Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarımın Sağlıklı Olma Yolundaki Maceraları Başlıyor :)

athena kuzum merak ettim tabi etmem mi :) alıştım nasıl olsa hergün görmeye seni
bu aralar bizimde herşey üst üste geldi eşim aniden safra kesesinden ameliyat olmak zorunda kaldı 2 gece hastanedeydik şimdi eve gelen giden oluyor birde üzerine iş yeri ay sonu ay başı problemleri oğlumu okula getir götür işleri de üzerime kalınca bu hafta saç bakımı yapmama kararı aldım bakalım önümüzdeki hafta başlayacağım kısmetse :)

Oy kıyamam neler gelmis basina, cok cok gecmis olsun insallah. En onemlisi saglik be kuzum inan mesela ben hastayim ne sac umrumda ne kas ne de nasil gorundugum. Yeter ki diyorum iyileseyim bir an evvel. Bizim ki de dert degil ya iste, Allah tum hastalara sifa versin.

Sanirim bittim sabununu birakacagim.
Cok methini duydum, cok cok ozendim. Malum dedim dogal, kimyasallardan arindirir kafami vs.
Dokulme kepek vs onune gecer yaziyordu yararlarinda.. Beyaz saclara egzamaya falan iyi gelir diyordu lakin sadece sabun ile yikamaya basladigimdan bu yana kafamda kaybolan kepekler yine belirmeye basladi deliricem! Ise gidicem saclarimi yapiyorum oluk oluk kepek akiyor! Bunun sebebi sabun olmali! Cunku eskiden yoktu tamamen kesilmisti. O kadar aritmama ragmen kafamda sabun kalintisi kaliyor olamaz. Ozaman tek bir nedeni var ki sabubun PH'ı sac derimi alt ust etmesi. Etmez diye umuyordum lakin bi konuyu atlamisim. Benim sac derim zaten kepege musait ve hassas.. Sabun daha da azdirdi. Ve kullanacaklara tavsiyem; daha evvelden kepek sorununuz varsa dikkatli kullanin. Tekrar kepek baslattigi an kullanmayi birakin.
Saclarim icin tekrar otaci sampuanima devam edecegim hatta yikasam mi simdi saclarimi ya cok kasinti var derimde ama hastayim zaten kurut cik yapmak istemiyorum.
Neyse.
Bittim sabunu maceram boyleydi.
Saclarimda memnun kalmadim.
Lakin yuzumde cok cok begendim.
Piril piril ve yumusacik yapiyor.
Lekeleri de acip yok ediyor.
Sanirim yuzume kullanmaya devam edecegim.

Simdilik bukadar
Sevgilerr

kıyamam yaa
bencede otacı şampuan kullan saçlarımızı güzelleştirelim derken malesef böyle problemler olabiliyor
bende de kepek problemi olduğu zamanlarda 1 kaç defa kepeğe karşı şampuanlardan kullanıyorum ..
nerden duydum bilmiyorum belkide uyduruyor olabilirim ama saç şampuana alışınca da kepek problemi olabiliyor diye biliyorum ...
inşallah faydası olur kuzucum.
birde aklıma gelmişken son durulama suyuna elma sirkesi koymakta çözüm olabilir bence

Zaten hep elma sirkesi ile duruluyorum
Acaba diyorum bittim cok yagli bi sabun ya ben sık yikaniyorum, saclarimi da yikiyorum bu vesile ile. Ondan cok yogun mu geldi de kepek yapti bilemedim ama birakmasam da yine eskisi gibi otaci sampuandan evvel sabunla yikayip daha sonra sampuan uygulayacagim. Bu yontemde kepegim olmuyordu. Ne bileyim ben dedim tek basina cok faydali olur ama olmadi :/ dedigin gibi faydasi olsun diye ugrasiyoruz ama belki de iyi etmiyoruz..
Bu arada kuzum solgar biotin 5000 mg sanirim dun sordum eczaneye 63 tl dedi benimkine alalim alaim dememe ragmen pek sicak bakmadi cok pahali diyor ne gerek var onub yerine supradyn veya pharmaton aliriz hem tum vitaminleri icmis olursun vs dedi bilmiyorum napsam nasil aldirsam bi yandan bende dusunuyorum cok pahali biotin acaba israf mi etmis olurum parayi?

Kuzum ben 1000 mg 30 tlye almıştım ama şu hamilelerin kullandığı decavit mi ne o daha mantıklı geldi pharmatonum bitti benimde içeriklerine baktığımda decavit daha mantıklı geldi hem b vitaminleri de var içinde bencede boşuna israf biotin hapımda bitince decavit alıcam ben bir taşla 3 kuş vurmuş olucam

diosunnn
O zaman ben de alayim decavit yaa
Bosa israf biotin
Hem tek bi vitamin sagliyor..

Birde kepekten kurtulana kadar konazol ya da ketoral gibi eczane şampuanı alıp kullan, saç yapın kuruysaki benimki kuru doktor önce bir şampuan onu yap sonra kendi şampuanını kullan demişti, hala alırım eve bittikçe ayda 1/2 kullanırım hem antibakteriyel özelliğinden dolayı, fırçalarımıda onunla yıkıyorum

Canim ilk defa duydum tesekkur ederim tavsiyen icin.

