Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇ BOYAMA ve SAÇ RENGİ HAKKINDA Sorular Ve Öneriler

geçen hfta saçımı koyu kahweye boyadım we resmen kapkara oldu kafam :KK43: yakıştığını sölüolar ama bn hiç alışamadım we beğenmedim. tekrardan boyatmak istiorum loreal in akaju kahwe rengine. acaba koyu kahwenin üzerine tutar mı. we saçım yanar mı :S

tutmaz canım....:26:...akaju ara rengi saçı yakacak ölçüde peroksit içermez fakat tabi daha önceki kahveyi oryalle açılmış,işlem görmüş saça tatbik etmediysen....eline sıktığın şampuanın içine 1 yemek kaşığı %6'lık peroksit ve bir çay kaşığı kabartma tozunu katıştırıp,hepsini iyice homojenize ettikten sonra 1-2 dakika saçında tutup,ılık suyla duruladığında biraz o koyu rengi kırabilirisn ama.....böylelikle belki daha çok hoşuna gider....:KK31:

slm kızlar bende birşey sormak istiyorum. benim saçlarım röfleliydi. son iki seferdir kou karamel ve bakır karışımnına boyattım bu sefer kendim boyamak istiyorum kolestonun ay ışığı kahvesine boyamak istiyorum çok mu koyu olur sizce? kullanan var mı?

ben de merak ediyorum bu rengi,saçta nasıl olur acaba diye...

Kızlar bilenler iki kelam bişi yazsnlar ben canlı bi kızıl istiyorum küçük sırlardaki demirin annesini rengi gibi mesela...ne çok açık ne çok koyu morumsu diil kırmızımsı kzıl??? Igora boyamayı düşünüyorum 5.88 6.88 mi yoksa 6.888 mi karar veremedm...benm saçlarm yazn sarıydı...sonra koyu kestane ve iki kere de çikolata kahveye boyadm sonra igordan 4.88 e boyadm hemen aktı çok canlı da olmadı sank?? Yardım edecek arkadaşlar varsa ççok seinirm kızlar..
slm:KK61: kıpkırmızı bişiy istiyosan,nispeten açık renk 6.88 kullanmalısın...6.888 biraz daha koyumsu kızıl olur....ayrıca 6.88;5.88 den daha fazla kızıl pigment içerir.....bir de sana tavsiyem arkadaşım kızıl boya yoğunlaştırıcılar var..onlardan da bi tane aılırsan çok daha iyi olur sonuç...

evet ondan bahsediyorum saçları kahve olan bi tanıdığım boyadı saç simsiyah oldu nerdeyse ama açık tonlardaki başka birinindede çok koyu güzel bi kahve gibi olduuu bende karar veremedim:KK3:

ben yarım saat evvel boyadım canım saçımı 323'e....:KK3: benim saçımda son demlerine iyice artık gelmiş 530 vardı, anımsarsan daha evvelden yazmıştım..ama 530 rengini çok açık bulmuştum,cilt rengimi gözönüne alınca..323'de bendeki sonuç: Yaprak dökümündeki FERHUNDE saç rengi oldu:KK1:..işin garibi tenimle uyum sağladı,kötü diyemem ama tabi 530dan çok daha koyu bir renk..gözüm henüz alışmadı...2-3 şampuanlama sonrası ki asıl renk o zaman aslında ortaya çıkıyor bu boyalarda,hala alışamazsam o zaman rengi kırıcam....FERHUNDE saçına aşık olanlara tavsiye edilir,,,diğerleri şiddetle kaçınsın:KK33:

