sade yaşam

evet en büyük sadeşlemi sanırım kredi kartlarında yapacağım..
tahminen 5 banka k.kartı var elimde bugun hepsini kapatmayı düşünüyorum.
1 i hariç. aslında onuda kullanmayacağım. ne olur ne olmaz diye yanımda bulunacak.belki limitini düşürürüm.

Merhaba kızlar
Yaz döneminde Zaman'ı kullanma konusunda sınıfta kaldım sanırım. Tv izlemiyorum ama vakit Nasıl geçiyor bilmiyorum.
Yaptığım tek iyi şey spor salonunda spora başlamak oldu.
Sosyla paylaşım sitelerinden Malesef kurtulamadım. Üstelik bu batağa daha çok battım. Çok aşırı paylaşım yapmasam da gün içinde kaç defa baktığımı bilmiyorum. Bu durum beni gerçekten rahatsız ediyor. Hem de fazlasıyla. Bu işe bir an önce el atıp kendimi durdurmam gerek.
Bu ara alışverişi de abarttım biraz. Hafta sonu giyinme odamı ve yatak odamı elden. Geçirip aldığım parça kadar ya da daha fazlasını verilecekler şeklinde ayırmak istiyorum.
Ekim 15 de birikime başlayacağım yeniden. Yaz döneminde çok para harcanıyor.
Tatillerimiz yapıldı. 10 gün sonra iş için şehir dışına çıkacağım. Sonra da bayram dışında sömestir tatiline kadar bir yere kıpırdamayı düşünmüyorum.
Sömestr için Bi uzak doğu ülkesinden eğitim vermem için davet edildim. Onu değerlendiriyorum. Sanırım gideceğim.
Şimdilik benden haberler bu kadar
Sevgi'yle kalın

ben bi ara ne güzel sadeleşmeye çalışıyordum ama gene ipleri saldım bu sıralar.
benim en büyük sadeleşmem alışveriş konusunda olmalı. bir sürü şey alıyorum ama sabah yine birbirine uyduramıyorum.
yine aynı şekilde markettede çok fazla harcamam oluyor.

ikinci bir sadeleşme alanım vücudum ile ilgili olmalı. yazın herkes kilo verirken ben kilo alıyorum. kendimi mutsuz hissesiyorum. aynada kocaman bi ben görüyorum malesef. ikinci bi hamilelikte düşünüyorum o sebeple biraz vücudumdaki fazlalıklardan kurtulmam gerekiyor.

M maviduvar1 bende sosyal medyaya fazla daldım bu sıralar paylaşım yapmıyorum ama bende gün içinde kaç kere bakıyorum bilmiyorum. bayram dönüşü kendimi toplu bir sadeleşmeye almam lazım sanırım

Bende dün eve göz attım 2 adet bornoz takımı var artık ne yapıcaksam onları. Ceyizleri dağıttım zaten ama daha verileceler bitmedi patik giymemde bana olmayan patikleri de evde tutmanın anlamı yok bence
Bu eşyaları satıp değerlendirsenize. Benim patiklerimi rahmetli babanem örmüştü. Kayın Validemë hediye ettiğim çorap bot şeklindeki patik ler eskimiş. Elinde hala varsa bakmak isterim.

merhaba kızlar,
işyerindeki çekmecemi elden geçidim.
k.kartı ve banka hesaplarının bir çoğunu hallettim.
bir tane hesabı kapatmam için dilekçe vermem lazım. o kaldı.
kapanan kartları lime lime doğradım.:)

bahanem hazırdı.maaş aldığım bankanın k.kartını kapatırken bişey diyemedim ama diğer hepsine yurtdışına yerleşeceğimi soyledım

