- 2 Ekim 2015
- 1.482
- 1.509
- Konu Sahibi philosophy
- #3.281
En iyisi bende atıp kurtulayım.Ben hiç bir fatura saklamam canım şu elektrik hiç biri
Garantisi bitenleri de atarim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
En iyisi bende atıp kurtulayım.Ben hiç bir fatura saklamam canım şu elektrik hiç biri
Garantisi bitenleri de atarim
Ödediğim belgeleri saklarım ben. Bir tanıdığıma yıllar sonra bir şirketten ödemediniz diye yazı gelmişti. Taaa evlenmeden önce mi evlendiği zaman mı ne neredeyse 8-9 yıl öncesine ait.Bazen burayı açık okuyorum insan fena gaza geliyor vallahi,harikasınız kızlar :)
Ben geçen ay ya da önceki ay, o kadar çok kıyafet ayırmıştım ki en çok da eşimin vardı. Merdiven boşluğunda koca 7 poşet kıyafet birikmişti, mont filan da vardı. Köye göndeririz diye diye yok yere sinirimi bozuyordu. Dün hepsini arabanın bagajına tıktım, eşim sinirlendiğimi anlayınca şantiyedeki çalışanlara götürmüş :) Şimdi sadece benim ve kızımınkiler kaldı,onları da en yakın zamanda ihtiyaç sahibine vereceğim inş.
Bu haftasonu da bir tane dolapta ıvır zıvır şeyler dolu,onları halleceğim. Faturaları,makbuzları, beyaz eşyaların kağıtlarını,kitapçıkları vb ne varsa çöpe tıkayım diyorum. Sizce bir gün lazım olur mu bunlar? Elektrik su doğalgaz faturaları,ödediğimize dair kağıtlar filan? Sadece makinelerin garanti belgelerini saklayayım diyorum.Onun dışında, hala kışlıkları kaldırmadım, dolaptakilerle baza altındakiler de yer değişecek. Yine bir gün giyeriz dediğim ne varsa ayıracağım. Hem veren hem alan mutlu olur böylelikle.
Her gun kucuk de olsa buraya rapor vermeye karar verdim. Kendi kendime cabaliyorum ama destek de gormem lazim. Bir desayfalari bastan okuyayim oyle katilirim tam olarak diye dusundum ama daha 10m sayfaya gelemedim
Evdeki biskuvi kutusu gibi seyleri atabildim. Bu cok guzel duruyor ben bundan araba yaparim demedim.
Karayollari haritasini atabildim. 10 sene once annem vermisti evlenirken, yolculuga cikariz diye
Bugün mutfak cekmecelerini yerlestiriken bir seyler fark ettim sizden yardim alayim kiyamadim. Bu catal bicak takimiyla gelen kucuk kasiklar var. Yani corba kasigi ile tatli kasigi arasi bir sey. Standardi olmayan 2 kasik. Sonra bir de 2 disli kucuk catal var. Fondu icin sanirim ama fondu kim ben kim.. ne yapayim onlari hurdaciya mi vereyim. Yoksa baska amaclarla mi kullaniliyor?
evi elden geçirip herşeyi atasım var...
zaman bulamıyorum. şöyle kilerden başlayıp balkonlardan çıkmak istiyorum...aynen bennnnnnnnnnnnnn deeeeeeeeeeeeeeeeeeee
İyi geceler arkadaşlar...Size birşey danışmak istiyorum. Tv ünitem var onu kullanmıyorum, kızım üstüne tırmanıyor.şuan boş bir odam var orada duruyor ama bu yaz çocuk odası yapmayı planlıyorum oraya. Şimdi napim ben bu üniteyi,ayrıca aynı şekilde bir de köşe koltuğum var evden yollamam gereken. Napsam bilemedim. Atsan atılmaz, satsan satılmaz hesabı.
Satılır mı acaba, nakliyesi filan nasıl oluyo, alan mı öder. Tv ünitesi fena değil, çocuk olmasa kullanırım, çok büyük değil. Bilemedim şimdi,bi araştırayım bakim,sağolasın.Belki satılır canım
Let Go
sahibinden
ve zebroma ya koy bi bakalim :)
Satılır mı acaba, nakliyesi filan nasıl oluyo, alan mı öder. Tv ünitesi fena değil, çocuk olmasa kullanırım, çok büyük değil. Bilemedim şimdi,bi araştırayım bakim,sağolasın.