boyamadan önce saç diplerine badem yağı sürüp öyle boyayan var mı? cildim tahriş olsun istemiyorum kaç aydır cesaret edip boyayamadım egzama var saç derimde badem yağı sürersem tahriş olmaz diye düşünüyorum ama dipler boya tutar mı bilmiyorum belki aranızda deneyenler vardır bu ve benzeri şeyleri umarım olumlu bi cevap gelir...ayrıca açık buğday tene küllü kumral nasıl olur dersiniz:115:
canım badem yağı tecrübem yok ama şunu söyleyebilirm.. saç boyamak, saçlı derisinde egzama,seboreik dermatit veya mantara bağlı herhangi bir sorun olanlarda pek tavsiye edilen birşey değil..öncelikle egzama sorununu halletmen gerekiyor..piyasada medical olarak satılan kanazol,ketoral,nizoral gibi bir takım şampuan ve losyonlar var...bunlar saçlı derinin PH'sına uygun,antihisteminik ajanlar olduğundan,kaşıntıya da iyi gelerek yarar sağlar...boya ile kaşıntının önüne geçmek hiç iyi bir fikir değildir,,ama illaki boyayacağım dersen mutlaka ve mutlaka tümüyle bitkisel(amonyak+Resorsinol içermeyen) bir ürünle boya....çok geçmiş olsun,,sevgilerimle....:KK74:

saçımı bitter çikolataya boyamak istiyorum şuan akmış bakır saçlarım deneyen var mı nasıl olur çok siyah olmasından korkuyorum:KK59:
323'e boyadım....:92:FERHUNDE saçını seviyosan boyamanı tavsiye ederim arkadaşım...yoksa hakikaten koyu bir renk bu..bakırı da kolaylıkla kapatır...,,kötü diyemem ama renge... korkularında haklısn özetle:KK53:

arkadaşlar merhaba saçlarım röfleliydi sıcak çikolataya döndüm saç rengimi çok beğendim tek sorun boyanın akması ...
ilk gün çok iyidi ama yıkadıkça rengi açılıyor bu hep olacak mı ????
boya kullanan arkadaşlar ne kadar da bir saçı boyamak gerekli ?
kuaförüm direk röflenin üzerine boyadı başka bir işlem yapılması gerekiyormuydu bilgisi olan var mı? her yıkamada boyalar akıyor ya bunun akmayanı yok muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:KK19::KK19:

canım badem yağı tecrübem yok ama şunu söyleyebilirm.. saç boyamak, saçlı derisinde egzama,seboreik dermatit veya mantara bağlı herhangi bir sorun olanlarda pek tavsiye edilen birşey değil..öncelikle egzama sorununu halletmen gerekiyor..piyasada medical olarak satılan kanazol,ketoral,nizoral gibi bir takım şampuan ve losyonlar var...bunlar saçlı derinin PH'sına uygun,antihisteminik ajanlar olduğundan,kaşıntıya da iyi gelerek yarar sağlar...boya ile kaşıntının önüne geçmek hiç iyi bir fikir değildir,,ama illaki boyayacağım dersen mutlaka ve mutlaka tümüyle bitkisel(amonyak+Resorsinol içermeyen) bir ürünle boya....çok geçmiş olsun,,sevgilerimle....:KK74:

evet canm benimkide seboreik dermatit o dediğin sampuanlarıda kullanıyorum ama bilirsin belki bu geçmeyen bi hastalık sürekli tekrarlıyo yani geçmesini beklemem zor.. zaten sürekli boya yapmam öle en son haziranda boyamıştım oda saçımda hafif kızllk bıraktı hala geçmedi hem o renkten kurtulmak hemde değişiklik morel olsun diye yapıcam... boyayıda önceden almıştım canım zaten kolestn natrls onbeş tatilde denicem badem yağıyla bakalm nasıl olcak ilgilendiğin için teşekkr ederim:103:

tutmaz canım....:26:...akaju ara rengi saçı yakacak ölçüde peroksit içermez fakat tabi daha önceki kahveyi oryalle açılmış,işlem görmüş saça tatbik etmediysen....eline sıktığın şampuanın içine 1 yemek kaşığı %6'lık peroksit ve bir çay kaşığı kabartma tozunu katıştırıp,hepsini iyice homojenize ettikten sonra 1-2 dakika saçında tutup,ılık suyla duruladığında biraz o koyu rengi kırabilirisn ama.....böylelikle belki daha çok hoşuna gider....:KK31:

10 gün fln geçti hafif açılıo gibi rengi.ama yinede çok koyu :S gözüm alışmıo bi türlü. oryel fln açıcı hçbişi kullanmadım. nyse yılbaşına kdr bekliym. 2 hftada kndine gelsin saçlarım. o zmn boyicam. belki tutar :KK43: :KK43:

evet canm benimkide seboreik dermatit o dediğin sampuanlarıda kullanıyorum ama bilirsin belki bu geçmeyen bi hastalık sürekli tekrarlıyo yani geçmesini beklemem zor.. zaten sürekli boya yapmam öle en son haziranda boyamıştım oda saçımda hafif kızllk bıraktı hala geçmedi hem o renkten kurtulmak hemde değişiklik morel olsun diye yapıcam... boyayıda önceden almıştım canım zaten kolestn natrls onbeş tatilde denicem badem yağıyla bakalm nasıl olcak ilgilendiğin için teşekkr ederim:103:

rica ederim canım:KK1: tekrar geçmiş olsun...ara ara tekrarlayan müzmin bir rahatsızlık olduğunu biliyorum....atağa geçmediği bir dönemde tamamıyle amonyak+resorsinol içermeyen boyalarla boyarsan daha rahat edersin..buarada ben de seni bulmuşken bişiy soruyum...ketoral almak istiyorum ben de..herhangi bir saçlı deri sorunum yok ama bir forumda saçı bayağı yıkama sonrası sert yaptığını (tabi makul ölçüde) okumuştum?? bu doğru mudur bu anlamda? çünki benim saçlarım da oldukça uzun ve yumuşak....o kadar yumuşak ki,sinir oluyorum:KK1: ben de sert saç sevenlerdenim...acaba diyorum saç derime tatbik etmeden kafamın yukarısınına ve saç boylarına uygulasam işe yarar mı,sertliği yakayabilirmiyim saçımda..?ph seviyesi de saçınkiyle aynı çünki....:26:

arkadaşlar merhaba saçlarım röfleliydi sıcak çikolataya döndüm saç rengimi çok beğendim tek sorun boyanın akması ...
ilk gün çok iyidi ama yıkadıkça rengi açılıyor bu hep olacak mı ????
boya kullanan arkadaşlar ne kadar da bir saçı boyamak gerekli ?
kuaförüm direk röflenin üzerine boyadı başka bir işlem yapılması gerekiyormuydu bilgisi olan var mı? her yıkamada boyalar akıyor ya bunun akmayanı yok muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:KK19::KK19:
slm:nazar: keşke boya öncesi ön pigmentasyon işlemi yaptırsaymışınız röflelerinize....o zaman üzerine uygulanan boyanın kalıcılığı %40 artmış olurdu..direkt boyandığında elbette koyu tonlarda kapanır fakat kalıcı olmaz çoğunlukla..bu boyanın kalitesinden de bağımsız bir olaydır üstelik...saç sağlığı düşünüldüğünde iki boya arası kimyasal boyalarda genelllikle 1-1.5 aydır fakat organiklerde çok daha uzun olabilir süre..ama kötü bir boyama tecrübesini takiben en az 2 hafta geçmelidir saçın toparlanması için...ayrıca ufak bir tiyo; regl dönemlerinin bitiminden ort.olarak 2 hafta sonraya yaklaşık olarak denk gelen yumurtlama periodunda progestoran hormonu aşırı salgılanmaya başladığında,boyanın saça tutulumu da daha iyi olur...bir sonraki boyamanızı bu sürece göre ayarlamakta fayda var:KK55:

aranıza yeni katıldım.bende sizlerden yardım bekliyorum.saçlarımda röfle var ve artık kapamak istiyorum ama koyu olsunda istemiyorum.lorealin bal köpüğünü aldım.sizce nasıl bir renk olur.uygulamaya çekiniyorum

mrb renk konusunda tavsiyenize ihtiyacım var..saçımı palette sıcak çikolataya boyadım ama çok koyu oldu..daha sonra palette koyu renklere özel açıcılı boya ile boyadım ama bir çok yorumda gördüğüm gibi saçlarım hiç açılmadı..normal boya da olsa aynı etkiyi verirdi bence..tabi ki açmaktan vazgeçmedim ama hangi renk hangi boya bilemiyorum..palette biraz koyu mu çıkıyor kutudaki resme göre...:KK49:

rica ederim canım:KK1: tekrar geçmiş olsun...ara ara tekrarlayan müzmin bir rahatsızlık olduğunu biliyorum....atağa geçmediği bir dönemde tamamıyle amonyak+resorsinol içermeyen boyalarla boyarsan daha rahat edersin..buarada ben de seni bulmuşken bişiy soruyum...ketoral almak istiyorum ben de..herhangi bir saçlı deri sorunum yok ama bir forumda saçı bayağı yıkama sonrası sert yaptığını (tabi makul ölçüde) okumuştum?? bu doğru mudur bu anlamda? çünki benim saçlarım da oldukça uzun ve yumuşak....o kadar yumuşak ki,sinir oluyorum:KK1: ben de sert saç sevenlerdenim...acaba diyorum saç derime tatbik etmeden kafamın yukarısınına ve saç boylarına uygulasam işe yarar mı,sertliği yakayabilirmiyim saçımda..?ph seviyesi de saçınkiyle aynı çünki....:26:

yumusacık saçların varmış işte daha ne istiyosun saçların yağlıysa bi yere kadar kullan diyebilirim ama kurumaya meğilliyse hiç deneme derim zaten saçların uzunsa kesinlikle önermiyorum ben bu sampuanı, bnmde saçlarım uzun kullanmaya mecbur olduğum halde sadece diplerine sürüyorum boylarına değdirmemeye çalışıyorum sonrada normal sampuanla yıkıyorum öyle yapmasam saçlarım cansız görünüyo taraması zor oluyo tek avantajı saçları kabarttığı için hacimli göstermesi sanırım banyodan sonra:KK75:+uzun süre kullanımda kortiznlu sampuanlar zararlı diye okumuştum...ki sert saç derken nasıl bi saç istediğinide tam anlayamadım ama bakımsız bi saç istemezsin heralde:96:

yumusacık saçların varmış işte daha ne istiyosun saçların yağlıysa bi yere kadar kullan diyebilirim ama kurumaya meğilliyse hiç deneme derim zaten saçların uzunsa kesinlikle önermiyorum ben bu sampuanı, bnmde saçlarım uzun kullanmaya mecbur olduğum halde sadece diplerine sürüyorum boylarına değdirmemeye çalışıyorum sonrada normal sampuanla yıkıyorum öyle yapmasam saçlarım cansız görünüyo taraması zor oluyo tek avantajı saçları kabarttığı için hacimli göstermesi sanırım banyodan sonra:KK75:+uzun süre kullanımda kortiznlu sampuanlar zararlı diye okumuştum...ki sert saç derken nasıl bi saç istediğinide tam anlayamadım ama bakımsız bi saç istemezsin heralde:96:

:KK43:kortizon içerdiğine dair bir bilgim yoktu açıkcası:2:..etken maddesi ketokanazol çünki..ve bildiğim kadarıyla kortizon değildi ama(?) canım zaten ben öyle saç derime sürüp dakikalarca beklemicem prospektüsünde anlatıldığı gibi...maksat yüzeyel bir sertlik elde edebilmek...dediğin gibi çok fazla yumuşak olduğu için saçım,hacimsiz görünüyo busefer...oldum olası ipek gibi yumuşak saçtan nefret etmişimdir... sanılanın aksine sinir bozucu bir durum...ne kullansam da istediğim sertliği elde edemiyorum....mesela sabun kullandım, o da aşırı serrt yaptı..ortası yok yani:63:...bu ketorale aklım yatıyor,biraz araştırdım zaten ama saçlı deri sorunum olmadığında kaş yaparken göz çıkmasını da hiç istemem doğrusu:KK50:...ama cesaretliyimdir,denicem sanırım...aşırı bir reaksiyon olursa,hemen bırakırım kullanımı zaten....teşekkürler:KK19:

