sade yaşam

Son aydir bayagi bir tutumluyum artik. Birsey bitmeden yenisi almiyorum. ama en cok artik kiyafet alisverisi yapmadigima, hatta almak istemememe seviniyorum. Omuzumdan yük kalkmis gibi kendimi huzurlu ve stressiz ve de doymus hissediyorum. Tabi bu sabah dolabin önünde yine ben ne giyecegim krizi gecirdim. Dedim al o kazagi giy,artismisin ki bir giydigini bir daha giymeyeceksin. Ne sacmaliyorum böyle dedim ve gayet iyi giydim kazagimi ciktim oh.
Hicbirseyim yok yerine herseyim var cümlesini slogan haline getirelim.

Evet KK kadinlari Hep bi agizdan

HERSEYIMIZ VAR!

kızlar bende bu konuyu ilk günden beri sessiz olarak takip ediyordum ve herkese bir teşekkür etmek istedim beni resmen kendime getirdi.zaten bayağıdır savurgan olduğumu düşünüyordum artık kendime gelmem gerektiğine karar verdim. nerdeyse bir aydır alışveriş yapmıyorum çünkü dolap tıka basa eşya dolu .dün sadece biten ve sürekli kullandığım ihtiyaçlarımı aldım gratisten altmış tl tuttu ve avmde dolaş samda bir şey almadan eve geldim .çok mutluyum .şimdi sadece birde kışlık bir bota ihtiyacım var ve başka bir ey almayı düşünmüyorum :)

Kızlar bir sorum var
Misafiri nerede yatırıyorsunuz
Bana eşya alınırken misafir için karyola aldırdılar
Evde tam hatırlayamadım ama 8 civarı yorgan var, sayısını bilmediğim kadar yastık
Ne yapacagım ben bunlarla : (((( evdeki en büyük sorun bunlar
Bir de deli gibi para verdiğim bir yatak örtüm var, neredeyse hiç kullanmadım, cok ağır bir şey zaten, neden aldım hiç bilmiyorum
Bir şey daha koltuk örtüsü, hali örtüsü kullanıyor musunuz , özellikle çocuğu olanlar

Kızlar bir sorum var
Evde tam hatırlayamadım ama 8 civarı yorgan var, sayısını bilmediğim kadar yastık
Bir de deli gibi para verdiğim bir yatak örtüm var, neredeyse hiç kullanmadım, cok ağır bir şey zaten, neden aldım hiç bilmiyorum
Bir şey daha koltuk örtüsü, hali örtüsü kullanıyor musunuz , özellikle çocuğu olanlar
misafirlerimi koltuklarim aciliyor orda yatiriyorum. bazen cok kalabalik oluyoruz oda zaten aile üyeleri yere de yatak yapiyorum. miafir icin ayri yatak odasi mi yaptiniz. benim 4-5 yorgan 10 kadar yastigim var ama ihtiyacim oluyor özellikle yazin aile üyelerinden misafirim cok oluyor. cok nevresim takimim yok o yüzden onlarin kalabaligiyla ugrasmiyorum eskisinler alirim en dogrusu bu sanirim

Kızlar bir sorum var

canım o dediğin yorganlardan bende de vardı kv yapmış yün yorganlar bide ağır zaten kullanamadım ben.. bu van depremi zamanında belediyeler gönderirken hepsini topladım verdim ..
ve evet çocuklardan sonra koltuk örtüsü kullanmaya başladım .. emekleme zamanlarında da halıya örtü seriyodum artık kullanmıyorum..
bazı belediyelerin var ihtiyaç sahipleri için toplama olayları hatta gelip evden alıyorlar bir araştırın verin gitsin..

Evşmde açılan 2 adet koltuğun bir de yer minderim var. Yatılı misafiri onlarda yatırıyorum.
O yün yorganlardan takoz gibi yastıklardan bende de vardı. Yorganlar kötü kokuyordu. Verdim hepsini. Gittim english home dan aldım yastık yorgan onları kullanıyorum misafire

aynen kızlar işte o bahsettiğiniz yorganlardan var,kocaman ve cok ağırlar,yastıklarda içi dolu dolu ve cok sert..
bir ara vakumlu hurç aldım ama bu yorganlara vakum işe yaramıyor,pek boyutları küçülmüyor
misafir için ayrı odam var,o odayı ben yapmadım,ben istemeddim eşimin ailesi aldı
şimdiki aklım olsa salona acılan koltuk alıp,baska hiçbir koltuk almazdım,
neyse 1,5 yıl sonra zorunlu hizmet var,o zaman ben de çalışmaya baslayacağım,o ara eşya fazlalıklarının hepsini yorganları veririm. bir oturma odası ve bir yemek masası bana yeter de artar

Kızlar bir sorum var

Ben yorgan ve yastıkları anneme götürdüm ve yatak örtümü de vermeyi düşünüyorum. Sadece evde 2 kalın battaniye 2 tane uyku seti var birini kullanıyoruz. 1 tane fazla yastığım var gelen olursa annemden isterim. Koltuklarım kılıflı ama çok kullandığımız koltuga örtüyorum.

