sade yaşam

kızllaaarrr kızlaaarrr evdeki temizliğin onu buna dönüştürmenin kitabını yazdım ama kafamı toplayamıyorum bacılar bu işsizlik bu kafamdaki endişeler bana yapılanları unutamamam .... hayatım hiç de sade değil aslında ahhhh

herseyi boşvermeye bak canım
yarın başımıza ne gelceği belli değil
yapma boşver
allah bi kapıyı kapar diğer kapıyı açar

Temizliğe sizi üzenlerden başladığınızı düşünün. Yeni dostlara, iyi insanlara yer açılsın.

Dün kendime 40 tl ye siyah klasik ceket aldım. Aslında üstünde sağlı sollu düğmeleri var ama onları keserim dedim. Mülakatta giymek için. Para harcamamaya öyle şartlanmışım ki, 40 kez düşündüm güzel mi, üstüme oldu mu, kumaşı iyi mi, falan filan.

Unutamamak, geçmişe takıntılı olmak, geçmişi hatırlamak ve sinrilerimizi yıpratmak ileride hasta eder demişti psikoloğum. Önemli olan şuan ve şu zamanda yaşadıklarımız. Endişeleri, size yapılanları bir kenara koyun, sizi üzen kişileri gerekirse çıkartın hayatınızdan. Ruh temiz olmadıktan sonra, ev derli toplu olsa ne olur? Önce bizim iyi hissetmemiz lazım

yok kız ağlama kıyamam ağla diye demedim
seni üzenler kimse kapının dışında bıkar
yeni bi hayata göz kırpmak her zaman iyidir
hep yapıyorum artık hiç biriyle görüşmüyorum bütün telefon numaralarını ildim bağlarımı koparttım ama geldiğim alime bakınca üzülüyor işte insan buna da şükür güzel gönlünden öpüyorum

Temizliğe sizi üzenlerden başladığınızı düşünün. Yeni dostlara, iyi insanlara yer açılsın.
Başladım başlamadım mı ahhhh ...temizliğin dibini yaptım hem de... isteyenlere de danışmanlık veriyorum :) ama işte akıldakiler kalpteki yaralar o yaraların dikiş yerleri can yakıyor çok acıyor.... ahreketimi kısıtlıyor yani maddi manevi.... beyine ne yapılır ki ..???

bende canım bende
hep şükür bin şükür

geçmiş olsun kızına ınsallah kısa sürede iyileşir
çok güzel yamışsın
Dün ben fazla esyalardan kurtuluyordum ki eşim yine mi veriyosun o tencereler bu evden gitmicek dedi :)
şimdilik kaldı benım bu verme olayı.
bende ayırdıgım bı torba kıyafetı dün arkadasın arabasına yüklettim eşime durdu durdu haa bu ne bu arada dedi arkadaşım bana baktı güldük ve kağıt dedim yoksa onlarda benım başımda kalırdı

kesinlikleeee
bizi kötüye götüren arkadaşlarla arayı açmak en doğru şey
bazıları söyle düşünebilir,biz iyi örnek olmalıyız filan diye,değişime açık insanlar zaten yardım istiyorlar ama çoğu insanın belli bir yaştan sonra yaşam kalıpları oturuyor,başka şeyleri kabul etmeleri çok zorlaşıyor
bundan en doğrusu,daha iyi insanlarla görüşmek...aksi halde biz değiştireceğiz derken kendimizin değişmesi daha olası

işsizlik benim kafamda da büyük soru işareti,onu şöyle yeniyorum,böyle yaşamak benim tercihim ve kısmet diyorum için rahatlıyor
bana kötü davranışlarda bulunanları da hayatımdan uzaklaştırmaya çalışıyorum,kendime daha çok dönmeye çalışıyorum
nacizhane çaba tabi bu
gece kalkıyorum,bir yarım saat günlük gibi bir şeyler yazıp karalıyorum,kitap okuyorum bazen , iyi geliyor,kendimle başbaşa vakit geçiriyorum
ama en önemlisi DUA,bolbol dua et,Rabbim gönlünü ferahlatsın inşallah

çok güzel demiş
bir de kendini meşgul tutmak önemli sanırım,işle meşgul olunca düşüncelerle savaş vermek zorunda olmuyoruz
ve nekadar az insan okadar çok huzur

Strese karşı ilaç olarak Osmanlı'nın düstûr edindiği 5 esas şunlardır:
1- Er-rızku al'allah: Rızkı veren Allah'tır. Başkasının önünde eğilme.
2- Tevekkeltü al'allah: Allah'a dayan.
3- Ya Nasip: Canını sıkma eğer nasipse olur.
4- Ya Sabır: Sabretmeyi bil, vaktinden önce bahar gelmez.
5- Bu da geçer ya hû: Unutma!
Zenginlik de fakirlik de, hastalık da sağlık da, mutluluk da, başarı da başarısızlık da..
Hepsi geçicidir. Hatta hayat bile...
Bakî olan Allah'tır...

ben öyle yaptım ve kafam rahat. temizliğe önce komşularımdan başladım. eskiden haftanın 2-3 günü eve girmeden birine uğrardım. ay baktım sürekli dedikodu dönüyor. herkesin herşeyi apartmanın ağzında. yani ben de birine bir şeyimi anlatsam o da sakız olacak resmen insanların ağzında. sonra namaza başladım. eve gelince şimdilerde ancak ikindiye yetiştiğim için kendiliğinden bıraktım komşuya uğramayı ve baktım hiç eksikliklerini filan duymuyorum. işyerimde de pek çok insanlar görüşmüyorum artık. onlarla çene çalarak geçireceğim vakitte çalışıp evime erken gitmeyi düstur edindim kendime.
mesela şimdi çıkıyorum işten.

zaten özellikle işyerindekilerle araya mesafe koymak şart bence

Günaydın hanımlar
Bugün öğleden sonra tatil. Sabahı da ben tatil yaptım. Işe gitmeyeceğim bugün.
Oğluşu okula yolladıktan sonra Kuşluk kılarım spor yaparım. Duş alırım. Sonra da balkondaki dolabı elden geçireceğim. Bakalım neler çıkacak. Vakit kalırsa oğluşun odasına da bi el atacağım.

hayırlı sabahlarr
yarın misafir bugunse temzlik var evde : )))
bu arada dikiş kutuma bile okadar ıvırzıvır sıkıştırmışım kii,boş boş kurdaleler vsler yıllardır duruyor
hayatımın her alanında ıvırzıvır yahuu
kural: ya kullan ya ver!!!
hayrlı günler hanımlar : ))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…