04.10.17

Saçlarımın güncel hali
Bir önceki resme göre(sayfa 10'daki) pek bir fark yok gibi lakin saç diplerimden beyazlarım baya baya geldiler. Demekki uzuyor ancak uzarken kırılıp kopuyor.
Buna çare nedir acaba??

Son düzenleme:
Bu arada pakizee decavit reçeteli satılıyormuş canım malesef eledim onu. Ve bu gün supradyn aldım eczaneden. Vitamin vitamindir diyerek Ulen biotinden kısayım dedim; çocuklara (kış geldi malum çok çabuk hastalanıyorlar o nedenle) immun 44 bağışıklık güçlendirici aldım. Eheheuehe o paranın gideceği varmış gitti nidek:)

ayy kıyamam bende aldım o vitaminden oğluma :) inşallah iyi gelir
decavit reçeteli mi satılıyormuş daha iyi sağlık ocağına yazdıralım o zaman

Evet bu ara bakim yapamiyorum
Dogruya dogru
Sacimdaki kepekler canimi skip beni sac bakimindan soguttu
Oysa ki bi hevesle kullaniyordum bittim sabununu
Sanirim bi sure nadasa birakicam saclarimi.
Bir hafta kadar falan.
Sonra bakim yaglarimi edinicem.
Bu sure zarfinda supradyn vitamin kullanimima ve her gun 1 dis sarimsak yutmaya devam.

Canım sabunların pH dengesi çok yüksek. Saç derisi çok hassas. Aynı problemi ben kükürtlü sabunda yaşadım. Hatta bi ara kafama yılang çiçeği yağı sürmüştüm. Kafamda bi sürü minik minik sivilce çıktı. Ben kaşıdım kaşıdıkça yara oldu. Meğerse uçucu yağ kafaya sürülmezmiş. Umut dünyası ne duysak yapıyoruz. Birine iyi gelen diğerine uymayabilir . Canını sıkma

Oyyy sivilce mi oldu
Ya aynennn. Dogal sadece dogal olani uygulamak icin sabuna gecmistim sonucta icerigi kostik su ve bittim yagi. Daha ne kadar dogal olabilir dedim. Zaten cok sorunlu saclarim deedim. Elime aldigim her sampuanin arkasina baktigimda Allah ne verdiyse kimyasal doldurmuslar icine diye dedim sabun olsun sadece ama olmadi
Eskiler nasil yikarmis anacim ben anlamiyorum.

Bence eskiler saçlarını bizim şu an yıkadığımız kadar yıkamıyordu:) su yok sohben yok kombi yok. Isıt suyu ooo zor iş . Herhalde hafta da bir yıkanıyorlardı onda da dokunmuyordu:))) bizim bi ara kombi bozulmuştu ketıl ve tencere de su ısıtıyorduk ayyy ne eziyet. Valla 4-5 günden önce yıkanmadık. Yeni kombi alana kadar. :))) herhalde öle bişeydi eskiler

Bi müddet bişi sürme 10 güne hiç bişi kalmaz canım . Otacı nın meyveli şampuanı çok iyi . Herkese tavsiye ediyorum sana da edeyim . İçinde kimyasal yok. Ben ilk defa bi şampuandan memnun kaldım

Selammm.:)
Az önce saçlarımı boyamamakla ilgili kendime verdiğim sözü bozdum.
Sebebi beyazlarımın; beni "bakımsız" gosterecek derecede belirginleşmesi
Ve boyayı alırken pantene'in yeni çıkan 3MinutesMiracle sac kremini de aldım. Saçlarım mevsim geçişinden fena kurudu ve uçtan kırılmalar mevcut. Belki bu şekilde önüne geçebilirim dedim. Zaten sac kremlerini dibime değilde boy ve uçlara sürdüğüm için problem yaratacağını sanmıyorum. Keşke boyamak zorumda kalmasaydım ama mecbur
Bu arada pakizee vur beni hala almadim h.cevizi yağı cok pahalı inan elim gitmiyor yahu!
Onun dışında eşime biten Otacı kepeğe karşı etkili ivy şampuanımı da aldıracağım.
Her gün yuttugum sarımsaklar işe yaradı sanırsam. Saç uzamam felaket derecede hızlandı ve dökülmem azaldı. Herkese tavsiye ederim
Sevgiyle kalın..

Son düzenleme:
Bi müddet bişi sürme 10 güne hiç bişi kalmaz canım . Otacı nın meyveli şampuanı çok iyi . Herkese tavsiye ediyorum sana da edeyim . İçinde kimyasal yok. Ben ilk defa bi şampuandan memnun kaldım
Tatlım yeni gordum mesajini kusura bakma emi.
Ben ivy duvar sarmasigi ozlusunu kullaniyorum. Meyvelisine rastlamadim ya hangisi o?

Cam terebendini yüzünüze değmesin kılları azdiriyor dikkat edin saca iyi gelen bildiğiniz zeytinyağı sabunu 1 hafta kullanın saçlar alışıyor ve bioblas oreal kullanmayın 1 ay sonra saçlar harikaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…