sade yaşam

Merhaba kızlar biraz okudum yazdıklarınız çok hoşuma gitti

Bugün mutfağımda durup hiç bi işe yaramayan hediye gelen sus eşyalarını fazladan poşetleri kurutulmuş çiçekleri attım çöpe içim ferahladi:)))

merhabalar. forumda çok yeniyim. yazdıklarınız oldukça hoşuma gitti. gerçekten olabildiğince sadeleşmek gerekiyor.gereksiz şeyleri atmak, ferahlamak ve kötü enerjiyi atmak açısından çok faydalıdır

ben marie kondo'nun kitabını okudum ve çekmecelerim de uyguladım
yalnız kıyafet dolabımın rafları uygun değil orası için de bir çözüm bulacağım

ben 1,5 yıldır sadeleşmeye çalışıyorum ki bence çok güzel yol aldım
mutfağım da kullanmadığım dolaplarda yer kaplayan kavanoz vs attım
baharatlıklarımı komple değiştirip üzerine son kullanma tarihlerini de yazıp öyle dolaba dizdim
artık ucuz diye her gördüğüm tava tencere saklama kabı alışverişi de yapmıyorum

dün oğlumun oyuncaklarını ayıkladım mesela
kırık olan parçası eksik olanları çöpe attım
legolarını puzzle'lar ayrı ayrı kutulara koyup sakladım
hepsini aynı anda ortaya çıkarmıyorum
farklı günlerde oynayıp yine dolabına koyuyorum

yaz gelirken kıyafetlerimi ve kışlık ayakkabılarımı ayırıp seneye giymeyeceklerimi ayırıyorum

eskiden çok deterjan çeşidi alırdım
artık onu da yapmıyorum
kullandığım ürünleri belirledim yeni çıkmış, fiyatı uygun gazına gelmiyorum

çamaşır çorap dahi olsa fazla almıyorum
ihtiyacım kadar olanı alıyorum

bir tek kitaplığım kaldı elden geçmesi gereken
onu da bir ara düzenleyip
faydalı bir yere bağışlamak istiyorum

Bende bu sabah çok sevdiğim bir kaç dişinin bombesi çıkmış saç derimi acıtmasına rağmen bir türlü atmaya kıyamadığım tarağımı sonunda kıyıp attım.

Yazamasam da her güne bir parça atma hedefimi 2017 yılı için de devam ettiriyorum. hafta sonundan itibaren erkek pantalonu, 2 adet erkek göleği (birer kere giyilmiş), erkek sweet, bebe pantalonu, çocuk eşofman altı , bayan triko kazak verilmek üzere ayırdım.
Daha önce bodruma indirdiğim bebek küvetini de bir arkadaşıma dün verdim. hatta araba ile gelip orada duran büyük eşyalardan vereceğim. orası da rahatlayacak. orada tv üniteleri, dolap, buzdolabı, bulaşık makinesi, 2 adet bebek arabası, masa, akülü araba, 2 adet bisiklet, bir koli dolusu avize, plaj şemsiyesi, 2 valiz dolusu hatıra diye saklanmış bebek kıyafetleri vs . aşağısı dolu yani. bazılarını satmayı düşünüyorum. bazılarını ise tanıdık kişilere vermeyi planlıyorum.
Bu arada kadın ve çocuk kıyafetlerini Kadın sığınma evine (Kadın Konuk Evi) verdim. Bu kuruluşların adresi gizli, İl Müdürlüklerine bırakırsanız onlar adrese ulaştırıyor. arkadaşım kuruluşun müdürü olduğu için ben direk kendisine verdim. Oraya aniden evden çıkan eşyalarını alamayan kadınlara ve çocuklarına ihtiyaç oluyormuş.
Minimalist yaşam ile ilgili yazıları okudukça elbise dolabı, baza altı vs açıp bakıyorum her seferinde. şu aralar mevsim değişimi olduğu için ayıklanacak şeylerde bulabiliyorum ve tatmin oluyorum :)

Erkek bebek ayakkabısı ( chicco 21 numara) ve etiketli bebek hırkası hediye verilmek üzere ayrıldı. Ayakkabı indirimde diye almıştım ve hiçbir zaman giyilmedi, etiketi ile duruyordu, boşuna alınmış oldu.
Bana hediye gelen arzum kahve makinesi başkasına hediye verilmek üZere ayrıldı, ay sonunda götüreceğim. Rengini beğeniyordum ancak ben de makineden vardı
Bir adet kullanılmış örgü bebek hırkası ihtiyaç sahibi için olan poşete ayrıldı.
Bir tane fazla olan ancak kullanılmayan deri erkek cüzdanını Afganlı birine verdim.
Bir bayan hırkası ile şapka ve atkıda ay sonunda götürülmek üzere köy poşetine ayırdım

Oğluma ait 2 pantolon, 1 eşofman altı gr bir sweat ayırdım bugün.
Atıyorum atıyorum ama istediğim gibi değil. Hala ruhumu sıkıyor evdeki fazlalıklar

Oğluma ait 2 pantolon, 1 eşofman altı gr bir sweat ayırdım bugün.
Atıyorum atıyorum ama istediğim gibi değil. Hala ruhumu sıkıyor evdeki fazlalıklar
Attığımızdan fazlasını alıyoruz çünkü
Bir çorap eskidi diye atıyorum. Çorapçıya gidiyorum bir taneye karşılık 3-4 tane alıyorum
Geçende iç çamaşırı attım yenisini alayım diye gittiğimde 3 al 2 öde vardı. Hemen evde bir tane daha attım.

Bu gün çeşit olsun diye evde duran bayan cüzdan ( evde fazla olmasına rağmen hiç değiştirmediğimi ve evde gereksiz fazlalık olduğunu düşündüm)
Bir bayan atlet attım

Dün oğluma çorap alayım diye bir mağazaya girdim. 3 tane seçtim. Tanesi 1.5 tl. Kasadaki kız 4 tanesi 5 lira dedi. Hemen bir tane daha aldım.
Hem atıyoruz hem alıyoruz. Sürekli bir kısır döngü içindeyiz

Bugün 2 adet kendime ait pantalonlu ve oğluma ait küçülmüş bir adet sweat i verilecekler poşetine koydum.
Komşunun bebeğini görmeye gittiğimde verdiği kolonya gibi süs şeysini de çöpe attım.

Evdeki eski yarım kurşun kalemleri bir okula gönderdim, sınıfta kalemi kaybolanları öğrenciler kullanıyor.
Eski fişleri temizledim, birikmiş kağıt yığınlarını eliyorum.
Bir adet küçük çantamı anneme verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…