sade yaşam

Aynı ben evde kapı arkasında dikilmiş hali falan gördüğümde içime sıkıntı basiyo hele eğer kullanilmayan sandık üzerine yığılmış 8-10 tane yorgan kule gibi böyle dizi diİ dizilmiş yuklukler , falan içim sıkılıyor

Eskiden bizim evimiz aynı böyleydi o yuDen hiç sevmem , içim sıkılır benim

Annem biriktirici bi gün kullanılır diye hiç biseyi atmaz hala öyle evde zorlandigindan annanin evinde biriktiriyor artık annanem de annemden dahada beter yemin ediyorum annanemin evinden üç tane biraz zorlansa dört tane ev dizilir hiç bişey atmaz yıllarca biriktirdi hala biriktirir

Komik bişey anlatim benim ortaokuldayken hazırlandığım test kitapları vs... Bunları koli yaptım normalde çözülmüş kitaplar çöp yani karalanmis edilmiş biraya kullanılmayacak eminim annem tutturdu kardeşlerinden cozer sakla , koliledik üç dört koli köye koyduk benim amacım annanemin evinin yanındaki kadına vermek kışın sobada taksim diye teyzeyle konuşuyorum ışte atık kağıt var yakarmisin falan tamam dedi kimileri bahçesine taşıdım tam en son komite geldim annanem yakaladi .... Meğer o teyzeyle kuslermis bi kızdı bi kizdi sonra hiç unutamiyacagim şu cümleyi söyledi ben okurum onlari çabuk çıkar yukari bu arada ana emin okuma yazması yok:)

Anne de ona çekti galiba bizim evde araba parcalarindan , çeyize biz daha ortaokula giderken çay takımları falan aldı sonra ben evlenirken begeedim şimdi onlari kendi kullaniyo , küçülen kiyafetler , yani yatak odasında araba lastikleri vardı o derece :)
Hiç bişey atilmazdi bizim çocuk odasının bi duvarı yerden duvara kadar kipiyle doluydu gıcık olurdum o yi den evde hiç bişey tutmam kullanmadigim:)

B
Ben patik ve basortulerine kiyamiyorum el emeği ya... Ama evlenen ceyizi olmayan birini bulursam üçer beşer veririm...

Huylarimiz ne kadar benziyor her yazdığına aaaa aynı ben diyorum:)

güldüm........Allah ta sizi güldürsün.

Ayyy ayni benim annem ve anneannem
Annem benim evimi gore gore biraz toparlandi
Ben olsem kim kullancak kim ölsem kim napsin dimi cöp ev derler dimi diye diye atti azda olsa ama yatak odasinda yigili yorgani var uzerine birde ortu örtmuyormu ifrit ediyo beni.

Diger 2odasi sade ama pek bisey tutmuyo artik
Ama anneannemm eyvh eyvah
Onun evinde ben boguluyorumm nefes alamiyorum

Fii tarihinden kalma m.ö nerdeyse halilar, bozuk tv mi ararsin bozuk saatmi ararsin
Bir bufesi var devasa ama.kapagini acmaya korkarsin actigin an assa bisiler duser diye
2oda tavana kadar yorgan yatak yigili
Mutfaginda kulbu olmayan tencereler
Cezveler cok rahat 50senesi vardir eminim belki daha fazla
Ve gelirleride iyi almiyo attirmiyo aldirmiyo
Tencere,battaniye falan aliyoruz zulaliyo kimseye kullandirtmiyo
Bir sene elyaf yastiklari vardi posete pakette actim ben her yastikda yatamiyorum acicam dedim kullandim
Baska zaman gittigimde yine paketlemis kaldirmis Allahim 5tl lik yastiklar alti ustu

Ve en onemlisi annemlere teyzemlere benim bisimi atarsaniz size beddua ederim diyo
Allahin gucune gitmesinde midem bulaniyo bisi yiyip icemiyorum orda.
Kendim yapiyorum yikiyorum pakettekilerden cikarip donerkende tekrar kutularina kaldiriyorum
(Bardaklar tabaklar kutuda iyi olanlar kalkiyo sonra)

