sade yaşam

@royem arkadaşım çalışmıyor. Lise mezunu. Yani aramızda eğitim açısından çok fark var. Ama ben arkadaşlarımı seçerken hiç bu açıdan bakmıyorum. Benimle aynı unvana sahip olan ama oturup bi kahve şçemeyeceğim insanlar var. Önemli olan eğitim ya da unvan değil diye düşünürüm hep.
Ben de mesafe koyan insanı arayıp sormak taraftarıyım. Ama nedense buna sormak gelmiyor içimden. Şimdilik askıya alacağım bu meseleyi. Sonuçta en son ben aradım. Onun beni araması gerekiyor. Bana herhangi birşeyden dolayı kırıldı ise de arayıp bunu söylemeli. Yok söylemiyorsa zaten o Zaman arkadaşlığımızın samimiyeti ve boyutu yeniden gözden geçirilmeli
Canım insanlık nereye gidiyor diye düşünmeden edemiyor insan.Artık dost bulmak samanlıkta iğneyi arayıp bulmak gibi şu zamanda.Yıllardır tanıyorum dediğin insandan gün geliyor beklemediğin tavırları görüp şok oluyorsun.Sen iyi niyetli bir insansın.Bunun kapanmasıyla alakası olduğunu düşünemiyorum açıkçası.Senin bu konudaki görüşlerinide biliyodur yasayışını da biliyodur yeni tanışmadınız ya.Ben de çok dertliyim bu konuda.Öyle yalnızım ki ama çok arkadaşım var,hastalandığında hergün arayıp sorduğum,derdini dinlediğim,sırrını sakladığım maddi manevi elimden ne gelirse yardımcı olmaya çalıştığım...Ama çok zor bir hayatım var benim ve bu zor günlerimde yanımda kimseyi bulamıyorum.Bu evimde 32 yaşında 4 yaşında oğlu olan bir komşum oldu.O bana ben ona yemekler pastalar götürmeler,şeklinde devam eden gayet tatlı giden bir komşuluk ilişkimiz vardı.Ben birayadır vertigo yüzünden evden dışarı çıkamadım ne aradı ne uğradı.Senin gibi merak ettim çaldım kapısını bir kusurmu ettim diye sordum.Yok ablam ben ihmal ettim senide bilmemne de binbir özürler.Bu olaydan sonra bir 15 gündaha geçti yine bunda tık yok.Hergün feyste diğer genç komşularla gezmeler evde mantı açmalar resim yayınlıyor.Hiç aramıycam görüşelim deyince mazeret bulcam kesin kararlıyım.Kaçan aramayan daha kıymetli oluyor bu dünyada ben bunu anladım canım.

Canım insanlık nereye gidiyor diye düşünmeden edemiyor insan.Artık dost bulmak samanlıkta iğneyi arayıp bulmak gibi şu zamanda.Yıllardır tanıyorum dediğin insandan gün geliyor beklemediğin tavırları görüp şok oluyorsun.Sen iyi niyetli bir insansın.Bunun kapanmasıyla alakası olduğunu düşünemiyorum açıkçası.Senin bu konudaki görüşlerinide biliyodur yasayışını da biliyodur yeni tanışmadınız ya.Ben de çok dertliyim bu konuda.Öyle yalnızım ki ama çok arkadaşım var,hastalandığında hergün arayıp sorduğum,derdini dinlediğim,sırrını sakladığım maddi manevi elimden ne gelirse yardımcı olmaya çalıştığım...Ama çok zor bir hayatım var benim ve bu zor günlerimde yanımda kimseyi bulamıyorum.Bu evimde 32 yaşında 4 yaşında oğlu olan bir komşum oldu.O bana ben ona yemekler pastalar götürmeler,şeklinde devam eden gayet tatlı giden bir komşuluk ilişkimiz vardı.Ben birayadır vertigo yüzünden evden dışarı çıkamadım ne aradı ne uğradı.Senin gibi merak ettim çaldım kapısını bir kusurmu ettim diye sordum.Yok ablam ben ihmal ettim senide bilmemne de binbir özürler.Bu olaydan sonra bir 15 gündaha geçti yine bunda tık yok.Hergün feyste diğer genç komşularla gezmeler evde mantı açmalar resim yayınlıyor.Hiç aramıycam görüşelim deyince mazeret bulcam kesin kararlıyım.Kaçan aramayan daha kıymetli oluyor bu dünyada ben bunu anladım canım.
Allah şifa versin Can'ım.Vertigo belirtileri neler Can'ım?

