sade yaşam

Temizlik hastaları youtube da olabilir

Ya da obsessive compulsive cleaners diye yazınca da çıkıyor :)

aynen cnm iyi yapmışsın
ben de artık sıkıldım hoşlanmadığım insanlara katlanmaktan
az öz sadelik ohhhh
merhaba sadeler
hayırlı ramazanlar herkese
bayağı bir bahar temizliği yaptım
ama atsam hala atacaklarım var
bu arada kızım da iki yaşına girdi,doğum gününü eşim ve benim ailemle birlikte küçük bir pasta alarak kutladık,geçen sene dee öyle yapmışık,onun öncesinde diş buğdayı partisi yapmıştık,ön hazırlıklar,ikram,misafir ağırlama,yorgunluk derken kızıma doğru dürüst zaman bile ayıramadum,sonra yok dedim bu tarz kutlamalar benlik değil,davet edilen doğum günlerinde bile sıkılıyorum,hiç bir şeyden habersiz bir iki yaşındaki bebekler şaşkın şaşkın bakıyor,anne baba konsept yapmış vs vs
iftar menüsüne gelince onu da olabildiğince sadeleştirmeye çalışşıyorum
face konusun da da kendimi frenleyemiyorum,çünkü takip ettiğim gruplar vr özellikle çocuk gelişimi konusunda,mutlaka bkıyorum

Bu aralar sadeleşen yok mu
Ben varım bana zarar veren insanlardan kurtuldum çok şükür evim 75 metrekare koca koca sandalye almıştım onlarıda sattım 3 zihin Şehnaz vardı onlarıda elde çıkardım sadece orta sehbam kaldı kilerdeki 2 adet kirli sepeti ve 2 adet temiz sepetinide ablama verdim biriktirdiğim kavanozlarına anneme verdim artık facede pek takılmıyorum

Bende de var perde eşim yüzünden tül perde yerine zebra perde yaptırmıştım elimde kaldı tül perdeler ihtiyaç sahibide yok çevremde

Şuan bende öyleyim o kadar mutsuz oluyorum ki Facebook'ta artık fazla takılmıyorum

ben de face yi kapatamayanlardanım
onun dışında evimi bayağı sadeleştirdim,hayatımı da öyle
önceliklerim artık farklılaştı,kendime ve aileme daha da çok önem veriyorum

T turkuaz86 eşyadan tut da sosyal medyaya kadar.
Çevremizdeki insanları da sadrleştirdik. Önceliklerimizi değiştirdik. Vaktimizi daha faydalı şeylerle geçirip bize Zaman kaybı yaratan şeylerden uzak durmaya çalışıyoruz.

changelife bildiğin üzere Face hala kullanıyorum

Bende bu sadelestitdiginizi olayına tamamıyla katılmam gerek. O kadar çok sayfa var ki. İnsan hangisini okuyacağını şaşırıyor. Ama bende sadelestitdiginizi yoluna baş koydum.facebooku iki senedir kullanmıyorum. Milletin ne yaptığını merak etmekten kurtuldum.ancak bazı önemli haberlerden bir haber kalıyorum. Facebook sanki insanın tüm hayatını kaplamış gibi bir intiba var bende.

Tam olarak detaylı ne yaptıklarınızı neyi sadelestitdiginizi yazabilitmisiniz?
turkuazcım
papatya arkadaşımızın dediği gibi her şeyi sadeleştirdik
evdeki fazla eşyalar,atmaya kıyamadıklarımız,bir gün lazım olur dediklerimiz
beynimizi meşgul eden fazlalıkları,
hayatımızdaki insanları vs
ama kesinlikle tavsiye ederim hiç sıkılmadan baştan başla okumaya,çok güzel fikirler veren sade arkadaşlarımız var

ahhh cnm
keşke herkes senin gibi yararlı paylaşımlar yapsa
benim de takip ettiğim gruplar var,sırf o yüzden kapatamıyorum
bu arada iyi gezmeler

feys im kasım ayından beri kapalıydı ilk bir ay gerçekten çok zor geçti :) elim sürekli gitti falan sonra zamanla yavaş yavaş artık hiç aramamaya başladım hele ikinci ayın sonunda benim için tamamen bitmişti...

