- 18 Ağustos 2008
- 377
- 1
arkadaşlar;
bıttım sabunu
diye bi sabun var,
ben söyleyim siz araştirin,yeni saç bile çikariyor...
Ve çok çabuk uzatiyo.
Yeni maskeler buldum, Uzman Estetisyen Gülten Şenşafak'a aitmiş:
Sinemaki ve civanperçemi, dövülmüş nar kabuklarıyla suda yarım saat süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, losyon kıvamına gelinceye kadar çırpılmış yumurta ilave edilerek susam yağı ile birlikte karıştırılır. Hazırlanan losyonla saçlar sıksık yıkanır.
-------
İnce bir tülbentte sıkılarak elde edilen karadur suyu bulamaç haline gelinceye kadar yumurta ve susam yağı ile birlikte çırpıldıktan sonra beş dk süreyle ısıtılır. Hazırlanan bulamaçla saçlar günaşırı yıkanır.
-------
Rendelenmiş turp, suda yarım saat pişirildikten sonra süzülür. Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilave edilerek bulamaç haline gelinceye kadar çırpılır. Hazırlanan bulamaçla saçlar sık sık ovularak yıkanır.
meraba arkadaşlar :anladığım kadarıyla bu biz bayanların ortak takıntısı saçlar..benm bir önerim var saçlarının çabuk uzammasını isteyen arkadaşlara ben yapıorum ve işe yaradaığı bir gerçek ..arkadaşlar aktarda satılan çamterabentin adlı ürünü kullanmanız tavsiyemdir..hem doğal bir üzün hemde isteklerinize cevap bulacağınıza eminim..bir şişe badem yağına çamterabentini katıp kullanın..badem yağına diyorum isterseniz daha etkili olması açısından direk olarakda sadece çamterabentin uygulanabilir ama fazla kullanıldığında saç derisini tahriş ediyor bu yüzden friksiyon yapıp kullanmnız önerilir..eğer badem yağı ile beraber kullanacaksanız banyodan önce tüm saça sürüp bekleyin belli bir süresi yok çünkü tamamaen bitkisel ve doğal oldukları için saça bir zarar vermezler ama tek olarak çam terabentin kullanacaksanız uçlara bol diplere gelmeyecek şekilde sürüp (en fazla 1 saattir tavsiye edilen ) bekleyin ayrıca çamterabentini şampuanlarınıza katıp her yıkamada dahada etkili olmasını sağlayın şampuan kutunuzun boyuna göre zaten anlarsınız ne kadar koymanız gerektiğini..çamterabentin saçı uzattığından emin olmak istiyorsanız eczanelere ve kuaförlereda danışabilirsiniz....hade kolay gelsin arkadaşlar başka sorularınız olursa herknuda beklerimm bu işlerle çok ilgilenirimde...:1yes2: :1yes2: :1yes2:
kafamçokkarıştı
cancazım peki diyelim şampuana kattık bunu saçı şampuanladıktan sonra ne kadar beklicez banyoda bir saat bekleyemem kikafamçokkarıştı[/QUOT
benim kuaförüm normal şampuanla, diplerine masaj yap sonra yıka dedi yani saatlerce bekletmiyosun..
canmı dayanır ona
kafamçokkarıştı
cancazım peki diyelim şampuana kattık bunu saçı şampuanladıktan sonra ne kadar beklicez banyoda bir saat bekleyemem kikafamçokkarıştı[/QUOT
benim kuaförüm normal şampuanla, diplerine masaj yap sonra yıka dedi yani saatlerce bekletmiyosun..
canmı dayanır ona
holeeey çok sevindim hemen yıkanacağına saol cnm:içelim:
arkdaşlarrr bn artq ne yapcaımı şaştım herkes farklı farklı şeyler sölüor innaın ağlıorum yaaa psikolojikmen taktım :S:S