_sekerpare_ _sekerpare_ bazen insanlara bir beden büyük geldiğimi düşünüyorum. Halbuki hiç kendimi büyük görme kibirlenme gibi huylarım yok ama yine de neden oluyor bilmiyorum. Bu arkadaşımla tanıştığımda üniversitede öğrenci idim ben. Birimin aracılığı ile tanışmıştık. Evlendik çoluk çovuk sahibi olduk. Yılbaşında eğlendiğimiz Zaman'lar oldu, pikniğe gittiğimiz Zaman'larda.
Benim gördüğüm bu Zaman'da dedikodu yapan, çene çalan, onun bunun Hakkı'nda haber getirip götüren insan daha kıymetli oluyor.
Bir de sosyal medya insanı kıskançlığa fesatlığa sürüklüyor. Çoğu insan özel hayatını gözler önünde yaşıyor. Yakın arkadaş da olsa insanın içine bi fesatlık giriyor sanırım.
Sen komşuna karşı görevini yapmışsın bence. Bekle gör bakalım ne olacak.
Bu arada seni çok sevdiğimi biliyorsun değil mi? Sakın üzme kendini. Rabbim elbet görüyordur.

_sekerpare_ _sekerpare_ bazen insanlara bir beden büyük geldiğimi düşünüyorum. Halbuki hiç kendimi büyük görme kibirlenme gibi huylarım yok ama yine de neden oluyor bilmiyorum. Bu arkadaşımla tanıştığımda üniversitede öğrenci idim ben. Birimin aracılığı ile tanışmıştık. Evlendik çoluk çovuk sahibi olduk. Yılbaşında eğlendiğimiz Zaman'lar oldu, pikniğe gittiğimiz Zaman'larda.
Benim gördüğüm bu Zaman'da dedikodu yapan, çene çalan, onun bunun Hakkı'nda haber getirip götüren insan daha kıymetli oluyor.
Bir de sosyal medya insanı kıskançlığa fesatlığa sürüklüyor. Çoğu insan özel hayatını gözler önünde yaşıyor. Yakın arkadaş da olsa insanın içine bi fesatlık giriyor sanırım.
Bu arada seni çok sevdiğimi biliyorsun değil mi? Sakın üzme kendini. Rabbim elbet görüyordur.
Canım duygular karşılıklı inan reeldeki arkadaşlarım bile dinlemedi beni senin kadar .Sağol varol.Tespitlerin çok doğru canım.Hayatı derinlemesine yaşamayan laylaylom dan ibaret gören insanlar prim yapıyor.

Canım duygular karşılıklı inan reeldeki arkadaşlarım bile dinlemedi beni senin kadar .Sağol varol.Tespitlerin çok doğru canım.Hayatı derinlemesine yaşamayan laylaylom dan ibaret gören insanlar prim yapıyor.
Ne Mutlu bana faydam olduysa.
Benim çalıştığım yerde çok fazla küslük ve kıskançlık var. Benim bile konuşmadığım insanlar var. Birisi var herkesle konuşuyor. Ama sürekli bilgi aktarıyor. Dolayısıyla kimse o kişiye küsmüyor kötü davranmıyor. Ona küsmek demek bilgi kaynağının kesilmesi demek. Herkes onun bu huyunu biliyor ama karşı tarafa gitmesini istediği şeyleri anlatıyor ona. Bu devir de bu prim yapıyor işte.

M maviduvar1 aynısı benimde başıma geldi çok yakın bir ilişkimiz yoktu ama o da kapaliydi açıldı. Kendi kararı hiç bir yorumda bulunmadım çünkü cahil değil bilmesi gereken her şeyi biliyordu. Arama sormayı kesti aradım bir sıkıntın mi var sesin çıkmıyor diye hayat bakış açımızı değişti dedi :) sen bilirsin yeni hayatında mutluluk dilerim dedim :)

Bir arkadaşımın arkadaşı da ikisi de açıktı biri kapandı arkadaşım aramiyor dönmüyor diye dert ediyordu kendine bir gün aradı söylediği cümle: ben tesetturluyum eşimin sizinle bir arada olmasını istemiyorum olmuş. Ki eşsiz yalnız da o arkadaşlık devam ettirilebilirdi.

