Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarımın Sağlıklı Olma Yolundaki Maceraları Başlıyor :)

Evet.
Bir ic dokus diyelim buna.
Gecen gun calistigim marketten aldigim z.yagi ve badem yaglarinin resmini atmistim.
Bi kiz arkadasim bana "bunlari n'apacaksin?" diye sordu.
Ben de anlattim sacima uygulayacagimi.
"Ay evet yaaa senin saclarin baya seyrek" demez mi?
Insanlar laflarinin nereye gidecegini bilemiyorlar.
Iste bu yuzdendir ki az ama oz konusurum ben.
Kalp kirmaktan korkarim.
Kafama takilmadi desem yalan olur.
Iki cocuk dogurmus, 10 senelik evli ve hayatin turlu skintilarina gogus germis biri olarak "birak da o kadarcik seyrelsin" diyecektim de tuttum kendimi.
Iste bunlar beni daha da kamciliyor.
Siz siz olun, kalp kirmayin.

Sevgiler.

O
Zorluyorum canımmm
Bak saç diplerime hindistancevizi yağı sürdüm bekliyorum öylece
Ooh mis
Bekle tabiii
Beklerken de bi fincan bitki cayi ic dumani tuten
Sakinlestirir.
Malum dokulmenin en bas nedeni stres
Ah herseyi yendim de stresi yenemedim be kuzum

İnasnlar kendi kusurlarına bakmadan, başkalarına kulp bulmaya çok meraklı canım, ben bu sayede kendimle barıştım.bence senin saçların hiç seyrek deil.bide herşeyin başı stres.herşeyden önce stresi yenmek lazım.

Cok tesekkur ederim canim
Haklisin stresi yenmeliyiz lakin cokzor
Ben de kendimi severim, degistirmeye calismam(misal sac rengimi radikal bi sekilde degistirmem, cok koyu kat kat makyaj yapmam..)
Neysek oyuz.

Meehabalaaar..
Dun degil ondan onceki gun Zeytinyagi ve badem yagi ile maske yapmistim saclarima.
Ve sarimsak+bal+badem yagli sampuanimla yikamistim.
Bugun izinliyim
Diyorum bu gun de mi yapsam?
Aksama dek kafamda kalsa?
O gun yaptigimi cok bekletememistim.
Gece gec vakit oldugundan ve ertesi gunise gidecegimden hemen yikadimm
Ancak sacimi kisa araliklar ile yikamis olucam eger bakim yaparsam yani 1 gun ara ile.
Bu zarar verir mi?
Napsam bilemedim..

herkeze meraba:kızlar şampuana ampul koymak istiyorum. ama sizce hangisini alayım. karar veremedim.şampuana koyunca etkili olurmu.bide zararı varmı ilaç gibimi.bide hala reçetesiz alınabiliyormu.fiyatı nedir zam gelmişmi?teşekkürler şimdiden.

Ucunu de koyabilirsin canim sampuanina.
Sadece bemiks ve bepantene ayni vitamin icerigine sahip, ikisi de B bitamini iceriyor bence birini eleyebilirsin. Tek soyleyecegim bu :)
Insallah ise yarar ki yarayanlari duyuyoruz canim.

Merhabalar.

Su an kasmir yumusakligindaki saclarim ile sevisiyorum
O kadar cok arastirip kafa patlattim ki sac konusunda.
Ve o kadar cok deneyimledim ki.
Bunu yazmayi borc bildim.
Zaten topigimin amaci da bu.

Oncelikle; saclar ne kadar kuvvetli olsa da kafa derisindeki minik yag bezeciklerinin icinden cikan sac kokleri o kadar da guclu degil. Evet kafa derimizin icindeki ufak yag bezecikleri olusturuyor sac koklerini. Kirilgan ve narinler. O bezeciklerdeki yag dengesi bozuldugu an sac gucsuz cikmaya, uzamamaya ve dokulmeye baslar.(arastirmalarim sonucu ogrendim)

Bu da demek oluyor ki ilk olarak bizim sacli derimizin yag dengesini kurmamiz gerekiyor.
Cok kuru sac, kuru bir yaprak misali catir cutur dokuluyor kokten.

Yagli ise sacimiz nispeten sansliyiz.
En dogalindan kendisi uretiyor yagi daha n'olsun
:)
Yag dengesini kurmamiz gerekli yine.
Ama kimyasallardan uzak durarak, saci surekli yikamayarak saglamaliyiz bunu.

Elbette ki beslenme ve bol su icme onemli bunu tartismiyorum bile. Ve herkes bildigi icin bahsetmiyorum. Su icmezseniz veya yetersiz tuketirseniz sacli deriniz de dahil vucudunuzun her yeri kuruyacaktir. Organlarin halini soylemiyorum bile.

Ve evet sacin yag dengesinde kalmistik.
Duzenli beslendikten aonra bence saca ekstra vitamin takviyesine dahi gerek yok.

Evet yag dengesini kurmak icin, dogal yaglardan faydalanmaliyiz ama hangi yag??
O yag, bu yag derken kafamiz carsamba pazarina donuyor farkinda misiniz? Ben tek tek tum yaglari zeytinyagi ile kafaya uygulayip test ederek en cok hangisinin iyi geldigini bulmanizi tavsiye ediyorum. (Tabi oncelikle en iyi zeytinyagini bulmaniz lazim. Cunku hammadde o. Bana en iyi gelen Tariş marka sizma zeytinyagi oldu, sasirtici degil mi? Cunku el yapimi zeytinyaglari bile mahvetmisti sacimi)
Sacinizi yumusacik yapip hacimlendiren, besleyen ve nefes aldiran yag hangisi? Yani elbette sizin bedeniniz siz daha iyi anlarsiniz, ben pek iyi anlatamasam da siz anladiniz onu :) sizin "altin yag"iniz hangisi? Once bunu bulmaniz lazim.

Malesef pek cok kisi bu nedenle yag bakimlarimdan verim alamiyor. A yagi B yagi C yagi derken karistiriyor hepsini ve elbette ki deri reaksiyon gosteriyor, saclar iyilesecegine daha cok kotulesiyor. "Bakim yaptim ama banyoda tutam tutam dokulduuuu" diyenler de bu hatayi yapanlar iste ..(zamaninda ben de yapmistim)

Kisacasi ben deneye yanila ogrendim bunlari.
Bizzat kendi deneyimim su yonde:
En son aldigim tariş marka fisfisli sisedeki sizma z.yagi ve tatli badem yagi (organik) bende harikalar yaratti.
Dun izinli oldugumdan tum gun sacimda tuttum onlari ve gece yikandim. Sarimsak+bal+badem yagli otaci sampuanimla. Tabi oncesinde bittim sabunumu uyguladim. Ve sabah saclarim ellerimin arasindan su gibi akiyordu. Ve ve ve banyoda iki tel disinda dokulmem olmadi. Bu da demektir ki bu yag karisimi ben ve saclarim icin altin yag niteliginde

Uzun oldu ama bagislayin.
Herkesin bedeni ve metabolizmasi farkli.
Kendinize en iyi geleni deneme yanilma yaparak bulabilirsiniz.
Umitsizlige dusmeyin.
Kendi altin yaginzi ve bakiminizi buldunuz mu bunu nefes almak kadar duzenli hale getirip devam ettirin ki fayda saglasin
Misal ben olene dek sarimsakli sampuanimi kendim yapip kullanmaya devam edecem

Sevgilerrrr

Ucunu de koyabilirsin canim sampuanina.
Sadece bemiks ve bepantene ayni vitamin icerigine sahip, ikisi de B bitamini iceriyor bence birini eleyebilirsin. Tek soyleyecegim bu :)
Insallah ise yarar ki yarayanlari duyuyoruz canim.
O zaman sana soruyorum canım.bemiks mi bepantenmi alayım hangisi daha iyi b vitamini olarak?bide fiyatı nekadar bu seneki.biliyomusun canım

O zaman sana soruyorum canım.bemiks mi bepantenmi alayım hangisi daha iyi b vitamini olarak?bide fiyatı nekadar bu seneki.biliyosan eyer

Bana kalirsa ben bepantenei oneririm.
Fiyati inan bilmiyorum cunku kullanmiyorumm
Bi kere kullandim o da eskidendi :)
Ama cok bisey degildir.

yaaa seni yirim ne güzel ayrıntılı ayrıntılı yazmışsın
maşallah sana ve saçlarına dökülme problemi kalmamış :)
bana da gaz vermiş oldun ayrıca demekki daxı bir süreliğine bırakıp hindistan cevizi yağına devam etsem iyi olacak
sağlıklı olan saç uzar değil mi :)
birde sarımsak yutmaya da başladım ama çok zor geçiyor boğazımdan alışacağım

sevindim kiz motive etmeme.
Zamanla alisirsin ama dikkat et bogazinda kalmasin nispeten ufak sarimsaklari sec.
Aynen.
Kendini dinle, test et. Hangi yag iyi geliosa ona yonel bacim
Verim alqcagina eminim. Opuyorum

pakizee yves rocher'ın sac dokulmelerine karsi
Sampuani var nispeten bu kozmetik urunu bana digerlerinden daha dogal geliyor. Reklamlarindan mi bilemedim simdilik otaci dan memnunum ama ilerde denemeyi dusunebilirim. Uye oldum zaten.

pakizee canim urun bu ne dersin? Arastirsak mi? Sorup sorustursak mi? Isteyim su an. Aksam bi arastirayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…