sade yaşam

Aaaa ne varmış senin yaşında.
Ben bu yaşta hala deli gibi çalışıyorum.

Kızlar size sormak istediğim birşey var
Evden kıyafet verirken neyi kriter olarak uyguluyorsunuz
Eskidiği içşn mi, uzun zamandır gitmediğiniz için mi, modası geçtiği için mi?
Birşeyleri uzaklaştırmak istiyorum evden. Özellikle kendi kıyafetlerinden. Ama kıyamıyorum bazılarına.

eskileri vermiyorum,onlar çöpe
birkaç yıldır giymemişsem,ya da birkaç kez giymişsem veriyorum
yalnız açık kıyafetleri vermiyorum

Begenmediklerimi veriyorum ben,düşünmeden aldıklarımı, kendimi rahat hissetmedigim kıyafetleri.bir de uzun zamandır giymediklerimi de veriyorum ama meselâ düğünde vs.giymek için aldiklarim değil günlük kıyafet bazında degerlendiriyorum.

Gri bi gömleğim var kısa kollu ne geçen yıl ne de bu yıl giydim. Belki Kışın hırka içine giyerim diye bekliyor
kot bi eteğim var. Geçen yıl tatilde giydim bi kere. Bu sene hiç ymedim. Bunlar şimdilik aklıma gelenler.
Bunları yavaştan uzaklaştırayım ben evden. Az önce bi etek bi pantolon bir de kazak ayırdım. Evdeki yardımcımın kızına vereceğim.

Giymiceksen ver .kot eteğin modası geçmez heleki yazlikta

Hiç giymediklerini kıyamıyorsan bir poşete ayır biraz bekle 1-2 hafta yada 1 ay aklına gelmiyorsa ver. Ben bazı şeyleri evde giyerim diye ayırdım. Bende 3 tane şişme yelek var farklı renklerde en eski olanı vermek için ayırmıştım ama eşim bu sana çok yakışıyor diye verdirmedi bu kış sonuna kadar giymezsem yine vericem.

Günaydın herkese.@papatya canım ben eğer iki sezon geçmesine rağmen bişeyi giymediysem veriyorum birilerine.Oğlanınkiler her sezon yenileniyor zaten.kıyamayınca çok birikiyor ruhumuzu sıkıyor kalabalık bence.bide ben çabuk sıkıldığım için markaya para vermem ucuz alırım .kaliteli şeyler asla eskimiyor atamıyosun da...ama mesela bir siyah etek bir siyah kumaş bir jean pantalonum var en kalitelisinden aldım yıllardır ( en az 3 yıl) kullanıyorum.eğer evinize yatılı misafirçok geliyosa ve yüklük dolabı yoksa bazaya mecbursunuz kızlar.vakumlu yorgan hurçlarının yardımı oluyor yer kazanmada.

ben son zamanda giymediğim kıyafetleri değil de ileri de kesinlikle giymeyeceklerimi veririm.... önümüzdeki 2 yıl boyunca 1 kez bile giyecek olsam tutarım, boşuna masraf yapmam...

eskimeye yüz tutmuş, üstümden çıkartmayıp ağzını burnunu yamultup çok sıkıldığım, modası çok geçmişleri veririm.

Bir okuyan ya da çeyiz hazırlayan ihtiyaç sahibi varsa açar dolabımı ne varsa veririm o ayrı, yeter ki işi görülsün...

Kullanmadığım tişört ve taytları, artık fiyonk kurdelelerle takım yapıp, pijama ya da temizlik kıyafeti yaparım.... örneğin dar gelenler, orası burası yırtılmışlar, çamaşsuyu sıçramışlar oje ve kalem sürülmüşler :) hatta bazılarına küçük armalar falan dikip dışarıda da giyiyorum....

oturup yeniden alacağına bira düzenle belli bir gurubu kaldır oönce 1. gurubu giy sonra indir 2. gurubu giy masraf etme.. aayyyhhhh allahım bunu okuyanda cimrilikte tavanım sanır... kim der ki geçen hafta evde kk. kartı masraflarını konuşmak için toplantıı yapıldı diye Vallaha kıyafet almadım, ayrıca uç benim de değil amason olarak şunu diyeyim 5 tane beyaz gömleği napacan bacım??? ver 2-3 tanesini o nerji aksın o hayıorlar yazılsın sana ... 17 tane beyaz badi naapacana allah aşkına ?? 8 tane siyah pantolon alana kadar nerdeydin demeyeceğm bir daha yapma diyeceğim cuk oturanları, iyi olabları, iki de klasik modeli tut, kalanını götür terziye bir dantel diktir, bir pul işlettir. bayz gömlekle abiye takım olsun ... ama 7 tane aynı model kot ???? ver gitsin...olsa da olmasa da senin için hiçbirşey değiştirmeyecek kahverengi ceket ??? varlığını unutmuşsan yAllah....

Son düzenleme:
çok giymediğim bişey oldugunda yiğenime
beğendin mi sen giy istersne ben giymiyorum diyorum

Akıllı telefon çılgınlığına değinmek istiyorum.

Kullanım alanı çok genişledi. Yalnızca kişiler arası iletişim değil , iş hayatında firmaların da vazgeçilmezi halinde.

Ama hunharca model değiştirmek hiç akıllıca değil. Bu çılgınlık tüm dünyayı sarmış durumda. Çünkü önünü alamıyoruz. Reklamlar, sosyal baskı buna zorluyor gibi. İrade çok önemli.

Çocuklara belli bir yaşa gelene kadar kesinlikle cep telefonu verilmemeli bu oran 6 yaşa kadar düşmüş durumda. Bu resmen çılgınlık.

En azından model değiştirmek yerine elimizdekileri kullanılamayacak duruma gelene kadar değiştirmemeliyiz.

vay çok güzel taktikmiş bunu yapıcam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…