- 19 Aralık 2008
- 3.280
- 1.898
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.541
Teşekkür ederim canım... Seni buradan takip edicem bekliyorum..
Bana gelince bir kaç örnek vereyim kafaya en çok taktıklarımdan.
1. ütümü biriktiriyorum
2. buzdolabını temizlemeye üşeniyorum çünkü çok vaktimi alacak benimde harcayacak çok vaktim yok..
Kısacası yazın ben yetişemiyorum ya ....
evet buldum mesajı:)Canim senin adına sevindim mesai saatlerinin değişmesi iyi olmuş ama seni tebrik ederim o mesaiye göre bu tertip düzen helal olsun madalyayı hakediyosun ama ben henüz onlar nasıl yapıliyo bilemiyorum yeri gelmişken bu konuşma arasındaki resimler ve isim alıntıları özelden mesaj atmalar falan nasıl oluyo dolabın çok güzeldi sosların da ben de deneyeceğim inş bu arada bende senden ilham alarak sirkeyi her yerde kullanmaya başladım bulaşık makinasına bir organik deterjan aldım parlatıcı gözüne sirke koyuyorum ama başarılı olamadım bulanık oldu bu konuda yardımına ihtiyacım var çamaşır makinesinde yumuşatıcı gözünde kullanıyorum yine organik deyarjanla fena değil saçlarımda kullandım çok güzeldi hem saçım yumuşacık oluyordu hem de yüzümde iyi olmuştu malesef saçımi boyattım saçım açılmıyor yıkarken sirke kullanıyorum ama gene olmadı birde saç derim çok kaşiniyor öyleki derim kanıyor kaşirken saç kremi de içime sinmiyor birde cetvelcileri takip ediyormuşsun ya instagramdan o bende yok burda da varmış heralde Nerede olduğunu biliyosan paylaşırsan sevinirim
cansın vallahi artık hep beraber halay çekebilirizben de artık sallamıyorum
yaşasın her şeyiyle sade hayat
kızlar size bir sorum var
etrafımda bi kaç kişi var karşılaşıgımda merhaba demeden önce baştan başlıyolar incelemeye ayağıma kadar
konuşurken yüzüme bakmıyolar sürekli inceliyolar , konuşmasan olmuyo bazıları iş yerinde muhakkak karşılaşıyosun
etrafınızda böyle didik didik inceleyen birileri varmı varsa napıyosunuz ya?
merhaba diyip yanından geçiyorum ama beni izlediğini incelediğini biliyorum rahat edemiyorum....
konuşuyorum kaçmıyım diyorum konuşunca daha beter oluyo bu sefer abuk sabuk meraklı sorular soruyolar...
o gün ne giymişim , ne takmışım , kahvaltı yapmışmıyım , işe arabaylamı gelmişim gibi abuk sabuk sorulara maruz kalıyorum ....
hayatımdan çıkarmam mumkun diil aynı iş yerindeyiz bazılarıyla ... nasıl bi tavır takınmam lazım? birinin sizi incelediğini bildiğinizde nasıl davranıyosunuz?
kesinlikle katılıyorum zaten doğum gününde o porselen takımlar kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak bu da bir israf değil mi??? ayrıca o çocuk ileride nasıl bir düğün ister o doğum gününü görmüş... yarın bir arkadaşı bir pastayla kapıyı çalınca sevinçten çılgına mı dönecek parti konusu mu arayacak ??? bence anneler biraz kendilerine yapıyor...İyi akşamlar sadeler. Hayatımda yaşadığım büyük değişiklikler dolayısıyla pek uğrayamıyorum ama genel olarak şöyle bir göz attım.
Sadelik yolunda devam eden hatunlar tebrik ediyorum son gaz devam
Ben bu ara atmaktan çok alıyorum sanırım. İş için kıyafet, ayakkabı vs. saksısında kırılan çiçeğim vardı, suya koymştum sarardı falan. Onu attım bende. Antidepresan kullanıyordum bir kaç gün azalttım sonra onları da attım. Sinirimi bozacak herşeyi attım.
Sünnet düğünü, abartılı doğumgünleri de bana göre değil açıkcası. Hem zaten son dönemde bebekken sünnet ettiriliyor. İleride çocuğum olursa ve erkek olursa bebekken yaptırırım, bir mevlit bir yemek verdim mi hayrına işte bu. Doğum günleri eskiden ne güzel olurdu. Annelerimiz, yılbaşı süsleriyle salonu süslerdi. 12 kişilik masa da dantel masa örtüsü üzerine normal tabaklarla pasta börekler ve aile fotoğrafları. Şimdi ise tutulan organizasyon şirketleri, konseptler, hikaye kitabından çıkma bir atmosfer. O kadar yapay ki...
kesinlikle katılıyorum zaten doğum gününde o porselen takımlar kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak bu da bir israf değil mi??? ayrıca o çocuk ileride nasıl bir düğün ister o doğum gününü görmüş... yarın bir arkadaşı bir pastayla kapıyı çalınca sevinçten çılgına mı dönecek parti konusu mu arayacak ??? bence anneler biraz kendilerine yapıyor...
