sade yaşam

@kikikoko merhaba, geçen sene bu konuyu açtığımdan beri çok değişiklik oldu bende. istediğim noktada değilim ama çok aşama kaydettim. Şuan birşey alırken harcadığım para değilde evde yapacağı kalabalık, kalabalık da fiziksel manada yer kaplama değil, zihnen yoruyor. giymediğim kıyafetler,onların bi gün giyerim diye kenarda beklemesi zihnimi yoruyor. ama hala hiç düşünmeden bazı şeyler alabiliyorum, yeni demeyip çevreme veriyorum bu kez aldıklarımı. tek tip bir kıyafet tarzı benimsemek istiyorum, içinde rahat ettiğim, birbiriyle kombinleyebileceğim.her kıyafete ayakkabı ayrı, çanta ayrı... çok sıkılıyorum.eskiyene kadar kullanmak istiyorum eskiden olduğu gibi. bir de sosyal medya veya bilgiye bu kadar kolay erişim de rahatsız ediyor. insanların özel hayatlarını paylaşma çılgınlıkları bir yana, yazı, haber, düşünce gibi paylaşımlar da rahatsız ediyor beni,okuyamıyorum. çünkü herşey zihnimizin ürünü, yani dış dünya kaynaklı, hayatımızda çoğu şey öyle olması gerektiğini düşündüğümüz için, çok bilgi de iyi değil bu açıdan. zihin değil de ruh, yani içsel isteklerini takip ederse insan kendiliğinden sadeleşir zaten herşey ve mutluluk da gelir diye düşünüyorum.

@kikikoko merhaba, geçen sene bu konuyu açtığımdan beri çok değişiklik oldu bende. istediğim noktada değilim ama çok aşama kaydettim. Şuan birşey alırken harcadığım para değilde evde yapacağı kalabalık, kalabalık da fiziksel manada yer kaplama değil, zihnen yoruyor. giymediğim kıyafetler,onların bi gün giyerim diye kenarda beklemesi zihnimi yoruyor. ama hala hiç düşünmeden bazı şeyler alabiliyorum, yeni demeyip çevreme veriyorum bu kez aldıklarımı. tek tip bir kıyafet tarzı benimsemek istiyorum, içinde rahat ettiğim, birbiriyle kombinleyebileceğim.her kıyafete ayakkabı ayrı, çanta ayrı... çok sıkılıyorum.eskiyene kadar kullanmak istiyorum eskiden olduğu gibi. bir de sosyal medya veya bilgiye bu kadar kolay erişim de rahatsız ediyor. insanların özel hayatlarını paylaşma çılgınlıkları bir yana, yazı, haber, düşünce gibi paylaşımlar da rahatsız ediyor beni,okuyamıyorum. çünkü herşey zihnimizin ürünü, yani dış dünya kaynaklı, hayatımızda çoğu şey öyle olması gerektiğini düşündüğümüz için, çok bilgi de iyi değil bu açıdan. zihin değil de ruh, yani içsel isteklerini takip ederse insan kendiliğinden sadeleşir zaten herşey ve mutluluk da gelir diye düşünüyorum.
Sahip oldukca mutlu olma durtusu. Aslinda fark ediyoruz da. Ama o kadar cok etki altindayiz ki. Insanlarla medyayla. Zihnimiz surekli dolu

gecen hafta yatak odamdaki çekmeceleri düzenledim
ilaç kutuları,boş hediye kutuları,kullanmadıgım küpeler makyaj malz kıyafetler hepsini ayırdım kutuya koydum.
şimdi ihtiyacım oldukca içinden alıp kullanıyorum.
bu ay sonunda o kutuda kalanlar evden gıdecek :)

Merhaba bir süredir sessiz sedasız takipteyim. Bikac gunde bir okuyorum yazdıklarinizi.
Sosyal sitelerde uzun süredir arkadaşlarimin bildirimleri gözükmüyor. Gruplara üye oldum onların bildirimlerini görüyorum. Aslında onlardan da çıkmayı düşünüyorum ama ev ve yemek işlerinde güzel fikirler oluyor onlara bakıyorum. Pratik olmak zaman kazanmak benim için çok önemli. Yogunum çünkü. On dakika on dakikadır benim için.
Sosyal medyada insanlar aslında mutsuzluklarini paylaşıyor. Gulerken bir yığın resim var sonra dusunuyorum o resimden sonrasını. Mutluluğunu ispatlamak zorunda hissediyorlar galiba.
Tasindim bir yığın eşya attım. Kisliklari ayırdım kilo nedeniyle olmayanları verdim. Yeni kışlık almam lazım. Kıyafetin çok az

gercekten mi. Bana da yardimci olun lutfen :KK70:

:KK55: İstanbulsa geliyorum :KK70:

Öyle bir eve girsem ilk önce kapının girişini ayarlarım , kapı girişi ne kadar ferah olursa o kadar iyi , kalabalık olması insanın enerjisini ç-alıyor

Sonra tüm odalara sırayla elimde koca bir karton kutuyla girip bu karton kutu dolmalı derim ve mobilya üzerlerindekileri doldururum bibloymuş süsmüş aksesuarmış örtüymüş dantelmiş ne varsa doldururum koliye

Sonra çekmecelere geçerim , yere bir örtü sererim , çekmeceyi örtüye boşaltırım , bak burdan sana en lazım olan 3 şeyi seç derim , geri kalanları hooop koliye ( her çekmece için 3 hak )

Gardrop için eskiyenleri , artık beğenmediklerini direk koliye , diğer tüm kıyafetleri kombinli asarım ( her gün ne giysem derdine en güzel çözüm bence ) kombinlenmeyenler direk koliye ..

