- 19 Aralık 2008
- 3.280
- 1.898
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.761
bende köşe takımı var ancak ben sevmem aslında köşeleri Gösterdiğin takımın sadece bir tarafına oturulur. Bir çift misafirliğe gelse erkekler yan yana arkasındabirde kizlar size bir sey danismak istiyorum. simdi benim evim 3+1 tek bir odada koltuk takimim var digerleri bos. simdi kis gelince büyük oda soguk oluyor kücük odaya tasinmam lazim her kis bu böyle koltuk tasiyoruz acaba kücük odaya bi köse takimi alsam mi diyorum sonra vazgeciyorum. cok mu gereksiz sizce? kafam karisik bu konuda
ben beğenmedim. Şöyleki karı koca çift ya da anne babanız gelse, böyle bir takımda arkasına yaslanılacak tarafa iki adam otursa, karşı tarafta oturacakların sırtı duvara gelecek. Rahat değil, bu çok küçük oturma odaları için olabilir. Yanına puf alma bence çok lıuzümsuz
Nevresim için misafire tekli daha kullanışlı oluyor. Yani benim evim için öyleMerhaba
Başlıktan edindiğim çok fazla bilgi hayatımı kolaylaştırdı. Şimdilerde çeyiz alışverişi yapıyorum. Öyle dolu dolu kullanılmayacak eşyaları evime almaya niyetim yok.
Liste çıkarıp ona göre alışverişime devam edeceğim. Sizlere danışmak istiyorum.
Mesela kaç nevresim takımı almalıyım?
Misafir için havlu nevresim sayısı nasıl olmalı?
Mutfak gereçlerinde ya da genel tüm ihtiyaçlar da şunlar olmalı bir evde dediğiniz ürünler neler?
Ben alternatif başlıklarda ki listeleri incelediğimde bunalıyorum. Bu kadar eşya kullanıp kullanmayacağımdan emin olamıyorum.
Mesela misafir için ayrı yemek takımı ve kaşık çatal takımı almak istemiyorum.
Kahvaltı seti gerekli midir? 12 kişilik Yemek takımında bulunanan servis tabakları yeterli diye düşündüm ama tabi kahvaltılıkları servis edecek bir set gerek sanırım. Kısacası karman çormanım.
Yardımcı olacak önerilerinize açığım
SiziSeviyorumDemismiydim kendimize kullandığım 4, misafire kullandığım 4 takım nevresimim var. Bu sayı ne eksik ne de fazla geliyor.
Kendi banyomuzda ve büyük banyoda kullandığım el havlularım ayrı. Genel de onları english home ve madame cocodan aldım. 2 güne bir değiştiriyorum.
Misafirin kullandığı tuvalette çeyizden havlu kullanıyorum.
Mutfağımda küçük ev aleti olarak tost makinesi, ekmek kızartma makinesi, blender ve mikser var. Bunlar yetiyor bana.
Ayrı bi kahvaltı takımım Yok ama zaman zaman aldığım renkli, farklı büyüklükteki tabakları kullanıyorum kahvaltıda.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım
Nevresim için misafire tekli daha kullanışlı oluyor. Yani benim evim için öyle
Aileler başka şehirde yaşıyorsa ve çekyat tarzı yoksa tek kişilik daha iyi olur. Ancak çekyat gibi bir şey varsa, çiftler beraber yatabilir. Öyle bir durumda ben kendimin kullandığı nevresimlerden seriyorum. Ayrıca misafirlik nevresim Yok, az kullanılmış bir tane kenara ayırıyorum. Havlu misafir için iki adet hamam havlusu var, el havlusu çok var. Misafire ayrıca kağıt havlu da koyuyorum. Biz el yüz yıkarken normal havlu kullanırız, kağıt havlu evimde kullanmayı sevmem. Havluyu da her gün değiştiririm
Tabak çanak kesinlikle abartma. Pembeli şeyler yerine yıllarca modası geçmeyecek bir şey al derim. Benim klasik gümüş desenli Güral porselen. Günlük yemek takımlarımda var. Kahvaltı setim de var , İnan sırf var diye kullanıyorum. Kahvaltılıklarım cam saklama kaplarında. Onları da dikdörtgen aldım ki dolapta yer tasarrufu olsun. Daire cam saklama kapları dolapta gereksiz alan işgal ediyor
Ben süslü çay bardakları vs sevmem, çünkü biri ikisi kırılınca misafir önüne çıkmıyor, klasik çay bardağı kullanıyorum.
El havlularım dantelli çeyizde var hala. Bir 7-8 sene daha idare eder beni. 9 yıllık evliyim. Şimdi bir yerde beğensem almıyorum, evde bir sürü dantelli havlu var diye. (Onların hepsi hediye verildi, küçüklükten beri. ) çok abartma ki 2-3 yıl sonra da almak istediğinde al, ben alsam gereksiz israf oluyor. Demem o ki paran cebinde kalsın ki her daim ihtiyaç ! Anında alırsın
Merhaba
Başlıktan edindiğim çok fazla bilgi hayatımı kolaylaştırdı. Şimdilerde çeyiz alışverişi yapıyorum. Öyle dolu dolu kullanılmayacak eşyaları evime almaya niyetim yok.
Liste çıkarıp ona göre alışverişime devam edeceğim. Sizlere danışmak istiyorum.
Mesela kaç nevresim takımı almalıyım?
Misafir için havlu nevresim sayısı nasıl olmalı?
