Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarımın Sağlıklı Olma Yolundaki Maceraları Başlıyor :)

Cok teşekkür ederim:)
İnce telli değil fakat ışığın altına gelince önlerim sanki açılmış gibi diplerim görünüyor
Evet genetik diye bırakmıyorum,sonuna dek savaşacağım sağlıklı olmaları için.
Bu ara bıttım sabunu almayı planlıyorum. Yerinden, elle yapılan doğal olanından sipariş edeceğim.
Sana da tavsiye ederim. Çok iyi geliyormuş saçlara. Onunla sürekli saçını yıkayan imsan saç dökülmesi, saçkıran,kepek vs yaşamazmış.
Evet sarımsak öyle pis kokuyor ki.. Hele ben bir de geçen içine yumurta kattım aman Allahımmm eşim bile dedi ki nereden geliyor bu pis koku ay utandım ama bi çare var. Sarımsağı zeytinyağında bekletmek bile çözüm olmuyor inan ki.. İçine menekşe yağı koymayı deneyeceğim ben. O zaman kokmaz inşallah. Canım benim kayınvalide çeşitli yağlar sürermiş kafasına. Sadece zeytinyağı değil. Hint yağı,badem yağı,susam yağı,hcevizi yağı,zeytinyağı..vs vs Dilersen çam terebentin,sarımsak yağı,badem yağı ve zeytinyağı ile de yapabilirsin sen.

canim sakin acik bi renk boyatma mahvetme tekrar saclarini cikolata kahve idealdir. sarimsakli zeytinyagi kürünu birakma inan en iyisi o bi keresinsw bnde bal dokup kullanmstm sarimsakli kuri benmde sacimi döktü mahvetti
Aynen canım sarı falan istemiyorum zaten artık. Oğlum sarışın,kızım kumral ama ben koyu renk saça sahibim nasıl oluyorsa anlamadım
Kesinlikle sarımsak+zeytinyağı mükemmel bir kür. Bal bana ekstra bir dökülme yapmadı. Bence senin de ölü saçlarındır o dökülenler canım bal saç dökmez ki..

okul başlayacağı için deneyemeyeceğim ben demek ki, şöyle 1 sene boyunca, her hafta yapabilsem bu kürü ne güzel olurdu... forumdan biri içine bir avuç kekik atmış kokusunu alsın diye, belki öyle de yapabilirsiniz. kırgız arkadaşım var, onun babası da saçkırana karşı sarımsak kullanırmış. yabancı sitelerde filan geçiyor sarımsağın kıl uzatma özelliği.

ben de zeytinyağı ve yumurtayı karıştırıp sürdüm işte, biraz kabardı kalın göründü. teselli niyetine :- D

Zeytinyağı ve yumurta da muazzam bir protein maskesi canım vazgeçmeden düzenli bir şekilde uygularsan güzel sonuçlar alacağına eminim. Teselli değildir inan bana saçın temel taşlarındandır protein hayatın temel taşıdır esasen :)

ay çok sevindim o zaman, haftada bir yaparım bunu ben. inşallah isteyen herkesin aslan yelesi gibi saçları olur! :- ))

canım benim hiç üzülme ümitsizliğe kapılma saçlarını eğer istiyorsan uçlarından birazcık kestir ama eğer yanıksa .
kırıksa hiç kestirme bence çünkü kırık saçın uzamaya hiç bi etkisi engellemesi falan yok .
şampuanına çam terebentin bebanten ve bemix ampul kat.
bir tatlı kaşığı bal kat ve 15 adet dk hapı kat .
yani bu şekilde her şampuanlamada bakım yapmış olacaksın hiç yorulmadan .
eğer artı bakımlarda istersen bana yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırım .

Evet. Bu gün de zeytinyağı, sarımsak ve de yumurta ile saç bakımımı yaptım. Koku elbette ki iğrençti fakat daha fenası sıcaktan hep aktı iki saat zor dayanıp banyoya koştum. Dilerim bu çabalarım sonuçsuz kalmaz

Kızlar bu açılma mı lütfen yardım o kadar bakım yapıyorum halbu ki

Çok mu uğraştım acaba saçımla? Ama hep yararlı şeyler kullandım. Yumurta, zeytinyağı,sarımsak; çam terebentin.. Bunlar mı yaptı böyle? Yapamaz ki evvelden de önlerim seyrekti zaten. Normalde böyle durmuyor ben elimle açtım araları

cnm sacin gayet normal duruyor hm sen demissin aralarini elimle bn açtım diye.bnce strese sokma kndini daha kotu olur.eger cok ciddi bi dokulme yasamiorsan banyoda,tararken vs. sorun etme yani saclarin gayet parlak canli duruyo ayrica

cnm sacin gayet normal duruyor hm sen demissin aralarini elimle bn açtım diye.bnce strese sokma kndini daha kotu olur.eger cok ciddi bi dokulme yasamiorsan banyoda,tararken vs. sorun etme yani saclarin gayet parlak canli duruyo ayrica
Çok teşekkür ederim inan ki..
Öyle canım sıkılmıştı ki..
Dökülmem yaptığım bu bakımlar neticesinde eskiye oranla azaldı bile..
Ama ben bir anda korktum..
İyi geldin sağol