Satılır mı acaba, nakliyesi filan nasıl oluyo, alan mı öder. Tv ünitesi fena değil, çocuk olmasa kullanırım, çok büyük değil. Bilemedim şimdi,bi araştırayım bakim,sağolasın.
Bazen burayı açık okuyorum insan fena gaza geliyor vallahi,harikasınız kızlar :)
Ben geçen ay ya da önceki ay, o kadar çok kıyafet ayırmıştım ki en çok da eşimin vardı. Merdiven boşluğunda koca 7 poşet kıyafet birikmişti, mont filan da vardı. Köye göndeririz diye diye yok yere sinirimi bozuyordu. Dün hepsini arabanın bagajına tıktım, eşim sinirlendiğimi anlayınca şantiyedeki çalışanlara götürmüş :) Şimdi sadece benim ve kızımınkiler kaldı,onları da en yakın zamanda ihtiyaç sahibine vereceğim inş.
Bu haftasonu da bir tane dolapta ıvır zıvır şeyler dolu,onları halleceğim. Faturaları,makbuzları, beyaz eşyaların kağıtlarını,kitapçıkları vb ne varsa çöpe tıkayım diyorum. Sizce bir gün lazım olur mu bunlar? Elektrik su doğalgaz faturaları,ödediğimize dair kağıtlar filan? Sadece makinelerin garanti belgelerini saklayayım diyorum.Onun dışında, hala kışlıkları kaldırmadım, dolaptakilerle baza altındakiler de yer değişecek. Yine bir gün giyeriz dediğim ne varsa ayıracağım. Hem veren hem alan mutlu olur böylelikle.
Beyaz eşyaların,mobilyaların senetlerini ıvır zıvır kağıtlarını hep attım torbalarca kağıt çıktı. Faturaları son 1 senedir mobil bankacılıktan ödüyorum,ne alakaysa eski faturaları da saklamışız;onlar da çöpe gitti:) Sadece bulaşık-çamaşır-buzdolabı kullanım klavuzlarını bıraktım.Taşınma durumu gibi bir şeyler olursa kurulumuna bakmak gerekir diye.Kablolar filan da vardı onları da attım,evdeki en sorunlu dolabı sorunlu olmaktan kurtardım yani :)yıllar önce ödenen faturalara tekrardan borç çıkıyormuş. ama artık bilgisayar sistemi var. ödenmeyen fatura anında ekranda görülüyor. kaldı ki insanların çoğu otomatik ödeme talimatı yada internetten ödüyorlar. böylece kağıt falan da olmuyor zaten. ödenmiş faturaların hepsini atın bence. hem ödenemeyen elektrik faturası borcu 1-2 ay içinde kapatmaya gelirler ve haberiniz olur. yani yıllar sonrayı beklemiyorlar tahsil etmek için.
ancak güvenilir olmayan bir firmadan taksitli alış veriş yaptıysanız saklayın.
garanti belgelerine gelince; 5 yıl önce alınan televizyonun garantisi zaten dolmuştur. ben garanti süresine bakarım 2 yıl ise o 5 yıllık garanti belgesini hop çöpe atarım. ancak beyaz eşya ve elektronik eşya vs onların faturasını saklarım. bunun içinde bir sunum dosyam var. faturaları oraya güzelce yerleştirdim. bir ara fotosunu atayım. ayrıca artık servisler garanti belgesini değil faturayı istiyor. bu yüzden fatura saklarım. bir de cep telefonu, bilgisayar vs çalınma durumunda fatura ile kanıt gerekiyor.
Kıyma canım dış kapının önüne banyoya bile konuyor artık vazo çok da hoş oluyor ben beğeniyorum.kızlar şuan evimde gözüme batan en büyük şeyler vazolar.
eşim çok fazla çiçek almayı sever zibil gibi vazo var. çok güzeller kıyamıyorumda.
gidip bir çiçekçiye veresim var : ) işe yarasın...
selam chentiq eline ne gecerse at alisacaksin sen bu atma olayinaGunaydin sadeler.
Bu ara evde biriktirdigim kagitlara operasyon duzenledim. Benim kagitlar sizinkiler kadar (kullanim klavuzu, garanti belgesi vb.) Masum da degiller ustelik. Poset poset... Sıkılana kadar devam edecegim. Optum hepicinizi
ayni psikoloji beni de yiyip bitiriyor söyle iki hafta sonra ancak elim varir ama her odayi ince eleyip sIk dokuyacagimevi elden geçirip herşeyi atasım var...