- 23 Eylül 2013
- 23.863
- 48.533
- Konu Sahibi philosophy
OğlakBurcun ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
OğlakBurcun ne?
kalabalık evlerde nefes alamıyorum.Oh ne güzel içimi açtınız..valla benimde evde tahammül edemediğim şey kalabalık olması ..mutfak tezgahımda falan hiçbişi olmamalı..ev sade şık temiz olmalı birde güzel kokmalı :)
bu yazınız ben düşündürdü,acaba çalışmaya başlamalımıyım diye,çocukla evde kendime zaman bulamıyorumBen de bu aralar seninle benzer durumdayım aslında. Ben de yönetici olduğum için sabah 9:30-10 gibi gidiyorum akşam 4-5 arası çıkıyorum. Evde biri ilkokul bire başlayan biri de 9 aylık çocuğum var. ama ne hikmetse ben çocuksuz ama çok çalıştığım günlere göre daha az yoruluyorum daha fazla şeye zaman buluyorum. Tek kötü yanı evimin işe uzak olması 1 saat kadar sürüyor, ama onu da kendimle başbaşa kalma düşünme ve uzaklaşma zamanı olarak düşünüp canımı sıkmıyorum. Eskiden 7:30 da evden çıkar akşam 8:30 da eve gelirdim. Yardımcım yoktu. Hızlıca yemek hazırlardım, biraz tv ve 11-12 arası sızardım resmen koltukta. Şimdi bebek için gecede en az 3 kez kalkıyorum, sabah 7 gibi kalkıyorum namazımı kılıyorum. Büyük oğlanı giydiriyorum. Bebek uyanıyor altını değiştirip emziriyorum. bebeğin peynirini suya koyuyorum, 2 günde bir duş alıyorum. o sırada eşim kahvaltı hazırlıyor büyüğü yedirip servise bırakıyor. Ben de hazırlanıyorum. Saç makyaj, kıyafet:) Bakıcımız geliyor, o bebeğin kahvaltısını hazırlarken ben çıkıyorum 8:30 gibi. 9:30da işte oluyorum. 4:30-5 gibi çıkıyorum. 5:30-6da evde oluyorum. Yemek hazır oluyor ısıtıp sofrayı kuruyorum, o sırada büyüğün ödevlerine başlıyoruz. 7 gibi yemek faslı bitiyor, ödevlere devam arada küçükle oynamaca. 8de küçüğün mamasını yediriyorum. Bu arada namazlar kılınıyor. Yemek yerken haberler izleniyor. 9a doğru oğlanlar uykuya geçiyor, babalarına emanet edip sitenin spor salonuna iniyorum. Bir saat spor yapıp 10da eve geliyorum. Duş alıyorum (bu spor faslı da 2 günde bir- alternatifi DVD den film koyma) yarım saat tv izliyorum ama takip ettiğim herhangi bir dizi olmadığı için sadece zap yapmakla geçiyor genelde. Bazen eşimle günün kritiğini yapıyoruz balkonda. evi şöyle bir toplayıp, 11-12 arası yatıyorum. yatakta 15 dakika sosyal medyaya takılıyorum ama paylaşım yapmıyorum. Bunun yerine kitap okusam iyi. Ama zaten çok yorgun olduğumdan kitabı elime aldığım an bayılıyorum.
Çocuksuz günlerime göre daha fazla şey yapıp daha az yorulmamın 2 sebebi iş yerinde az zaman geçirmek ve evde yardımcımın olması. Bir yardımcım çocuklara bakıyor, yemek yapıyor ve günlük silme süpürme ve ütü yapıyor. Diğeri de 15te bir gelip dip köşe cam kapı siliyor. Bence diğer türlü ev işleri kafasında uçuşurken kimse spor yapayım kitap okuyayım diyemez. Ben yapamıyordum en azından. Bir de çok pimpirikli anne olmayın. Çocuk babayla veya bir başkasıyla da zaman geçirsin. Çocuğa kendinizi adayıp, kendi hayatınızdan vazgeçmeyin. Bu günler geri gelmeyecek, unutmayın. evinizi eşya ile dolduracağınıza size zaman yaratacak şeylere para yatırın. Yardımcı gibi, ev işi sürenizi yarıya indirecek yüksek çekimli bir süpürge veya iyi bir ütü gibi. kolay temizlenen az eşyalar gibi.
: ))))) ben de aynılarını yapıyorumeşim 6:30 7:00 gibi geliyor o gelene kadar işler bitsin istiyorum. mesela yapıcaklarımı not ediyorum yanına kaç dk yaparım yazıyorum sonra yaparken dk tutuyorum böyle kontrolcü olmak hoşuma gidiyor.
