sade yaşam

Eveeet, uzun suredir yapmak isteyip de yapamadigim seyleri son bir aydir yapiyorum. Bu topigi okumustum, keske ben de sizin kadar cesur olabilsem diyordum okurken... Yeni eve tasindim 1+1, 3+1 den buraya gecmek kolay olmadi tabi. Once diger evde vazgectigim seyleri bi guzel toparladim. Ceyizimde gelen iki cicek, giymedigim kiyafetler, cesit cesit kablolar, gereksiz mutfak esyalari... Hepsinden tek tek kurtuldum.tabi kullanan olur diye copun kenarina biraktim posetlerle. Eminim birilerinin isine yariyordur.
Simdi kucuk evimde daha sade bi hayatim var. Ama yine de esyam cok. Keske temel seyleri alip gerisine ozentilik etmeseydim. İnsallah bi gun kendi evime cikarsam, esya kalabaligi istemiyorum. Cunku ne kadar esyadan kurtulursam o kadar hafifledigimi anladim. Esyalarin kolesi olmak hic bana gore degilmis. Simdilik hayata gecirebildiklerim bu kadar. Ama arinmak icin daha cok sey yapmam lazim. Daha kiyip da atamadigim seyler var tabi

Angaranin varoslari cnm
Onun saati ve gununu takip edemiyorum. Bazen denk gelirlerse sayet sag olsun arkadaşlar etiketliyor haber vermek icin. Izledigim de daha da biriktirasim geliyor. Amaaan bu kadar olmama daha cok var diye..

Bisürü kesmeyen bıçak vardı evde ,belki on tane.Eşime bileylettir dedim dedim dedim götürmedi.Bende bikaçkat gazeteye sarıp attım çöpe.Gittim iki tane canavar gibi kesen bıçak aldım.Aferin bana

pıçaklarda parma izin kalmıştır :)

Angaranin varoslari cnm
Onun saati ve gununu takip edemiyorum. Bazen denk gelirlerse sayet sag olsun arkadaşlar etiketliyor haber vermek icin. Izledigim de daha da biriktirasim geliyor. Amaaan bu kadar olmama daha cok var diye..
aman yarabbim seni nasil degistirecez bende önüme geleni atiyorum o programi izleyince afakanlar basiyor beni nasil bu kadar biriktiriyorlar diye
Allah yardımcın olsun....inşallah tutar..
insallah betüss dua et bana

Merhaba

Dün yazlik kiyafetlerimi cikardım

2pantolon,3tshrt,2bady,1elbise,1esofman alt, 1sapka, 1canta,1yelek, 1 etek eledim.
Evden cikardim.

Giyerim dursun!
Zayiflarim dursun!
Lazim olur dursun!
İşe yarar dursun! Diye diye kalıyo
Hala gözüme batanlar var bir sefer daha elden gecirmem gerek.

Oglum artik gelisme caginda onun kısalanlarini toparliyorum.
Esofmanları,sweet ve ayakkabisi var.
Bir arkadasima veriyorum ogluna giydiriyo.

Tatil icin olanlari ayirdim
Esksiklerim olanlarida not aldim.
Alinacaklar listesinde yani.

Oglumun ders icin biten not defteri
Not aldigi suan isine yaramayan kagitlar
Minnak kalan kalemler
Parca pincik kartonları attim.

Notlarini,isine yarayacak olanlari dosyaladim ders ders.

3tane kalemligi vardi evde duran(dershanelerden hediye)
Birine boya kalemlerini
Birine kursun
Digerinede yedek silgi,kalem acacak,yapistiricisini koyup cekmecesine koydum
Artik ne nerede biliyo ortaya dökmüyo hepsini.

Dolabinin alt rafi bostu altta kaldigindan da cok is görmuyodu
Hasir sepet vardi evde onu oraya koydum icine cd,tabletin sarj aleti,kulaklik,usb vs koydum
Onlarida ordan alip yine yerine koyuyo
Ortalikda kablo,cd görmuyorum epeydir.

Ufak yasam alanlarinda pratik cozumler ise yariyo

sezon değişirken yavaştan giyim eşyalarını ayırmaya başladım. çocuk kıyafetlerini sonbaharda olabilir diye bazılarını tutabilirim. yazlıkları tam olarak çıkardığımda çocuk kıyafetlerinde esaslı bir ayırma işlemi yapacağım. evde sürekli olarak ne atabilirim diye gözlerim dönüyor. artık atacak bir şey kalmadı gibi küçülen kıyafetler dışında. mutfak eşyalarımın hepsini kullanıyorum. evde kesinlikle kullanmadığım şeyi tutmuyorum. bu arınma işlemi 4 yıldır falan var. belki daha fazla.
bu hafta elden çıkardıklarım:
oğlanın deri montu, pantalon, bir çorap, bir kazak, şişme yelek
kıza ait 2 yelek, 1 süveter, bir kilotlu çorap, bir pijama üstü, kız bebek şişme mont
kendime ait iki hırka, bir kışlık etek, kışlık bot bir yazlık elbise, bir bluz, bir kot pantalon, bilezik, kolye, bir süslü ev terliği (yıllardır giymedim nişanlılık hediyesi alınmış. kokoş şeyler bana göre değil)---- bu arada elden çıkarmayı düşündüğüm tüm kıyafetlerimi kış boyu sırayla son kez giyip giyip yıkayıp vermiştim birilerine. gelecek kış için dolap boşaldı. iyi de oldu.
evde fazla olan etiketli bebek kıyafetlerinden arkadasa bebek görmeye gitmek için ayrıdım.
3 erkek gömleği, 1 erkek sweett, 2 erkek kazağı, 1 erkek ayakkabısı, (erkek kıyafeti hatırladığım bunlar bu hafta için)
ben gelinliğimi bile çöpe atmıştım 3 yıl önce :) her şeyi elden çıkarınca kına sepeti kalmıştı. onu da verdim kurtuldum. bir de plastik büyük kase vardı. o da gitti.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. önümüzde hafta da kışlıkları ayırırken çocuk kıyafetlerinden epey vereceğim. kış boyu kendi kıyafetlerimi zaten ayırmıştım. vereceğimi düşündüğüm şeyi son kez giyip ayırmıyorum. son kez değişik bir çeşit giymiş oluyorum. :)