Dediginiz gibi dedikoduyu çok seven insanlar genelde aranır sorulur. Sebebini bilmiyorum ama bana göre insanlar başkasını kotuleyince kopuyorlar kendi yasamlarindan sanırım. Başka akla uygun bir sebep gelmiyor aklıma.

heyecandorukta heyecandorukta çok ilginç. Yani o zaman benim arkadaşımda buna benzer şeyler düşünüyor olabilir.
Ama ben kapalı olmasam da dindar bi insanım. Hatta belki de ondan daha çok ibadet ediyor bile olabilirim.
Ama dışarıdan hiç kimse benim namaz kılacağıma inanmaz. Söylediğim insanlar şok oluyor. Mi i etek de giyerim yırtık kotta.
Bunca yıllık arkadaşlığı bi başörtüsü nedeniyle bitirmek istiyorsa paşa gönlü bilir.

heyecandorukta heyecandorukta çok ilginç. Yani o zaman benim arkadaşımda buna benzer şeyler düşünüyor olabilir.
Ama ben kapalı olmasam da dindar bi insanım. Hatta belki de ondan daha çok ibadet ediyor bile olabilirim.
Ama dışarıdan hiç kimse benim namaz kılacağıma inanmaz. Söylediğim insanlar şok oluyor. Mi i etek de giyerim yırtık kotta.
Bunca yıllık arkadaşlığı bi başörtüsü nedeniyle bitirmek istiyorsa paşa gönlü bilir.
Hani derler ya para ile imanın kimde olduğu belli olmaz diye kimseyi dış görünüşü ile yargılamamak lazım.
Allahü Teâlâ dünyada herkese nimetini veriyor hiç kimseyi ayırmadan gayrimuslimlere bile. Ama insanlar nasıl bu hakkı kendilerinde buluyorlar anlamış değilim.
Ki yüce Rabbim kul hakkı ile gelme derken...
Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin dyip bağlayayim. .. :)

Hani derler ya para ile imanın kimde olduğu belli olmaz diye kimseyi dış görünüşü ile yargılamamak lazım.
Allahü Teâlâ dünyada herkese nimetini veriyor hiç kimseyi ayırmadan gayrimuslimlere bile. Ama insanlar nasıl bu hakkı kendilerinde buluyorlar anlamış değilim.
Ki yüce Rabbim kul hakkı ile gelme derken...
Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin dyip bağlayayim. .. :)
Kesinlikle dış görünüşe inanmamak ona göre yargılamamak gerek.
Benim bi arkadaşım var. Makyaj yapmaz. Gayet kapalı giyinir. Ama hiç namaz kılmaz. İman insanın yüreğinde. Rabbim beni imanlı kullarından eylemiş. Şükürler olsun. Namaz kılan oruç tutan kullarından biri olmayı layık görmüş.
Âmin inşallah. O aramazsa aramayacağım ben de. Kararım kesindir...
İyi geceler...

Sosyal medya hakkında söylediklerine yüzde yüz katılıyorum papatyacim
Benim kapatmamin en büyük nedenlerinden biriydi bu kendimden biliyorum ... Bu ev dekorasyon siteleri falan var ya oralara baya baya takiliyodum ne evler paylasiyolar ne evler ... Bende artık bi müddet sonra geçen kış neden benimde yok falan diye düşünmeye başladım ki paradan çok korkarım allahım bana çok para verme diye hep dua ederim... Ama bende kıskanması diil özenme başladı çünkü paylaşma kişileri tanımıyorum.şükür eden ben bi süre sonra neden bende yok demeye başladım sonra kendine gel dedim , yada tatile giden daha doğrusu hep benim görmek istediğim bi yere giden bi kız var gezgin sayfasını acayip takip ediyorum buna beni delirtiyodu ne zaman aklımdan biter geçse bir aya kalmadan oraya gidiyodu ve itiraf ediyorum o kızı çok kiskaniyodum... Sayfasına baktıkça içimde böyle kötü bi his olusuyodu , kafaya takiyodum ben neden gidemiyorum diye ayakalarim olduğu için yurudugume sukuredecegim yerde bildiğin oturduğum yerden kıskançlık yapiyodum ve bu beni o kadar rahatsız ettiki ... Sorun sadece para diil paramı olsa onun kadar zamanım yok ne yazıkki.... Param ve zamanım olsa onun kadar rahat olamam çocuğum var ... Vs.. Vs.. kendimi sürekli onunla kıyaslamaya basladim bu sefer iş neden evlendim ne denen çocuk yaptima kadar geldi ki paradan gerçekten sevdiğim bi kocam sağlıklı bi oğlum var bu mutsuzlukla yasayamazdim bende kapattım

