- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
- 408
- Konu Sahibi philosophy
İnanılmaz bir bilgi kirliliği var facebooktaBu konuda yazacağım o kadar çok şey var ki ,ama duygusal israf kısmına değinmek istiyorum.mesela geçen facebookta bir video izledim engelli bir çocuğa işkence yapılıyordu sanirim çünkü sonuna kadar izleyemedim.bu tarz videolar farkindalik oluşturmak adına paylaşılıyor ama ben doğru bulmuyorum.benim kızım da down sendromlu bu konuda hassasim düşünsenize o videoyu izlediğimde neler hissedecegimi.yanımda,müdahale edebileceğim bir yerde yaşansa misal aynı işkencenin on katını yapardım o insanlara ama bilmem nerde bilmem kim.Ne gerek var benim kendimi sinir etmeme.Biz dünyadaki bütün kötülükleri engelleyemeyiz ki, gücümüz cevremizdekilere yetebilir ancak.Ama biz bilmem nerdeki bilmen kim için yardım kampanyaları başlatıyoruz,üzülüyoruz ama yan komşumuz hangi sıkıntıları yaşıyor haberimiz yok.duygularımızı herkes bilsin mutlulugumuza şahit olsun istiyoruz.sonra bu mutlukuklar sahte,yapmacık olmaya başliyor.bir diğer rahatsız olduğum nokta sosyal medyadaki algı operasyonları neye üzülüp neye sevinecegimize biz karar vermiyoruz.beynimizi,zihnimizi yönetiyorlar...bu sebeplerle facebook hesabımı sildim :)
Acil kan araniyor diye bir paylaşımı açıyorum taaa kac ay kac yil oncesinin tarihi
Hasta ya öldü ya iyileşti
Paylaşmadan bi baksana doğru mu değil mi ne zaman paylaşılmış
Yok çok hayırsever ya hemen paylaşmış
Yada bir resim basbas bağırıyor fotomontajım diye resmin orjinalini bulmaya calışmamış basmış paylaşmış
Bunu yapanlar çoluk çocuk tahsilsiz falan da değil
Çocuğunun doğumgününden 65322789 tane resim paylaşanlar heran her dakika kendini bir yerde etiketliyenler
Ki ben çok çok az girdiğim halde bunca şeye şahit oluyorsam bağımlılığa dönüşmüş insanlar napiyor hic bilmiyorum