Teşekkür ederim canım cevaplamana sevindim zeytinyağını deneyeceğim bakalım nasıl olacak sonucu yazarımevet buldum mesajı:)
öncelikle çok teşekkür ediyorum bence sade hayatın en önemli şartlarından biride düzenli yaşamak , insanın düzeni olmayınca gece uykusunu almayınca çok sağlıksız oluyo , gece uykusunun kıymetini anladım resmen gece oğluma sarılarak yatmamnnın kıymetini anladım:)
sirke bence mucize gibi bişey , bulaşık makinasında kapağa döküyorum parlatıcı gözüne koymuyorum
saçta beğendine çok sevindim :) uzun vadede saçları daynaıklıda yapıyo bence
saçlarını açamıyosan eğer zeytinyağını ısıtıp saçların kuruyken saç diplerine yedirmeni üstüne streç film sararak bir iki saat kalıp yıkamanı tavsiye ediyorum zeytinyağı özellikle kaşıntı ve saç derisi konusunda çok iyi geliyor üstelik saçlarını yumuşatacağı içinde kolay taranacağını umuyorum..
cetvelcilere faydalı bilgiler bölümünden ulaşabilirsin:) çok faydalı bi topik....
umarım işe yarar zeytinyağı saçta kepek kaşıntı bebklerde pamukçuk falan çok iyi gelir:)Teşekkür ederim canım cevaplamana sevindim zeytinyağını deneyeceğim bakalım nasıl olacak sonucu yazarım
Teşekkür ederim canım... Seni buradan takip edicem bekliyorum..
Bana gelince bir kaç örnek vereyim kafaya en çok taktıklarımdan.
1. ütümü biriktiriyorum
2. buzdolabını temizlemeye üşeniyorum çünkü çok vaktimi alacak benimde harcayacak çok vaktim yok..
Kısacası yazın ben yetişemiyorum ya ....
ahh darisi basima bu anlattigin ramazan sofrasinin ben nöbetten sonraki günde de misafir agirladim sonraki günde misafirlige gittigim icin hala düzen tutturamadim maalesefsadeliği 2 gündür ramazan soframada uyguluyorum:)
orucumu önce ılık bir bardak suyla aççıyorum hatta ballı limonlu ılık su dahada iyi geliyomuş
çorba (1 su bardağı kadar) , ve bir çeşit yemek bol salata tüm sofram bu....
çorbadan sonra namaz arası veriyorum 15 dakika kadar... henüz tatlı yapmadım ve kendimi fitardan sonra çok rahat hissiyorum...uykum da gelmiyo... ve bir saat sonra yuruyus yapıyorum 1 saat kadar...
misafirim geldiğinde durum daha farklı olur tabi ama ...
önceki seneler gibi iftar olur olmaz onuda yiyim bunuda yiyim diyip aralıksız nefes almadan yemek yememeye kararlıyım
sonra bi uyku çöküyodu üstüme sofrayı mutfağa koyar koymaz tüm o yediğim şeylerin üstüne bide yatıyodum gelsin kilolar....
umarım tüm ramazan devam ettirebilirim...:)
kessinlikle kalem silgi falan gelirdi.. azar azar kullnırdık hepsini birden çıkartmazdık, paket kağıtlarını yırtmazdık sonra kap kağıdı yapardık defter kitabımızaAynen katiliyorum eskiden daha cok sevinirdik zaten bizimkilerde supriz olurdu oyle organizasyonla felan degil anne bi yas pasta yapar aile icinde kutlanirdi... cok olsun kuzenleri cagirirdik.. bu kadar oyle aman aman hediyelerimizde olmadi yani taki toka en buyugu hediyenin terlik olurduherseyin sadesi daha guzel daha kiymetli bence de
temizlik hastaları diye program var,insan izleyince kalkıp gerçekten temızlık yapası geliyor.eğer tvde varsa mutlaka izlerim.youtubedada var aslında bazı bölümleri. kanalıda ya trt belgesel yada tlc olması lazım.Temizlik titizlik insanın içinden olmalı sanırım
Ben mesela temizlik yaptıkça içi açılanlardanım
Haftada bir yarım gün yardımcı alsanız bence yeter çocuk olmadığı ve eve geç gelip evi çok kullanmadığınız için. cam silineceği zaman tüm gün gerek
Ben buzdolabını her hafta siliyorum meyve sebze alışverişi yaptığım gün.ondan sonra yerleştiriyorum. Çok vaktimi almıyor . Hem her daim tertemiz pırıl pırıl. Misafirliğe gittiğimde dolabı açtıklarında pis koku midemi bulandırıyor. Benimkisi çok şükür hiç öyle kokmaz
Ütü için de ;
çamaşırları genelde katlayarak makineye koyarım. Makine biter bitmez hemen asarım. Asarken de iyice silkeleyip asıyorum. çok kırışık olmuyor. Ütülenicek çamaşır azalıyor , ütülenicekler de daha kolay ütüleniyor
Temizlik hastaları diye bir şey varmış , nette arattım denk gelmedi, o faydalı olabilir
temizlik hastaları diye program var,insan izleyince kalkıp gerçekten temızlık yapası geliyor.eğer tvde varsa mutlaka izlerim.youtubedada var aslında bazı bölümleri. kanalıda ya trt belgesel yada tlc olması lazım.