sade yaşam

İnanır mısınız bugün aynı şeyi ben düşündüm. Bitmedi gitti
her hafta neredeyse dip köse temizlik yapip önüme geleni atiyorum yada veriyorum sonraki temizlikte sanki hic bi sey yapmamisim gibi geliyor bana . nasil olacak bu isler. ben nöbetli calisiyor olunca sürekli ev toplama gibi bi durumum olmuyor maalesef zamanim oldukca yapiyorum bundan kaynaklaniyor galiba

Çok teşekkür ederim. Daha iyiyim ancak tedavim devam ediyor. Bir yıl süre verdi doktorum. Çok naziksin.
Bugün oğluşun odasına girip yazın tüm kalabalığını atmayı planlıyorum

Çok teşekkür ederim. Daha iyiyim ancak tedavim devam ediyor. Bir yıl süre verdi doktorum. Çok naziksin.
Bugün oğluşun odasına girip yazın tüm kalabalığını atmayı planlıyorum
cok gecmis olsun mesakkatli bi tedavi ama sonucu iyi olacak insallah. benimde yüzüm yanmisti lisedeyken göz kapaklarim burnum alnim yanaklarimin üst kismi sicak su yanigi okulda bi kaza sonucu olmustu. duygularini cok iyi anliyorum. ama su an bir leke bile yok seninde önündeki tedavi sürecinden sonra böyle olacak. oglusunu yerimize öp. kolay gelsin sana simdiden yazin kalabaligindan cikmak cok yorucu oluyor cünkü

Selam kızlar.
bayram temizliği derken baya şey atıldı yine.
bizim sıkıntımız elbiseler. 3 kız kardeşiz. düğün falan derken epey birikiyor.
satsam mı bilemedim. 50 TL vermek istemiyor insan. sahibi olan biri varsa vermek daha güzel olurdu.

mevsim dönüşlerini seviyorum sadeleşme adına. yazlıklardan küçülenleri ayırıyorum bir yandan. penye ve yıpranmış durumda olanları temizlik işinde, iyi durumda olanları yıkayıp, verilmesi için ayırıyorum. tamamına el atmadım henüz. hava iyice bozdu aslında tüm yazlıkları kaldırmak lazım. kış biterken belki seneye olur dediğim kıyafetlerde oğlumun boyunun uzamasından dolayı olmuyor. evden attıkça çok seviniyorum. ancak bu hafta sonu gidip eşofman altları, sweetler almam lazım. ev boşalıyor derken yeniden doluyor. kendime de 1 hafta önce iki tşört aldım hemen evden iki parça kıyafet attım. ben kaç para alırsam o kadar parça (kendime alsam bile çocugun kıyafetinden de olsa iki parça atılabilir) atma takıntım var.

bende kışlıkları çıkarırken gözden geçirip olmayan yada eskiyenleri ayırıcam inşallah. bizim evde çok kalabalık anlamıyorum o kadar atıyorum yine geliyor. kızımın küçükleri hep sakladım ikinci çocuk için. ama artık herşeyi saklamama kararı aldım. güzel ve kaliteli olanları saklayacağım yeni çocuk olduğunda yine yeni bi sürü kıyafet alınıyor zaten. en azından şu an ihtiyacı olan işini görsün.

bizdede sorun eşimin kv den eşya taşıması. kayınpederim bir apartmanda apartman görevlisi . apartmandan çıkan kullanılır şeyleri eşime gösteriyor o da birgün lazım olur diye eve getiriyor. bende tabi bu duruma çok sinir oluyorum. çoğu zaman ya geri götürüyorum yada ihtiyacı olan yoksa çöpe koyuyorum. öyle herkese de veremiyorum sonra surat yapıyor kv gereksizce. sanki bizim ev eskici dükkanı.

