sade yaşam

Bu hafta mutfağımı sadeleştirdim.
Hem tozlara hem gereksiz ne varsa vedalaştık.
Buz dolabında dolaplarda tüketilmeyenler çöpe gitti. Beslenme anlayışım in değiştiğini de farkettim. Paketli gıdalar konserveler mümkün olduğunca azalmış. Evliliğimiz ilk zamanları gibi değil . Düzenli olarak ev yemeği pişiyor artık . Buda bizim için her açıdan çok iyi bir durum

Bugün gardırobumu elden geçirdim . Mevsimlik ve yazlık olanlar ı yerleştirdim . Yalnız bi farkla . Kapsül gardırop olarak :))
Haa parça sayımı yapmadım. Zaten doğum izninde olucağım için iş kıyafetlerim dahil değil. Çok güzel oldu. Ferah az ve öz parçalar .
Hamilelik dolayısı ile zaten yaklaşık iki aydır on parça ile idare ediyorum . Zaten sürekli mevsim değiştiği için hiç zorlanmadım hamileliğimde . Ne giysem derdim olmadı çok şükür . Yazı da böyle atlatırım . Hatta ekim sonuna kadar gider kışlıkları çıkarmam . Ücretsiz izinde olucağım ve mevsimlik parçalarda mevcut olduğu için kafam rahat .
Merak ettiğim alışveriş yapamadan durabilecekmiyim . Kapsül gardırobuma eklenen parça olursa yazarım .

2 adet çocuk için alt eşofman( küçülmüştü)
Akvaryum- arkadas teraryum yapıyormuş ona verdim
Topuklu ayakkabı- 2 kere giydim çok şık ancak çok yüksek topuklu ve 3.defa giymeye kesinlikle cesaret edemem.

Hafta sonu verilmek üzere ayırdıklarımın bir kısmını verdim, ev ferahladı.

Aslında buraya aldıklarımı da yazsam eve ne kadar eşya giriş çıkışı yapılmış net görmüş olurum. Bu hafta sonu yukarıda yazdıklarımı attım, çocuklara uygun fiyatlı 5 adet yap boz Ve son dönemlerde popüler olan stres çarklarından 2 adet aldım (biri ışıklı)
Buraya yazınca farkettim evdeki ahşap yapbozları da arkadasın çocuğuna ayırayım :)

Bu hafta sonu amacım kışlıkları yerleştirip yazlıkları çıkartmaktı vaktim kalmayınca anca gardrobu düzenleyebildim. Giymediğim 4 takım elbise verileceklere ayrıldı. 2 takım elbisede eşiminkilerden ayırdım. Bununla birlikte 2-3 yıldır kullanmadığım 2 çanta verileceklere ayrıldı. Ayrıca 3 pantolon , 3-4 gömlek de ayrıldı.
Haftaya da bakalım geri kalanları düzenlerim inşallah.

gardırobum şuan okadar düzenli ki herşey yerli yerinde.keşke hep böyle kalsa.
doğum yakınladı bebiş için ve diğer ihtiyaçların hepsi tamam.
halı ve perdeler yıkandı mı tamamdır benim iş.ha bide camlar silinir.sık yağan yağmurlar berbat ediyor.
yatak alezimi yeniledim. özdilek marka fitness sıvı geçirmez olanlardan .çok beğendim herkese tavsiye ederim.
haftasonu gezmesi alışverişsiz olurmu hiç . bayan sırt çanta aldım .bebekli kadınların tercih ettiklerinden.ihtiyacım vardı yerine kullanabileceğim alternatif bi modelim yoktu.
bide kociş için alışveriş yaparken lcw den bi tşirt de ben alıverdim .renk yeşil çok hoş bi rengi var. her türlü kullanılır. işte evde ceket altı pijama üstü çok kullanışlı ütü derdi olmayan bi ürün.

Selamlar kızlar
Bende haftasonu biraz dolap tırtıkladım
1 eski pijama altı 2 tane de body elden çıkardım
Oğlumun kıyafetleri de küçülen yenileri hurçladım (kardeşimin oğlu giyer)
havalar tam ısınınca da tişört şort vs. ayıklayıp ayıracağım

kendime 2 tişört aldım ama uygun fiyat ve beden bulunca kaçırmak istemedim
yazlık tişörtlerden de ayıklarım illa ki
mutfakta da daha dikkatliyim
israf etmeden idare edebiliyorum

kıyafet olarak ben yeni ölçülerimi görmeliyim öncelikle o yüzden ayırma yapamıyorum .eşimden spor ayakkabı ,iki tşirt iki gömlek ,bikaç iç çamaşırı ve çorapları ayırdım.hepsi çöpe gitti .prensipleri vardır kullanmadıgı şeyleri başkasına vermez.keser çöpe koyar.başkasının hiçbir şeyini de giymez.elini dahi sürmez .benim çamaşırlarımı bile iki parmağı ile tutar :) ilk zamanlar garip geliyordu ama alıştım artık .

