- 24 Temmuz 2008
- 25.481
- 44.482
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.561
Temizlik titizlik insanın içinden olmalı sanırım
Ben mesela temizlik yaptıkça içi açılanlardanım
Haftada bir yarım gün yardımcı alsanız bence yeter çocuk olmadığı ve eve geç gelip evi çok kullanmadığınız için. cam silineceği zaman tüm gün gerek
Ben buzdolabını her hafta siliyorum meyve sebze alışverişi yaptığım gün.ondan sonra yerleştiriyorum. Çok vaktimi almıyor . Hem her daim tertemiz pırıl pırıl. Misafirliğe gittiğimde dolabı açtıklarında pis koku midemi bulandırıyor. Benimkisi çok şükür hiç öyle kokmaz
Ütü için de ;
çamaşırları genelde katlayarak makineye koyarım. Makine biter bitmez hemen asarım. Asarken de iyice silkeleyip asıyorum. çok kırışık olmuyor. Ütülenicek çamaşır azalıyor , ütülenicekler de daha kolay ütüleniyor
Temizlik hastaları diye bir şey varmış , nette arattım denk gelmedi, o faydalı olabilir
aynen cnm iyi yapmışsıncansın vallahi artık hep beraber halay çekebiliriziyiyiz ama di mi ben kendimi çok iyi hissediyorum yaaaa geçen de birisi bana laf soktu hiçççç oralı olmadım üstüme düşeni yaptım ben fazlasını bekliyorsan senin sorunun bebeğim dedim kendisine içimden tabiii salon kadını çizgimden şaşmadan
Ben varım bana zarar veren insanlardan kurtuldum çok şükür evim 75 metrekare koca koca sandalye almıştım onlarıda sattım 3 zihin Şehnaz vardı onlarıda elde çıkardım sadece orta sehbam kaldı kilerdeki 2 adet kirli sepeti ve 2 adet temiz sepetinide ablama verdim biriktirdiğim kavanozlarına anneme verdimBu aralar sadeleşen yok mu
Bende de var perde eşim yüzünden tül perde yerine zebra perde yaptırmıştım elimde kaldı tül perdeler ihtiyaç sahibide yok çevremdeBende varımbiriktirdiğim çikolata kavanozlarını ve kızımın test yapraklarını geri dönüşüme attım.kullanmadığım perdeleri verdim bi kaç çekmece içi düzenleyip Gereksizleri attım içim rahatladı
Şuan bende öyleyim o kadar mutsuz oluyorum ki Facebook'ta artık fazla takılmıyorumAhhhh en çok istediğim şeylerden biri facebook u kapatmak. Bu konuda heniz bi adım atamadım.
Geçen yıl bazı insanlara çok takılıyor hatta mutsu bile oluyordum sanki.
Artık öyle değilim. Sahte olduğunu biliyorum pek çok şeyi.
turkuazcımTam olarak detaylı ne yaptıklarınızı neyi sadelestitdiginizi yazabilitmisiniz?
T turkuaz86 eşyadan tut da sosyal medyaya kadar.
Çevremizdeki insanları da sadrleştirdik. Önceliklerimizi değiştirdik. Vaktimizi daha faydalı şeylerle geçirip bize Zaman kaybı yaratan şeylerden uzak durmaya çalışıyoruz.
changelife bildiğin üzere Face hala kullanıyorum
Bende bu sadelestitdiginizi olayına tamamıyla katılmam gerek. O kadar çok sayfa var ki. İnsan hangisini okuyacağını şaşırıyor. Ama bende sadelestitdiginizi yoluna baş koydum.facebooku iki senedir kullanmıyorum. Milletin ne yaptığını merak etmekten kurtuldum.ancak bazı önemli haberlerden bir haber kalıyorum. Facebook sanki insanın tüm hayatını kaplamış gibi bir intiba var bende.
papatyacım zaten sorun bence feys kullanmak diil feyste zaman kaybetmek hemde fazla falza ...T turkuaz86 eşyadan tut da sosyal medyaya kadar.
Çevremizdeki insanları da sadrleştirdik. Önceliklerimizi değiştirdik. Vaktimizi daha faydalı şeylerle geçirip bize Zaman kaybı yaratan şeylerden uzak durmaya çalışıyoruz.
changelife bildiğin üzere Face hala kullanıyorum
yürüyüş olayını pek devam ettirdiğim söylenemezsadeliği 2 gündür ramazan soframada uyguluyorum:)
orucumu önce ılık bir bardak suyla aççıyorum hatta ballı limonlu ılık su dahada iyi geliyomuş
çorba (1 su bardağı kadar) , ve bir çeşit yemek bol salata tüm sofram bu....