ancak 10 gün önce açmak zorunda kaldım çünkü uzaktan üni okuyorum ve sınavda çıkması muhtemel sorular vs... hep feyste paylaşılıyo takip etmem gerekiyo ... telefonumdaki feys uygulamasını sildim sadece girmek istediğimde laptop dan giriyorum :) böylece telefonda istediğim zman tek tuşla feyse ulaşmıyorum bu bende telefon bağımlılığınıda azalttı hatta o kadar ki eğer evdeysem telefonumun nerde oldugundan haberdar bile olmuyorum .... feyste fotograf paylaşmıyorum , anasayfada paylaşılanlara gşrmiyorum açtıysam tesaduf onume bısey cıktıysa onu begenıyorum o kadar... gireceğim gruba girip bakıp çıkıyorum... hayatımda aldığım en en en iyi kararlardan biriydi
inst. hesabımda var kapatmayı bilmediğim için onuda kapatamıyorum kardeşim gelsin ona kapattırcam:)
eğer başarabilirsen ne kadar çok vaktinin kaldığını göreceksin..:)) şiddetle tavsiye edilir

papatyacım zaten sorun bence feys kullanmak diil feyste zaman kaybetmek hemde fazla falza ...
bendeki sorun buydu feyste o kadar fazla zaman harcıyodum ki kendimi anasayfada gezinirken arkadaşımın arkadaşının kuzeninin düğün kıyafetine bakarken buluyodum:) boşa geçirilen ölü saatler.... eğer akıllı ve zman açısından güzel kullanılırsa kötü bişi diil ... çok şükür kendimi terbiye ettim bu konuda:)

yürüyüş olayını pek devam ettirdiğim söylenemez

dün yatak odası çekmecelerimi açtım kullanmadıgım ne varsa attım kırılmış tokalar bir gün yapıştırırı diye bekleyen bileklikle vs... yırtılmış eskimiş çoraplar , yanmış bitmek üzere olan mumlar , tarihi geçmiş ilaçlar...bi çöp poşeti çıkardım hala inanamıyorum:)

şimdi gözüme çoğu parçası kırılmış misafir bardaklarımı kestirdim
kiminden iki tane kalmış kiminden 3 tane kalmış misafir için sofra kursam hepsi ayrı telden sinir oluyorum
teyzemin atölyesine göndericem bardak her daim ihtiyacı zaten...

temizlik yaparken sadeleşmemin faydasını ciddi anlamada görüyorum , özellikle çekmece dolapiçi temizlerken ....

selincim süper fikir
hemen ben de teldeki feys uygulamasını kaldırıyorum

bugün bayağı sıcaktı buralar
yine de hafta sonu diye boş durmadım
bazanın altındakileri havalandırdım
kızımızın oyuncaklarını düzelttim
yatak odasını detaylı temizlik yaptım
akşama da iftar için arkadaşlarımızı çagırdım
menümü de gayet sade ayarladım
bu arada eşimi de sadeleştiriyorum
bir çöp torba dolası ıvır zıvır birikmiş faturalar,sakladığı günü geçmiş garanti fturaları,kullanma klavuzları vs

kalinkaselin ben artık eskisi kadar çok vakit öldürmüyorum orada. Şimdilik pek kapatmayı düşünmüyorum ama aklımın bi köşesinde var hep kapatma düşüncesi.
Son paylaşımıma bi bak istersen. Sana fikir vereceğini düşünüyorum

Kızlar gunaydin hafta sonu icime sinen sekilde ev temizliği yaptım hamile olduğum icin esim yapiyordu o da pek icime sinmiyordu.. Gecen haftalarda kuzenimin kizinin dogum gunu partisi vardi oraya gittiğimizde tesekkur hediyeleri dagitmisti suslu bir poset icinde sekerler bonibonlar maskeler tokalar vardi beklettim bir hafta, bir de evde esimin bana aldigi ojeler vardi sırf sisesi güzel diye (oje kullanmami sevmez pek, bebekli siselerdi) 10 kadar ojeyi de o suslu posete koyup esimin yegenine karne hediyesi verdim..Kpss ye girmistik esimle 3 kutu da kalem silgi vs vardi onlarida verdim. Hem ivir zivirdan kurtuldum. Hemde cocuk epey bi sevindi :)

