- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.167
-
- Konu Sahibi philosophy
zamanla alışıyor insan.Maşallah siz benimsemissiniz,ben benimseme isteği asamasindayim hâlâ.bir adım atabilsem,önce maddi konularda israftan kacsam gerisi gelecek gibi.
Oh ne güzel içimi açtınız..valla benimde evde tahammül edemediğim şey kalabalık olması ..mutfak tezgahımda falan hiçbişi olmamalı..ev sade şık temiz olmalı birde güzel kokmalı :)güle güle oturun.
benim evimde 110 gibi.
komşularımın hepsinin evleri daracık sanki.
eşyadan mı bilemiyorum.
benimkini görenler çok şaşırıyor aynı binada değilmiş gibi diyorlar.
kalabalığı ve düzensizliği sevmem.
ferah,temiz,oh miss.:)
Bende dondurmustum 24 üne kadar girmezsem silinecek,az kaldı.:)ben hiç bır faydasına inanmıyorum özellikle facebook.Nasıl diyim sıkıntıdan dolaniyodum,yine boş vakit geçirmek için bazen aklıma geliyor ama hiç sorun olmadı yokluğu :)kızlar ilk bdv de açıldığında konu instagramı silmiştim
şimdi face i kapattım
fotoları silerken kendime ne kadar
görgüsüz olduğumu haykırdım
ne var ne yok sildim attım
bide nasıl hayatıma girdiyse
akıllı telimde bile orjinal face yüklüydü ya
Ben de bu aralar seninle benzer durumdayım aslında. Ben de yönetici olduğum için sabah 9:30-10 gibi gidiyorum akşam 4-5 arası çıkıyorum. Evde biri ilkokul bire başlayan biri de 9 aylık çocuğum var. ama ne hikmetse ben çocuksuz ama çok çalıştığım günlere göre daha az yoruluyorum daha fazla şeye zaman buluyorum. Tek kötü yanı evimin işe uzak olması 1 saat kadar sürüyor, ama onu da kendimle başbaşa kalma düşünme ve uzaklaşma zamanı olarak düşünüp canımı sıkmıyorum. Eskiden 7:30 da evden çıkar akşam 8:30 da eve gelirdim. Yardımcım yoktu. Hızlıca yemek hazırlardım, biraz tv ve 11-12 arası sızardım resmen koltukta. Şimdi bebek için gecede en az 3 kez kalkıyorum, sabah 7 gibi kalkıyorum namazımı kılıyorum. Büyük oğlanı giydiriyorum. Bebek uyanıyor altını değiştirip emziriyorum. bebeğin peynirini suya koyuyorum, 2 günde bir duş alıyorum. o sırada eşim kahvaltı hazırlıyor büyüğü yedirip servise bırakıyor. Ben de hazırlanıyorum. Saç makyaj, kıyafet:) Bakıcımız geliyor, o bebeğin kahvaltısını hazırlarken ben çıkıyorum 8:30 gibi. 9:30da işte oluyorum. 4:30-5 gibi çıkıyorum. 5:30-6da evde oluyorum. Yemek hazır oluyor ısıtıp sofrayı kuruyorum, o sırada büyüğün ödevlerine başlıyoruz. 7 gibi yemek faslı bitiyor, ödevlere devam arada küçükle oynamaca. 8de küçüğün mamasını yediriyorum. Bu arada namazlar kılınıyor. Yemek yerken haberler izleniyor. 9a doğru oğlanlar uykuya geçiyor, babalarına emanet edip sitenin spor salonuna iniyorum. Bir saat spor yapıp 10da eve geliyorum. Duş alıyorum (bu spor faslı da 2 günde bir- alternatifi DVD den film koyma) yarım saat tv izliyorum ama takip ettiğim herhangi bir dizi olmadığı için sadece zap yapmakla geçiyor genelde. Bazen eşimle günün kritiğini yapıyoruz balkonda. evi şöyle bir toplayıp, 11-12 arası yatıyorum. yatakta 15 dakika sosyal medyaya takılıyorum ama paylaşım yapmıyorum. Bunun yerine kitap okusam iyi. Ama zaten çok yorgun olduğumdan kitabı elime aldığım an bayılıyorum.evet kesinlikle haklısın...
iş saatlerim bana kalmış.
yardımcım olması avantaj...
yokken pazar gününden haftalık yemek yapardım. ya da akşam yemek yenirken ortalığı toplarken ertesi günün yemeğini elden çıkarırdım.