Merhaba. Uzun zamandır yazamamıştım internetim olmadığı için.
Taşınırken birkaç şeyden kurtamıştım kendimi sadeleştiğimi düşünüyordum ama üstüme üstüme gelen ıvır zıvırların olduğunu fark ettim.
Bir kısmını satılığa çıkardım kaynanamın getirdiği nevresimleri falan paketlerini dahi açmadım. Kendisine hediye gelen borcamları da yığdı evime sağ olsun 48493 tane kadarcık. Dün sinirlendim en sonunda doldurdum çöp poşetine koydum çöpün yanına doğru. Bir ihtiyacı olan alır elbet. Sevmediğim insanlardan gelen hediyelerin enerjimi etkilediğine inanıyorum o yüzden kurtulmaya çalışıyorum hepsinden.
Yine giymediğim bir sürü kıyafet çıktı. Onları da satılığa çıkardım ama pek gitmedi. Eylüle kadar satıldı satıldı. Satılmadı doldurdum poşete onları da. Her sokakta giysi toplama kumbaraları var onlara koyacağım.
Birkaç küçük ıvır zıvırı da yakın bir arkadaşımla takas yaptık. Artık kullanmayacağımız eşyaları birbirimize soruyoruz ihtiyacın var mı diye varsa alıyoruz. Bu yöntemi de deneyin bence
Şimdilik benden havadisler bu kadar.

İnsan birşeylerden kurtulunca Nasıl ferahlıyor değil mi soslusarma

Bugün giyinme odama, yatak odama ve Banyoları la el attım
Verilmek üzere
2 etek
3 pantalon
Bir ceket
4 bluz
1 çanta
3-5 tane kemer ayırdım.
Banyolarımdan vakti Zaman'ında ne paralar bayıldığım saç dökülmelerim için medet umduğum, aktardan aldığım yağlar çıktı. Attım hepsini. Bi koca poşet çöp çıktı. Sonraki günler de diğer odalar ile devam edeceğim atmaya

Birsey sormak istiyorum sizlere. Benimde evimde kulmanmadigim yada birilerine verebilecegim esyalarim var. Ama cogu cevremdeki insan kullanilmis esya alinca sanki burun kiviriyor. Bende direk sormaya cekiniyorum. Ikinci el kullanilir mi yaaaaaaa diyorlar. Iyide yani böyle sacmalik olabilir mi?

Cogu eski sey kullaninca kötü enerji alirlarmis. Dogru mu? Fazla esyalari ne yapcagimi bilemiyorum. Internette mi satsam acaba?

Ben kimseye sormuyorum vereyim mi diye.
Eskiden yaşadığım şehirdeki rehabilitasyon derneğine veriyordum.
Şimdi evdeki yardımcıma veriyorum. Ama siz kullanın demiyorum. Köyünde kullanmak isteyen olursa ben bunları hazırladım diyorum. Aaa olur tabi diyor. Götürüyor. Ama üniversitede okuyan kızı kullanıyor. İnsanlar direk ben kullanırım demeye çekiniyor olabilir.

Ben de kimseye sormuyorum. Üst mesajda da dediğim gibi çok yakın bir arkadaşım var onunla değiş tokuş yapıyoruz bazı şeyleri. Mesela geçende bir konuşma geçti aramızda ekmekliğin fazla yer kapladığını zaten işime yaramadığını söyledim. O da bana ver lazım değilse dedi :)

Çevremde öyle Bi arkadaşım yok. Sanırım hiç bir arkadaşıma teklif edemem ben. Ama keşke olsaydı. O zaman evden belki daha fazla şey uzaklaştırabilirdim.
Gerçekten bazen harcadığım gereksiz paralar üzülüyorum. Bu konuda kendimi çok eğittim. Ama bşra daha eğitmem lazım. İstediğim konumda değilim henüz

