sade yaşam

merhaba herkes Ramazan ve sıcakların etkisinde galiba.. bugün inanılmaz sıcak..
bugün değişiklik yaptım ve erken kalktım. erken derken aklınıza 8 filan gelmesin. 10 a doğru kalktım. ama son zamanlarda hatta aylarda bu kadar erken kalktığım nadirdir belki yoktur.. uykumu düzene sokmam lazım. bişeyi 21 gün yapınca alışkanlık olurmuş. deneyeceğim bakalım.
bu hafta sonu bayram temizliğine zaman ayırmayı planlıyorum. ama hava inanılmaz sıcak sizce de öyle değil mi ? evdeyim ve sıcaktan durulmuyor.
kıyafet alma konusunda istikrarımı koruyorum. 1 ay boyunca sadece 3 parça kıyafet aldım. 1 i düğün için bluz aldım diğer 2 sinş yaz geldi yazlık bişeyim çok azdı o sebeple aldım. 1 bluz daha var ama o hediye geldi para vermedim :)
erteleme huyumdan - ya da hastalığımdan mı demeliyim- vazgeçmek için çaba harcamaya başladım. Çünkü farkettim ki ertelemek huya- ya da hastalığa- dönüşebilir miş. en ufak bişeyi sonra yaparım diye bıraktığımı farkettim. şimdi mesela mutfakta mıyım hemen bi işi daha yapıyorum sonra yaparım demiyorum. ama kendimi yormadan sıkmadan.
ne alışveriş yapsam yazmaya başladım. Excel de tablo yaptım gün gün kalem kalem yazıyorum ne varsa. 1 lira bile olsa yazıyorum. 15 indan bu yana market, kıyafet,ekmek, sigara , dışarda yediğimiz yemekler vs vs vs aklınıza ne gelirse 1 lira bile olsa yazdım . 400 küsür şimdilik. nasıl sizce ? çok mu harcıyoruz? bir kısmı nakit bir kısmı kredi kartıyla .

selam sadeler nasilsiniz. ramazan benim icin cok yogun geciyor sadelesmeye firsat bulamiyorum.

benim de orta boyda süet bir çizmem vardı,bileğe yakın kestirdim,mis gibi giydim soğuk olmayan günlerde
şimdi de diz altı yıpranmış kaprim var,onu da diz üstü kestirtcem
böyle tasarruflar yapıyorum ama geçen ay biraz ipin ucunu kaçırdım,150 tl civarı giyim alışverişi yaptım
bugün kızımın tüm oyuncaklarını döktüm,kullanmadıklarını,parçalananları,eşi olmayanları ayırdım
sadeleştikçe ferahlıyor insan
Saye- napalım cnm çok şükür sıcakla biraz ev temizliği biraz tembellik geçyor günler
sen nasılsın

Af buyrun 3 zihin şehna nedir

Sade yaşam gerçekten aranan huzura ulaşabilmek için ihtiyacımız olan her şey.Ben de genelde dolabımda kullanmadığım kıyafetlerimi elden çıkarmayı severim;ancak bir o kadar da alışveriş yapmayı seven biriyim.Gidenin yerine gelenler oluoyr yani.Bundan sonra kendimi bu konuda frenlemeyi düşünüyorum.Bir de sosyal medya var tabi.En kısa zamanda elimi ayağımı oralardan çekmeyi düşünüyorum.Ne kadar etkilemiyormuş gibi gözükse de isteklerimizi yönlendiren en önemli faktörlerden biri sosyal medya.

ben böyle olmayı seviyorum de....

benim de evde olunca tembellikle geciyor diger günler nöbet calisma canim Allah hayirlisini versin ramazanda bitti gitti su gibi bi haftamiz kaldi iste

o kadar güzel tanımlamışsın ki milletin ne yaptığı merak etmekten kurtulmak aslında içimizdeki o tırmalayan canlıyı zaptetmek yani ... ve inanılmaz bir özgürlük banane diyebilmek...

kızlar üstelrine asit dökülmiş orası burası sökülmüş modası geçmiş v.s. kotları aldım dikiş falan yok ha kıtır kıtır kestim kendime yaz kreasyonu yaptım 3 kapri 2 şort ablalar bacılar missss arayıp bulamamak yok, yolda telef olmak denemek hiççbiri yok ... her türlü sadeleşme yani

:) asmucum burdayım:)
ramazandan dolayı pek enerjim kalmıyo hep böyle bi yatış moduna geçesim var:)
ramazan temizliğine girişicem pazartesi günü kendimi ona hazırlıyorum:)
kolay gelsin.
bizim evde kalabalık. anne baba kardeşler 7 kişiyi buluyoruz.
temizlik zor oluyor. onu atma giyirorum. bunu atma lazım olur
annemin hepimiz için hazırladığı 4er tane yorganlar
Y yesil_zeytin_ ben de buradayım Canım. Yüzüm ve kollarım yandı. Hastane hastane doktor doktor geziyorum. Moralim acayip bozuk

aa çok geçmiş olsun. denizden falan mı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…