Sabrımı zorluyor ne yapacağımı bilmiyorum

her kadin gibi bende sinir oldum !

hic bir seyinizi begenmiyor begensede soylemiyor hevesinizi kiriyor

sanki dusman gibi ozguveninizi kirma derdinde

incitip sindirmeye calismasi sizi kiskandigini gosteriyor ama
kadinini kiskanan bir erkek degilde
icten ice gicik kaptigi ama onsuz yapamadigi kotu bir arkadas gibi

actiginiz diger konunun sonunda cok cabuk bir sekilde tatliya bagladiniz
ve aslinda sorunlarinizin temelini ciddi sekilde tartismadiniz
bence zamani artik
karsisina gecip "biktirma politikani basariyla uyguluyorsun niyetin bitirmekse
kendinden sogutmak ve tiksindirmekse artik mertce soyle" demeniz

yemeklerin disarda bekletilmesini savunan
don yag kullanmayi marifet sayan onlar
sizi begenmeyen onlar
oncelik isteyen
giydiginize karisan
saciniza karisan
hatta bir kadin olarak yaptiginiz bakimlara "begenmedim" diyen
bir kadinla konusmasini bilmeyen
baskasina gelince sohbet muhabbetli olup
kendi karisina cemkiren
evde suratini asip disarda agiz dolusu gulen
annesinin yaninda esini mahcup eden
o adamin haddini bildirebilmeniz gerek diye dusunuyorum

yok yapamiyorum bu durum karsisinda yumrugumu masaya vuramiyorum
diyorsaniz
vallahi devam eder beteriyle hemde

esiniz yastiginiz paylastiginiz adam bile olsa haddini bilmeli!

Son düzenleme:

Bence eşin annesinin kötü yemeklerine alışmış senin yemeklerin farklı geliyor. Damak tadı bozuk. Bir arkadaşım öğrenci evinde kalıyordu ona gitmiştim pilav varmış kim yapmış bilmiyorum ne zaman yapıldı dedim bir hafta önce dedi. Bozulmuştur yeniden yapalım dedim bir bakayım dedi. Birkaç kaşık yedi aa çok güzel muhallebi kıvamında sankı çok güzel falan dedi. Bana da bir kaşık verdi, yutamadım bozulmuş ilk defa bozulmuş pilav gördüm hayatımda, artık öyle bozulmuş ki muhallebi gibi yapış yapış olmuş. Kızın dediği ya ben niye anlamadım bozulduğunu. Bilmiyorum dedim bildiğim şey bunu ben yiyemem siz yerseniz hastanelik olursunuz.

eşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama çocuk gibiymiş
sizde ertesi günü yapmasaydınız hastayım dinlenmem lazım deyin o beğenmedikçe yapıcakmısnız yani

Bizim eşimle yemek kültürlerimiz tamamen farklı, ben küçük yaştan beri yemek yaparım ve özenirim gerçekten, herkes te beğenir. Mükemmel yemekler bilmem ama yaptığım şeyi güzel yaparım.
Eşim yemeklerimi beğenir ama yemeğin içine et koymamamdan yakınır.
Ben de içinde et olduğu zaman yiyemiyorum. Eşim için haftada 2-3 kez et yaparım ama bir kurufasulyeye, sebze yemeklerine vs et koymam.
Zaten onları yaparken uğraşıyorum bir de et koysam içine daha çok vakit harcıcam, ayrıca yemeğin hangi kısmında eklemek gerekiyor hangisi önce hangisi sonra pişiyor bilmiyorum, ya içinde et pişmezse ya da et pişer diğerleri çok ezilirse diye hiç o işlere girişmiyorum.
Ama başka zaman da bildiğim et yemeklerini yapıyorum, ki ben ayda yılda 1 et yiyen bir insandım önceden.
Eşimin annesi ve kızkardeşileri her yemeğe et koyarlar ama dediğin gibi ya çok yağlı, ya sulu yapıyorlar.
Onların yaptığı da benim damak zevkime uymuyor.
Bazen eşim annemden biraz yemek öğren dediğinde tabağı başına geçirmek istiyorum.

etleri önceden bir tencerede az su ile haşlayıp dolaba koyum yaptığın yemeğe fasülye nohut gibi yemekyi ocaktan almadan 5 - 10 dakika önce ilave edebilirsin
ben de kolay yemek beğenmem yemek yapmayı kitaplardan öğrendim bol su katılmış yemekleri sevmem eşim oğlak burcu zaten beğenmese anında söyler herkeze ama kızkardeşine yada benim kardeşime bana
ben artık onun nasıl sevdiğini biliyorum birde sevmediğini zorla yapmam inata bindirmem
konu sahibi alınmasın onun durumu farklı..
ama enginar sevmezdi bakla vs şimdi yiyor vitamin var falan diyorum...

birde her kadın yemek yapmayı sevecek öğrenmeli diye bir kaidede yok zaten zorla yapılan işten hayır çıkmaz kızkardeşim eşi bir kez karnıyarık istedi diye kavga etmiş yaparken ya yapması zor diye sizde öle yapın başa çıkamıyosanız şimdi hiç bişey istemiyo kocası

Teşekkür ederim, bu forumdan gerçekten çok şey öğreniyoruz yemek yapmayı bile
Bunu hiç bilmiyordum, aslında ben de yemek kitabı falan alıp yeni yemekler öğrenip yapmak istiyorum ama hiç vaktim olmuyor işten gelip direk yemeğe koyuluyorum ancak yapabiliyorum.
Kimisi pratik yemekler hazırlayıp buzluğa stoklayıp yapıyor ama benim tek başıma onu yapmaya da ne vaktim ne enerjim oluyor. Yardımcı olcak kimse de yok.
Annem gelse biraz birşeyler hazırlasa süper olcak.

