- 19 Temmuz 2012
- 11.307
- 22.352
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.681
bende yeni kapandim sayilir canim kapanmadan önce acikken giydigim tüm kiyafetlerimi arkadaslarima ve ihtiyaci olanlara dagittim cok fazla kiyafetim yok o yüzden esimle ben sadece bi sürgülü dolaba sigiyoruz hatta nevresim carsaf ve havlularda ayni dolapta. yazlik kislik ayiriyorum ama kisliklalrim dursa bile dolabim cok dolu olmaz elimde kiyafet tutmuyorum. benim en büyük sorunum pijamalar esimin cok az ama benim baya var ne yapacagimi bilmiyorum onlari. askida kiyafetlerim var ama cok fazla degil adet bilmiyorum. sadece 3 pantolunum var ayri renklerde daha öncekileri verdim dahada almadim.Kiyafet elemekti amacim ama eleyemedim. Yani calisacagim yarin bir gun. Onu sununla giyerim bunu bununla goyerim. Bir de ev ile disari kiyafetlerim cok farkli. Ortuluyum. Oyle de olunca eleyemedim. Yani gene birazcık basardim ama kalanlari da elemek istiyorum.
Kendinize ait kac dolabiniz var,? Dolabinizi actiginizda kac askiniz var? Her askida tek kiyafet mi var bir kac cinsi bir arada mi asiyorsunuz? Kac yazlik kislik pantolon sweat gomlek bluz etek vs var. Istatistik yapalimm.. gozunuzu seviim bacilar bir el atin buraya
valla @chentiq bu konuda ben hiç yazmayayım. bir ay boyunca hergün değişik giyecek kadar üst ve altı kıyafetim var. yani ele ele yine elenmiyor. her sene bir sürü ayırıp veriyorum . benim kv min üst katında bir tasarımcı var o iş yeri için değişik markalarda yaptığı alışveriş kıyafetlerini işi bitince kv me veriyor. hepsi sıfır etiketli şeyler. kv dem de bana getiriyor bende bana olanları seçiyorum. böyle olunca çok fazla kıyafetim oluyor. tabi kendimde özellikle indirimlerde çok kıyafet alıyorum.
bende bu konuda çok muzdaribim bir sürü kıyafet var ama konbinleme sorunum var. bazen sabah bununla ne giysem diye düşünüp kaç dakika harcıyorum. kamudayım o sebeple zaten spor giyemediğim için seçim daralıyor.
artık kendimi dizginlemeye çalışıyorum ve her yeni aldığım şey için elden birşey çıkarmaya çalışıyorum. şimdi kışlıkları çıkarırken yine birşeyler ayırırım artık
Müsait bir zamanınızda tüm gardrobu boşaltın
En sevdiklerinizi giymek istediklerinizi ayırın
Onları kombinleyin ve öyle asın ( kombinli hallerinin fotosunu da çekebilirsiniz ) o zaman sabahları vakit harcamazsınız
aslında evet dediğiniz çok mantıklı. kışlıkları çıkarırken öyle yapayım. özellikle herşeyle ıymayan renkleri konbinli asayım. beyaz siyah gibi neyle giysen olur şeyleride ayrıca koyarım. teşekkürler
Önce soruna cevap vereyim, tüm gardolap benim kıyafetlerimle dolu, bir bölmesi uzun tunik, hırka vs, bir bölmesi eşarp ve şallarım,bir bölmede kısa gömlek,bluz tarzı kıyafetlerim var,kot pantolonlarım raflarda katlı, ayrı bir dolapta da kışlık mont, hırka vs lerim var. Ve sürekli ayırıyorum vermek için. Hoşnut değilim bu durumdan, az ve öz kıyafet istiyorum bende hala çözüm bulamadım. Tam olarak kaç tane neyim var bilmiyorum açıkçası.Kiyafet elemekti amacim ama eleyemedim. Yani calisacagim yarin bir gun. Onu sununla giyerim bunu bununla goyerim. Bir de ev ile disari kiyafetlerim cok farkli. Ortuluyum. Oyle de olunca eleyemedim. Yani gene birazcık basardim ama kalanlari da elemek istiyorum.
Kendinize ait kac dolabiniz var,? Dolabinizi actiginizda kac askiniz var? Her askida tek kiyafet mi var bir kac cinsi bir arada mi asiyorsunuz? Kac yazlik kislik pantolon sweat gomlek bluz etek vs var. Istatistik yapalimm.. gozunuzu seviim bacilar bir el atin buraya
canım kendi yaşam şeklimizi, tüketim biçimimizi değiştirmek, kapatilizme, eşyaya hizmet etmemek minimalist yaşam.Merhaba arkadaslar,
Bu hafta cekmece ve dolaplarimi düzenledim.sakladigim bir sürü kagit ivir zivir ödenmis faturalar ne varsa attim ve koca bir cekmece bos simdi .
