- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.801
bilirsin zaten :) cok gezen çok okuyan .. sevil mertAyağımın tozuyla diye bi blog. Okuyorum bazen aslında faydası da oluyor ama arkadaş bi insan her daim Nasıl gezer. Yani bunun organizasyonu bileti kalacak yeri bavul hazırlaması orayla ilgili bilgi toplaması.
Ben de senin söylediğin adresi alabilir miyim...
Ben de senin verdiğin kızı okudum. Yuhhhh dedim ya.ay papatyacım ya bu insanlar nasıl yapıyolar delirciğim
ben yılda bir kez tatile gitmek için zamanı ayarlıycam diye bi tarafım çıkıyo ki geçen yaz eşimin temmuzdan kasıma kadar izni kapandı tatili bırak kurbanı zor kestik
ben kendimi ayarlasam kocişi ayarlayamıyorum bi yerde bi yanlış var ama neyse...:)
bızde nisanda çıkıcaz kısmetse ilk olcak çok heycanlıyım bosna herseke gidicez 1 haftaBen de senin verdiğin kızı okudum. Yuhhhh dedim ya.
Biz bu yıl haziran da yurdışına çıkacağız. Bileti aralıkta aldık. 3500 TL 3 kişi. Mayısa kadar taksit ödeyeceğiz.
Bir haftalık ev kiraladık. 1800 TL. Tek çektiker karttan.
Her ay 100 Euro alıyoruz. Giderken bankadan çekiuoruz. O da harçlık oluyor. Yolda 3-5 ülkeye gitmek hem Zaman hem de para gerekiyor. Türkiye şartlarında bu insanlar Nasıl kazanıyor da Geziyor ben çözemedim.
Ama gördüğüm kadarıyla yaz kış kar yağış demeden geziyorlar. Ben her ay bi hafta sonu böyle gezemem. Sırları nedir çok merak ediyorum ben.
aynen ya ama sanırım bu gidişle benim olmam zor birazBende çok isterdim gezgin olmayı.Ruhumu yoğurmak,pişirmek ve doyurmak için sadece.
Aaaa ne güzel. Biz Bosna'yı görmedik. Belki bi gün nasip olur.bızde nisanda çıkıcaz kısmetse ilk olcak çok heycanlıyım bosna herseke gidicez 1 hafta
biletleri taaaaa ağustostan almıştım aslında aralıkta gidicektik çocukla göze alamadık ertelettirdik kalacak yeride 700 tl ye hallettim uçak biletleride 700 tl ye geldi klacağımız yer yarım pansıyon tek avantajı sehır merkezınde
esimin İngilizcesi şöyle böyle bakalım neler yasayacagız bu ıngılızceyı artık öğrenmek ıstıyorum nasıl yapsam papatya bı fikir ver:)
ayakkabi konusunda bende takintiliyim ama sadece spor ayakkabi... kendimi sik topuklu ayakkabilar icinde hayal bile edemiyorum yaa. bende bi sorun mu var acaba.. bu günlerde bende bi spor ayakkabi alma asamasindayim ertelemeye calisiyorum ama ne kadar basarili olurum mechul..Asıl ne yazacağımı unutuyordum az daha:)
Bugün ayakkabilarimi gözden gecirdim eşimin toplam 7 çift ayakkabısı var 1 bot 2 kundura sanırım klasik ışte 4 tane de spor ayakkabı ... Sporların ikisini hediye olarak ben aldım zaten kazaklariyla tisortleriyle uygun giysin diye çok hoşuma gidiyo öyle...
Bizimki diyoki çok ayakkabim var :)
Benim yaklaşık 50 tane ayakkabının var babetler, botlar , topuklular , sandalet vs.. Vs.. Bugün eleyim biraz dedim bendeki hepsini çok sevdigime ve ihtiyacım olduğuna kendimi inandirdim bi babeti ayırdım düşündüm düşündüm onuda vermekten vazgeçtim:)
Şey bide galiba 4-5 tane daha ayakkabıya ihtiyacım olduğuna kendimi ikna ettim
Ay çok utanıyorum herşeyi atıyorum satiyorum ama bu ayakkabı bende of ayrı yeri ya napim?? Engel olamıyorum kendime hepsini de yılda en az iki üç kez kullaniyorum ....:) bugün hhicbisey sadelestiremedim , pazar günü cantalara dalicam ama yine bişey sadelestirebilecegimi sanmıyorum bide alacak listesi yapiyorum kafamda ayakkabı çantada zararlı cikicam ben:)
sanki bu satirlari ben yazmisim gibi hissettim... bizim 1 yilimiz kaldi kredi ödemesi bidaha da tovbee büyük konusmak istemiyorum ama bidaha asla bulasmak istemiyorum.. evliligimin en güze yillari bankaya bagimli gecti...bizde bi yakinimiza bporc para verdik ama 3 yil gecti ve hala ödemedi ödeyecegini de sanmiyoruz artik pesini biraktik caresiz yoksa kendimizi üzüyoruz...Bazen üzülüyorum 30 yaşındayım, biraz daha genç anne olmayı isterdim sanırım. Eşimle konuşuyoruz, ya hamilelik kredi bittikten sonra olacak ya da tam kredinin bitimine doğumu denk getireceğiz.
