sade yaşam

Kol saati kutuları- çok yer kaplıyordu
Saklama kutusu
Bayan triko, çocuk pijama, çocuk patik
Perdelerimi değiştim- eskileri verdim
Çaydanlığı değiştirdim- eskiyi verdim

Oyuncaklardan sağlam olanlardan ayırdım- Siirt'te ana sınıfı öğretmenliği yapan bir köy öğretmenine gönderdim. Oyuncak daha çok var ama oynarlar mı diye kıyamıyorum. Bir süre sonra onları da veririm

Ahşap sandık, takı kutusu (sevmediğim halde hediye diye 11 yıl sakladım)
Boyama masa örtüsü ( el emeği diye sakladım hiç kullanmadım bu güne kadar, bundan sonra da kullanmam kesinlikle)
Dekoratif kumbara
3 oyuncak

Ayakkabılarımıza baktım kıyamadım, ara ara atıyorum zaten
Çocuk kıyafetlerinden seneye küçük gelecekleri gözüme kestirdim, havalar biraz daha iyi olsun, elden çıkacak

2 çocuk tişörtü ( birini temizlik için kullanacağım)
Çocuk için yazlık gömlek verilmek üzere ayrıldı.

Bu yaz çocuklara ayakkabı harici bir şey almayı planlamıyorum. Geçen yıl sezon sonunda bu yıl giyenebilecekleri bedenlerde epey yazlık almıştım. Oğlumun geçen yıldan ayrıca olan çok fazla şortu var. Boy atıp kilo alan bir çocuk olmadığı için geçen yılkiler olur.
Dün kendi yazlıklarıma baktım. Çok fazla yazlık renk pantolonlarımın olduğunu gördüm, elbiselerimde yeteri kadar var, yazlık ayakkabı ve güneş gözlüklerim ve bikinim de var. Bu yaz ev kıyafeti, yazlık pijama dışında bir şeye ihtiyacım görünmüyor. Yaz indiriminden bir çeşit daha olması için mayo bikini gibi birşeyler bakmayı düşünüyorum.

1 tane pijama üstü, 1 ayakkabı ve 1 kazak verilmek üzere ayrıldı.
Havalar Bir düzelse de oğlumun küçülen kışlıkları ayırıp, geçen seneden olabilir diye sakladığım kıyafetlere baksam ne durumda
ona göre alışveriş yaparım
Ben diyetteyim uzun süre kıyafet almayı düşünmüyorum

Kendi evim boşalmış gibi hissediyorum. İnsanlar attıkça. Önümüzdeki hafta sonu ayırdıklarımı yerlerine ulaştıracağım. 10 gün daha ayıklamam lazım. Etrafımdaki herkese de atın, boşaltın eviniz ferahlasın diye anlatıyorum. Ben almamaya da dikkat ettiğimi düşünüyorum. Ama annem gelecek bir sürü kıyafet oyuncak getirir çocuklara. İhtiyaç yok alma diyorum ama almayı çok seviyor.
Çocukların yazlıklarına baktım. Küçük çocuğa geçen yıl indirimden bir sürü almışım. Bazılarının etiketini çıkarmayı düşünmüyorum. Fazla olanları hediye götürürüm. Büyük çocuğumun da geçen yıldan kalanları bu yıl da olur. Ona indirimden alırım yine. Düğün ve bayramlık dışında almam bana kalırsa

Slm kızlar
Bende geldim sade yaşam topiğine. Nasıl olacak Nasıl başaracağım bilemiyorum. Meğer ben ne açgözlü müsrif bi insanmışım . Ne bulduysam almışım ya. İhtiyaçmıdır değilmidir Ne işime yarar nerde kullanırım düşünmemişim hiç .
Bitmedi gitti temizlik ıvır zıvır yüzünden . Bitmeyen bahar temizliği yapmışlar :)
İki hafta sonra doğum iznine ayrılıyorum bakalım inşallah güzel anılar biriktirecem. Zaten alışveriş için çok fazla vaktim de olmaz diye düşünüyorum . Bakalım bizi neler bekliyor.
Yarın üç kargom birden geliyor . Dedim ya ne açgözlü bi insanmışım diye. Keşke don alışverişlerimi yapmadan önce farketseydim bunu .zararın neresinden dönsek karmış :)
Ben ilk etapta temizlik malzemelerini azaltmayı düşünüyorum . Dibinde kalıp da evde boşa yer kaplayanlar varya onlardan kurtulayım . Birde kozmetik kişisel bakım ürünleri için düşünüyorum aynı şeyleri.
Bide yeni çıkmış deneyeyim indirime girmiş alayım bulunsun gibi fikirleri çöpe atsam çok hayırlı olucak benim için .
Off uzun oldu . İnşallah sıkmamışımdır kızlar sizleri.
Bu arada iki önemli günü bir aradaydı . Hepinize kutlu hayırlı olması dileğiyle