: ))))) ben de aynılarını yapıyorum
demekk ki bana benzeyen insanlar da varmış
ay bence biz normaliz boşver onları..ben başkalarına bile gidince zor tutuyorum kendimi fazlalıkları kaldırmak için..bananeysekalabalık evlerde nefes alamıyorum.
normal olan onlar mı ben miyim bilemiyorum ama.:)
ben de güzel kokuyu çok severim evde.
öğlen evi havalandırdım.çıkmadan koku sıktım.
Benden sana tavsiye ozaman ev düşüncen olursa çok büyük alma..ne kadar büyük olursa o kadar işi fazla oluyor..evlenir evlenmez ev almamanın faydalarıda varmış.deneye yanıla öğreniyoruz..ilk evlilikte heves oluyo tabi büyük evler zaman geçince dank ediyoaynen ben şimdi o durumdayım,bıktım usandım gerçekten,neyseki ben de kiradayım
umarım şimdi sınav hakkında yorumlar okuyorum 85 üstü alımlarKesinlikle kaçırma iki yılda bir oluyor.hazırlan bence pişman olmazsin :)
beni yanlış anlamanı istemem ümidinde kırılmasın ama çok iyi bir altyapın yoksa kursa falan gitmeyeceksen 85 gibi puanlar almak çok zor..lise düzeyinde kpss sıkıntılı die düşünüyorum..tabi olaganüstü bir hırs yaparsan olmayacak bişi yok ama yapacak başka bişeyler varsa onları dene derim naçizane..umarım şimdi sınav hakkında yorumlar okuyorum 85 üstü alımlar
oluyormuş artık ne kadar kötü bide nerelerden sorular çıkıcak doğru düzgün bişey bulamadım
ne yanlış anlaması canım fikirler önemli benim için çok zorbeni yanlış anlamanı istemem ümidinde kırılmasın ama çok iyi bir altyapın yoksa kursa falan gitmeyeceksen 85 gibi puanlar almak çok zor..lise düzeyinde kpss sıkıntılı die düşünüyorum..tabi olaganüstü bir hırs yaparsan olmayacak bişi yok ama yapacak başka bişeyler varsa onları dene derim naçizane..
matematik olmadan olmaz maalesef..kurs yoksa matematik yapabilen bi yakınızdan yardım alın derim..o 85-90 gibi puanları almak için fule yakın netler çıkarmak gerekiyo..çünkü giren insan sayısı lise mezunu kategorisinde çok fazla... umarım gönlüne göre olur..ne yanlış anlaması canım fikirler önemli benim için çok zor
olacak biliyorum
ama dershane şansım yok tamamen kendim
bitek matematikte sıkıntılıyım onuda çözemem çok pis hırsım var
bugünlük yarın geçmesse tabi
umarım sözel mükemmel zaten tarihe baktımmı sorun yokmatematik olmadan olmaz maalesef..kurs yoksa matematik yapabilen bi yakınızdan yardım alın derim..o 85-90 gibi puanları almak için fule yakın netler çıkarmak gerekiyo..çünkü giren insan sayısı lise mezunu kategorisinde çok fazla... umarım gönlüne göre olur..
Aynen ben de böyle düşünüyorumHiç KPSS ye girmedim. Nasıl bi Sınavdır bilmem.
Ama bildiğim birşey var. Çalışmanın ve azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz...
Ben çok çalışan bi insanım. Bu hayatta ne elde ettiysem hep çok çalışarak kazandım.Aynen ben de böyle düşünüyorum
Gunde 1 saatle başla etkili çalış,10 saate kadar çıkarırsın
Yapabildiğini gördükçe daha da azimlenirsin
Cok severim çalışkan insanlarıBen çok çalışan bi insanım. Bu hayatta ne elde ettiysem hep çok çalışarak kazandım.
Biraz inadımdır.
İnşallah canım.Cok severim çalışkan insanları
Ben de sanA benzerim insallah
Bende bu yaştan sonra çalışkan olabilir miyim acaba? Benim hiç standartlarim olmadi malesef.hep inişli çıkışlı,şöyle ozetliyim mesela üniversitede bir yıl sınıfta kalıp ertesi yıl iki sınıfı birden gecip bitirmem gereken zamanda bitirmiştim okulu.ben çözemiyorum kendimi.İnşallah canım.
Ben çok zeki bi insan değilim. Ne başardıysam bu hayatta azimle çalışarak başardım.
Çalışmanın Gücüne hep inandım
ben ne kazandıysam Allah nasip etti,öyle çok dişli olduğumu söylersem yalan olur ama hep calışkan olmaya niyetliydim,bazen basardım,bazense olmadıİnşallah canım.
Ben çok zeki bi insan değilim. Ne başardıysam bu hayatta azimle çalışarak başardım.
Çalışmanın Gücüne hep inandım