çorbadan sonra namaz arası veriyorum 15 dakika kadar... henüz tatlı yapmadım ve kendimi fitardan sonra çok rahat hissiyorum...uykum da gelmiyo... ve bir saat sonra yuruyus yapıyorum 1 saat kadar...
misafirim geldiğinde durum daha farklı olur tabi ama ...
önceki seneler gibi iftar olur olmaz onuda yiyim bunuda yiyim diyip aralıksız nefes almadan yemek yememeye kararlıyım
sonra bi uyku çöküyodu üstüme sofrayı mutfağa koyar koymaz tüm o yediğim şeylerin üstüne bide yatıyodum gelsin kilolar....
umarım tüm ramazan devam ettirebilirim...:)
selincim süper fikirfeys im kasım ayından beri kapalıydı ilk bir ay gerçekten çok zor geçti :) elim sürekli gitti falan sonra zamanla yavaş yavaş artık hiç aramamaya başladım hele ikinci ayın sonunda benim için tamamen bitmişti...
ancak 10 gün önce açmak zorunda kaldım çünkü uzaktan üni okuyorum ve sınavda çıkması muhtemel sorular vs... hep feyste paylaşılıyo takip etmem gerekiyo ... telefonumdaki feys uygulamasını sildim sadece girmek istediğimde laptop dan giriyorum :) böylece telefonda istediğim zman tek tuşla feyse ulaşmıyorum bu bende telefon bağımlılığınıda azalttı hatta o kadar ki eğer evdeysem telefonumun nerde oldugundan haberdar bile olmuyorum .... feyste fotograf paylaşmıyorum , anasayfada paylaşılanlara gşrmiyorum açtıysam tesaduf onume bısey cıktıysa onu begenıyorum o kadar... gireceğim gruba girip bakıp çıkıyorum... hayatımda aldığım en en en iyi kararlardan biriydi
inst. hesabımda var kapatmayı bilmediğim için onuda kapatamıyorum kardeşim gelsin ona kapattırcam:)
eğer başarabilirsen ne kadar çok vaktinin kaldığını göreceksin..:)) şiddetle tavsiye edilir
Kızlar gunaydin hafta sonu icime sinen sekilde ev temizliği yaptım hamile olduğum icin esim yapiyordu o da pek icime sinmiyordu.. Gecen haftalarda kuzenimin kizinin dogum gunu partisi vardi oraya gittiğimizde tesekkur hediyeleri dagitmisti suslu bir poset icinde sekerler bonibonlar maskeler tokalar vardi beklettim bir hafta, bir de evde esimin bana aldigi ojeler vardi sırf sisesi güzel diye (oje kullanmami sevmez pek, bebekli siselerdi) 10 kadar ojeyi de o suslu posete koyup esimin yegenine karne hediyesi verdim..Kpss ye girmistik esimle 3 kutu da kalem silgi vs vardi onlarida verdim. Hem ivir zivirdan kurtuldum. Hemde cocuk epey bi sevindi :)
Şuanda evde kullanmadigim fazla nevresimleri kenara koydum anneme memlekete gonderecegim. Kullanmadigim bavullarimi, orta sehpami satiliga cikardim satilmasini bekliyorum. Bunlar olunca da evde kullanmadigim halim var onu da kv ye yollayacagim yerine kilim tarzi birsey alacagim. Temizliği kolay olmalı.
Arka balkonu cok kullanmiyorduk ivir zivir ayakkabi kutulari vardi orayi temizledim, kutulari ayikladim.
Benim evimde market poseti cok birikiyor, onlarin hepsini katladim guzel pi posette biriktiriyorum. Genelde cop icin de kullaniyorum ama epey fazla geliyor onlari da gorumceme verecegim o soba yakiyor komur posetliyor. Magaza posetlerininde bir kismini gorumceme verecegim. Hazirladim da gecen geldiginde vermeyi unuttum.
Cok sukur ki facebook kullanmiyorum. Bir tek instgram ve pinterest var.. onlara da kendin yap projeleri ve yemek tarifleri icin bakiyorum.
Ev temizlerken deterjanlari da minimuma dusurdum. Fairy elde bulasik, Fairy makine ,Omo deterjan, cif ve sirke isimi goruyor. Cok onceden aldigim 3 sise prontom vardi. Onlarda bitsin almayacagim. Sirke temizlemez saniyordum ama gayet iyi temizliyor lavabolari ve piril piril parliyorlar. Yumusaticiya elveda dedim sayilir. Sampuan bebek sampuani ve sac kremi kullaniyorum. Saclarim cok uzun oldugundan taramak zor oluyor. Dus jeli sene oldu almiyoruz. Haci sakir isimizi goruyor.
Benden bu kadar gun gectikce sadelestigimi hissediyorum :)