Günaydın hanımlar.Ben hayatımda hiç koltuk örtüsü kullanmadım.Onu düzeltmek hergün silkelemek işkence.Benim hem salonda hem o.odamda açılabilen kolttuklarım var.Yün yorgan ve yer yataklarımı köyde k.v lerin evi var oraya gönderdim.Orda kalabalık oluyoruz lazım oluyo ,böylece ben de kurtulmuş oldum.çok yer kaplıyolardı.Misafir için bir tane tek bir tane çift kişilik yorganım var.kanepelerin altı sandıklı orda duruyolar.Bitek benim ailem gelir arada sırada kalmaya.yastığım 6 tane yedek var ama hiç kullanılmıyo gözümü onlara diktim şimdide.english home yastıkları ve yorganları kullanışlımı terletiyomu?oğluma almak istiyorum bir yorgan.Aslında minimalist yaşamda bence kocamaaann evlere de gerek yok.Biz yeni taşındık kredi çektik biraz da eşimin ailesi yardım etti aldık bu evi.Ama bize göre çok büyük bu ev.Süpürmek silmek öyle zorluyoki anlatamam.Valla hesabını vereceğimiz ve bu dünyada bırakıp gidecegimiz mal için bu kadar çabalamaya gerçekten değmez diye düşünüyorum.

merhaba hanımlar.. çok büyük ilgi ile takip ediyorum konuyu. çok faydalı olmuş gerçekten. ben de uzun süredir bu konuda kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum. zaafım kıyafet ve makyaj malzemesi. artık çantalara sığdıramadığım kadar paletim rujum allığım vs var ama yine de her indirimde gratis watsons tutamıyorum kendimi. kıyafet konusunda da açıkçası gerçekten ihtiyacım var mı bilmiorum. öyle tıka basa dolaplarım yok. sürekli almak istiyorum ama sanırım yeterince de var kıyafetim. bu işin olması gereken düzeyi nedir bir bilen söylesin lütfen :)

merhaba hanımlar.. çok büyük ilgi ile takip ediyorum konuyu. çok faydalı olmuş gerçekten. ben de uzun süredir bu konuda kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum. zaafım kıyafet ve makyaj malzemesi. artık çantalara sığdıramadığım kadar paletim rujum allığım vs var ama yine de her indirimde gratis watsons tutamıyorum kendimi. kıyafet konusunda da açıkçası gerçekten ihtiyacım var mı bilmiorum. öyle tıka basa dolaplarım yok. sürekli almak istiyorum ama sanırım yeterince de var kıyafetim. bu işin olması gereken düzeyi nedir bir bilen söylesin lütfen :)
Öncelikle elinde bulunan makyaj malzemelerinin hepsini önüne diz tarihi geçenleri at kullanmadıklarını ayır. Ne var ne yok gör sonra magazaya girdiginde bu zaten bende var demen için dolapları kurcalamak şart :) mesela ben sürekli parfüm alıyordum ama sadece şimdi 2 şişe parfümüm var biri romantik biri soft bunlar bitince başka alıcam ama bitmeden almıcam gibi şartlar koy sende kendine

Kızlar bir sorum var
Misafirlerimi kucuk odamdaki iki cekyatta yatiriyorum( o oda kapali normalde.biz salonda oturuyoruz)
Salondaki koltuklarim cok rahat onlarda yatak oluyo ihtiyac olursa onlari da kullaniyorum
Kendi kullandigimiz (kizimin ve bizim birer adet) yorgan yastik haric 2 yorgan 2 battaniye 3 yastigim var.
Misafire bunlari kullaniyorum
Hali ortusu ne bilemiyorum halinin ustune ortulen biseyse kullanmiyorum.
Cok zor birsey degilmi surekli toplanir bence
Halilarimi 2 gunde 1 supurur birsey dokulunce silerim hemen
Yilda 1 kez de yikatirim
Koltuklarimin kendi kumasinin birebir aynisinda sadece oturdugumuz bolume orttugum bir ortusu var.
Cok acik vizon rengi koltuklarim
4 bucuk yil oldu alali
Sadece 1 kez sildim o kadar
Hala piril piril
Ortu olmasa oturdugumuz yer cok kotu gorunurdu eminim
Ben koltuk silmeyi sevmem
Cok silince alaca bulaca oluyo sevmiyorum o goruntuyu

Merhabalar Hanımlar

Ben de her zaman sadelikten yana olmuşumdur. Manen ve madden.