çocuğum küçük değil. 10 yaşında ancak o yatana kadar bilfiili onunla ilgileniyorum. ancak o tv falan izlerse ben de 2 satır kitap okuurm.
kızlar ilk bdv de açıldığında konu instagramı silmiştim
şimdi face i kapattım
fotoları silerken kendime ne kadar
görgüsüz olduğumu haykırdım
ne var ne yok sildim attım
bide nasıl hayatıma girdiyse
akıllı telimde bile orjinal face yüklüydü ya
çok pis gaza geldim sayenizdeBende dondurmustum 24 üne kadar girmezsem silinecek,az kaldı.:)ben hiç bır faydasına inanmıyorum özellikle facebook.Nasıl diyim sıkıntıdan dolaniyodum,yine boş vakit geçirmek için bazen aklıma geliyor ama hiç sorun olmadı yokluğu :)
ben hiç evde topuklu giymedim
giysem eşim
hayrola hanım bihter ziyagile mi özendin der
adam alışkın değil ki
en iyi ihtimal nereye gidiyon der
küpesiz bende rahat edemem hiç
inci küpelerim hep kulağımdadır
Çok hoşuma gitti bakış açınız bende hiç sevmem ev işi yapmayı ama evim hep düzenli olsun isterim.ama su ana kadar paraya kıyıp hiç temizlik için birini cagirmadim evime.onun yerine ıvır zıvır almak tercihim oldu.mesela geçen tam 1200 tl harcamisim kıyafet vs.için.en az yarısı gereksiz hatta daha fazlası.Ben de bu aralar seninle benzer durumdayım aslında. Ben de yönetici olduğum için sabah 9:30-10 gibi gidiyorum akşam 4-5 arası çıkıyorum. Evde biri ilkokul bire başlayan biri de 9 aylık çocuğum var. ama ne hikmetse ben çocuksuz ama çok çalıştığım günlere göre daha az yoruluyorum daha fazla şeye zaman buluyorum. Tek kötü yanı evimin işe uzak olması 1 saat kadar sürüyor, ama onu da kendimle başbaşa kalma düşünme ve uzaklaşma zamanı olarak düşünüp canımı sıkmıyorum. Eskiden 7:30 da evden çıkar akşam 8:30 da eve gelirdim. Yardımcım yoktu. Hızlıca yemek hazırlardım, biraz tv ve 11-12 arası sızardım resmen koltukta. Şimdi bebek için gecede en az 3 kez kalkıyorum, sabah 7 gibi kalkıyorum namazımı kılıyorum. Büyük oğlanı giydiriyorum. Bebek uyanıyor altını değiştirip emziriyorum. bebeğin peynirini suya koyuyorum, 2 günde bir duş alıyorum. o sırada eşim kahvaltı hazırlıyor büyüğü yedirip servise bırakıyor. Ben de hazırlanıyorum. Saç makyaj, kıyafet:) Bakıcımız geliyor, o bebeğin kahvaltısını hazırlarken ben çıkıyorum 8:30 gibi. 9:30da işte oluyorum. 4:30-5 gibi çıkıyorum. 5:30-6da evde oluyorum. Yemek hazır oluyor ısıtıp sofrayı kuruyorum, o sırada büyüğün ödevlerine başlıyoruz. 7 gibi yemek faslı bitiyor, ödevlere devam arada küçükle oynamaca. 8de küçüğün mamasını yediriyorum. Bu arada namazlar kılınıyor. Yemek yerken haberler izleniyor. 9a doğru oğlanlar uykuya geçiyor, babalarına emanet edip sitenin spor salonuna iniyorum. Bir saat spor yapıp 10da eve geliyorum. Duş alıyorum (bu spor faslı da 2 günde bir- alternatifi DVD den film koyma) yarım saat tv izliyorum ama takip ettiğim herhangi bir dizi olmadığı için sadece zap yapmakla geçiyor genelde. Bazen eşimle günün kritiğini yapıyoruz balkonda. evi şöyle bir toplayıp, 11-12 arası yatıyorum. yatakta 15 dakika sosyal medyaya takılıyorum ama paylaşım yapmıyorum. Bunun yerine kitap okusam iyi. Ama zaten çok yorgun olduğumdan kitabı elime aldığım an bayılıyorum.