Eskiyen ev kiyafetlerini attim ve kisliklari cikardim. Kuyafetlerimi basadir kullaniyorum bu kis giyip kis indiriminde kendim ve ailem icin lazim olablari almayi düsünüyorum insallah .
Daha bir kac yapilmasi gerekenler var,bakalim ne zaman el atabilirim.
Bir de Sizinde filirlerinizi almak istedigim bir konu var.son zamanlarda denk geldigim minimalis yasam'a gecmis Biri , isini birakip yasadigi yerden tasinmis. Sonra düsündüm Minimalist yasam isini birakip herseyden soyut yasamakmidir diye??
Benim Minimalist yasam anlayisim esyaya hizmet etmemek,zamanim kisitli cocugum var ne kadar cabuk isim biterse anlayisi .Daha da fazlasi evlendigimden beri sürekli birseyler aliniyor bu eve tamam ihtiyacimiz olan seyler vardi ama bir o kadar da lazim olmayan ivir zivir da alinmisti.
Durup düsündüm resmen bi tatil parasini ivir zivir ve eve harciyoruz tamam evimizde kendimizi huzurlu hissetmek önemli ama bir yere gidip bir tatil yapamamak,dinlenememek bedenen ve ruhen cok yordu bizi ve yüzden cok istedigim Halde evde Hic bir degisiklige gitmiyorum.
Ve basit yasamak..her ne kadar da basit yasamak en önemli amacim olsada ivir zivir bos seyler lazim olmafigi Halde alinan kiyafetler harici Dünyayi görmek gezmek ve bir sürü yararli ve faydali sey icin de is ve para lazim.size Göre nedir basit yasam?? Basit ve Minimalist yasam'a adina isini birakanlar hakkinda ne düsünüyorsunuz ??tam olarak nedir minimalistik ,basit yasamak Size göre ??
Evet cocuklarimizi bi yönde yetistirebiliriz,bir de cevre faktörü var ki Az cok etkileneceklerdir illaki.canım kendi yaşam şeklimizi, tüketim biçimimizi değiştirmek, kapatilizme, eşyaya hizmet etmemek minimalist yaşam.
ancak herkes eskiye göre biraz da olsa farkındalığı oluyorsa kardır.
biz yaşadığımız şehri, evi vs terk edemeyiz, evliyiz ve çocuğumuz var. yani sorumluluklarımız var. belki tek yaşasaydık, belki eşlerle bire bire aynı düşünceler sahip olsaydık belki yani ....
onların eğitimlerinin aksamaması gerekiyor.
bu yaşam döngüsü içinde eşyaya köle olmayı, tüketmeyi manevi zenginlikten daha önemli görmeyi bırakıp, çocuğumuza da bunu öğretebilirsek bu bizim için kar
ha çocuklar ergenlikte olduğunda, onlar da tüketmeyi kendini ifade etme biçimi olarak görecekler.
Benimde eşim bunu yapmak istiyor.Yani kaç yıldır beni ikna etmeye çalışıyor.Büyük bahçeli,havuzlu dubleks ve denize yakın bir ev alalım.Sen çalışma diyor.Ben kitap yazıyorum.Kitaplarını yaz sen diyor.Ama ben yapamıyorum.Bazı şeyleri arkamda bırakamıyorum.Her fırsatta söylüyor.Mesala ben ona bir şeyler anlatıyorum sen şimdi onu bırak nereye gitmek istiyorsun gidip ev bakacağım öyle birden gidemeyiz diyor.Ben susuyorum cevap vermiyorum.Bu sefer kızıyor bu yaz burada olmayacağız ona göre diyor.Diyor ve sanırım bu yaz gideriz.Bu kadar engel olabildim.Artık geçiştiremiyorum.Ben eve gelince seni evde görmek istiyorum diyor.Başka şeylerde söylüyor.Ama işte ben hayatımı hiç kolay kazanmadım.Neyse bana anlatıyor.Bak sütü taze yumurtası taze,akşam sahil gezmeleri,sabah yürüyüş diyor.Temiz dağ ve deniz havası diyor.Bende ona ya ben nereye gidersem gideyim aklımdakiler onlar benimle gelecek diyorum.Aslnda özel bir durumdan dolayı onun bütün çabası benim için benim ruhumu iğleştirmemi istiyor.Bu nedenle beni alıp başka insanlardan uzaklaştırmak istiyor.Neyse çok uzattım.