Gösterişi , şatafatı, desinler diye yaşamayı oldum olası sevmedim. Birkaç örnek vereyim;

Evlenirken kullanmayacağım hiçbir şeyi almadım. Takı seti, dantelli gecelikler, tüylü terlikler. dantelli yatak örtüleri,kahvaltı takımı ıvır zıvırlar v.s

Mutfak eşyam iki kişilik aileme ve gerektiğinde misafir ağırlamaya yetecek kadar.

Ayakkabı ve çanta delisi olmadım hiçbir zaman , kıyafetlerime uygun tarz ve renklerde olanları var, yetiyor.

Yemek israfından hep kaçınırım. 2 kişilik çoğunlukla bir çeşit yemeğimiz yanında salata, meyve , içeceğimiz v.s olur.

Kıyafete birçoklarımız gibi düşkündüm. Bunu da aştığımı düşünüyorum. gezmek için mağazaları tercih etmeyip sahile gitmek bir çözüm mesela.

İndirim var diye 3er 5er gerekmediği halde alınanlarla emin olun tasarruf olmuyor.

Elektrikli cihazları kullanmadığım sürece prizde takılı tutmam.

Evime girdiğimde huzur dolu olmalıyım. Gereksiz aksesuara yer vermedim , kitaplarım yeterli ve bir kaç obje.

Zaman tasarrufu da önemli, yapmamız gerekenleri zamanında yaptığımız zaman eşimize, evimize,keyif yapmaya, sevdiklerimize,dinlenmeye bolca vakit kalıyor. Bu konuda kendimi eğitiyorum. Çünkü maalesef üşengeç bir yapıya sahibim.

Kozmetik seviyorum. Makyajda yapıyorum. Ama ihtiyacım olmadığı sürece bu tür mağazaları gezmiyorum.

Gibi.

Son aydir bayagi bir tutumluyum artik. Birsey bitmeden yenisi almiyorum. ama en cok artik kiyafet alisverisi yapmadigima, hatta almak istemememe seviniyorum. Omuzumdan yük kalkmis gibi kendimi huzurlu ve stressiz ve de doymus hissediyorum. Tabi bu sabah dolabin önünde yine ben ne giyecegim krizi gecirdim. Dedim al o kazagi giy,artismisin ki bir giydigini bir daha giymeyeceksin. Ne sacmaliyorum böyle dedim ve gayet iyi giydim kazagimi ciktim oh.
Hicbirseyim yok yerine herseyim var cümlesini slogan haline getirelim.

Evet KK kadinlari Hep bi agizdan

HERSEYIMIZ VAR!

Ve hep bi agizdan bagiralim
Biz artist miyiz

Gulumsedim mesajiniza

bende evlenirken çok pahalı ve çok kalabalık olmayacak şekilde aldım eşyalaımı
yatak odası koltuk takımı ve beyaz eşyalar
sevmem öyle misafir odası oturma odası
neden benim kullanamayacağım şeyi eve sokayım
süpürürüm temizlerim ama
genelde dağınık olur
eşimle geçirdiğim zaman daha önemli çünkü
7.30 evde oluyorum bide temizlik derdine düşemem
öyle ortalığa bakıp evin çok pis diyecek arkadaşlarım yok
geneli bana gelir benim muhabbetime diğerlerine ihtiyacım yok
haftada bir ütü yaparım
bulaşıkları hiç durlamam
makina var durlamaya başlarsam yıkarım gerek yok
filtresini temizlerim makina bitince
bide beyazlar renkliler diye ayırmam
geneli renkli kıyafetlerimin :KK49:
çok kirletmeyiz kısa programda yıkarım çarşaflarım hariç
yıkanırken suyu genelde kapatırım
makyaj malzemelerim bi ruj bi rimel :KK16:
çok ucuz yerler bulurum alışveriş yapacağım 5 tl ye kazak alırım halada giyiyorum :KK48:
bim den alışveriş yaparım
150 tl lik falan diğer aylığa kadar götürür
patatesimi soğanımı kayınpederim alıyor
aylıktan hep kumbarama 100 tl atarım
geçen tatilime çok destek oldu :oops:
işe bisikletle gidip geliyorum kışında yürüyecem
kar yağdıında düşünürüm
otobüs beni deli ediyor
eve yürüyerek 30 dkkada varıyorum
otobüste beynim dönüyor:rolleyes:

X