Saç Uzatma Yöntemleri Saçımı Uzatıyorum...Temmuz'a kadar fotoğraflarla takip etmek isteyenler...

merhaba kızlar, bu saç uzatma başlıklarını uzun zamandır okuyorum ama denemek bugüne kısmetmiş. benim saçlarımı hep belime kadar uzun kullandım ama çok sıcak bir ülkede yaşıyorum, son yıllarda sürekli at kuyruğu yapıyordum, o kadar cansızlaştı ki artık saçlarımı açmaya utanır olmuştum. saçlarım hep çok dökülmesine hep gür ve dolgun göründü, hiç bir zaman cılız saçlarım olmamıştı. nihayetinde bir çıldırma anımda 1,5 sene kadar önce kısacık kestirdim. saçlarım şu anda omuzlarımda ama ben yine belimdeki saçlarımı istiyorum. bugün sinameki bemix ve hindistancevizi yağı karışımı sürdüm. evdeyim o yüzden 4 saat kadar tutucam saçlarımda. badem yağı yerine hindistancevizi yağı kullandım. saçları inanılmaz gür ve canlı olan hintli arkadaşlarımın hindistan cevizi yağı kullandıklarını biliyorum, ben de 3-5 ayda bir aklıma gelirse kullanırdım eskiden. saçlarımın bugünkü resmini çektim, eğer devam edebilirsem ayda bir resim çekmeye devam edicem. yalnız bu kürü haftada bir mi yapmak lazım yoksa daha sık mı bilemiyorum. aranızda sonuç alanlar varsa kullanım sıklığını yazarsanız sevinirim.

$saç 16.09.12.jpg

Eklentiler

• $IMG_0476.jpg
    $IMG_0476.jpg
    46,8 KB · Görüntüleme: 135
saç konusunda bende muzdaribim :( 5 kere falan kuaför faciası yaşadım zaten , belimdeki saçlarım kısacık kaldı bide baya katlı kestiler en alt kısmı iki tel bişi kaldı, bir bayanın en önemli aksesuarı saçı derler öyle gerçekten :( uzun saçtaki hava kısa saçta yok ama bi sürü şey denedim uzamıyor sanıırm çok yıprandığı için, benim gibi saçı çok işlem görmüş olan ama bakımlarla kurtarabilenler var mı acaba :50:

yanmış saçlarımı uzatma çabamdan sonra kendi adıma çıkardığım sonuç

eğer saçın açıcılardan yandıysa toparlama çabalarına girme yada fazla kısa olmadan orasından burasından kestirim die kendini avutma çünkü saç yanmışsa ne kadar bakım yaparsan yap saçlar eski sağlıklı hallerine dönmüyor yapısı bozluyor ve o yaptığımız bakımların faydasını gördüğümüzü sanıp aslından yanık yerlerin düzelmediğini kırıldığını görürürüz ama bunu fark etmeyiz kırıldıkça kötü olur kırıldıkça daha da kötü olur

evet benim saçım aynı bu şekilde oldu keşke saçım o gün yandığında erkek modeli gibi kısacık kestirseydim diyorum keşke bu kadar boşa çabalar gösterip çalı süpürgesi gibi gezmeseydim diyorum çok kısa olurdu evet ama hiç değilse sağlıklı uzarlardı . yok kestirmem uzatıcam die çabalara girdim sonra sadece uçlardan aldırim dedim olmadı en son şubatta birazcık daha aldirim dedim yine olmadı saç toplamadı kendini nasıl toplasın tepeme kadar yanmıştı çünkü . şubattaki kesimde 3 numara yaptırsaydım şimdi ki saç boyutunu yine alırdı zaten . 7 ay

evet 7 ay ve benim saçlarım hala omuzlarım da sayıyor uzadı zannettim ama hep kırıldı gitti saçlarım. sağlıklıysa bakımların faydasını görürsün ama yok yandıysa boşuna uğraşma kopup gidio hep . geçenlerde en son kesim yaptırdığım yere gittim bayan bana yinemi kestirdn saçlarını dedi bende yoo en son sizin kestiğiniz ondan sonra makas görmedi saçım dedim bayan inanmadı yine benimle aynı kısalıkta saçları olan akrabam vardı geçen resmini gördüm göğüslerine gelmiş saçları .

kısa olsun sağlıklı olsun ... benim görüşüm ...

merhaba kızlar, bu saç uzatma başlıklarını uzun zamandır okuyorum ama denemek bugüne kısmetmiş. benim saçlarımı hep belime kadar uzun kullandım ama çok sıcak bir ülkede yaşıyorum, son yıllarda sürekli at kuyruğu yapıyordum, o kadar cansızlaştı ki artık saçlarımı açmaya utanır olmuştum. saçlarım hep çok dökülmesine hep gür ve dolgun göründü, hiç bir zaman cılız saçlarım olmamıştı. nihayetinde bir çıldırma anımda 1,5 sene kadar önce kısacık kestirdim. saçlarım şu anda omuzlarımda ama ben yine belimdeki saçlarımı istiyorum. bugün sinameki bemix ve hindistancevizi yağı karışımı sürdüm. evdeyim o yüzden 4 saat kadar tutucam saçlarımda. badem yağı yerine hindistancevizi yağı kullandım. saçları inanılmaz gür ve canlı olan hintli arkadaşlarımın hindistan cevizi yağı kullandıklarını biliyorum, ben de 3-5 ayda bir aklıma gelirse kullanırdım eskiden. saçlarımın bugünkü resmini çektim, eğer devam edebilirsem ayda bir resim çekmeye devam edicem. yalnız bu kürü haftada bir mi yapmak lazım yoksa daha sık mı bilemiyorum. aranızda sonuç alanlar varsa kullanım sıklığını yazarsanız sevinirim.

Eki Görüntüle 511254
bende badem yağı koymuyorum ewdeki saç bakım yağımdan katıyorum dabur amla die.haftada bir yapiorum öle dendiği için ekstradan bepanten ampulde katıyorum içine. hangi ülkedesin bu arada hintli arkadaşların olunca merakımdan sordum kesin bi arap ülkesidir :))

ahaha yoruma çok güldüm, kesin arap ülkesidir kısmına :27: ben birleşik arap emirliklerinde yaşıyorum ama burda hintli arkadaşım yok çok şükür :17: burda hintlinin H'sine tahammülüm yok hatta.

neyse, ben de bu arada kaktüs yağı aldım, dökülmeye iyi geliyormuşşşşş

bende badem yağı koymuyorum ewdeki saç bakım yağımdan katıyorum dabur amla die.haftada bir yapiorum öle dendiği için ekstradan bepanten ampulde katıyorum içine. hangi ülkedesin bu arada hintli arkadaşların olunca merakımdan sordum kesin bi arap ülkesidir :))

ahaha yoruma çok güldüm, kesin arap ülkesidir kısmına :27: ben birleşik arap emirliklerinde yaşıyorum ama burda hintli arkadaşım yok çok şükür :17: burda hintlinin H'sine tahammülüm yok hatta.

neyse, ben de bu arada kaktüs yağı aldım, dökülmeye iyi geliyormuşşşşş

orda hintli arkadaşlarım kısmı wardı tatlım ona istinaden söyledim :4: kullan bakalım işe yarar belki bellimi olur :)

sac uzatma konusunda hic bir sikinti yasamayan biri olarak size bir iki tavsiyem olacak nacizane:

-sac uzatmaya karar verdiyseniz asla ucundan azicik da olsa kirik mirik aldirma amaciyla da olsa kesim yaptirmayin,"ucundan aldirmazsan uzamaz, hava almaz,saglikli gorunmez "diyen kuaforerinize de selamimi iletin,kandirmaca butun bu laflar.Istediginiz uzunluga gelince yada yaklasinca hafif bir kirik aldirirsiniz(1-2 cm en fazla) o kadar.Ama tekrar ediyorum sacinizi uzatma surecinde kirik mirik aldirmak yasak.sac keserek uzamaz!
-benim cok sukur cok cabuk ve guzel uzayan gur saclarim var,ama zamaninda kuafor hatalari benim de basima geldi ve sacim daha cabuk uzasin diye cesit cesit yontemler denedim,ne yazik ki normalde uzayacagi zamanda uzadi yine,cok bir etkisi olmadi,hatta asiri bakim ve kimyasal urunlerle daha da yiprandi.2010 yilinda dogum yaptim ve eylul ayinda omuz hizasinda kestirdim o zamandan beri sacima hic ama hic bakmiyorum,nerdeyse haftada bir anca yikayabiliyorum,sacim banyodan banyoya tarak goruyor vs ve inanir misiniz saclarim su anda popomu bile gecti,yani bakim hikayelerinin gercekten hikaye olduguna inandim.ve kuafore gidince neyle bakiyorsunuz saciniz cok saglikli dediklerinde gulumseyip bakmiyorum diyorum sadece,ozgurce uzatiyorum :))
-sacinizi cok sik yikamayin,cok sik sampuanlamayin ama nemlendirici krem yada maske mutlaka her sefer kullanin.
-ben hep islakken hatta suyun altinda tararim saclarimi,etkisi var mi bilmem,baska turlu acamadigim icin boyle yikiyorum ama kuru taranmasi daha da yipratici olur gibi geliyor mantiken.
-kisaca sacin yapisi ve ne kadar uzayacagi biraz genlerle alakalidir ama nihayetinde her sac cabuk yada degil uzar,yeter ki sabirli olun,tam o sekilsiz bicimsiz uzatma asamalrinda bir anlik gafletle sacinizi kestirmeyin.ve moralinizi bozmayin,eninde sonunda uzayacak o saclar sabredin.saglicakla ve sirma gibi saclarla insallah :))