Aslında bir yerden beklediğimiz yüklü miktarda bir para var. Ama ne zaman gelir bilemiyoruz bugünde gelebilir 3 sene sonra da.
Canim ya sabah sabah guldum elimde kaynanadan bi eşim kaldi :)) aynen benimde ben sevmediğim birinin bana hediye ettiği ondan kalan biseyi kesinlikle eve sokmam hemen veririm bi yer bulurum kullanmam da gördükçe aklima gelir negatif enerji yayar o şey etrafına....
Bu insanlardan uzaklaşma bende son iki yıldır büyük bi hızla devam ediyo .... Böyle o kadar rahatım o kadar rahatım ki ... Biraz kaba olacak ama ne çokluk orda kargaşa atasozune yüzde yiz katiliyorum
Bu söylediğimi bi yerde söyleyince çok tepki alıyorum ama ben tatile gezmeye arkadaşımla , kardeşim vs kendi tarafımdan biri ve eşim oğlumla gitmeyi sevmiyorum .... Ya sadece arkadaşımla gidicem, ya ailemle gidicem , yada eşim ve oğlumla ..... Böyle eşli falan bi yere gidildiğinde hani benimde iyi anlaştığım esiminde eşiyle iyi anlaştığı arkadaşlarımızla gezmeye falan gidince hiç mutlu olmuyorum ....
Kendimi özgür hissedemiyorum, kısıtlanmış hissediyorum...
Atıyorum ben kayseri mantisi yemek için bir dan kalkıp kayseri ye giderim hiç usnmem ama oraya gittiğimizde bunun için mi geldik, bumuymus vs denilince bütün hevesin kaciyo yada bi manzara için gerekirse üç gün yururum o manzaranın karşısında da kahvemi içerim oh derim ama bunun için mi geldik diyince biri yada memnun olmayınca ağzına kürekle vurasim geliyo:) onun için biriyle gezmekten bi yere gitmekten hiç hazzetmem.... Arkadaşlarımla sinemaya gidelim, ev oturmasına gidelim eğer ikimiz gotceksek ben çocuğu eşime satarım alışverişe gidelim dışarda kahve içelim ama yeni bi yer kesfetceksem hop orda duralım diyorum...
Aslında bunların tüm ardında yatan şey hesap vermeyi sevmeyisim heralde
merhaba arkadaşlar..
eski arkadaşların çoğunu burada görmek ne güzel :)
Selin canım seni tebrik ve takdir ediyorum...tebrik, verdiğin karar için, takdirse süreç için... yaptığınız ne olursa olsun neyi niçin yaptığınızın farkında olarak yaparsanız ne iş ortamı ne arkadaş ortamı ne aile ortamı sizi yadırgayamaz aksine takdir eder,saygı duyar...farklı olup bunu kaliteye çevirip olumsuz örneklerden soyutlanırsınız.... boğaziçi üniversitesi yüksek lisanstan tutun da,iş hayatının baronlarının,masonlarının,islama en büyük düşman ve yabancı olanların toplumlarında da bulundum... belki ilk anda evet bi önyargı ama sonrasında hep saygı duydum örtümden dolayı...akıllı insanlar sizin kafanızın dışıyla değil içiyle uğraşır...dışıyla ilginenleri atın gitsin zaten...
ben de sade yaşam için önemli bir süreçten geçiyorum...yıllardır olan büyük ev hayalimi 3+1 evimi satıp dubleks ev alarak gerçekleştirdim çok şükür...ve bu değişimi yaşarken evde ne var ne yok hepsini verdim... her şeyi sadeleştirerek yeniledim...
ve kayınvalidelerden bahsedilmiş...ben buna da karşıyım yani evime istemem görüşmem vs..tamam belki benimkiler anlayışlı bir kötü davranış görmedim onlardan ama öyle bile olsa eşimin hatırından dolayı sayar elimden geldiğince de her konuda yardımcı olmaya çalışırım... ha diyeceksiniz ki demesi kolay...sadece demiyorum yaşıyorum da kayınvalidemler ne kaynımın ne de görümcemin evine gidebiliyorlar ama bana sık sık gelirler uzun süre kalırlar...