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,
Sadeleşme yolculuğum hızla devam ediyor. Yeni bir eve geçmek üzere olduğumuz için bana gün doğdu. Sürekli bir eşya ayıklaması halindeyim. Kendi kışlık-yazlık kıyafetlerim ile ilgili ayıklama kısmını tamamladım.
Kızımın küçülen kıyafetlerin tamamını 2. çocuk olursa diye saklıyordum. Geçen gün hepsini çıkardım ve ayıkladım. Toplam 2 koli verilecek kıyafet çıktı. Onları Suriyelilere yardım eden bir yere gönderdim.
Evdeki tüm kitapları marie kondonun söylediği şekilde salonun ortasına yığdık. Kendi onur listemi belirledim. Bir daha göz atmak isteyeceklerimi ve kızımın da ilerde okumasını istediklerimi bıraktım. Gerisini koliledim ve işe getirdim. İşte dağıttım.
Evdeki tüm kullanım kılavuzlarını ve süresi dolan garanti belgelerini attım. Önemli belgeler (pasaport, evlilik cüzdanı vs) için küçük bir kutu aldım ve hepsini orda topladım. Sözleşmeler vs. için de daha büyük bir kutu alıp, hepsini içine topladım.
İlaç dolabını ayıkladım. Kullanmadığımız ve süresi dolan ilaçların tamamını attım.
Kozmetiklerimi ayıkladım. Geriye 1 krem, 1 dudak koruyucu, 1 bb krem, 2 oje, 1 aseton kaldı:)
Evde birikmiş olan tüm cam kavanozları kayınvalideme gönderdim.
Taşınırken 1 tane fazla eşya götürmemeye kararlıyım. Küçük bir depo kiralayarak, 2. çocuk için saklamayı düşündüğüm ne kadar eşya varsa oraya koymaya karar verdim. (Oto koltuğu, puset, bisiklet, park yatak, beşik, kıyafetler gibi)

ya kızlar bende takıntı oldu. illaki evden bir şey atacağım. eğer eve bir kıyafet, eşya girdiyse o gün karşılığında mutlaka elden bir şey çıkaracaktım. şimdi bu gün ne attın? diye kendime soruyorum. bir gün ayakkabı, gömlek, mont olurken, hiç bir şey bulamazsam kullanılmayan çorap, toka, saç bantı, kablo, küpe, kolye gibi küçük bir şey de olsa atacağım. bir çorap, iç çamaşırı alacaksam önce kafamda atılacak bir çorap çamaşır belirliyorum.
ya ben bu işi çok takıntı yaptım.
eve gelenler evin ne kadar sade ne güzel diyorlar. bizim ev ıvır zıvır dolu diye dert yanıyorlar ama atmaya kıyamıyorlar

bu arada kışlıkları çıkarırken epey yazlık elediğim gibi, geçen yıl kış biterken kararsız kaldığım giyim eşyalarını da eledim. onları da vereceğim kişilere göre ayırdım. yetişkin ve çocuk kıyafetlerinden bazılarını vereceğim kişiye ulaştırdım ki evde durmasın. züccaciye eşyaları (ki evde aslında sadece kullandıgım şeyler var ama onlardan bile çıkarıyorum) ayırdım. fazla cezve, kepçe gibi

evi böyle boşaltırken, yeniden almak da istemiyorum. bu aralar ekonomik olarak sıkışık olmamda işe yaradı. pek bir şey almıyorum.

haftasonu yatak odasına bir diz çöktüm
tüm takıları ayıkladım.
tahminen 15 civarı küpe daha fazlada kolye ve bileklik çıktı.
kardeşime götüreceğim beğendiği varsa alsın.
yine ayakkabılığa el attim, 10 civarı yazlık sandalet babet açık ayakkabı iki tanede converse ayakkabı ayırdım.
aslında hiçbirşeyleri yoktu eski değillerdi son 1-2 yılda hiç giymediklerimi ayırayım dedim sonuç bu.
artık az öz ve kaliteli alıyorum.
hiç birseye ucuz diye yapışmıyorum. çok beğendiysemde etiketine aldırmıyorum.
ayakkabılığım sıkış tepiş değil. takılar içinde düzenlemek için takı kutusu almıştım. net olarak sevdiğim takılar gözümün önünde...
yaşasın sadelikkk

Bu konuyu daha önce görmemiştim, az önce linkini attığında fark ettim SertSessiz
Bundan sonra bende burdayım
Genel olarak her temizlikte bir şey atanlardanız bizde ama evimiz çok kalabalık değil.
Çünkü annemde sade yaşam sevenlerden. Evde tabiri caizse hiç ıncık cıncık yok. Bizdeki tek sıkıntı benim çeyizlerim. Baza altları ve yüklük benim çeyizimle dolu. Olurda evlenip gidersem annemin evi ciddi anlamda bom boş kalıcak

haftasonu gelse de yazlık kışlık ayırırken verilecek ve atılacak ayıklaması yapsam
bi de ilaçları elden geçireyim
kağıt fatura vs de elden gecirilecek
ne kadar gereksiz kalabalık ile evlerimizi ruhumuzu dolduruyoruz

