- 6 Temmuz 2008
- 860
- 25
-
- Konu Sahibi xsxehrazat35
- #3.801
geçen hfta saçımı koyu kahweye boyadım we resmen kapkara oldu kafamyakıştığını sölüolar ama bn hiç alışamadım we beğenmedim. tekrardan boyatmak istiorum loreal in akaju kahwe rengine. acaba koyu kahwenin üzerine tutar mı. we saçım yanar mı :S
slm kızlar bende birşey sormak istiyorum. benim saçlarım röfleliydi. son iki seferdir kou karamel ve bakır karışımnına boyattım bu sefer kendim boyamak istiyorum kolestonun ay ışığı kahvesine boyamak istiyorum çok mu koyu olur sizce? kullanan var mı?
slmKızlar bilenler iki kelam bişi yazsnlar ben canlı bi kızıl istiyorum küçük sırlardaki demirin annesini rengi gibi mesela...ne çok açık ne çok koyu morumsu diil kırmızımsı kzıl??? Igora boyamayı düşünüyorum 5.88 6.88 mi yoksa 6.888 mi karar veremedm...benm saçlarm yazn sarıydı...sonra koyu kestane ve iki kere de çikolata kahveye boyadm sonra igordan 4.88 e boyadm hemen aktı çok canlı da olmadı sank?? Yardım edecek arkadaşlar varsa ççok seinirm kızlar..
evet ondan bahsediyorum saçları kahve olan bi tanıdığım boyadı saç simsiyah oldu nerdeyse ama açık tonlardaki başka birinindede çok koyu güzel bi kahve gibi olduuu bende karar veremedim
canım badem yağı tecrübem yok ama şunu söyleyebilirm.. saç boyamak, saçlı derisinde egzama,seboreik dermatit veya mantara bağlı herhangi bir sorun olanlarda pek tavsiye edilen birşey değil..öncelikle egzama sorununu halletmen gerekiyor..piyasada medical olarak satılan kanazol,ketoral,nizoral gibi bir takım şampuan ve losyonlar var...bunlar saçlı derinin PH'sına uygun,antihisteminik ajanlar olduğundan,kaşıntıya da iyi gelerek yarar sağlar...boya ile kaşıntının önüne geçmek hiç iyi bir fikir değildir,,ama illaki boyayacağım dersen mutlaka ve mutlaka tümüyle bitkisel(amonyak+Resorsinol içermeyen) bir ürünle boya....çok geçmiş olsun,,sevgilerimle....boyamadan önce saç diplerine badem yağı sürüp öyle boyayan var mı? cildim tahriş olsun istemiyorum kaç aydır cesaret edip boyayamadım egzama var saç derimde badem yağı sürersem tahriş olmaz diye düşünüyorum ama dipler boya tutar mı bilmiyorum belki aranızda deneyenler vardır bu ve benzeri şeyleri umarım olumlu bi cevap gelir...ayrıca açık buğday tene küllü kumral nasıl olur dersiniz:115:
323'e boyadım....:92:FERHUNDE saçını seviyosan boyamanı tavsiye ederim arkadaşım...yoksa hakikaten koyu bir renk bu..bakırı da kolaylıkla kapatır...,,kötü diyemem ama renge... korkularında haklısn özetlesaçımı bitter çikolataya boyamak istiyorum şuan akmış bakır saçlarım deneyen var mı nasıl olur çok siyah olmasından korkuyorum
canım badem yağı tecrübem yok ama şunu söyleyebilirm.. saç boyamak, saçlı derisinde egzama,seboreik dermatit veya mantara bağlı herhangi bir sorun olanlarda pek tavsiye edilen birşey değil..öncelikle egzama sorununu halletmen gerekiyor..piyasada medical olarak satılan kanazol,ketoral,nizoral gibi bir takım şampuan ve losyonlar var...bunlar saçlı derinin PH'sına uygun,antihisteminik ajanlar olduğundan,kaşıntıya da iyi gelerek yarar sağlar...boya ile kaşıntının önüne geçmek hiç iyi bir fikir değildir,,ama illaki boyayacağım dersen mutlaka ve mutlaka tümüyle bitkisel(amonyak+Resorsinol içermeyen) bir ürünle boya....çok geçmiş olsun,,sevgilerimle....
tutmaz canım....:26:...akaju ara rengi saçı yakacak ölçüde peroksit içermez fakat tabi daha önceki kahveyi oryalle açılmış,işlem görmüş saça tatbik etmediysen....eline sıktığın şampuanın içine 1 yemek kaşığı %6'lık peroksit ve bir çay kaşığı kabartma tozunu katıştırıp,hepsini iyice homojenize ettikten sonra 1-2 dakika saçında tutup,ılık suyla duruladığında biraz o koyu rengi kırabilirisn ama.....böylelikle belki daha çok hoşuna gider....
