lazım diye dolanıyorum ortada.
belki de başka şeyleri de böyle yaptım. almam lazım diye diye aslında gereksiz olan birşeyleri ihtiyaçmış gibi empoze ettim beynime.
öyle herşeyide atmak iyi değil o kadar para harcıyoruz sonuçta bornoz ihtiyaç . Ama yatak örtüsünü vericem sadece bir kez kullandım.Bornoz havlu cabuk eskiyen sertlesen seyler mutlaka ihtiyacin olur
Bence de tut bi kenarda
Vakumlu torbalarla koyarsan cok yer kaplamaz
Yeni havlu bornoz severim ben
Tebrik ederim sizi ben de sabahlari erken kalkmayi cok istiyorum ama bir turlu basaramadimgünaydın hanımlar
sabah 06:00 da açtım gözümü
hemen namaz kıldım. saat 7'ye kadar yasin ,vakıa suresi ve başka dualar sureler okudum.
7'de mutfaktayım. kahvaltıyı hazırladım.
07:30 kuzumu kaldırdım. yedirdim giydirdim. onu okula bıraktım. 08:15 de tv karşısında spor başladım. 1 saat sonra duşa aldım giyindim makyaj yaptım. süslendim püslendim, işe geldim. ve işte karşınızdayım.
benim de bornozum özellikle de saç havlum eskimişti. almam lazım almam lazım diyip duruyordum.
sabah duştan sonra şöyle bi alıcı gözle baktım. hayır eskimemiş. ben uzun yıllardır kullandığım için kendimi eskidiğine inandırmışım o kadar.
öyle inanmışım ki sürekli sanki ihtiyaçmış gibi almam lazım diye dolanıyorum ortada.
belki de başka şeyleri de böyle yaptım. almam lazım diye diye aslında gereksiz olan birşeyleri ihtiyaçmış gibi empoze ettim beynime.
Benım evımde verilcek hiçbirşey yok,asla bırıktırmem,anında yerıne ulaştırım,toplu temızlık değil,gun gun yaptığım için anında elimden çıkar,en sevdiğğm huyumdur
Benım eve gelen şok oluyor,anlatırımda kım olduğum çıkar dıye korkuyorum,yanı eş dost anlar dıye,duvarları bomboş,ve benım evı sılmeye kalk,tek birşey oynatmana gerek yok,sikip süprürken,kartola. Yuksek ayaklı,sırd altını rahat sıleyım dıye,mıllet neden baza almadın dıyor,bişeyler koyardın dıyor,ıyıde evımde bazaya koycak bişey yok,Bende artık temizliği günlere böldüm ama çekmekceleri düzenlerken dagılıyorum 3-4 günde zor hallediyorum günlük 2 saatimi ayırıyorum tabi . Birde gardolabın üstünün boş olmasını istiyorum ama daha oraya sıra gelmedi
Benım eve gelen şok oluyor,anlatırımda kım olduğum çıkar dıye korkuyorum,yanı eş dost anlar dıye,duvarları bomboş,ve benım evı sılmeye kalk,tek birşey oynatmana gerek yok,sikip süprürken,kartola. Yuksek ayaklı,sırd altını rahat sıleyım dıye,mıllet neden baza almadın dıyor,bişeyler koyardın dıyor,ıyıde evımde bazaya koycak bişey yok,
Masallah canım sana yaa
Tebrik ederim
Diğer moda akımlardan, DÜNYAYI eşya olarak algılayan basit düşünceli insanlardan olmayız inşallah