sade yaşam

M maviduvar1 Mia- gerçekten sorun, zaten ihtiyaç mi heves mi dengesini ayarlamak.bu yüzden emin olamıyorum bazen gerçekten ihtiyacım olanları almayıp,olmayanları alabiliyorum.

M maviduvar1 Mia- gerçekten sorun, zaten ihtiyaç mi heves mi dengesini ayarlamak.bu yüzden emin olamıyorum bazen gerçekten ihtiyacım olanları almayıp,olmayanları alabiliyorum.
Bence kullanıcaksan almalısın yada bilgisayar tamiri olan yerlere gösterebilirsin belki küçük bir meblağ tutucak birsey eklenmesi gerektir
ama alıcaksan bazı şeylerden fedakarlık etmelisin kozmetik yada giyim almamalısın
taksitleri sevmem ürünün modası geçiyor taksidi bitmiyor.

Bugün;
Spor yapmam gerekiyordu
Zikirlerimi okumam gerekiyordu
Kaş bıyık aldırmam gerekiyordu
Giyindim çıktım evden. 45 dk da çarşıya vardım. Sporumu yapmış oldum. Yürürken elimde telefon zikirlerimi okudum. Kaş bıyık işini de halledip eve döndüm. Bi Taşla 3 kuş vurdum... Aklımı seveyim....

"Ey oğul,bağını kes kurtul! Gümüşe ,altına olan esaretin ne vakte kadar gidecek?hür değilsin,gümüşe,altına,dünyaya esir olduğun sürece hürriyetin yok!Ne zamana dek bu dünya saltanatını hürriyet zannedeceksin?Ey oğul!iktidar olmayı dünya malı yığmak zannetme,en önce bu zincirlerden kurtul!hür ol!"
biryerde okudum hoşuma gitti,mesneviden sanırım,konuyla ilgili buldum.

Günaydın hanımlar
Bugün Takı makyaj malzemesine gireceğim. Ayırıp bi kısmını veririm bi kısmını atarım.
Öğleden sonra psikolog randevum var.

Merhaba hanımlar, yeni evlendim ve evimi mümkün olduğunca sade döşedim. Hatta bekarlıktan kalma eşyalarım vardı onları biraz dönüşümle kullandık, muhteşem oldu. Nişan, nikah, düğün herşeyimizi kendimiz yaptık ve herşeyin sadesini istedik. O ne der, bu ne ister hiç olmadı biz ne dediysek o oldu, böylece sade bir yaşama adımımızı attık.

Herşeyi değerlendirince, hiçbir şeyi ziyan etmeyince çok rahatlıyor kafam. Özellikle yemekleri hiç ziyan etmemeye çalışıyorum, bozulmayan herşeyi yeniden değerlendiriyorum. Artan karnıyarık içinden kıymalı yemek, artan pilavdan çorba, kesip atacağım ıspanak saplarından çorba, kestiğim turp yapraklarından salata gibi.

Evde toz alınacak pek eşya yok, toz tutmayan bir ev oluşturmaya çalıştım. Vitrindir, raftır, biblodur yok evde. Halılar küçük, temizlik kolay. Orta sehpam bile yok, zigon sehpalar yetiyor. Çeyize sadece kendimiz kullanacağımız kadar eşya aldım, misafir için ekstra bir yemek takımım var sadece. Gerisi hep tek takım, kombinleme şeklinde.

Makyaj malzemem çok azdır. Birkaç ruj, birkaç kalem, bir kapatıcı, tek rimel, bir allık, bir de far paleti. Birkaç tane el ve yüz kremim var, yetiyor.

Tek baş edemediğim şey kıyafetler ve alışveriş. İki uçtayım. Çok kıyafetim vardı verdim ve azalttım, azalttıkça mutlu oldum ama bir yandan yeni almak istiyorum. Hatta verdiklerime keşke vermeseydim demeye bile başlıyorum. O kadar çalışıyorum değişik şeyler alıp giyinmek isteğim uyanıyor. Almayınca mutsuz oluyorum sanki. Alınca da of nereye koyacağım ziyan ettim paramı diyorum. Yani sadelik iyi geliyor ama belli süre sonra alışveriş yapmak yeni şeyler almak istiyorum bununla baş edemiyorum.

Sanki kıyafetlerim eskiyecek, eskimeden yenisini stoklamam lazım diye bir psikolojiye giriyorum.