Çocuksuz günlerime göre daha fazla şey yapıp daha az yorulmamın 2 sebebi iş yerinde az zaman geçirmek ve evde yardımcımın olması. Bir yardımcım çocuklara bakıyor, yemek yapıyor ve günlük silme süpürme ve ütü yapıyor. Diğeri de 15te bir gelip dip köşe cam kapı siliyor. Bence diğer türlü ev işleri kafasında uçuşurken kimse spor yapayım kitap okuyayım diyemez. Ben yapamıyordum en azından. Bir de çok pimpirikli anne olmayın. Çocuk babayla veya bir başkasıyla da zaman geçirsin. Çocuğa kendinizi adayıp, kendi hayatınızdan vazgeçmeyin. Bu günler geri gelmeyecek, unutmayın. evinizi eşya ile dolduracağınıza size zaman yaratacak şeylere para yatırın. Yardımcı gibi, ev işi sürenizi yarıya indirecek yüksek çekimli bir süpürge veya iyi bir ütü gibi. kolay temizlenen az eşyalar gibi.
Mutlaka hazırlanın.çünkü hayatta hep engel olacak size.ben bir aşama olarak gördüm hayatımda ve motivasyonumu bu sayede yüksek tuttum.bransiniz ne bu arada?çok pis gaza geldim sayenizde
bi çırpıda kapadım
kpss ye çalışmak istiyorum
lise mezunuyum üniyi bitiremedim 2016 da liseler için olan kpss ye girmek istiyorumMutlaka hazırlanın.çünkü hayatta hep engel olacak size.ben bir aşama olarak gördüm hayatımda ve motivasyonumu bu sayede yüksek tuttum.bransiniz ne bu arada?
kesinlikle katılıyorummerhaba bana göre bir konu.
gereksiz hiç bir şey almam.
ne zaman, ne para,ne insan israfını sevmem.
giymediğim hiç bir şey yok.
bir şey alırken ihtiyacım var mı diye düşünürüm.
ihtiyaç keyfe kafidir sözünü ilke edinmişimdir.
tam sevdiğim tarzda bir yazı ve benimsediğim bir bakış açısı.
diğer yazılarını da okudum.çok huzur verici gerçekten.
düşünen ve hisseden insanları bulmak özel bir dünyaya girmek gibi.:)
aynen ben de öyleyimİş yerinde 3 tane akvaryumum var 2 sinin içindeki balıkları verip tek büyük olan akvaryumu bırakmayı düşünüyorum
İlgilenmek baya vaktimi alıyor.
Zamanımı iyi değerlendirmek istiyorum.
Pratik olarak bunu aşabilirim genelde yavaşımdır.
Artık bir iş yaparken saate bakıyorum kaç dk bitirmişim diye hayatım maraton a döndü ama ipin ucu kaçınca yine ben ugrasıyorum.
Kesinlikle kaçırma iki yılda bir oluyor.hazırlan bence pişman olmazsin :)lise mezunuyum üniyi bitiremedim 2016 da liseler için olan kpss ye girmek istiyorum
hadiya nekadar güzel,eminim cok yararını görmüssünüzdür,ben de gördümben de yıllardır callenetics yapıyorum.
aynen ben şimdi o durumdayım,bıktım usandım gerçekten,neyseki ben de kiradayımBen şuana kadar 3 evde oturdum..ilk ikisi çok büyüktü kiracıydım üstelik..ne derdim varsa temizle temizle bitmiodu..1yıl önce kendi evimi aldım 120m2..oh be dedim iyi bir tercih yapmışım..o kadar kolay oluyorki temizlemesi..salon oturma odası gibi geliyor bana..önceden elektrik süpürgesini bile tak çıkar ordan oraya burnumdan gelirdi..
aynen ben de öyleyim
yavaşım ve bundan sürekli süre tutuyorum,hatta obsesyon düzeyinde süre tutuyorum,kendimi hızlandırmak için...
zamanla yarışmak çok heyecan verici oluyor.aynen ben de öyleyim
yavaşım ve bundan sürekli süre tutuyorum,hatta obsesyon düzeyinde süre tutuyorum,kendimi hızlandırmak için...
bu sabah yetişmedi.hadiya nekadar güzel,eminim cok yararını görmüssünüzdür,ben de gördüm
Burcun ne?eşim 6:30 7:00 gibi geliyor o gelene kadar işler bitsin istiyorum. mesela yapıcaklarımı not ediyorum yanına kaç dk yaparım yazıyorum sonra yaparken dk tutuyorum böyle kontrolcü olmak hoşuma gidiyor.