Vallahi canım mesajımi alıntı yaptığın mesaj da toplu bi alıntı yapmışsın o yüzden buradan alıntı yaptım ben evet çok şükür bebeğim olacak Rabbim isteyen herkese nasip etsin, çok şükür iyiyim, çok zorluk yaşamadım çok şükür ama ev işleri ile hala başım dertte bebiş olmadan bi düzene girmek istiyorum bakalım sen nasılsın

ben bu sadeleşme çabalarıma son 10 yıldır sadece evdeki fazlalıklardan kurtularak değil, fazlalık almayarakta devam etmeye çalışıyorum. örneğin ihtiyacım olmayan kıyafet almıyorum. spesifik olarak almam gereken bir şey yoksa asla alışveriş merkezlerine gitmiyorum. çeşit çeşit duş jelleri, sabunlar, kremler vesaire azalttım ve temel bakım ürünleri dışında almıyorum o cicili bicili ambalajlara falan heveslenip. eskiden deterjan vesaire nasılsa bozulmuyor diye kampanyalı görünce hep yedekli alırdım bir sürü beklerdi evde. şimdi alışveriş listemi evde ne eksikse sadece onlarla oluşturuyorum zira artık kampanyalar her zaman var marketlerde. bu pek tabii ki aylık harcamalarada ciddi şekilde olumlu yansıyor. giymediğim kıyafetlerimi ara ara dolaptan kaldırıp bekliyorum, baktım 2-3 ay hiç aklıma gelmiyor o kıyafetler, onları dağıtıyorum. dağıtıyorum demişken, biz yakın birkaç arkadaş kendi aramızda takas ve imece grubu kurduk. evden bir şey vereceğimiz veya yeni bir şey alacağımız zaman önce birbirimize soruyoruz. mesela bornoz alacaktım, sordum fazladan hiç açılmamış çeyizden kalma bornoz takımı vardı arkadaşımın, hop o bana geldi. ben kitaplığımı değiştirecektim, hop çocuğuna kitaplık alacak bir arkadaşıma gidecek, bir arkadaşımız evinde kimyasal kullanmayı bıraktı o deterjanların tamamını bize dağıttı gibi gibi...

lilliemarlen ayyy ne güzel ya. Ben verecek yer bulamıyorum. Oğlanın küçülen kıyafetlerini bi arkadaşıma veriyordum. Eşi askeri ücret ile çalışıyor. Geçen sohbet ediyoruz. Ay benim oğlan bilmem ne markadan başka sucuk sosis yemez diye anlatmaya başladı. Şimdi hiç ona veresin yok.

Az önce bi kaç kıyafet ayırdım.
Oğlumdan küçülen 3 eşıhman altı, bi eşıhman üstü, 10 kadar t-shirt, 15-20 çift çorap ve bi bot
Bi bluz, bi yelek, bi pantalon ve bi botta kendimden ayırdım. Yardımcımın kızına veriyorum.
Oğlumun ve kendinin kıyafetlerinde istediğim sadeleşyirmeye yapamıyorum. Aklımda olan başka kazak ve etekler vardı. Kıyamadım. Aman kalsın şimdi dedim. Durunca da sinirim bozuluyor. Nasıl yapsam bilemedim. Ya giyersem modundayım.
Beğenmediğim ve bu sene sadece bi kere giydiğim kazağı seneye giyecek miyim acaba

çok güzelmiş. biz bunu abimin eşiyle yapıyoruz ve özellikle kıyafet konusunda. iyi oluyor gerçekten :)

Bazen burayı açık okuyorum insan fena gaza geliyor vallahi,harikasınız kızlar :)

Ben geçen ay ya da önceki ay, o kadar çok kıyafet ayırmıştım ki en çok da eşimin vardı. Merdiven boşluğunda koca 7 poşet kıyafet birikmişti, mont filan da vardı. Köye göndeririz diye diye yok yere sinirimi bozuyordu. Dün hepsini arabanın bagajına tıktım, eşim sinirlendiğimi anlayınca şantiyedeki çalışanlara götürmüş :) Şimdi sadece benim ve kızımınkiler kaldı,onları da en yakın zamanda ihtiyaç sahibine vereceğim inş.

Bu haftasonu da bir tane dolapta ıvır zıvır şeyler dolu,onları halleceğim. Faturaları,makbuzları, beyaz eşyaların kağıtlarını,kitapçıkları vb ne varsa çöpe tıkayım diyorum. Sizce bir gün lazım olur mu bunlar? Elektrik su doğalgaz faturaları,ödediğimize dair kağıtlar filan? Sadece makinelerin garanti belgelerini saklayayım diyorum.Onun dışında, hala kışlıkları kaldırmadım, dolaptakilerle baza altındakiler de yer değişecek. Yine bir gün giyeriz dediğim ne varsa ayıracağım. Hem veren hem alan mutlu olur böylelikle.

Ben hiç bir fatura saklamam canım şu elektrik hiç biri

Garantisi bitenleri de atarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…