Mutfak gereçlerinde ya da genel tüm ihtiyaçlar da şunlar olmalı bir evde dediğiniz ürünler neler?
Ben alternatif başlıklarda ki listeleri incelediğimde bunalıyorum. Bu kadar eşya kullanıp kullanmayacağımdan emin olamıyorum.
Mesela misafir için ayrı yemek takımı ve kaşık çatal takımı almak istemiyorum.
Kahvaltı seti gerekli midir? 12 kişilik Yemek takımında bulunanan servis tabakları yeterli diye düşündüm ama tabi kahvaltılıkları servis edecek bir set gerek sanırım. Kısacası karman çormanım.
Yardımcı olacak önerilerinize açığım
Gönülden tebrik ediyorum.Bende en büyük sadeyi yaptım kendime facebook kapattım çok şükür acayip bağımlı idimoh ne güzel kimsenin hayatını beni ilgilendirmiyor artık
Çok basit canım hiç sevmediğin insanları sırf akraba yada ayıp olmasın diye arkadaş oluyoruz birde aman kıskandığımı düşünmesin diye herşeylerine yorum yada beğeni yapmak için zaman ayırmak istemiyorum sende böyle düşün ben en son hiç haz almadığım bir insanın tatile giderken giyeceği mayosunu gördümGönülden tebrik ediyorum.
Şu hayatta herbirşeyi yaptım da Facebook kapatmayı beceremedim
Ne desen haklısın. Ben de nefret ediyorum aslında ama kapatılıyorum. Pek paylaşım yapmıyorum. Sanki hayatımda müthiş bir boşluk olacakmış bazı şeylerden geri kalacak mışım gibi hissediyorum.Çok basit canım hiç sevmediğin insanları sırf akraba yada ayıp olmasın diye arkadaş oluyoruz birde aman kıskandığımı düşünmesin diye herşeylerine yorum yada beğeni yapmak için zaman ayırmak istemiyorum sende böyle düşün ben en son hiç haz almadığım bir insanın tatile giderken giyeceği mayosunu gördümoraya atmış dedim buranın artık b...ku çıkmış
Oraya harcadığım zamanı kitap okuyorum artık instgram var sadece sağlıklı beslenen insanlar var sadece oh be ne güzel mutluluk tarifi Yok bunun en kısa zamanda inşallah sende başarırsın canımNe desen haklısın. Ben de nefret ediyorum aslında ama kapatılıyorum. Pek paylaşım yapmıyorum. Sanki hayatımda müthiş bir boşluk olacakmış bazı şeylerden geri kalacak mışım gibi hissediyorum.
İnşallah yaaaaOraya harcadığım zamanı kitap okuyorum artık instgram var sadece sağlıklı beslenen insanlar var sadece oh be ne güzel mutluluk tarifi Yok bunun en kısa zamanda inşallah sende başarırsın canım
Evet yediği yemek çocuklarının 9999 kez aynı pozunu paylaşmaları ,şuradayım buradayım demeleri eşlerin birbirine olan aşkım cicim hatta en son bir arkadaş bayram öncesi mezarlık ziyaretini paylaşmıştı şok oldum birde hiç hoşlanmadığım bir insanın benim kimi beğenip kime yorum yazdığıma kadar biliyordu şu sıralar bana ve çevresinde eşi ile mutlu olan insanlara takmış durumda bu durumdan gerçekten rahatsız oldum evet sanki öyle bir konu açmıştın burada hatırlıyorumİnşallah yaaaa
Aslında bazen çok kızıyorum paylaşımlara ve çok saçma geliyor. Orada yemek yediysen bana ne filan diye söylemiyorum. Evine hiç gitmediğim insanların evlerini biliyorum. Millletin anasını babasını kardeşlerini öğrendim filan. Çok gerekli sanki
Amannnn ne bileyim. Kafamda deli sorular.
Sosyal medya ile ilgili bi konu açmıştım. Ve oradan farklı sonuçlar elde ettim.
Bende en büyük sadeyi yaptım kendime facebook kapattım çok şükür acayip bağımlı idimoh ne güzel kimsenin hayatını beni ilgilendirmiyor artık
Canım nasılsın çok şükür kurtuldum facebook ve Twitter'dan sadece instgram kaldı onunda aadece sağlıklı beslenme adına kullanıyorum bu kadar ve çok mutluyum film bakıyorum kitap okuyorum kendime zamanım kalıyorBravo canım
Benim.de
Hiç biri yok
Hiç de eksiklik hissetmiyorum :)
Canım nasılsın çok şükür kurtuldum facebook ve Twitter'dan sadece instgram kaldı onunda aadece sağlıklı beslenme adına kullanıyorum bu kadar ve çok mutluyum film bakıyorum kitap okuyorum kendime zamanım kalıyor
İyi olmana sevindim iyi diyelim iyi olsun şu sıralar bende boşverdim çok büyük sorunlarım var Allah'ın izniyle bugünlerde geçecek sende stres yapma stres yaptıkça olmuyor canım oluruna bırak dua ediceğim sana ve bebek isteyen herkeseiyiyim canım benim sen nasılsın kaç kilo oldun
ben kilo vermeyi falan boşladım iyice.. gebelik de olmuyor 10. aya gidiyorum hayırlısı bakalım
İyi olmana sevindim iyi diyelim iyi olsun şu sıralar bende boşverdim çok büyük sorunlarım var Allah'ın izniyle bugünlerde geçecek sende stres yapma stres yaptıkça olmuyor canım oluruna bırak dua ediceğim sana ve bebek isteyen herkese