Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarımın Sağlıklı Olma Yolundaki Maceraları Başlıyor :)

Evet
Bittima bi sure ara verecegim.
Isirgan ve zeytinyagli sabun aldim.
Bitene dek gozlemlerim sizinle olacak.
Ins memnun kalirim.
Bu arada alakasiz ama papatya li sabun da aldim.(sabunlara merakliyimdir)
Cleopatranin guzellik sirriymis. Arastirmalarimda gordum. Onu da cildim icin kullanacagim.

Sevgileer

Guncelleme.

Selamlarrr..

En son isirgan otlu ve zeytinyagli sabun aldigimdan bahsetmisim.
Deneyimlerimi aktaracagim.
Birincisi;
bittim sabunu gibi sacta yagli his birakmayan ve sacli derimin nefes almasini saglayan bir sabun oldu kendisi, bu nedenle pek bi sevdim diyebilirim.
Gec kopuruyor ama kolay ariniyor. Ardindan sarimsakli otaci sampuanim ile yikadigimdan arinma veya sertlesme problemim olmadi belki sadece sabun ile yikasaydim olabilirdi ama bilemiyorum.

Her banyo sonrasi sac uc ve boylarima bir damla badem yagi suruyorum. Yumusacik oluyorlar. Zeytinyagi ve badem yagi maskeme ilave birsey yapmadim bu aralar ancak sac uzamam hala hizli ilerliyor. Tek derdim dokulme. Hem de kokten gerceklesen dokulmeler

Forumda okuyup da gercekten etkilendigim sigir iligi formulu oldu.
pakizee bunu deneyecegim canim. Hindistancevizi yagi ve lavanta yagi alip sigir iligi kurune baslayacagim , kullananlarin dokulme problemleri neredeyse yok olmus.
Bi umut iste..

Bu arada dokulmem icin dra gidip tahlil de yaptiracagim kisa zamanda.

Gelismeleri yazacagim.
Simdilik uzama hizim super, dokulme ve kepek orta karar da olsa devam.

Sevgiler.
Guzel kalin

kuzum kullan tabikide bende bir çok yerde okudum ama sığır iliğinden çekiniyorum nedense :)
yani içim almıyor ama muhakak faydası vardır bilemedim :)
ben artık bakımlara ara verdim sadece duşa girmeden 30 dk önce hindistancevizi yağı sürüyorum :)
birde saçıma brezilya fönü uygulatacağım bakalım gelişmeler nasıl olacak merak ediyorum

Gelismeleri yazarsin kuzum merak ederim ben
Hadi insallahhh
Sirma gibi totomuza kadar sacimiz olsun insallah:)

Biri düzleştirilmiş biri doğal olduğu için hevesini kırma, belli olmayabilir ama her zaman ya doğal ya da düzleştiricili saçının halinden takip et
Yarin duzlestirip tekrar foto koyacam canim ama ne bileyim sonuc alamayimca insan kalakaliyor

evet sonuç bu
Üzülerek söylüyorum ki, başladığım bu yolu sonlandıracağım.
Çünkü kim ne derse desin, saç için en önemli iki faktör 'Genetik' ve 'stressiz bir yaşam'
Doğuştan şanssız biriyim desem yeri.
Ailemde sırma saçlı kimse yok, hepsi erkek tipi kellikle boğuşuyor, annem de dahil!
Zaten ikinci resimde kafamın sol üst kısmındaki açıklık bariz.
Halbuki neler yapmaktayım?
Ama makus talihimi yenebilir miyim?
Tabikii hayır. Yenen de görmedim zaten.
Hayat böyle..
Kimisi doğuştan şanslı doğar, kimisi ise benim gibi at çöpe gitsin..
Acı ama öyle.
Boşuna bakımlara falan para yatırmayacağım.
Hepsi palavra. Genetiğiniz iyi ise ve stressiz bir yaşam tarzınız var ise en azından tahammul edilebilir streste ile bile yaşıyorsanız; şanslısınız.
Ama benim hem genetiğim kötü
Hem (özel sebeplerden dolayı) hayatta kimsenin katlanamayacğı kadar stresli bir hayatım var.
Maalesef ki bu böyle.
O nedenle bakımlara son.
Olmayacak dualara amin demeye son.
Bu uğurda savaş verenlere bol şans.
Yarımcı olan, cevap yazanlara yürekten sevgiler.

Hoşçakalın.

Neden bu kadar umutsuzsun canım ya.

Duzlestirmeden paylaştığın resimde fark yoktu ama bunda bariz fark var.

Hem genetik dökülmenin de çaresi var. Minoksil kullan. O en başta çok döktü diyenler sonradan hep memnun. Sakın saçına sürdüğün yağlarla bir tutma onu. Yağlar sadece olan saçı besliyor. Minoksil saç çıkarıyor dokulmesini önlüyor.

Hem madem bu kadar üzülüyorsun ne kaybedersin bir dene lütfen. O söylediğin açıklık da dolacak. Hem ileri safhada degilsin çünkü ozaman sacta minyatürlerisme tüylesme ve uzamama oluyor. Senin saçın neredeyse beline gelmis.

Hem incecik belin var. Biraz da güzel taraflarını gorsene. Senin yerinde olmayı isteyen ne kadar kadin vardir.
o yuzden gitme ve devam et

Benim saçım da çok gur değil. Senin gibi sanırım boyu da.

Tekli çıtçıtlar var. 70 gr tek parça. Yarım ay gibi ağır da değil. Onlardan aldım. Yarım ay da denedim cok ağırdı.

O tekli çıt-çıti saçıma krape yapıp bir takiyorum. Tabi ayni boyda kestim onu da kendi saçımla.
Herkes çok gür saçların diyo bana.