T TersAlfabe mutlulujlar dilerim.
Sadecik bi ev kurmakla çok çok iyi yapmışsın.
Ben kıyafet konusunda kendime sınır koydum. 1 Ocak'a kadar hiçbirşey almayacağım. Hem elimdekileri giyme fırsatım olacak hem de Ocak şu at aylarında indirimden alacağım şeylere hakkım varmış gibi hissedeceğim.

Günaydın hanımlar
ben alışveriş yapmıyorum artık
bi tek şapkam ve ufak bi çantaya ihtiyacım var aylığımı alıca alıcam
çok soğuk başım ağrıyor
eve gıda alışverişi yaptım 105 tl çektik bize bi dahaki aya kadar yeter
kumbarama para atamadım
bu ay biraz fazla yüklendik kartlara araç için
cebimde resmen param yok

benimde 20 tl var hiç bozmadım kıyamıyorum o paraya maaşımı alsam kumbaraya atıcam.
Elektirik faturası 58 tl geldi yani bir türlü tasarruf yapamadım bu konuda
bende 5 ay kadar fuzuli hiçbirşey almıcam
fazlalıkları ayırmakla geçicek bu dönem :)

bende hiç yok
bende aldığım bütün şeyleri dibine kadar kullancam
elektrik ve doğalgaza bakıcaz bakalım bu ay açtık çünkü çok soğuk

bende hiç yok
bende aldığım bütün şeyleri dibine kadar kullancam
elektrik ve doğalgaza bakıcaz bakalım bu ay açtık çünkü çok soğuk

Bende evdekileri degerlendiriyorum.
bu konuyu açmak iyi oldu sürekli düzeltiyorum kendimi

mutfaktaki takımı kırılmış tabakları falan ayırdım bekar evine verdim,kıyafetlerinde uzun zamandır giyilmeyenleri vs ayırdım poşette bekliyor,burdan aldığım fikirlerle evi elden geçiriyorum, misal düşüp bi tarafı kırılan bir saat vardı vs onu tutuyordum attım sonra banyodaki temzlik ürünlerinden azalanları bitirip kutularını attım.. tek derdim yemek odası takımının vitrinleri içinde birsürü biblom falan var her gördüğümü almışım melekler çiçekler bardaklar ıvır zıvır pek de güzeller kıyamıyorum ama bir yanımda sadeleş diyor nasıl olacak bilmiyorum o kısmı

Ne büyük akıllılık yapmışsın evi sade döşemek konusunda, ben bir heves herşeyi fazla fazla aldım şimdi pişmanım kıyafet konusuna gelince ben de senin gibiyim demin defacto adlısık falan baktım online buraya girmeden önce. törpüleyeceğim bu özelliğimi ama kararlıyım ve buda bu grup sayesinde olacak.

Nasılsınız kızlar
Elektrik faturam 82 tl gelmiş.
Akşam dışarıda yemek yedik. 60 tl tuttu. Kartla ödemek Zorunda kaldık. Ama bundan böyle kartı çok çok az kullanacağız. Bugün yediğim Yemeğin parasını Taaa 15 Kasım'da ödeyeceğiz. Aslında düşününce çok ironik
Dün çom yıprandığı için 2 adet kemer attım.
Bugün de alayım diye baktım istediğim gibi birşey bulamadım. Gerçekten ihtiyaç olduğu için birşey almayalı çok uzun zaman olmuş. Alamasam da gönlüm rahattı.

iyi akşamlar hanımlar
bugun kızıma zorunlu ihtiyac ayakkabı aldık 80 tl
gözüme bir sürü sey carptı alacak ama almadım,kendimle gurur duyuyorum :))))
sade ve hafif hissediyorum :)))

Bundan 2 sene önce bana biri " gün gelecek almayınca mutlu olacaksın " dese kahkahayla gülerdim.
Kutlarım C CallanPinckney

Kızlar yatak odamı değiştireceğim. Eşimle dolaştık biraz. Takımların süsü püsü bana göre değil. O nedenle yaptıracağım.
Beyaz olacak. Beyazı sizce hangi renkle kombin yapayım. Perde halı duvar kağıdı gibi.
Turkuaz, bordo, mor ve belki fuşya. Hangisi sizce.
Tuvalet Masasında puf kullanılır mı?
Benim hiç olmadı. Makyajımı ayakta yapıyorum. Gerçi puf olsaydı oturarak da yapamazdım. Uzak kalırım aynaya. Ama tecrübeli hanımların önerilerine açığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…