- 18 Aralık 2010
- 12
- 0
-
- Konu Sahibi xsxehrazat35
- #3.821
Meraba kizlar,
ben sacima balyaj yaptirmak istiyorm. diplerden koyu ve gittikce aciklasan. uclari tam sari olsun istiyorm ve dogal dursun istiyorm. ama bu cesit balyajin adini bilmiyorm..bu balyajin adi nedir?
birde sacimi en son kendim loreal 7.00 ile boyamistim onun üstünemi yaptirmaliyim yoksa kuaförler önce bi renge boyayip üzerinemi balyaj atiyorlar? nasil oluyor yani yanlis birsey yapmak istmiyorm cünkü hem uzatiyorum hem saglikli kalsin istiyorum hemde sacim o renklere iyice alissin istiyorum cünkü yaza dogru nisanim olucagi icin.. bilgi verirseniz cok sevinirim..
cvp yokmu ya
doğal dursun istiyosan krepe balyaj olabilir fakat uçlarn daha açk durması ise boyama anında olabilr mi bilmiyorum ama zamanla olacak bişey zaten uçlardaki renk fön düzleştirici maşa derken açılır güneştende açılır yada 2.balyaj uygulamasından sonra uçlarn zaten daha açık olacaktır üstüne geldiği için umarım yardımcı olabilmişimdir
......Türkiye'nin %95'inin cildi sarı ve sarı alt tonları zatenmrb cnm bnm cildimde sarıya yknne renkler uygun olr acaba tşk ederim..
slmyok canım aşırı reaksiyon yapıcanı zannetmiyorum çünkü amcaoğluda kullanıyo onada doktor saç dökülmesi için vermiş sanırım yani saç derisinde bi sorun yok egzama fln gibi:130:
......Türkiye'nin %95'inin cildi sarı ve sarı alt tonları zatencanım...o yüzden dore ve tüm bakır, kızıl vs..kırmızı pigmentli tonlar,karamel ve bal köpükleri sıcak oldukları için sıcak ciltlilere yakışır...sıcak ciltlilerin saç ve cilt arası kontrast yapma çabaları facia ile sonuçlanabilir..o yüzden soğuk tonlardan kaçınmalılar...ayrıca cilt,saç sıcaksa kullanılan fondöten de sıcak yani alt tonu sarı olanlardan olmalıdır..
tşk ederim cnm soğuk tonlar siyah yani koyu tonlarmı oluyor ?herkeste siyaha boya deyip duruyor iyiki boyamadım hmn
koyu tonları soğuk diye niteleyemeyiz canım..saç boyalarında yansıma olarak kullanılan küllü(x.1),irize(x.2) veya kum ve sandre tonları soğuktur mesela....siyah renk,sıcak yada soğuk değildir tek başına,,,yansıması ne renk ise;o rengin karakterini taşır..mesela kızıl-siyah sıcaktır,oysaki viyole siyah soğuk bir renktir...piyasada genellikle yoğun siyah olarak geçen ürünler,içlerinde yansıma olarak irize alt tonlarını barındırırlar fakat bu ışıkta çok belirginlik kazanmaz..salt siyah endüstriyel boya yoktur zaten,,az da olsa içinde ışığı yansıtacak sıcak yada soğuk pigmentler bulunur...tavsiyem cilt rengini baz alman boya seçerken....
rica ederim canımtşk ederim cnm baya bilgilisin valla ne güzel biraz karışık bu boya işlerişimdi ben brz doğal dursun diye 7.1 yada 7.31 boyamayı düşünüyorum bakalım nasıl olcak
sevgili prenses saçlarının koyuluklarından kurtulmak istiyorsan sana denenmiş bir tavsiyem var....turp suyu.....turp suyu boyayı ciddi ölçüde akıtıyor,4-5 uygulamadan sonra....2-3 adet turpu soymadan yıkayıp bir tencereye rendele ve üzerini kapatacak tarzda su ile doldur...30 dakika kaynat ve posasını süz.., soğumaya bırak....soğuyunca içine 1 kapak (2-3ml)biberiye yağı damlat ve ısıyı kontrol et..ısı yeterliyse saçına sür ve 1-1,5 saat beklet.....sonra sıcak suyla ilkin ısla ve şampuanla..bunu 3-4 kez tekrarlarsan işe yarar......Saçlarımın yapısı gür ve kalın telliyken kuaför mafetti açıcıyla ortada renkte yok boyayamıyorumda ama napacam bilmiyorum böylede kimi açık renk kii koyu renk saçımın en az zara veren boya yapsammı ya çikolata kahve sürsem zaten açık renk isterken bu oldu koyu renk duracaktım saçımdan niye oldum e şimdi ne renk hangi marka boya olacak hata yapma şansımda yok bi kere sürebilirsem anca( çok çaresiz kaldım
bide cnm uygun olduğunu düşündüğün tonları ve yansımaları yazarmısın not edeyim bıktım yanlış seçimlerden
tatlım bu herkesden herkese göre değişir....o yüzden net ve sağlıklı bir yanıt vermek zor olur....çünki yüz şekli,ten rengi,saçın kalitesi,uzunluğu,hatta kesim modeli bile renklerin saçta görünümünü ve verdiği genel imajı çok etkiliyor....ama sen anladığım kadarı ile kendin için fazla radikal olmayacak renkleri tercih etmişsin....açık kumral küllü ve küllü doreleri.....bence güzel tonlar ve soğuk cilt tipine ben bu renkleri çok daha fazla yakıştırıyorum mesela...ben bunun dışında kahveleri seviyorum....içinde hiç kızıl pigment bulundurmayan yada çok az bulunduran kahveleri...irize kahve kendimde denedim ve hoşuma gitmedi mesela,,ama sonradan akıttım...bunların dışında karamel tonlarını yanlızca sorunsuz,sivilcesiz ve soğuk ciltlilere öneriririm....sıcak ciltlilerde kötü duruyor bence...bu sene çok revaçtaydı fakat herkese kesinlikle yakışmıyor,özelikle de esmer tenlilere...ayrıca çok koyu kahveler,siyahi tonlar da yüz biçimi keskin ve kemikli olanlara pek kanımca gitmiyor..imajı sertleştiriyor...vs.vs...çok fazla yazacak izlenim ve bilgim var fakat yine çok uzun oldu..üyelerden özür:81: