Aa hava da etkileyebilir doğru benim saçım hep uzundu ilk defa kısa kullanıyorum o yüzden önceden hiç dikkat etmemiştim uzama hızına belki benimde öyledir mevsimlerle alakalıdır. Evet bu saçımı sevmeyi bi arkadaşım daha demişti onu da yapıyorum :)Ama yavaş yavaş, birde havanında çok etkisi var, benim yazın daha hızlı uzarken kışın daha geç uzuyor mesela.
Birde alışma süreci ve en önemliside psikolojik olarak düşündüğün, cidden bu işe yarıyor. her gün aynaya bak ve saçlarını tararken sev, nasıl uzamışsınız çok güzelsiniz falan filan de elinle saçlarını sev, inan o enerji iyi geliyor :)
Hemen yarın gidip bakıcam bu seriye benim ki sanırım aşırı işlem görmüş saç oluyorÇam terebentin çok güzel uzatıyo ama kurutuyo sertse kullanmayın. Nemlendirmek için ıslakken pantene argan yağlı elixirden sürüp kurutup glisin durulanmayan saç kreminden sıkın o durulanmayan krem o kadar güzel yumuşatıyo ki harika bişe
A101lerde satılıyor her rengi var her renginin başka özelliği var üstünden okuyun kendinize göre olanı alın mesela birisi çok işlem görmüş saçlar için birisi kuru saçlar için birisi yıpranmış saçlar için
Saçımda hint kınası vardı onu açtırdım boyattım sarı istiyodum. Sarı da tutmadı bende tekrar hint kınası yakmıştım. Boyalardan falan esnemeye başladı saçlarım yanık gibiydi. Bende kestirdim. Hint kınasını da beğenmedim kısacık kestiriyin kınalı yerler geçsin kendi saçım uzasın dedim bayağı kestirdim yine. Sonra baktım kendi saçım uzayana kadar 2 seme geçer bidaha açtım saçımı. Bu sene bayağı işlemden geçti yani ama yinede toparlandı çok şükür bunadaNeden kestirdin ? yazıların hepsini okuyamadım çok var :)
Ben aşırı yağlanma ve kepeklenmeden dolayı doktora gittim oda bir şampuan verdi ama bu seferde saçım çok kuruduHindistan cevizi yağı çok iyi geliyor yumuşatmak için
Uzatmak içinde şu yardımcı olur saçınızın yağlanmasını bekleyin yıkamak için, normalde 2 günde yağlanıyorsa mesela 3 günde bir yıkayın, fazla yıkamak saçın ürettiği yararlı şeyleri kurutuyor, derinin arada yağlı kalması lazımki sağlıklı uzasın :)
Tatlı bir şey yiyorum bisküvi çikolata falan üstüne hemen içiyorum tadı hiç gelmiyo mayanın ama gelince de kötü değil ben beğendim yaa mayalı süt tadınıHemen yarın gidip bakıcam bu seriye benim ki sanırım aşırı işlem görmüş saç oluyor
Mayalı sütü nasıl içiyorsunuz zor olmuyor mu rde ben kiloluyum daha çok kilo almak ta istemiyorum
Bir deniyim bakıyım içim alırsa bende yaparım yeter ki saçım uzasın hiç sevmiyorım kısa saçı ama mecbur kaldım kestirdim şimdi 40 takla atıyorum uzasın diyeTatlı bir şey yiyorum bisküvi çikolata falan üstüne hemen içiyorum tadı hiç gelmiyo mayanın ama gelince de kötü değil ben beğendim yaa mayalı süt tadını
Güzel hani berbat değil ama her zaman değil uzun saç daha kullanışlı tabiki ikisi yanyana gelince de uzun daha güzelBir deniyim bakıyım içim alırsa bende yaparım yeter ki saçım uzasın hiç sevmiyorım kısa saçı ama mecbur kaldım kestirdim şimdi 40 takla atıyorum uzasın diye