İyi akşamlar.royem bu aslında herkese göre değişebilir kendisini nasıl huzurlu hissediyorsa insan odur aslında, ama bu konu da moda olup içi boşalmaya mı başladı yoksa insanlar bilinçlendiği için mi duyulmaya başlandı bilemiyorum. Mesela bana göre insanın ayağı toprağa basmalı, kendi ürettiği yiyeceği yemeli, çevresini tanımalı, doğayı hissetmeli, ağaçları, bitkileri tanımalı, bize sundukları için onlara teşekkür etmeli. Olduğundan farklı görünmeye çalışmamalı, dış görünüşe odaklanmamalı, gereksiz tüketmemeli sadece kendi maddiyatı açısından değil, kaynakları tüketmemek için, kendisinden sonraki nesilleri düşündüğü için.bu uzar gider ama ne yalan söyleyeyim işimi bırakmak istemiyorum ve seviyorum ama daha küçük ve mütevazi bir yerde yaşamak gibi bir hayalim var (istanbulda çok kalabalık bir yerde yaşıyorum)
Benim de sadelesmem ,sirf isim cabuk bitsin cok ivir zivirla ugrasmayayim cocugumla ilgilenebileyim diye basladi.orta sehbami ve bir kac birseyi hediye verdim cam oldugu icin cocuk kendine zarar verir diye.su an oturma odam da sadece mobilya var cok bos ama degisime ihtiyaci oldugu icin suan ellemiyorum.royem
bu aralar sade yaşam minimalizm tarzı hayatları benimseyen yazan çizen oldukça insan var adeta moda oldu
benim kendimde bir şeyleri keşfetmem oğlum doğduktan sonrası ve tekrar işe başlamamla oldu.
Açıkçası sade yaşam ile ilgili yazıları kitapları okuyorum kendime kattığım bazı noktaları da var
herkes kendine göre yorumlayabilir kalıpları olduğunu düşünmüyorum
doğumdan sonra evde olduğum süreçte bir yandan bebek ile ilgilen gelen giden misafirler derken farkettim ki orta sehpamın üzerinin tozunu her gün al bibloların tozunu al derken bayağı bir mesai harcıyorum
orta sehpayı 2.el eşya satan dükkana sattım bibloları da kaldırdım attım
şimdi evdeki gereksiz işlere zaman ayıracağıma oğlumla oynuyorum
işe başlayınca da maddi durumlardan dolayı çalışmam gerektiğini bunun için oğlumu evde bıraktığımı ve de paramı olur olmaz gereksiz eşyalara harcadığımı gördüm
bu bende domino etkisi yaptı bu sefer de tasarruf ve birikime yöneldim
şimdi ev ile ilgili alışveriş yapmıyorum zaten 4 yıllık evliyim çeyizde aldığım eşyaları kullanıp yıprandığı zaman yenisini alacağım
kıyafet ayakkabı ve çanta konusunda da ayıklamaları yaptım ve ihtiyacım varsa alışveriş yapıyorum kendime de oğluma da
mutfak giderleri ciddi paralar tutuyor listesiz alışverişe çıkmıyorum ve eskisi gibi israf etmeden yiyeceğimiz kadar yemek yapıyorum
kahvaltımı evden götürüyorum akşamları evde hazırlayıp dışarı da eskisi kadar sık yemek yemiyoruz
kitap alırken bile sıraya koyup almaya çalışıyorum
kulladığım temizlik malzeme sayısını da azalttım belli başlı kullandığım ürünler var onların haricinde ürün almıyorum
paraları da doğru biriktirip eşim ve oğlumla tatile gidip anı biriktirmek ve geleceğimiz için kaygı duymadan yaşamak istiyorum
benim sade yaşam anlayışım bu yani canım
Evet cok haklisin canim. Cocugumuz oldugundan beri avm tarzi yerlere Hic gitmiyorum.cocuk temiz havayi,dogayi,hayvanlari,agaci,cicegi ,böcegi tanisin bilsin,cocuklugunu böyle yasasin istiyorum.Bunun icin elimden gelenide yapiyorum.zaten sehrin tam kalabaliginda degiliz,sakin ,ailelerin yasadigi hem sehre yakin hem de bir nebze sakin ve dogasi olan bir yerde yasamayi Tercih ettik.ama daha da köylük sakin yerlere gidemem,ileride cocuk icin ulasim cok sorun olacagi icin.royem bu aslında herkese göre değişebilir kendisini nasıl huzurlu hissediyorsa insan odur aslında, ama bu konu da moda