Dün gece de yaptım bakımımı:)
Şöyle bir düzen koydum kendime.
Protein maskesi ile yağ bakımı ayrı ayrı yapacağım.
Ana maddem zeytinyağı ve sarımsak olacak. Onlar değişmez bir bütün.
Protein maskem: zeytinyağı, sarımsak ve bir bütün yumurtadan oluşuyor.
Yağ bakımım: yine zeytinyağı, sarımsak ve bunlara ilaveten çam terebentin, çörekotu yağı, argan yağı ve badem yağından oluşuyor. Birini haftanın bir günü, diğerini bir başka günü yapacağım. Haftada iki kere olacak bakımlarım. Sarımsak özlü şampuanımın bir kutusu bitmek üzere. Yeni kutusuna E ve B vitamini eklemek istiyorum fakat olur mu bilemiyorum çünkü ben emziriryorum. Onun yerine diyorum argan yağı mı eklesem? Hani argan yağında da E vitamini var ya.. Bundan hariç çam terebentin ve bal da ekleyeceğim. Zeytinyağlı sabunuma devam. İpek saç kremini arada kullanıyorum sadece uçlarına ve gövdesine olmak üzere. Genelde sirke kullanıyorum. Durum bundan ibaret
Dilerim bariz bir gürleşme yaşayabilirim.

Saçlarımın son haliii nasıl da parlak ve de dolgun olmuşlar di mi 2. Sayfadaki resmime oranla? Yoksa bana mı öyle geliyor? Arkadan çektiremedim çekecek kimse yoktu ehehe

Merhabaaaaa:)
Uzun zamandır kendi konuma hiç dahil olmamışım, olamamışım bunu fark ettim.
Malum okullar açıldı, kızım ilkokula başladı.
Okuma&yazma öğrenmesi-okula uyum sağlaması derken uğrayamaz duruma getirdi beni hayat
Evet saçlarım.
Okul dolayısı ile sarımsaklı bakımlarımı yapamamıştım çünkü sürekli okula gidip geliyordu her an yanındaydım kızımın.
Fakat yağ bakımlarıma tam gaz devam.
Şampuanımda her daim çam terebentin, argan ve badem yağı oldu.
Z.yağı sabunuma ek olarak mecitefendi Bıttım sabunu da kullanmaya başladım. Elma sirkesi ile durulamaya da devam ettim saçlarımı her banyodan sonra.
Bu arada şampuan değişikliği yapıp tresan'a geçtim. İnanılmaz bir yumuşaklık verdi daha ilk yıkamada. Bir banyom şöyle oluyor: önce Bıttım sabunu ile bol köpürterek yıkıyorum, duruluyorum. Daha sonra şampuanım ile yıkayıp tekrar duruluyorum. En son içine elma sirkesi ilave ettiğim bir marşapa su ile durulayı çıkıyor havluyla sararak nemi ile kurumasını sağlıyorum saçlarımın.
Arada çok kabarırsa vazelin sürüyorum biryantin etkisi veriyor.
Ve bomba haber: eşim; "bir evvelki saç kesiminde sanki saçların daha bi az gibiydi şimdi gür ve kabarık acaba kuaför düzgün kesemedi mi?" diye sordu saf saf

Hayır dedim. Yaptığım bakımlardan dolayı gürleşti saçlarım. Eskiden bskımsız, ince telli ve yıpranmış bi haldeydi.
Neyse. Yaptıklarımı herkese tavsiye ederim..
Buraya sürekli gelişmeleri ve yaptığım bakımları yazacağım.
Şimdilik görüşmek üzereee

Tam 3 sene olmus konumu açalı.. Ne güel hayallerr, ne derin kararlılık... Lakin hayat..
Farklı yönlerden farklı silleler indirince ve ben de onlarla mücadeleye girişincce saçlar unutuldu gitti maalesef.. Ancak anladım ki hayatta hiçbir şey bizden değerli değil ve düzelebilme imkanı olan bir sorun icin üzülüp kahrolmak yersiz.. Herşeyin bir çaresi var..
Neyse.
Kısacası yine buralarda olacağım yeni bakım ritüellerim ve hayat derslerim ile
Ehehhehe
Takipte kalın..
Öpüldünüz..

Evet.
Bir zamanlar sinoz kullandım buraya da yazmışım.
Ancak daha sonra gliss'e kaydım.
Bioblas, head and shoulders ve dove derken arada sadece bir şişe mecitefendi sarımsaklı şampuan kullandım.
Bu karmaşıklığı neden yapmışsam?
Halbuki doğal bitkisel kullanacktım şampuanımı
Neyse şimdi otacı aldım kepeğe karşıetkili olan duvar sarmaşıklısını. Içine bir iki diş sarımsak rendeler bir tatlı kaşığı bal ve bir kapak çam terebentini de bastım mı tamamdır
Umarım bundan sonra bir şampuanda kalabilirim.
Yada şöle diyeyim umarım otacı'dan fayda görebilirim.
Saç kremi kullanmaya başlamıştım onu da bıraktım.
Sadece elma sirkesi artık.
Eskiden olduğu gibi.
Yeniden bir yenilenmeye girdim hayrola

Ha bir de, aktardan Alizade saç bakım iksiri diye bir yağ aldım ilk kullanımda inanılmaz etkisini gördüm onu da tavsiye edebilirim. Sanırım sürekli kullanacağım onu. Fiyatı 25 tl.

Ha bir de, aktardan Alizade saç bakım iksiri diye bir yağ aldım ilk kullanımda inanılmaz etkisini gördüm onu da tavsiye edebilirim. Sanırım sürekli kullanacağım onu. Fiyatı 25 tl.

Israrla tavsiye ederim bu yagi!
Hic ummadigim bi etkisi oldu bana.
Kullanacagim kadarini alip icine bir yumurta sarisi da dahil edip uyguladim ve strecledim kafami inanilmaz etkisini gordum...
Bu gece yine bakim rutinime devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…