:)) Dediğim gibi bol bol sev, Saçını küstürme, sevmek konuşmak çok önemli o yüzden. İstemeden yapılan kesimlerde genelde saç küsüyor bu yüzden uzama geç oluyor, ondan sordum :)Saçımda hint kınası vardı onu açtırdım boyattım sarı istiyodum. Sarı da tutmadı bende tekrar hint kınası yakmıştım. Boyalardan falan esnemeye başladı saçlarım yanık gibiydi. Bende kestirdim. Hint kınasını da beğenmedim kısacık kestiriyin kınalı yerler geçsin kendi saçım uzasın dedim bayağı kestirdim yine. Sonra baktım kendi saçım uzayana kadar 2 seme geçer bidaha açtım saçımı. Bu sene bayağı işlemden geçti yani ama yinede toparlandı çok şükür bunada
Ben aşırı yağlanma ve kepeklenmeden dolayı doktora gittim oda bir şampuan verdi ama bu seferde saçım çok kurudu
Ben mesela gün aşırı yıkamazsam yağdan dışarı çıkamam çok belli olur birde yağlı olduğu
Ama şuan kafam öyle karışık ki saç tellerim bile karışık onlar da kararsız kurumuyuz yağlımıyız biz diyorlardır :) :)
İşte böyleydi kasım ayında. Kınalıydı açtım boyadım tekrardan. Aralıkta da kestirdim:)) Dediğim gibi bol bol sev, Saçını küstürme, sevmek konuşmak çok önemli o yüzden. İstemeden yapılan kesimlerde genelde saç küsüyor bu yüzden uzama geç oluyor, ondan sordum :)
Saçını hergün yıkadığın için o tempoya alıştığından çabuk yağlanıyordur, ben yağlansın diye beklerken bazen diplerim yağlı ama boyu kuru kalıyor, saçımı topluyorum tarağa bebe pudrası döküyorum görünen kısmı tarıyorum, ama bir günü idare etmek için, ertesi gün yıkıyorum ağırlık yapmasın saça diye, fazla köke değdirmeden, kurutur çünkü ondan topladıktan spnra yapıyorum.
böyle bir iki hafta dayansanız her gün yıkıyosanız 2 güne çıkarsanız, faydasını görürsünüz bence :)
Evet bunu da yapıyorum kan dolaşımını sağlaması içinYıkarken saç diplerine masajda yap, çok sıcak suyla yıkama mesela, ılık suyla, şampuanlarken en az bir-2 dakika parmak uçlarınla diplerini yumuşak yumuşak ov, hücreleri kan devranını falan sağlıyor.
Bunu küçükken annem hep derdi yağmur suyu saç uzatır diye ama daha yağmurlar başlamadı nisanda ıslatırımaklıma başka bir şey gelirse eklerim yine :))
Birde ben yağmur suyununda iyi geldiğini düşünüyorum. Yağdığında kasti olarak ıslatıyorum, beslediğini düşünüyorum ama bilimsel bir şeyi var mı bilemem, bana iyi geliyor :)
Ne güzel günlerdiBanada hep hasta olcan derdi ama yok ben iyi geliyo diye sırılsıklam olur gelirdim
:)) Dediğim gibi bol bol sev, Saçını küstürme, sevmek konuşmak çok önemli o yüzden. İstemeden yapılan kesimlerde genelde saç küsüyor bu yüzden uzama geç oluyor, ondan sordum :)
Birde yağlanınca acıyo diplerim yara çıkıyo bakalım yeni bakımlarla nasıl olcak ayy saçımı çok seviyorım küsmesin bana uzasın hemen
Saç yıkama süremi uzatmem gerek sanırım şuan uzasın diye meraktan da 40 çeşit yağ sürüp sürüp yıkıyorım bitlencem diye korkuyorum
Saçını hergün yıkadığın için o tempoya alıştığından çabuk yağlanıyordur, ben yağlansın diye beklerken bazen diplerim yağlı ama boyu kuru kalıyor, saçımı topluyorum tarağa bebe pudrası döküyorum görünen kısmı tarıyorum, ama bir günü idare etmek için, ertesi gün yıkıyorum ağırlık yapmasın saça diye, fazla köke değdirmeden, kurutur çünkü ondan topladıktan spnra yapıyorum.
böyle bir iki hafta dayansanız her gün yıkıyosanız 2 güne çıkarsanız, faydasını görürsünüz bence :)
Saç boylarımız şuan aynı benim sarı balyaj var diplerim kendi orjinal diplerimİşte böyleydi kasım ayında. Kınalıydı açtım boyadım tekrardan. Aralıkta da kestirdim
Bu foto aralıktan ama. 1. Sayfada son hali var ordaki boyla mı aynıSaç boylarımız şuan aynı benim sarı balyaj var diplerim kendi orjinal diplerim