Bugün ayakkabıları ayıklıycam hiç giymediğim etiketli topuklu ayakkabılar var. Onları kutuya koyup kaldırcam
Resmini çekip internetede yüklerim.
Satılmazsa her doğum gününde bir arkadaşa hediye ederim.
Tadilata verilecek 2 çizmem var. Eğer olmazsa çöpe gidecekler ve yerine yenisini almam gerekecek

Kizlar bir tartisma konusu acmak istiyorum. Kendi topigimde sordugum soruyu buraya da sorayım yanitlarsaniz cok sevinirim.

Kiyafet elemekti amacim ama eleyemedim. Yani calisacagim yarin bir gun. Onu sununla giyerim bunu bununla goyerim. Bir de ev ile disari kiyafetlerim cok farkli. Ortuluyum. Oyle de olunca eleyemedim. Yani gene birazcık basardim ama kalanlari da elemek istiyorum.

Kendinize ait kac dolabiniz var,? Dolabinizi actiginizda kac askiniz var? Her askida tek kiyafet mi var bir kac cinsi bir arada mi asiyorsunuz? Kac yazlik kislik pantolon sweat gomlek bluz etek vs var. Istatistik yapalimm.. gozunuzu seviim bacilar bir el atin buraya

Bu sorunun cevaplarını takipteyim. Bekarım ve battal boy denebilecek gardolaba sadece mevsimliklerimle zor sığıyorum sıkış tepiş. Evlendiğimde eşimle birlikte kullanabilmem imkansız bu dolap boyutunu.

4 kapılı gardırobum var. 4 lü şifoniyerim var. Kaç askım var bilmiyorum. Ama her askıda tek kıyafetim vardır. Üst üste hiç sevmem. Düzenlide tutamam zaten.
Ben bu sene kapandığım için her şeyimi yeni ve kombinleyerek aldım. Kombinsiz hiç bir şeyim yok. Bu sayede dolap bekleyen kıyafetimde yok.
Dolabımda da aynı butiklerde olduğu gibi kombinli bir şekilde duruyordu. Ama şimdi ayırdım ve hepsini kategoriye göre dizdim.
Hiç pantolon giymediğim için etek- hırka, etek- bluz, elbise- hırka şeklinde kombin yaptım ve renklerine göre dizdim.

Dolap düzenimdede bolca kutulara yer verdim.

Bir kutuda çoraplar
Bir kutuda pijamalar
Bir kutuda yazmalar
Bir kutuda güzlük giydiğim eşofmanlar
Son kutumdada seccadem, namaz elbisem ve örtüm bulunuyor.

daha yolun başındayım ne yazık ki parça başı bir sayım yok
ama kendimce 4 kot 2 çizme yeter diye hesaplamalar yapmaya çalışıyorum
ucuz diye indirimde diye artık her gördüğüm kıyafeti almıyorum
kombin yaparak alıyorum
eskiyenleri de elden çıkarıp gerçekten ihtiyacım varsa yerine yenisini alıp dolap azaltmaya çalışıyorum

valla chentiq bu konuda ben hiç yazmayayım. bir ay boyunca hergün değişik giyecek kadar üst ve altı kıyafetim var. yani ele ele yine elenmiyor. her sene bir sürü ayırıp veriyorum . benim kv min üst katında bir tasarımcı var o iş yeri için değişik markalarda yaptığı alışveriş kıyafetlerini işi bitince kv me veriyor. hepsi sıfır etiketli şeyler. kv dem de bana getiriyor bende bana olanları seçiyorum. böyle olunca çok fazla kıyafetim oluyor. tabi kendimde özellikle indirimlerde çok kıyafet alıyorum.

bende bu konuda çok muzdaribim bir sürü kıyafet var ama konbinleme sorunum var. bazen sabah bununla ne giysem diye düşünüp kaç dakika harcıyorum. kamudayım o sebeple zaten spor giyemediğim için seçim daralıyor.

artık kendimi dizginlemeye çalışıyorum ve her yeni aldığım şey için elden birşey çıkarmaya çalışıyorum. şimdi kışlıkları çıkarırken yine birşeyler ayırırım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…