Merhaba arkadaşlar,bir şey danışmak istiyorum sizlere, ev temizliği... Düzenli olmak için uğraşıyoruz, fazla eşyalardan kurtuluyoruz vs. O konuda fena sayılmam, evde herşeyin bir yeri var gibi. Ama temizlik konusunda hiç iyi değilim, nerden başlayacağım bilmiyorum, yaşadığım yer çok tozlu, camlar filan çok kirleniyor.. Bugün yardımcı bir kadın çağırdım eve, sabahtan akşama kadar öldük yorgunluktan ama ev temizlendi. Camlar, yerler, mutfak, banyo temizlendi. Şimdi ben bu temizlik halini optimum düzeyde tutmak için ne yapmalıyım mesela ne kadar sıklıkta böyle bir temizliğe girişmeliyim ve bunun dışında günlük bir rutin veya haftalık nasıl oluşturabilirim, günde kaç saatimi ayırmam yeterli olur, malum okullar da açılacak artık bir düzene oturmam gerek.

Günaydın. Annem usulü cevap vereyim.
Önce toz alınmalı tercihen her gün
Sonra süpürge açmalı tercihen haftada iki gün
Ardından yer silinmeli.
Haftada 2 kez wc banyo
hepsine tamı tamına uymasam da ben böyle bir yol izliyorum annemden gördüğüm kadarıyla. Camlara durumuna göre karar veriyorum. Kışın sürekli yağış olduğu için uzun süre silmediğim oluyor.

Ben haftalık temizlik yapıyorum genelde
Ve her temizlikte de şunları yapıyorum
Tüm evi detaylı dip köşe süpürüyorum , siliyorum
mobilyaların tozunu alıyorum
Banyo paspaslarını makineye atıp Banyoyu yıkayıp siliyorum, lavabo ve klozeti temizleyip çamaşır makinesi ve kurutucunun dışını siliyorum.
Nevresimleri değiştiriyorum
Mutak kilimini makineye atıyorum

Tabi öncesinde her yeri topluyorum

Bazı haftalar tüm kapıları , buzdolabının dışını , mutfak dolaplarının dışını , petekleri ve pirizleri de siliyorum.

Bir de pazar alışverişi öncesi buzdolabını boşaltıp siliyorum , hem de ne var ne yok görmüş oluyorum. İçi de hiç pis kokmuyor maşaAllah , aldıklarımı da temiz temiz yerleştirmiş oluyorum.

Tabi ki temizliği kimyasallarla değil , sirke ve karbonat ile yapıyorum

Şampuan ve saç kremi de kullanmıyorum
Zeytinyağlı sabun ya da defne sabunu kullanıyorum

Ben de uzun süredir sade yaşam konusunu araştırıyorum ve yaklaşık 3 aydır sadeleşme yolunda ilk adımları attim , yaşadığım deneyimleri ise bloğumda paylaşıyorum. Belki bazılarınıza ilham verir. Sadelikle kalın..

....

Son düzenleyen: Moderatör:
siteyi inceledim ve yazı dilinizi tavsiyelerinizi beğendim. burada bahsedilenler derli toplu olmuş. sadeleşme yolunda başarılar diliyorum. elden çıkardıgınız, verilmesi için ayrılan giyim eşyalarının fotolarını, eğer eski kitapçıya ya da kütüphane bağışlanacak kitaplarınız varsa kitapları ve kolilerini, attıgınız züccaciye eşylarının, geri dönüşümle yeniden kullanıma sundugunuz eski eşyalarınızın da fotolarını daha fazla paylaşırsanız takipçiler için motive edici olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, kişisel paylaşımlarımı instagram hesabımda yapıyorum.

Diğer hesabımı anlamadığım bir nedenle pasif yaptıkları için paylaşımlarıma bu hesaptan devam edeceğim. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Sadelikle kalın..

herkese merhaba kizlar nasilsiniz bana bildirimler gelmemis gene gecmis bayraminiz mübarek olsun.. M maviduvar1 nasilsin seni merak etmistim yaniklarin iyilesmistir artik.
ben yarin temizlik yapip tekrardan atilacaklari ayiracagim insallah basarabilirim ben attikca onlar geri geliyor sanki.

İnanır mısınız bugün aynı şeyi ben düşündüm. Bitmedi gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…