Annemi kendime benzetebiliyorumda ananem daha iflah olmaz.
Onun kaynanasida oyleydi
Bi odasi vardi kilitliydi bizde cocuguz
Hep kitler kimseyi sokmazdi
Merakdan ölürduk ne var diye
Kadin öldü odayi actilar yatak,yorgan,cul,yün cikti :) hepsi les gibi kokuyodu
Bahcede atese verdiler hepsini hic unutmam.

Misafir ,misafir diye misafir icin hic bisim yok özel kullanmadigim
Reis-i cumhur mu gelcek evime
Evime gelen misafirim benden ustun degil esit sartlardayiz

Temiz oldukdan sonra hersey misafirin önüne cikarilir.

geçmiş okuyorum hepsini okuyunca yazayim dedim aama konu ilgimi cekti yazayim dedim:) bende ayni senin yassam.tarzına benzer bir durumdan tesetturre girdim. Uzun zamandir aklimdaydi ama.onceliklee birkac konuya kafa takmaman lazim.bir kim ne der iki kapaandiktan sonra cevre tepkisi (ben ogretmenim ve cokda tepki aldim) uc kapanmasasamda bir.sey degismez kapali ne yanlis yapanlar var fikri bunlari düşünme cunku sen disardakilerden farklisin kimi aile baskisindan kimi geleneksel kimide gercekten inancinin geregini yerine getirmek adina kapanir ve bu 3. grup herkes tarafindan elestirilen gruptan degildir hatta saygi duyulan gruptur oyuzden erteleme kararlı ol cidden cok huzurlu olacaksın en guzelide o cirkin bakislari bedeninde hissetmeyeeceksin birde namaz kiliuorsan her ortam namaz kilman icin uygun olacak kıyafetden dolayi ertelemeyeceksin bence iyi gelecek sana not bende darpaca kot giydigim bir gun camdan yansiyan adamin igrenc bakislarindan etkilenip bu kararimi uyguladim.buda bir vesileydi dedim.kendim.giriyorum gunahaa birde baska insanlari gunaha sokuyorum buna hakkim.yok neyse uzattim:)

Aynen her kelimesine katiliyorum
Misafire çıkacak diye hiç oturulmadan modası geçen mobilyalar en güzel tabaklar saklanır misafire diye bu dünyaya gelen benim için en önemli misafir ben ve ailem ben kullanmadiktan sonra saklasam ne saklamasam ne.....
Evlenirken sörf bu yüzden iki oturma odası yapmadım biri misafire şu ana kadar hiç pişman olmadım ama kalabalık misafirim geldiğinde aynı odada agirlamakta zorlanıyorum keşke mutfağın geniş olsaydi....

Deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim ama bakan kara çarşaflı olsada bakiyo ya insanin içi pis olmasın yeterki:)
Aslında bu konuya pek girmek istemiyodum derin mevzular diye ama bu sadelesmek huzur bulmak vs... Konunun içinde olduğunu düşündüm bende...
Namaz kıliyorum yüzde yüz duzenlimi diil ama olcak insallah... Benim amacım ortunurken aslında sadece huzur bulmak sanki o zaman kendimi tam hissedicem gibi geliyo... Sevap point kazaniyim, birilerinin gözüne girim, aile eş baskı vs böyle sebepler hiç yok bende tek istediğim iç huzur:)
Hatta eşime bile 3 yıl önce karar vermeme ragmen iki ay önce falan söyledim şaşırdı aslında çok isterdim ama sana hiç söylemedim soyleyemedim dedi etkilememk için dedi konuyu da dağıtmış olabilirim kusura bakmayın:)