:KK43:kortizon içerdiğine dair bir bilgim yoktu açıkcası:2:..etken maddesi ketokanazol çünki..ve bildiğim kadarıyla kortizon değildi ama(?) canım zaten ben öyle saç derime sürüp dakikalarca beklemicem prospektüsünde anlatıldığı gibi...maksat yüzeyel bir sertlik elde edebilmek...dediğin gibi çok fazla yumuşak olduğu için saçım,hacimsiz görünüyo busefer...oldum olası ipek gibi yumuşak saçtan nefret etmişimdir... sanılanın aksine sinir bozucu bir durum...ne kullansam da istediğim sertliği elde edemiyorum....mesela sabun kullandım, o da aşırı serrt yaptı..ortası yok yani:63:...bu ketorale aklım yatıyor,biraz araştırdım zaten ama saçlı deri sorunum olmadığında kaş yaparken göz çıkmasını da hiç istemem doğrusu:KK50:...ama cesaretliyimdir,denicem sanırım...aşırı bir reaksiyon olursa,hemen bırakırım kullanımı zaten....teşekkürler:KK19:

yok canım aşırı reaksiyon yapıcanı zannetmiyorum çünkü amcaoğluda kullanıyo onada doktor saç dökülmesi için vermiş sanırım yani saç derisinde bi sorun yok egzama fln gibi:130:

arkadaşlar benim saçlar sarıydı,2 hafta önce kuaförde çikolata kahveye boyattım.diplerim baya koyu oldu,sarıların üstündeki kısım güzel ama diplerim çok koyu.ve kuaför boyarken dip uç komple boyamıştı.şimdi ben kendim boyucam,palettenin kahve köpüğünü aldım,aldığım yerdeki kız önce uçlara yani altında sarı olan kısımlara boyayı sür sonra diplere sür dedi.sizce de öyle mi yapmalıyım?yani dip uç kopmle boyasam nasıl olur??ya da önce dipleri boyayıp sonra uçlara geçsem?hangisi en doğruki acaba??

Meraba kizlar,

ben sacima balyaj yaptirmak istiyorm. diplerden koyu ve gittikce aciklasan. uclari tam sari olsun istiyorm ve dogal dursun istiyorm. ama bu cesit balyajin adini bilmiyorm..bu balyajin adi nedir?

birde sacimi en son kendim loreal 7.00 ile boyamistim onun üstünemi yaptirmaliyim yoksa kuaförler önce bi renge boyayip üzerinemi balyaj atiyorlar? nasil oluyor yani yanlis birsey yapmak istmiyorm cünkü hem uzatiyorum hem saglikli kalsin istiyorum hemde sacim o renklere iyice alissin istiyorum cünkü yaza dogru nisanim olucagi icin.. bilgi verirseniz cok sevinirim..

rica ederim...:KK3:...mavisiyahı umarım çok istiyosundur....çünki boyandımı saç kurtulması son derece güçtür,,,üzerine doğal olarak hiç bi boya tutmaz sonradan..sıkılırsan mecbur açtırman gerekecek saçlarını,,, bir ufak tavsiye de,cilt tonun sıcaksa yani sarı ve sarının alt tonlarını barındırıyorsa,mavisiyah asla tavsiye etmem.... mavi soğuk bir renktir ve saçtaki mavi yansıma sadece pembe ve açık fildişi cilt alt tonu olanlar da güzel durur....cilt tipini hesaba katmayı unutma sakın canım..sevgiler...

mrb cnm bnm cildimde sarıya ykn:KK3: ne renkler uygun olr acaba tşk ederim..:KK71:

meraba kızlar size birsey dansıcam benim saçlarım siyah 4 yadır boyamıyorum ama cok sıktı sarıya dönmek istiyorum yada acık kumral saclarımı acmam gerek ama bu konuda bir bilgim yok yanarmı sacı actıktan sonra hemen boyamalımıyım falan bilmiyorm kuaförede gitmek istemiyorm cnkü arkadasım gtti olmadıı ben kendim yapıcm lütfen yardım edin cevaplarını bekliyorm

X