Yani çoook care var be kuzum

Dediğim de bu bak. Inan takınca yok gibi rahat.

Öyle parca parca ben de takamam rahat edemem.

Yinede uzama var, benim de aşırı stresli hayatım var ve saçlarım 2 senedir omuzlarımı geçemedi ki bakımları bırakmıyorum konularımı inceleyebilirsin. Benim saçım belimden kısa olmadığı halde, ne kadar uzun saçların var maşallah bi de benimkilere bak ben istediğim şekli bile veremiyorum bence isyan edeceğine şükretmekle başla... Ve umudunu kaybetme çünkü uzama da var, benim saçlarımı görsen kafayı yersin heralde

Eki Görüntüle 2077749
Dediğim de bu bak. Inan takınca yok gibi rahat.

Öyle parca parca ben de takamam rahat edemem.

Canım benim yaaaa
Cok tesekkur ederim...
Cok iyisin, cok tatlisin...
Cok uzuluyorum evet cunku yasim daha 27..
Pes etmek yok diyen bendim en basindan beri ama bazen hani sen de bilirsin oyle anlar oluyor ki insan nalet olsun boyle ise diyip, kalemi kirip cekip gitmek istiyor..
Hele ki benim durumumda..
Bazen esime ileride komple kazitir, peruk takarim diyorum en iyisi :)
Isin espirisi tabii ki, kil tuy hersey demek degil ama , hani o 'neden ben?' sorusu var ya insani delirtir o soru iste. .
Ilerleme yerine gerileme gormek bitirdi beni.
Belki uzama olabilir bi kac mm ama gurlesmesi tamamen gitmis gibi geldi bana
Cok cok yogun birbstresin altindayim, Allah benim durumumu kimseye yasatmasin o nedenle dualarinizi beklerim diyebilirim sadece.
Minoksili kendi basima kullanmak yerine dra giderim diyorum ona da bahsederim canim, tahlil falan ama sanmiyorum bi eksiklik olsun olabildigince iyi beslenmeye calisiyorum(sigara haric)
Is yerimde acik bufe vardir mesela, taze sebzen,meyven,yogurdun,etin,budun her daim vardir. Evimde de Allaha sukur olmadigi zaman olsa da genelde hersey var yiyorum yani..
Ama iste o genetik yok mu o genetik
Insallah benim kizim da yasamaz diyorum ama %70 yasayacak biliyorum, uzuluyorum iste...
Cit cit iyi fikirmis. Ben de bazen sacimdan daha uzun cit cit almak istiyorum, kendi sacim da kat gibi durur en azindan ufak da olsa mutlu olurum..
Bilmiyorum tatlim, kafam corba gibi..
Gider miyim gitmez miyim bak sen konusunca kararsiz kaldim ama umudumun yarisi öldü diyebilirim...
Sagol.
Opuyorum seni

Cok haklisin canim..
Stres herkesin farkli farkli.. Herkes en buyuk benimki sanar ya, ben de oyleyim iste.. Allah hepimize deva versin dilerim..
Seni takip ediyordum uzaktan hatta hesabin silinince baya garipsemistim. Nasil olur diye, sonra geri geldin sevindim. Azmine, arastirma ruhuna hayranim
Normalde isyan etmem, isyan etmek bize yakismaz bilirim... Her anima sukreden biriyimdir. Ama oyle insanlar gormekteyim ki hicbirsey yapmiyorlar ve saclari yorgan gibi.. Kendime bakiyorum bir de, diyorum bendeki sanssizlik coldeki bedevi de yok ama haklisin burada hepimiz kaderdas gibiyiz.. Desteginiz cok iyi geldi.. Tesekkur ediyorum kendi adima. Dilerim hersey istedigimiz gibi olur. Daha guzel gunler gorebiliriz.

kuzum yapma böle cidden çok üzüldüm.bak bende yaklaşık 3 senedir uğraşıyorum.daha sütyen hizasına bile ulaşamaım. yaptığım ettiğim aldığım malzemenin hesabı yok. ayda 1 cm i zor görüyorum ki bu her ay olmuyor. erkek tipi dökülme için ilaçlar var canım . bi kaç arkadaşımız kullanıyordu. @dünya1981 in konusunu okursan sana yardımcı olacaktır. lütfen öle düşünme burda hepimiz arkadaş olduk sırdaş olduk. saçların çok parlak bi arkadaşın dediği gibi ne kadar zayıfsın. benim saçlarımın 10 cm i kırık ve kesilmesi lazım ama dayanıyorum. rapunzel olmayı hayal ediyorum. hepberaber olucaz canım.

Canim benim cok tesekkur ederim, iyi ki varsiniz...
Bazen hayat oyle bir hal aliyor ki, hersey ustume ustume geliyor ve tahammul edemeyip patliyorum.
Zor bi gun atlattim, belki de bundan boyle karamsardim
Sizler ve bana burada verdiginiz guc icin tesekkur ediyorum. Allah sizden razi olsun. Hepinizden..
O arkadasin konusunun linkini bulabilirsen ve atabilirsen cok sevinirim canim.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sac-gurlestirme-ve-uzatma-notlarim.1007807/
kzum arkadaşın konusu bu. kendisi çok tatlı ve iyi bi bayandır sana mutlaka yardımcı olacaktır. lütfen pes etme hepimiz burdayız. emin ol hepimiz çok zor günler geçiriyoruz bazen. hayatın zorluğu yetmezmiş gibi birde kendimizle uğraşıyoruz. bu hayat şeyinde var olmaya çalışıyoruz. burdA bi şekilde yolumuz kesişmiş birbirimize yardımcı olalım. pes etmeyelim ve devam edelim hep beraber. belki hayatta bir çok şeyimiz olmuyor ama bari saçımız uzun olsun dimi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…