üç çocuk, yardımcı, biz, onlar ve gelen giden misafirler ev bayram yeri gibi her daim...
küçük bir de itiraf...sabahları bırakıp kaçıp işe gidip dinleniyorum... :)
Ayakkabılığım kırıldı önümüzdeki ay ucuz bir ayakkabılık almayı düşünüyorum kiradayım sonuçta kendi evime saklama alanları olan birşey yaptırırım.
birde birçok ayakkabımdan kurtuldum babet sevmiyorum artık spor ayakkabım 2 adet 1 adet topuklu ve kışlık botumu ayırıp kalanı vericem.kış bitiminde botlarımıda vericem hiç memnun değilim ayaklarım buz önümüzdeki yıl kaliteli birşey alıp 3-5 yıl giymeyi düşünüyorum. malesef eşim kıyamıyor eşyasına onunkileride kutuya koyup kaldırıcam .
Aynisi bnm de annemde var190 m2den 230 m2 eve gectik bn rahatlariz sandim ama yine ayni sıkısıkligi yasadik. Bazen cildirma noktasina geliyorum tum dolaplari acip balkondan asagi bosaltasim geliyor. Plastik cikolata peynir yogurt kaplari bez parcalari pipetler tek tek kalmis tabaklar promosyon bardaklar.
Kullandigimiz tek 1tv ve duvara sabit bir tv unitemiz disinda bir kac tv ve tv masasinida hala evde sakliyoruz. Deterjanlar sampuanlar sabunlar temizlik urunleri abartmiyorum buyuk boylar bile herbirinden 4-5 adet.
Aradigim hicbirseyi bulamiyorum dolaplardan 1sey almak icin 5-6 parca yere indirip alip tekrar yerlestirmk durumundayiz.
heryerde posetler birikiyor..
kiyafette de ayni urunun 5-6rengini alma olayi vardi ve banada gectigini universitede farkettim. Arkadaslarkm ayni seyden niye boyle aldinki diye gulmuslerdi. ve kendimi disiplinize edip biraktim sonra o da nasil olduysa birakti. Ama hala ihtiyacsiz giyim alisverisine hepimiz devam ediyoruz. Ama aynisindan cok alma olayini biraktk cok sukur.
Ve kardesimde de ayni sorun var. Ortaokula gidiyor ve hala bebeklikten kalma oyuncaklarini veremiyor.
Gelir duzeyimiz orta hani yarin acikta kalma kaygisiyla fln biriktirmek de degil..
evimizdeki temizlik urunuyle 4ev bi kac ay idare edebilir.. ve yokluk icinde bu kadar insan varken bitiktirmek agir geliyor utandiriyor beni. Kimse dolaplarimizi gormesin istiyorum. Buzdolabida ayni yogunlukta 2buzdolabi oldugu halde..
Borcam saklama kabi ve milyon cesit bardak stoklanmis durumda.
Mobilya esya gida temizlk oyuncak yani her turlu sey biriktiriliyorve ne zaman konuyu acsam kirilip aliniyor bagirip cagirip kirmaya cslisiyor o da beni. Bnm evim benm kazancim sen evin olunca yapmazsin diyor. Ama bn onuda hafifletmek istoyorum ne buyuk yuk anlatamiyorum ve bu bulasan bi takinti yani zamn zaman farkettigimde napiyorum bn diyorum ilerde bnde mi boyle olacagim endisesi yasiyorum.
Hani alinmis biriktirilmis saklanmis atmak gozune geliyor ise yarayinca belki verir diyorum bak surda bi multeci aile var tabak canagin fazlasini onlara verelim bizde artik yenilerimizi kullanalim , kovalari plastik kaplari barinaklara verelim , oyuncaklari koy okullarina ihtiyaci olanlara dagitalim diyorum ama olmuyor yardim etmezliginden degil.merhametlidir. para verelim ihtiyaclarini kendileri alsin yardim etmek istiyorsan diyor.
Ve kullanmadigimiz 2 kapali alanvar( oda icindeki banyo giyinme odasi fln gibi bolumleri kullanmadigimiz esyalarla kapattk.
Gereken esyayi gerektigi zmn bulamadigimizdan varligini unuttugumuzdan ihtiyac duyunca tekrar aldigimiz oluyor..
Ve durumun vahimligini kabul ettiremiyorum
Yapilabilecek bir sey varmi sizce ?