Şuanda evde kullanmadigim fazla nevresimleri kenara koydum anneme memlekete gonderecegim. Kullanmadigim bavullarimi, orta sehpami satiliga cikardim satilmasini bekliyorum. Bunlar olunca da evde kullanmadigim halim var onu da kv ye yollayacagim yerine kilim tarzi birsey alacagim. Temizliği kolay olmalı.

Arka balkonu cok kullanmiyorduk ivir zivir ayakkabi kutulari vardi orayi temizledim, kutulari ayikladim.

Benim evimde market poseti cok birikiyor, onlarin hepsini katladim guzel pi posette biriktiriyorum. Genelde cop icin de kullaniyorum ama epey fazla geliyor onlari da gorumceme verecegim o soba yakiyor komur posetliyor. Magaza posetlerininde bir kismini gorumceme verecegim. Hazirladim da gecen geldiginde vermeyi unuttum.

Cok sukur ki facebook kullanmiyorum. Bir tek instgram ve pinterest var.. onlara da kendin yap projeleri ve yemek tarifleri icin bakiyorum.

Ev temizlerken deterjanlari da minimuma dusurdum. Fairy elde bulasik, Fairy makine ,Omo deterjan, cif ve sirke isimi goruyor. Cok onceden aldigim 3 sise prontom vardi. Onlarda bitsin almayacagim. Sirke temizlemez saniyordum ama gayet iyi temizliyor lavabolari ve piril piril parliyorlar. Yumusaticiya elveda dedim sayilir. Sampuan bebek sampuani ve sac kremi kullaniyorum. Saclarim cok uzun oldugundan taramak zor oluyor. Dus jeli sene oldu almiyoruz. Haci sakir isimizi goruyor.

Benden bu kadar gun gectikce sadelestigimi hissediyorum :)

sabun iyi aslında ama çok çabuk eriyo ve banyoda çok tortu bırakıyo sırf bu yüzden duş jeline dönebilirim yada başka çözüm üretmem gerekecek:)

merhaba kızlar bende 2 sene once atandım
daha once cok para harcamıım annemlere yuk olmiim dıye hep bırıkım yapardım ama azcık aldıgım maasla nereye kadar bırıktıreceksın
ama oyle gorduma ennemden ablam bıle bana cimri dıyordu bende anlam veremıyordum acaba ben mı yanlış yapıyorum dıye aldıgım seylerı yıllarca kullanırım ablam yıne aynı seyı soyler hepeskılerı gıyıyorsun dıye ama elımde hep para olur benım onun elınde 5 kurusu olmaz ve asıl cimri bence o cunku 5 kurusun hesabını yapar yardım ederken bırıne bende düşüneden elımdekını yardım yapacaksam harcardım.
şimdi ise eşimi borca soktum ev aldık benım maaaşla gecınıyoruz Allah yardım ediyo çok şükür gecınıp gıdıyoruz
cok kıyafetım yok sadece topuklu cok ayakkabım var düğün nişan yenı gelınken kıyafetlerın altına gıydıgım ayakkabılar derken bıraz abartmısım onun dısında oyle on çeşit gomlek pantolonum yoktur yıkar yıkar gıyerım
bu topiği farkedınce bne kadar dogru yaptıgımı gordum kendımı kapıtalızmın kolesı yapmıcam asla gezıp gorecegım cok ulke yer yore varken neden çala çaputa para harciim dunyanın öbür ucunda yıyecegım bır yemegın hazzı varken sırf bırıne caka satıcam dıye yenı bı ayakkabı alayım? gecen sene kısın topukları eskıyen ayakkabımı yaptırdım onları gıyerım bu kış inşallah hayat felsefem böyle sonuna kadar gıder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…