ya beni bu yazıda şaşırtan tek bi nokta oldu.tamam saçın çok yıkanmması gerektğni hepmz biliyoruz.onu avsiye etmişsiniz.haftada bir yıkadığınızı söylüyosunuz.ben evliyim.ve mecburen günaşırı duş almak zorunda kalıyorum.siz buna nasıl bi çözüm getiriyosunuz ben merak ettim.

ya beni bu yazıda şaşırtan tek bi nokta oldu.tamam saçın çok yıkanmması gerektğni hepmz biliyoruz.onu avsiye etmişsiniz.haftada bir yıkadığınızı söylüyosunuz.ben evliyim.ve mecburen günaşırı duş almak zorunda kalıyorum.siz buna nasıl bi çözüm getiriyosunuz ben merak ettim.

Kimisinin saçı haftada bir yıkamayı yeterli görürken kimisininki her gün ister. Saç yapısına bağlı. Ben pazar günü yıkadım ve hala mis gibi kokuyor, saçlarım kuru olduğu için 4-5 gün dayanıyor ama ben o kadar süre dayanamadığım için gün aşırı ya da iki günde bir yıkıyorum. :1:
Benim tavsiyem her gün duş almak zorunda kalsanız bile saçlarınızı her duşta şampuanlamayın. Saç için haftada bir veya iki şampuanlama yeterli. Saçlarınız yağlandıkça, ihtiyaç duydukça şampuanlayın. Şampuan aslında bildiğimiz deterjan, gün aşırı deterjanlayarak yıpratmayın onları.

Kimisinin saçı haftada bir yıkamayı yeterli görürken kimisininki her gün ister. Saç yapısına bağlı. Ben pazar günü yıkadım ve hala mis gibi kokuyor, saçlarım kuru olduğu için 4-5 gün dayanıyor ama ben o kadar süre dayanamadığım için gün aşırı ya da iki günde bir yıkıyorum. :1:
Benim tavsiyem her gün duş almak zorunda kalsanız bile saçlarınızı her duşta şampuanlamayın. Saç için haftada bir veya iki şampuanlama yeterli. Saçlarınız yağlandıkça, ihtiyaç duydukça şampuanlayın. Şampuan aslında bildiğimiz deterjan, gün aşırı deterjanlayarak yıpratmayın onları.

4-5 gün:53:
Ben böyle yapsam saçımı sıksam ya akar herhalde :(
Benim saçlarım çok yağlıdır yıkadığım günün akşamı yağlanır eğer akşamı çok yağlı görünmezse 2. gün mutlaka yağlı görünüm burdayım diye bağırır..
o yüzden ben her gün yıkamak zorundayım 2 gün yıkamama gibi bi lüksüm yok ...
Şampuanlar zararlı fakat şampuanlamadan sade suyla saçın kiri arınmaz...
Peki saçın yıkanabileceği doğal sabunlar varmıdır varsa öneri alabilirim.

bugün 3. sinameki kürümü uyguladım, saçlarım şimdiden uzadı gibi geliyor bana :27: daha rahat toplanıyor sanki. dökülmede bariz bir fark olmadı, ama formunda farklılık var. eskiden yıkayınca kabarıp hepsi ayrı yöne bakardı, şimdi eski dalgalı haline dönüyor sanki. bi 15 sene kadar önce dalgalıydı saçlarım, o kadar yıpratmışım ki demek dalga malga yoktu epeydir. fotoları eşime çektiriyorum, aynı noktadan aynı açıyı yakalayamadı gitti ama fikir olsun diye koyuyorum. 1er hafta arayla çekildi.

$toplusaç.jpg

peki 2-3 günde saçımızı yıkamadan önce bu kürü yapsak bir zararı olurmu .