Artık temizlik için daha çok sirke kullanıyorum , çamaşırsuyunu olabildiğince azaltmaya çalışıyorum birde şu halı temizliyecelerden asla bugüne kadar almadım onun acaip doğa için zararlı olduğunu biliyorum , (ayrıca astım tetikleyici) en sonda sinek ilacı amerikada yasaklanmış olduğunu okuduğumdan beri havluyla sinekleri öldürüyorum , beyne acaip zarar veriyormuş

Son düzenleme:

Aynen canım bende senin gibi kendi evimi boşalttıkça her eve aynı iyiliği yapmak istiyorum
Haftasonu eşim kendi kıyafetlerini ayıkladı
Bende kullanmadığım takı küpe gözlük ayıkladım
Gözlük kutuları vardı kullanılmayan onları attım
Sabah 1 kazak daha elden çıkardım
Alırken de dikkat ediyorum
Zaten diyetteyim diye kıyafet almıyorum
Oğlana da ucuz eşya alıp yazı kurtarırım seneye giyemeyecek küçülecek kıyafetlere çok para bayılmak gelmiyor içimden

Hoşgeldin canım
Bende senin gibiydim
Kendimin farkına varana kadar
Ne gördüysem almışım
ucuz diye kullanırım diye 1.5 yıldır sadeleşmeye çabalıyorum
Hiç bir zaman geç olduğunu düşünme

Hoşgeldin canım
Bende senin gibiydim
Kendimin farkına varana kadar
Ne gördüysem almışım
ucuz diye kullanırım diye 1.5 yıldır sadeleşmeye çabalıyorum
Hiç bir zaman geç olduğunu düşünme
insanın ruhu yoruluyor .bi yere kadar yeni birşeylere sahip olmanın vermiş oldugu mutluluk.

Sade yaşamın ilk günü olcak şey mi
Neyse hepsi ihtiyaçtı deyip kendimi avutayım bari. :))

Hafta sonu şehir dışına çıkacağım. Hava da güzel olacak. Ne götürsem diye dolabıma bakındım. Zamanında maviden keten bir gömlek almıştım. 2 yıl önce filan. Ne kadar kullanışsız birleşmiş. Hemen kırışıyor. Kotun dışında durması gerekiyor. Kumaşı nedeniyle. Ama dışında durunca da etek kısımları kırışık kırışık hoş olmuyor. Ve kendisi artık piknikte yürüyüşte gidilecekler kategorisine girdi.
Alışveriş yaparken bazen böyle akılsızca seçimlerim oluyor. Basen de sanki basiretim bağlanıyor. İçime Sinmeden, sırf satıcı aman şöyle güzel oldu vs dediği için o anda " ben bunu giyer miyim " diye düşünemediğim kıyafetler oluyor. Mesela yüksek bel etek giyemiyorum. Boğluluyorum. Ama geçen yıl aldım bir tane. O anda nasıl oldu bilmiyorum ama almış bulundum. Sadece 2 kere giydim. Şimdi atsan atılmaz satsan satılmaz durumunda.
Bu şekilde alıp da kullanamadığınız, pişman olduğunuz, ben bunun besini beğendim de aldım dediğiniz ürünler oluyor mu? Yoksa biryer ben miyim bu durumda olan

Aynı durum bendede oluyor.Ben hemen giyebilecek birisine veriyorum.Yoksa gördükçe kendi kendime kızıyorum.

bende de oluyor eşimde de valla.
aldığım şeyi hemen kullanmaya başlarsam ne ala devamı geliyor. yok bi köşeye kaldırıyorsam öylece kalakalıyor. modası geçiyor zevkler değişiyor vs.vs.
bazende hiç beğenmediğim birşey birden favori parçam oluveriyor.

sadeler günaydın
çok güzel bi hava var. tam bahar havası . cıvıl cıvıl heryer. içim ayrı bi huzur doldu . çok şükür bu günümüze
sade yaşam için öncelikle kozmetik kişisel bakım ve temizlik ürünlerinden başlıycam demiştim. kıyafet vs daha sonra.önce doğum var .yeni vücudumu görmem lazım.
banyo dolabını düzenledim. bi şampuan bi roll on gereksiz bi şekilde araya karışan kalem ile vedalaştık ilk etapta .
sırada bikaç bişey daha var

merhabalar konuya bayıldım gereksiz her şeyi atmaya bende başladım şöyleki eğer allah kısmet ederse taşınacağım ve gereksiz eşyalardan kurtulmak istedim şimdilik ayakkabı çanta ve kıyafetlerimi ayirdim çok ihtiyacım olanları bıraktım ne kadar az eşya o kadar rahatlık bence de

İnt aldığım zamanlar süprizlerle karşılaşıyordum hep bedeni olmuyordu yada kumaşı kötü geliyordu.
bu kış kazak denedim görüntüsü güzeldi giyince olmadı istediğim gibi almadım.
hamileyken görümcemin zoruyla kot denemiştim düğmesi kapanmadı diye alaycı konuşmuştu.
zaten bir daha alışveriş yapmam onunla kendimi kötü hissettiriyor.
yüksek bel kot seviyorum dogumdan sonra aldım cokta severek giyiyorum.
ama yüksek bel kıyafetlerin kumaşı esnek olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…