iyi günlerde giy canıöm aldıklarını. tşirt kot ve spor ayakkabılar her türlü kullanılıyor. bu saydıgım üçlüye verilen paraya hiç acımıyorum .herzaman kurtarıcılar

iyi günlerde giy canıöm aldıklarını. tşirt kot ve spor ayakkabılar her türlü kullanılıyor. bu saydıgım üçlüye verilen paraya hiç acımıyorum .herzaman kurtarıcılar

teşekkür ederim canım
Evet özellikle yazın sık tişört değiştiriliyor
sık sık yıkama da olunca renkleri çabuk soluyor zaten

Benim de oğlum 2.5 yaşında hamilelik emzirme vs derken
bedenimin oturması biraz geç oldu şimdi de diyet yapıyorum
en azından 10 kilo daha vermek istiyorum
o zaman daha güzel bir gardolap oluştırabilirm

Giyilmemiş bayan yazlık elbise
Eskimiş çorap
Yedek ütü tabanı- ütüyü değiştirdim yedek tabanı kalmış onu da attım
Yıllardır duran asla bitmeyen iki göz farı
Çocuk için küçülen pantolon
Çocuk için küçülen kışlık üst kıyafeti

Alınan çocuk dergisi ve çocuk şapka

Merhaba kızlar.
Bir ara buraya çok takıldım. Unutmuşum sonra.
Ben oldum olası sadeciyim.
Kıyafet kozmetik ayakkabı çanta mutfak eşyası v.b hep sınırlı sayıdadır ben de.
Kalabalıktan hiç hoşlanmam. Fazla kırlent bile gözümü yorar.
Evimin tek kalabalığı kitaplar. Onlara da kıyılmıyor.
Bir sezon giymediysem çıkar o kıyafet dolabimdan giysi kumbarasina gider.
Kozmetik seviyorum. Ama hep fresh kullanırım, fazlalık yoktur.
Göz yoran her şeye karşıyım ben.
İhtiyaç fazlası alınmaz biz de.

Şimdilik bu kadar sevgiler hepinize.

Herkese merhaba kızlar şade yaşamaya karar vereli neredeyse 1 yıl oldu evden 4 yorgan Hurcu kıyafet gitti . Hala çok hala çok. Karar vermek de zordu uygulamak daha zor ama ruhumun dinlendiğini hissediyorum zor oluyor ama güzel oluyor

bende yazlıkları çıkartıcam kışlıkları kaldırıcam.
yine 1, 2 parça ayırmak istiyorum.
kışlık atkı bere vericem.
çantaları yine azaltıcam

Eşimin ceketi,oğlumun pantolonu ve benimde kazağımı attım.Hasarlıydılar yani kimseye verecek gibi değildiler.

Kullanılmamış 1 pantolon, 1 tayt, 1 çorap, 10 tane anahtarlık hediye edildi.

Kenari dantelli 3 yastik kilifi, 1 tane carsaf hediye etmek icin ayrıldı.

10 tane kadar yastık kilifini ayirdim. Temizlik yaparken kullanip yikamadan atarım.

Ben de o kafadayım
Annem çeyizde abarttığı için
Daha sonra dağıtarak azalttım ama istediğim konumda değil henüz .
Kendi evim olursa onu tamamen kendi istediğime göre yaparım diye düşünüyorum

Bu arada sizin evi merak ediyorum
Fotoğrafları ( özelden ) Paylaşabilirseniz sevinirim

Merhaba kızlar
Oğlumun küçülmelerinden bir koca poşet ayırdım. Anneme verdim. O da dağıttı sanırım
Kendimden de etek, elbise, bluz ayakkabı ayırdım birer ikişer. Henüz bazanın altında. Vermedim kimseye
Bu aralar herşeyin fazlası benim ruhumu çok ama çok yoruyor. Veriyorum ancak bir taraftan da almaya devam ediyorum. Ama kesinlikle eskisi gibi fütursuzca değil. Kendime dur demeyi öğrendim. Bazen beğensem de almıyorum. Bakıyorum ki sonradan hiç aklıma dahi gelmemiş.
Ama eskiden çok fazla kıyafet almış olmanın sıkıntısını hala yaşıyorum.
Artık alarak değil vererek ve ya almayarak daha da mutlu olduğumun farkındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…