- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.145
-
- Konu Sahibi philosophy
- #3.261
Angaranin varoslari cnmhadi yaa iste bu hic olmadiesinle birlikte trt belgeseldeki temizlik hastalari programin i bi izleyin cok güzel fikirler cikiyor oradan.. birde nerede yasiyorsun ben atik yaglari ve ambalaj atiklari biriktiriyorum belediyenin konteynerlarina atiyorum sizin orada yok mu böyle bir sey merak ettim
Bisürü kesmeyen bıçak vardı evde ,belki on tane.Eşime bileylettir dedim dedim dedim götürmedi.Bende bikaçkat gazeteye sarıp attım çöpe.Gittim iki tane canavar gibi kesen bıçak aldım.Aferin bana
selam kizlar nasilsiniz uzun zaman oldu yazamadim.. yarin sabah 11:30 da asilama yapilacak bana dua eder misiniz...
pıçaklarda parma izin kalmıştır :)
aman yarabbim seni nasil degistirecezAngaranin varoslari cnm
Onun saati ve gununu takip edemiyorum. Bazen denk gelirlerse sayet sag olsun arkadaşlar etiketliyor haber vermek icin. Izledigim de daha da biriktirasim geliyor. Amaaan bu kadar olmama daha cok var diye..
insallah betüss dua et banaAllah yardımcın olsun....inşallah tutar..
Evet bahattin ben hıh hiipıçaklarda parma izin kalmıştır :)
Merhaba. Bugunun ilk mesaji benden olsun.
İnşallah bir gun tip camiasi da sade yasama adim atar temennisindeyim. Vücudumuza aldigimiz bi ton kimyasalin yaninda bir de bu ilaclarin ambalaj atiklari var. Rahatsizim bir kac gundur. O hastane ortamini kullanilan fuzuli seyleri gordukce düşündüm durdum
ben de onlar 5 sene durdu. Sonra 5 tl ye gittim bileyleyici aldim. Kp bileyledi sag olsun. Simdi domates patares kesiyor kivi kesemeyen alet.. bana gonder bir daha basina gelirse :) tamam sağol canım
bebek bekliyormussun. Cok sevindim hayirli ugurlu olsun. Nasilsin gorusmeyeli??
ben o kutunun icine ne koydugumu da unuturum, ihtiyacim olan bir sey olursa ararken oraya bakmak da aklima gelmez, icine koyarim bir daha satin alirim onu da..... yok yok bunlar bahaneydi dimi @kubdef tamam ben kutu olayini yapiyorum 3. Haftamdayim. Icindekileri saymayayim
Teşekkürler. Esim benden daha betermis malesef. Yada adamcagiza kendimi oyle tanitmisim. Adam gomlekten cikan yaka duzlestirici atac benzeri seyleri bana vermeye kalkmisti gecenlerde bak cok guzeller sen bunlari degerlendirirsin diye. Gotuuuurrr cabuuuk gozum gormesin dedim ama. Icim de gitti
geri donusturulebilirse donusmesinden yanayim tabiki de . Zaten biraz sebebi duygusallik istifciligimin biraz da dogaya duskunluk. Basina ne gelecegini bilememenin husumeti. Evdeki ambalaj atiklsrini bile bir muddet biriktirdikten sonra belediyelere , sove sove atiyorum çöpe.
Vallahi canım mesajımi alıntı yaptığın mesaj da toplu bi alıntı yapmışsın o yüzden buradan alıntı yaptım benHer gun kucuk de olsa buraya rapor vermeye karar verdim. Kendi kendime cabaliyorum ama destek de gormem lazim. Bir desayfalari bastan okuyayim oyle katilirim tam olarak diye dusundum ama daha 10m sayfaya gelemedim
Evdeki biskuvi kutusu gibi seyleri atabildim. Bu cok guzel duruyor ben bundan araba yaparim demedim.
Karayollari haritasini atabildim. 10 sene once annem vermisti evlenirken, yolculuga cikariz diye
Bugün mutfak cekmecelerini yerlestiriken bir seyler fark ettim sizden yardim alayim kiyamadim. Bu catal bicak takimiyla gelen kucuk kasiklar var. Yani corba kasigi ile tatli kasigi arasi bir sey. Standardi olmayan 2 kasik. Sonra bir de 2 disli kucuk catal var. Fondu icin sanirim ama fondu kim ben kim.. ne yapayim onlari hurdaciya mi vereyim. Yoksa baska amaclarla mi kullaniliyor?
ben bu sadeleşme çabalarıma son 10 yıldır sadece evdeki fazlalıklardan kurtularak değil, fazlalık almayarakta devam etmeye çalışıyorum. örneğin ihtiyacım olmayan kıyafet almıyorum. spesifik olarak almam gereken bir şey yoksa asla alışveriş merkezlerine gitmiyorum. çeşit çeşit duş jelleri, sabunlar, kremler vesaire azalttım ve temel bakım ürünleri dışında almıyorum o cicili bicili ambalajlara falan heveslenip. eskiden deterjan vesaire nasılsa bozulmuyor diye kampanyalı görünce hep yedekli alırdım bir sürü beklerdi evde. şimdi alışveriş listemi evde ne eksikse sadece onlarla oluşturuyorum zira artık kampanyalar her zaman var marketlerde. bu pek tabii ki aylık harcamalarada ciddi şekilde olumlu yansıyor. giymediğim kıyafetlerimi ara ara dolaptan kaldırıp bekliyorum, baktım 2-3 ay hiç aklıma gelmiyor o kıyafetler, onları dağıtıyorum. dağıtıyorum demişken, biz yakın birkaç arkadaş kendi aramızda takas ve imece grubu kurduk. evden bir şey vereceğimiz veya yeni bir şey alacağımız zaman önce birbirimize soruyoruz. mesela bornoz alacaktım, sordum fazladan hiç açılmamış çeyizden kalma bornoz takımı vardı arkadaşımın, hop o bana geldi. ben kitaplığımı değiştirecektim, hop çocuğuna kitaplık alacak bir arkadaşıma gidecek, bir arkadaşımız evinde kimyasal kullanmayı bıraktı o deterjanların tamamını bize dağıttı gibi gibi...
Bazen burayı açık okuyorum insan fena gaza geliyor vallahi,harikasınız kızlar :)
Ben geçen ay ya da önceki ay, o kadar çok kıyafet ayırmıştım ki en çok da eşimin vardı. Merdiven boşluğunda koca 7 poşet kıyafet birikmişti, mont filan da vardı. Köye göndeririz diye diye yok yere sinirimi bozuyordu. Dün hepsini arabanın bagajına tıktım, eşim sinirlendiğimi anlayınca şantiyedeki çalışanlara götürmüş :) Şimdi sadece benim ve kızımınkiler kaldı,onları da en yakın zamanda ihtiyaç sahibine vereceğim inş.
Bu haftasonu da bir tane dolapta ıvır zıvır şeyler dolu,onları halleceğim. Faturaları,makbuzları, beyaz eşyaların kağıtlarını,kitapçıkları vb ne varsa çöpe tıkayım diyorum. Sizce bir gün lazım olur mu bunlar? Elektrik su doğalgaz faturaları,ödediğimize dair kağıtlar filan? Sadece makinelerin garanti belgelerini saklayayım diyorum.Onun dışında, hala kışlıkları kaldırmadım, dolaptakilerle baza altındakiler de yer değişecek. Yine bir gün giyeriz dediğim ne varsa ayıracağım. Hem veren hem alan mutlu olur böylelikle.