En son o koliyi iyice bantlar bir kenara koyarım , derim ki bunu 21 gün açma .. Sonrasında içinden bir şey lazım olursa açarsın , muhtemelen olmayacaktır da ..

Merhaba bir süredir sessiz sedasız takipteyim. Bikac gunde bir okuyorum yazdıklarinizi.
Sosyal sitelerde uzun süredir arkadaşlarimin bildirimleri gözükmüyor. Gruplara üye oldum onların bildirimlerini görüyorum. Aslında onlardan da çıkmayı düşünüyorum ama ev ve yemek işlerinde güzel fikirler oluyor onlara bakıyorum. Pratik olmak zaman kazanmak benim için çok önemli. Yogunum çünkü. On dakika on dakikadır benim için.
Sosyal medyada insanlar aslında mutsuzluklarini paylaşıyor. Gulerken bir yığın resim var sonra dusunuyorum o resimden sonrasını. Mutluluğunu ispatlamak zorunda hissediyorlar galiba.
Tasindim bir yığın eşya attım. Kisliklari ayırdım kilo nedeniyle olmayanları verdim. Yeni kışlık almam lazım. Kıyafetin çok az

Zaman özellikle bu devirde herkes için çok daha önemli .. Ev ve yemek işleri için öğrendiklerinizi yazar mısınız ? bize de faydası olur ..

Bu konuyu yeni gördüm cok beyendim demekki benim gibi olan insan cok .Memnun oldum benim bir ablam var aslında 3tane var ama birtanesi eşya almaktan ve atmaktan bıkmıyor şaşıyorum.Kendisine bana anlatınca inanın beni çok yoruyor.

Günaydın kızlar
Pazar günü kardeşime evimde sürpriz bir organizasyon yaptım
Eve taşınırken yaptırdığımız oldukça büyük bir ayakkabılığımız var
Geçen sene o dolap o kadar kalabalıktı ki bi misafir gelse ayakkabısını koyacak yer yok
Tıka basa dolu
Ama bu hafta evde 15 kişi ağırlamama rağmen hepsinin ayakkabılarını dolaba rahatça yerleştirdim
Sonra kendimle gurur duydum
yılbaşından beri ne kadar yol kattetiğimi somut olarak görmek beni mutlu etti
Ertesi gün o gazla kullanmadığım bir çanta, küpei siyah fincan takımı ve 2 adet zeytin tabağını verdim gitti
misafir olarak gelen arkadaşıma da onun sevdiği tarzda çay bardağını verdim 6 adet
haftasonu da tekrar kıyafetlere el atmam lazım
Kıyafeti ne kadar abarttıysam ver ver bitmiyor

Zaman özellikle bu devirde herkes için çok daha önemli .. Ev ve yemek işleri için öğrendiklerinizi yazar mısınız ? bize de faydası olur ..
Ay abla cok gaddarmissin sen de yaa :KK70: :KK70: 3 tane sey ne.. tepsi var mesela salon cekmecesinde. Misafor gelince lazim oluyor. Gumus tepsi. Bir kucuk kahve icin, bir de buyuk caylar icin... istanbul degil evim ama sana sıkıntıli oldugum odalar icin evimin kapilarini acabilirim :KK70: :KK70:

Aklımda olan çok bisey yok canım muhtemelen sizde biliyorsunuzdur yazayım ama
Camları şampuanla siliyorum
Bulaşık makinesi tableti eritip yağ çözücü olarak kullanıyorum. Bu sayede yağ çözücü epeydir almadim.
Tavuk yemeğim var mesela basit
Tencere ye tavuğu koyuyoruz ben genelde izgaralik tavuk tercih ediyorum. Üzerine patates soğan domates dogruyorum. Üzerine kekik, tuz ve sıvıyağ koyup ocağı kisip bırakıyorum. Bu kadar. Su falan yok ilk başta. Kendi suyu ile pişiyor. Sona doğru az bisey sıcak su koyuyorum. Güzel bi tat. Ama kontrol edin sık sık.

Aklıma geldikçe yazarım canım. şimdi pek bisey gelmedi.
Sizinde varsa bilgileriniz paylaşır mısınız her konuda olabilir. Sonuçta sade hayat istiyorsak esya kadar çoğu ise ayırdığımız vakittende kazanmaliyiz bence

kizlar selam nasilsiniz. ben büyük temizlik yaptim pek cok kagit ise yaramayan evrak ayirdim bir koli geri dönüsüme gönderdim. pek cok kiyafet ayirdim ihtiyac sahiplerine gitti. sade yasamdan vazgecmedik ama topigin eski enerjisi yok sanki.

birde kizlar size bir sey danismak istiyorum. simdi benim evim 3+1 tek bir odada koltuk takimim var digerleri bos. simdi kis gelince büyük oda soguk oluyor kücük odaya tasinmam lazim her kis bu böyle koltuk tasiyoruz acaba kücük odaya bi köse takimi alsam mi diyorum sonra vazgeciyorum. cok mu gereksiz sizce? kafam karisik bu konuda

birde kizlar size bir sey danismak istiyorum. simdi benim evim 3+1 tek bir odada koltuk takimim var digerleri bos. simdi kis gelince büyük oda soguk oluyor kücük odaya tasinmam lazim her kis bu böyle koltuk tasiyoruz acaba kücük odaya bi köse takimi alsam mi diyorum sonra vazgeciyorum. cok mu gereksiz sizce? kafam karisik bu konuda
Bence çekyat alabilirsin.

upload_2016-11-19_0-24-54.png

canim mesela söyle bir sey Dunya1981 Dunya1981

X