iyi geceler kizlar uzun zamandir bildirim gelmemis simdi gecmisi okudum AsSsk canim kizin oluyormus hayirli olsun rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin. kilo konulari konusulmus bende tedavi sürecinde cok kilo aldim su an 70 kiloyum spora basladim ve yediklerime dikkat ediyorum marta kadar süre verdim kendime bakalim sonuc nasil olacak. bide kilo vermede kullanilan aspir yagini arastiriyorum kullananlar cok memnun yemektede de kullanilabiliyormus. yatak ve yorgandan bahsedilmis benim evimde fazla esya yok iki bos odam var biri ardiye olarak kullaniyorum. evime misafir cok gelir gelende genelde yatilidir o sebepten yorganim ve battaniyem var baya olmazsa olmaz. gecen hafta 2 tanesini türkmenler icin ayirdim yorganlarin birde yorgan ayirdim yerine ulasti sükür..

Kaç ayda kaç kilo verdiniz
Sarkma olmaması için ne yaptınız
Tam olarak nasıl beslendiniz
Bir niyet edip zayıflama yoluna giremedim
sarkma olmadı canım 1.68 boy 77 kilodan başladım
çok aşırı kilolu değildim ama gene yuvarlak bişeydim
3 gün protein 4 gün karbonhidratıda dahil ettim
böyle böyle hafta 1-1,5 kilo verdim bir ara durdu ama hemen proteine devam ettim aynen devam
58 e düştüm ama bi ara bıraktım sonra yine devam ettim

canım çok teşekkür ederim sağoll darısı başına
allah senden razı olsun türkmenler için yaptıklarından
sporla yediklerine dikkat ederek çok rahat verirsin inş.

Günaydın hanımlar
Bugün 09:30 da uyandık. En gıcık olduğum şey. NamZdan Sonra yatmıştım. Geç kalkmayı hiç sevmiyorum. Oğlumun odasına girişeceğim bugün. Bakalım kaç poşet ıvır zıvır çıkacak

Amy nin belgeseli nedir ? Merak ettim Link atar mısınız

Amy Winehouse'un hayatını filme dökmüşler belgesel niteliğinde. Severdim müziğini. Şarkı söylemek için yaratılmış gibiydi.

Link atamıyorum. Çünkü kaliteli bir çekim biz de bulamadık. İlgileniyorsanız Dvd temin edebilirsiniz. Ben koleksiyonuma dahil edeceğim örneğin.

herkese hayirli günler sade yasamin güzel hanimlari

canım çok teşekkür ederim sağoll darısı başına
allah senden razı olsun türkmenler için yaptıklarından
sporla yediklerine dikkat ederek çok rahat verirsin inş.
amin canim insallah hamilelrin duasi kabul olurmus ben ve benim gibi isteyen herkes icin dua et olur mu.. sporuma dikkat edecegim inslllah bu konuda oldukca kararliyim caim ama meyve yemekten vazgecemiyorum en büyük zaafim zor gidiyor kilolar öyle olunca . insallah marta kadar hedefime ulasirim

etmemmi kuzum ederim allah aratmasın gönlüne göre versin ama
çok ağır spor yapma sen genede olurmu
bide meyve illa yemek istersen sabah ye kuzum akşam yeme
meyve şekeride iyi değil
evimizi sadeleştirirken bence yemek düzenimize de sadeleştirelim ki
hastalıklar uzak olsun bize

Allah razi olsun canim dualarin kabul olsun insallah
ben pcoluyum canim bide insülin direncim var esasen meyveyi günde en fazla iki yemem lazim insallah asacagim bu konuyu. yemekde israf olmuyor sükür evde yenecek kadar yapiyorum ama sokak köpekleri-kediler8 icin sütle ekmek et parcasi falan birakiyorum kapinin önüne kis gününde ac cünkü onlar icim rahat etmiyor.... insallah hastaliklar uzak olsun cümlemizden canim

amin canım pcoyu zayıflayarak yenen çok kişi okudum sen
meyveden gende uzak durmaya bak
ben 40 yıl olmasa aramam
zaten hasta olmamıza sebeplerden biride boğazımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…