Önerilen sıklık haftada bir. Bir çok kişi haftada bir kullanarak sonuç alıyor. 2-3 günde bir kullanmak hem saç derini yorabilir hem de gereksiz vakit kaybı olur senin için.

4-5 gün:53:
Ben böyle yapsam saçımı sıksam ya akar herhalde :(
Benim saçlarım çok yağlıdır yıkadığım günün akşamı yağlanır eğer akşamı çok yağlı görünmezse 2. gün mutlaka yağlı görünüm burdayım diye bağırır..
o yüzden ben her gün yıkamak zorundayım 2 gün yıkamama gibi bi lüksüm yok ...
Şampuanlar zararlı fakat şampuanlamadan sade suyla saçın kiri arınmaz...
Peki saçın yıkanabileceği doğal sabunlar varmıdır varsa öneri alabilirim.

Öyle valla. :1:
Hatta kışın çok soğuksa ve hastaysam bir hafta yıkanmadığım zamanlar olur, anca o zaman yağlanır.
Sabunlar kuruttuğu için saç derisi daha fazla yağ salgılayabiliyor. Sana tavsiyem sls, paraben ve türevlerini içermeyen şampuanlar kullan. Benim bildiğim ve severek kullandığım Down Under naturals'ın Nude isili şampuanı var. Onun yağlı saçlar için olan şampuanını kullanabilirsin.

İki ay öncesi

Son hallerim

Saçlarım eski sağlığına kavuştu diyebilirim..Dalgalı olan saçlarım boya vs yüzünden doğal halini kaybetmişti..Yeniden özel hiç bir işlem olmadan fön,bugudi vs.den yararlanmadan orjinal haline döndü..:)

Son halim...Saçlarım taralı değildi,Daha doğrusu uzanmıştım azcık..Sonra esti hadi çek arkadan saçlarımı dedim..:17:

Son düzenleyen: Moderatör:
bugün 3. sinameki kürümü uyguladım, saçlarım şimdiden uzadı gibi geliyor bana :27: daha rahat toplanıyor sanki. dökülmede bariz bir fark olmadı, ama formunda farklılık var. eskiden yıkayınca kabarıp hepsi ayrı yöne bakardı, şimdi eski dalgalı haline dönüyor sanki. bi 15 sene kadar önce dalgalıydı saçlarım, o kadar yıpratmışım ki demek dalga malga yoktu epeydir. fotoları eşime çektiriyorum, aynı noktadan aynı açıyı yakalayamadı gitti ama fikir olsun diye koyuyorum. 1er hafta arayla çekildi.

Eki Görüntüle 520881

saç rngnz snemakdn dolayı aclms galiba.uzamsta görünyo.parlamsta.bnim sçlar boyalı rngni açtı tuhaf bi renk oldu.ama dger

ortadaki resimde flaştan ötürü açık çıkmış rengi, henüz renkte bir değişiklik olmadı, zaten 3 kere yaptım henüz. bu saçımın doğal rengi, umarım rengi değişmez ama dediğin gibi açılsa da değer gibi geliyor bana. boyunu bilmiyorum ama saçlarım epey toparladı, narmik'ın da saçları canlanmış, ilk resimlerinde çok cansız görünüyor, şimdi dolu dolu. senin resim var mı? görelim gaza gelelim, sıkılıp bırakmayalım :52:

saç rngnz snemakdn dolayı aclms galiba.uzamsta görünyo.parlamsta.bnim sçlar boyalı rngni açtı tuhaf bi renk oldu.ama dger

evet ama yeni üye oldgum icin yukleyemyrm resim. Uzama oldu bnde farkedlior.canlandı sçlarım

bugün 4. sinameki uygulamamı yaptım. bana kesinlikle uzadı gibi geliyor, normalden fazla dökülme olmadı, hatta daha az dökülüyor dicem ama öyle görmek istediğim için kendimi kandırıyor olabilirim :)))))) saç dökülmesini önlemek için kaktüs ve hindistancevizi yağı kullanıyorum zaten karışımın içinde.

$toplusaç.jpg

Eki Görüntüle 520881

Aynen benim saçlarım da eski dalgalı,hacimli haline dönmeye başladı...:29:

düşündüm de farkında olmadan biz fazla kurutmuşuz saçları, formunu o yüzden kaybetmişler gibime geldi. beslenip nemlenince kendilerine geldiler galiba.

Aynen benim saçlarım da eski dalgalı,hacimli haline dönmeye başladı...:29:

Back