Çok uzun yazdım kusura bakma ama ben o kızla normalde arkadaş olamazdım kızı acayip kiskaniyorum düşünsene gece diyosunki of keşke kübaya gitsem bi hafta sonra arkadaşın geliyor kubaya gidiyorum , aradan beş altı ay geciyo keşke hindistana gitsem bu arakadasin geliyor hindistana gidiyo Yani ben görüşmek istemem çünkü gıcık olurum kiskanirim mutsuz olurum kıyaslamaya girerim bu ruh durmumu evliliğimi her seyi mi etkiler....

Belki ben olmamış bi olaydan örnek verdim ama arkadaşının olmak istediği çok ama çok istediği şeye veya şeylere sahipsen görüşmek ostememesini normal karşılıyorum ben Belki o bile farkında diildir ama karşına gelip ben senin ailenin , oglunu , işini yeni aldığın arabayı acayip kiskaniyorum beni mutsuz ediyorsun bu yüzden görüşmek istemiyorum diyemez yani ben olsam diyemezdim arayı bi şekilde acardim:)

Not:Bu arada çok kıskanç olduğumu düşünmeyin lütfen olurmu ama o kızın sırt çantasını takip öyle özgür bi başına bide benim hayal ettiğim her yeri gezmesi beni çok mutsuz etti ya:KK43:

Asıl ne yazacağımı unutuyordum az daha:)

Bugün ayakkabilarimi gözden gecirdim eşimin toplam 7 çift ayakkabısı var 1 bot 2 kundura sanırım klasik ışte 4 tane de spor ayakkabı ... Sporların ikisini hediye olarak ben aldım zaten kazaklariyla tisortleriyle uygun giysin diye çok hoşuma gidiyo öyle...
Bizimki diyoki çok ayakkabim var :)

Benim yaklaşık 50 tane ayakkabının var babetler, botlar , topuklular , sandalet vs.. Vs.. Bugün eleyim biraz dedim bendeki hepsini çok sevdigime ve ihtiyacım olduğuna kendimi inandirdim bi babeti ayırdım düşündüm düşündüm onuda vermekten vazgeçtim:)
Şey bide galiba 4-5 tane daha ayakkabıya ihtiyacım olduğuna kendimi ikna ettim
Ay çok utanıyorum herşeyi atıyorum satiyorum ama bu ayakkabı bende of ayrı yeri ya napim?? Engel olamıyorum kendime hepsini de yılda en az iki üç kez kullaniyorum ....:) bugün hhicbisey sadelestiremedim , pazar günü cantalara dalicam ama yine bişey sadelestirebilecegimi sanmıyorum bide alacak listesi yapiyorum kafamda ayakkabı çantada zararlı cikicam ben:)

Günaydın kızlar
Ayyyyy selincim Nasıl da güzel yazmışsın. Çok da güzel anlatmışsın. Sen beni hayatımı oğlumu onun balayılarını biliyorsun. Dediğin gibi de olabilir.
O arkadaşım çok zengin ama pek para harcamazlar. Evi filan çok kötü. Ben olsam daha ferah daha geniş bir ev alırdım. Eskiden bizim gelirimiz çok daha azdı. Evim arabam filan yoktu. O Zaman'lar bana gittikleri otelleri anlatırdı.biz gidemedik. Sonra zamanla benim gelirim hep arttı. Onlar kadar zengin değiliz tabi ki.
Sen yazınca aklıma geldi bunlar. Evet belki de bana sinir oluyor.
Çok gezip yeni yerler görenlere ben de imreniyorum. Çünkü en çok sevdiğim şey gezmek. Ama benim de o kadar zamanım olmuyor. Bu aralar ben de bi siteye takıldım. Gezi bloğu. 2015 yılının özetini çıkarmış. Bu insanların hiç mi işi olmaz bu kadar parayı enerjiyi Nasıl bulurlar anlamıyorum ben.

Merhaba kızlar.
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.

Bu aralar anne olma isteğim çok yoğun. Arkadaş ortamımızda herkes ya anne ya anne adayı bir de bebeklerle ve çocuklarla çok güzel iletişim kurabiliyorum. Onların dünyası beni çok eğlendiriyor kendimi iyi hissettiriyor. Hani her bebeği görünce deli gibi sevmiyorum. Ama bazılarıyla resmen iletişim kuruyorum. Mimiklerini, jestlerini , tepkilerini keşfetmek ilgimi çekiyor.
Ama, 1,5 yıllık evliyiz. İki senelik ödememiz gereken kredimiz var. O bizi çok düşündürüyor. Maddi manevi hazır olmak istiyoruz. Bir heves uğruna çocuk sahibi olmak sağlıklı gelmiyor bize.
Tereddütlerimiz maddi manevi. İyi eğitebilmek, insanları , ağacı , doğayı sevdirebilmek, adaleti, şefkati, ahlaklı olmayı, kitap okumayı aşılayabilmek düşündürüyor bizi.
Mutlu bir birey yetiştirmek çok da kolay değil.
Ona vereceğimizi düşündüğümüz koskocaman bir sevgimiz var.

Bazen üzülüyorum 30 yaşındayım, biraz daha genç anne olmayı isterdim sanırım. Eşimle konuşuyoruz, ya hamilelik kredi bittikten sonra olacak ya da tam kredinin bitimine doğumu denk getireceğiz.
Aslında bir yerden beklediğimiz yüklü miktarda bir para var. Ama ne zaman gelir bilemiyoruz bugünde gelebilir 3 sene sonra da.

Şu an bir ilaç kullanıyorum Rabbim yardım ederse bu tedavimde yaza doğru sonlanacak. Onu kullandığım süreçte zaten hamile kalmam riskli.

Çok karmaşık hissediyorum kendimi zaman zaman. Mutlu ama karmaşık. Birikim de yapmaya çalışıyoruz. Ama çok az var şu an. Hatta biraz keyfi birikim yapıyoruz tatiller, daha iyi bir fotoğraf makinesi , klima v.s.

Şu an hiçbir şeyden mahrum kalmazken sıkıntı yaşayabileceğim ihtimalide korkutuyor bazen.
Bazı zamanlarda biraz daha eşimle birlikte zaman geçirmeliyiz, daha çok tatile çıkmalıyız diyoruz. Çünkü biliyoruz ki çocukla beraber sorumluluklarımız artacak ve bu denli özgür olamayacağız.

Böyle işte kızlar. Bugün ki ruh halim karmaşık.

Ama her şey için Rabbime sonsuz şükrediyor onun bize en uygun zamanı bildireceğine yürekten inanıyorum.

Konsepte uymak için ; benim hiç ayakkabı ve çanta takıntım olmadı. Hep aynı şeyi giymekten sıkılıyorum. Sanırım 8 ila 10 tane ayakkabım var toplamda. Onlar da eskimiyor ki yenisini alayım.

Az ama kaliteli olsun taraftarıyım. Çanta da ise yazlık ve kışlık 2 model yetiyor.

Yarın eşimin dolabını elden geçiricez. Benden çok kıyafeti var. Kullanmadıklarını elden çıkaracağım.

Sevgiyle kalın.

Günaydın kızlar
Ayyyyy selincim Nasıl da güzel yazmışsın. Çok da güzel anlatmışsın. Sen beni hayatımı oğlumu onun balayılarını biliyorsun. Dediğin gibi de olabilir.
O arkadaşım çok zengin ama pek para harcamazlar. Evi filan çok kötü. Ben olsam daha ferah daha geniş bir ev alırdım. Eskiden bizim gelirimiz çok daha azdı. Evim arabam filan yoktu. O Zaman'lar bana gittikleri otelleri anlatırdı.biz gidemedik. Sonra zamanla benim gelirim hep arttı. Onlar kadar zengin değiliz tabi ki.
Sen yazınca aklıma geldi bunlar. Evet belki de bana sinir oluyor.
Çok gezip yeni yerler görenlere ben de imreniyorum. Çünkü en çok sevdiğim şey gezmek. Ama benim de o kadar zamanım olmuyor. Bu aralar ben de bi siteye takıldım. Gezi bloğu. 2015 yılının özetini çıkarmış. Bu insanların hiç mi işi olmaz bu kadar parayı enerjiyi Nasıl bulurlar anlamıyorum ben.
link lütfen:)

Ayağımın tozuyla diye bi blog. Okuyorum bazen aslında faydası da oluyor ama arkadaş bi insan her daim Nasıl gezer. Yani bunun organizasyonu bileti kalacak yeri bavul hazırlaması orayla ilgili bilgi toplaması.
Ben de senin söylediğin adresi alabilir miyim...

X