evet canm benimkide seboreik dermatit o dediğin sampuanlarıda kullanıyorum ama bilirsin belki bu geçmeyen bi hastalık sürekli tekrarlıyo yani geçmesini beklemem zor.. zaten sürekli boya yapmam öle en son haziranda boyamıştım oda saçımda hafif kızllk bıraktı hala geçmedi hem o renkten kurtulmak hemde değişiklik morel olsun diye yapıcam... boyayıda önceden almıştım canım zaten kolestn natrls onbeş tatilde denicem badem yağıyla bakalm nasıl olcak ilgilendiğin için teşekkr ederim:103:
slmarkadaşlar merhaba saçlarım röfleliydi sıcak çikolataya döndüm saç rengimi çok beğendim tek sorun boyanın akması ...
ilk gün çok iyidi ama yıkadıkça rengi açılıyor bu hep olacak mı ????
boya kullanan arkadaşlar ne kadar da bir saçı boyamak gerekli ?
kuaförüm direk röflenin üzerine boyadı başka bir işlem yapılması gerekiyormuydu bilgisi olan var mı? her yıkamada boyalar akıyor ya bunun akmayanı yok muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
rica ederim canımtekrar geçmiş olsun...ara ara tekrarlayan müzmin bir rahatsızlık olduğunu biliyorum....atağa geçmediği bir dönemde tamamıyle amonyak+resorsinol içermeyen boyalarla boyarsan daha rahat edersin..buarada ben de seni bulmuşken bişiy soruyum...ketoral almak istiyorum ben de..herhangi bir saçlı deri sorunum yok ama bir forumda saçı bayağı yıkama sonrası sert yaptığını (tabi makul ölçüde) okumuştum?? bu doğru mudur bu anlamda? çünki benim saçlarım da oldukça uzun ve yumuşak....o kadar yumuşak ki,sinir oluyorum ben de sert saç sevenlerdenim...acaba diyorum saç derime tatbik etmeden kafamın yukarısınına ve saç boylarına uygulasam işe yarar mı,sertliği yakayabilirmiyim saçımda..?ph seviyesi de saçınkiyle aynı çünki....:26:
yumusacık saçların varmış işte daha ne istiyosun saçların yağlıysa bi yere kadar kullan diyebilirim ama kurumaya meğilliyse hiç deneme derim zaten saçların uzunsa kesinlikle önermiyorum ben bu sampuanı, bnmde saçlarım uzun kullanmaya mecbur olduğum halde sadece diplerine sürüyorum boylarına değdirmemeye çalışıyorum sonrada normal sampuanla yıkıyorum öyle yapmasam saçlarım cansız görünüyo taraması zor oluyo tek avantajı saçları kabarttığı için hacimli göstermesi sanırım banyodan sonra+uzun süre kullanımda kortiznlu sampuanlar zararlı diye okumuştum...ki sert saç derken nasıl bi saç istediğinide tam anlayamadım ama bakımsız bi saç istemezsin heralde:96:
kortizon içerdiğine dair bir bilgim yoktu açıkcası:2:..etken maddesi ketokanazol çünki..ve bildiğim kadarıyla kortizon değildi ama(?) canım zaten ben öyle saç derime sürüp dakikalarca beklemicem prospektüsünde anlatıldığı gibi...maksat yüzeyel bir sertlik elde edebilmek...dediğin gibi çok fazla yumuşak olduğu için saçım,hacimsiz görünüyo busefer...oldum olası ipek gibi yumuşak saçtan nefret etmişimdir... sanılanın aksine sinir bozucu bir durum...ne kullansam da istediğim sertliği elde edemiyorum....mesela sabun kullandım, o da aşırı serrt yaptı..ortası yok yani ...bu ketorale aklım yatıyor,biraz araştırdım zaten ama saçlı deri sorunum olmadığında kaş yaparken göz çıkmasını da hiç istemem doğrusu ...ama cesaretliyimdir,denicem sanırım...aşırı bir reaksiyon olursa,hemen bırakırım kullanımı zaten....teşekkürler
rica ederim......mavisiyahı umarım çok istiyosundur....çünki boyandımı saç kurtulması son derece güçtür,,,üzerine doğal olarak hiç bi boya tutmaz sonradan..sıkılırsan mecbur açtırman gerekecek saçlarını,,, bir ufak tavsiye de,cilt tonun sıcaksa yani sarı ve sarının alt tonlarını barındırıyorsa,mavisiyah asla tavsiye etmem.... mavi soğuk bir renktir ve saçtaki mavi yansıma sadece pembe ve açık fildişi cilt alt tonu olanlar da güzel durur....cilt tipini hesaba katmayı unutma sakın canım..sevgiler...