olup içi boşalmaya mı başladı yoksa insanlar bilinçlendiği için mi duyulmaya başlandı bilemiyorum. Mesela bana göre insanın ayağı toprağa basmalı, kendi ürettiği yiyeceği yemeli, çevresini tanımalı, doğayı hissetmeli, ağaçları, bitkileri tanımalı, bize sundukları için onlara teşekkür etmeli. Olduğundan farklı görünmeye çalışmamalı, dış görünüşe odaklanmamalı, gereksiz tüketmemeli sadece kendi maddiyatı açısından değil, kaynakları tüketmemek için, kendisinden sonraki nesilleri düşündüğü için.bu uzar gider ama ne yalan söyleyeyim işimi bırakmak istemiyorum ve seviyorum ama daha küçük ve mütevazi bir yerde yaşamak gibi bir hayalim var (istanbulda çok kalabalık bir yerde yaşıyorum)
Canim ne düsünceli bir esin var.madem esin bunu en cok senin icin istiyor,sana Iyi gelecegini bildigi icin istiyor.o Halde Onun hayallerine ortak olmali en azindan denemelisin.Kaybedecek birseyinizin olmadigini düsünüyorsaniz bunu hayata gecirin ya mutlu olur kalirsiniz ya da Size göre olmadigini götür geri dönersiniz.Hersey gönlünüzce olsun.Benimde eşim bunu yapmak istiyor.Yani kaç yıldır beni ikna etmeye çalışıyor.Büyük bahçeli,havuzlu dubleks ve denize yakın bir ev alalım.Sen çalışma diyor.Ben kitap yazıyorum.Kitaplarını yaz sen diyor.Ama ben yapamıyorum.Bazı şeyleri arkamda bırakamıyorum.Her fırsatta söylüyor.Mesala ben ona bir şeyler anlatıyorum sen şimdi onu bırak nereye gitmek istiyorsun gidip ev bakacağım öyle birden gidemeyiz diyor.Ben susuyorum cevap vermiyorum.Bu sefer kızıyor bu yaz burada olmayacağız ona göre diyor.Diyor ve sanırım bu yaz gideriz.Bu kadar engel olabildim.Artık geçiştiremiyorum.Ben eve gelince seni evde görmek istiyorum diyor.Başka şeylerde söylüyor.Ama işte ben hayatımı hiç kolay kazanmadım.Neyse bana anlatıyor.Bak sütü taze yumurtası taze,akşam sahil gezmeleri,sabah yürüyüş diyor.Temiz dağ ve deniz havası diyor.Bende ona ya ben nereye gidersem gideyim aklımdakiler onlar benimle gelecek diyorum.Aslnda özel bir durumdan dolayı onun bütün çabası benim için benim ruhumu iğleştirmemi istiyor.Bu nedenle beni alıp başka insanlardan uzaklaştırmak istiyor.Neyse çok uzattım.İyi akşamlar.
Ne güzel eşiniz size önayak oluyor bu konuda. Ben çok istiyorum daha sakin biryerde yaşamayı, ama dediğiniz gibi nereye giderseniz gidin kendinizi de beraberinizde götüreceksiniz..Benimde eşim bunu yapmak istiyor.Yani kaç yıldır beni ikna etmeye çalışıyor.Büyük bahçeli,havuzlu dubleks ve denize yakın bir ev alalım.Sen çalışma diyor.Ben kitap yazıyorum.Kitaplarını yaz sen diyor.Ama ben yapamıyorum.Bazı şeyleri arkamda bırakamıyorum.Her fırsatta söylüyor.Mesala ben ona bir şeyler anlatıyorum sen şimdi onu bırak nereye gitmek istiyorsun gidip ev bakacağım öyle birden gidemeyiz diyor.Ben susuyorum cevap vermiyorum.Bu sefer kızıyor bu yaz burada olmayacağız ona göre diyor.Diyor ve sanırım bu yaz gideriz.Bu kadar engel olabildim.Artık geçiştiremiyorum.Ben eve gelince seni evde görmek istiyorum diyor.Başka şeylerde söylüyor.Ama işte ben hayatımı hiç kolay kazanmadım.Neyse bana anlatıyor.Bak sütü taze yumurtası taze,akşam sahil gezmeleri,sabah yürüyüş diyor.Temiz dağ ve deniz havası diyor.Bende ona ya ben nereye gidersem gideyim aklımdakiler onlar benimle gelecek diyorum.Aslnda özel bir durumdan dolayı onun bütün çabası benim için benim ruhumu iğleştirmemi istiyor.Bu nedenle beni alıp başka insanlardan uzaklaştırmak istiyor.Neyse çok uzattım.İyi akşamlar.