o tabaklari alir kafasina indirirdim ne bicim laflar oyle ya
cok saygisizca...
esim yemegin tuzuna laf soylese bozulurum yani, emek veriyorsun o kadar hazirliyorsun sonra bir de oooooo mu diyor...
bence yemek pisirme bu gunlerde...
haftaya yap, yaptigin zaman yine laf soylerse begenmiyorsan sen pisir ben hazir yiyeyim ogutucu bey, bir de senin marifetlerini gorelim de...
40 yillik ahci degilim ben elimden bu geliyor begenmezsen yemezsin de...
simarik

Ben daha önce psikolojik olarak korkudan dolayı kötü zamanlar geçirdim. uzun süre ismini veremeyeceğim ağır haplar kullanmak zorunda kaldım. tabi korkunun yanı sıra yine içime attığım şeylerin patlamasıydı. dün akşam kendimi 4 yıl önceki halimde gördüm. acaba yine mi hastalanıyorum.
çok korkuyorum tekrar o günleri yaşamak istemiyorum. ama sanırım yine kendime yaptım biriktirdiğim sorunlarım yine bana patlayacak napıcam ben gerçekten iyi değilim.
etrafımda ki herkes benden korkup kaçar olmuştu sorunluydum zor atlattım. şimdi kimseye anlatamam bu durumumu ama napıcam ben.

dün akşam eve gittim ama işten geç çıkıcam beni alma dedim. oda ama sen tek kalma ık mık falan işim var dedim. sonra beni aradı arkadaşlarla görüşmeye gidiyim dedi bende git dedim.
eve gittim güzelce kendime salata yaptım bide çay demledim. çay demini alana kadar gittim banyo yaptım çıktım karnımı doyurdum. 11 falandı geldi. karnım aç aşkım ne var dedi. bişey yapmadım dedim. bana tost yaparmısın dedi tabi dedim yaptım. dengesiz ya biliyo hatasını ya şebeklik şakalar falan ama yok ben gerginim kaldıramadım. ne cevap verdim ne bişey yatıcaz hala devam ediyo. bende ayarınmı kaçtı senin bi öylesin bi böyle ben kurmalı saatmiyim ha sana göremi kendimi kurucam dedim.
ya ben şaka yapmıştım dedi yapma yat uyu dedim. bozuldu tabi ama oda yapıyo umurumda değil.
yattı ben yatamadım tabi korkudan. kafamda farklı şeyler düşünceler kötü çok kötü düşünceler zar zor uyumuşum.

Uyuyan güzel benim eşim et yemez,tavuk yemez,balık yemez,sebze yemez düşün artık ne pişiricem ben. ki buna rağmen ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. neleri seviyosa ben sevmesem bile sırf onun için yapıyorum. ama artık kasmam kendimi. yesin tost kahvaltılık napiyim allahım yukarda görüyo.
benim vicdanım çok rahat.

sadece karbonhidrat yiyo yani, en sağlıksız beslenme biçimi, eşini doyurcan diye kendi sağlığından olmada...

sadece karbonhidrat yiyo yani, en sağlıksız beslenme biçimi, eşini doyurcan diye kendi sağlığından olmada...

aynen makarna,pilav,şehriye çorbası,yayla çorbası, mercimek sevmez, başka kahvaltılık,patates yemeği,bulgur pilavı yemez,kızartma,hamur kızartması vb.annesi çalıştığı için yıllarca bu şekilde yemek kültürüne alıştırmış. üşengeçtir ben yemeğe özensem amaaaan boğaza ne versen gider özenme der.
hani ben ailemden şöyle gördüm boğazdan kısmayız kaynanam kısar hemde nasıl parayı biriktirir. ama yemez. 3 yıldır farklı yemek görmedim ben bunlar kısır döngü gibi dolaşır masada mantar sote yap yemezler, fırında makarna yap yemezler,ha ben eşim alışır diye bu zamana kadar hep sevdiklerinin yanında kendime de ne seviyosam onu da yaptım ama tadına bile bakmaz. alışmamış ben sağlığımdan olmamak için direniyorum zaten. kendime enginar, kereviz,ıspanak saplıklı ne varsa yaparım.
ette yaparım tavukta kaynanama gittiğimde hep diyetteyim. çok ısrar ederse kırmamak için yiyorum ama bundan sonra hep diyette olucam

bu kadar da olmaz yani. onu yeme bunu yeme, hamur ye anca. ama sebebi anlaşıldı: annesi boğazdan kısıyormuş. imkanın yoksa kısarsın tabi ki, yoktan var edecek değilsin ama varken de boğazdan kısmak... aman aman, en tuhaf baktığım insan tiplerinden biri. her türlü değişik geliyor bana öyleleri. yani har vurup harman savrulmasın, bol bulamaç yapılıp kalınca dökülmesin tabi ki, neticede bir sürü doymayan insan var ama imkanın varken de çocuğunu sırf hamur ve yağ ile beslemek de nasıl bir kafanın ürünüdür ki?

canim yaaa gecmis korkularina yenilme sakin
gecmiste kaldi birak öylede kalsin

tamam esin zor belki bencil belki kendini ifade edemeyen bir insan
ama sonucta bir insan ve o insanla ancak konusabilirsin!
kÜsersiniz yataklarinizi ayirirsiniz konusmazsiniz bir yere kadar
ama is sagligini hatta ruh sagligini tetikledigi zaman
psikolojinin cökuse ugrayacagini dusundugun zaman
kendini hemen ele almalisin
bir psikologa görun anlat durumu
esini gormek isteyecektir belki esini ikna et
seni nasil bir ruh haline soktugunu bilsin
onun icin agir olmayan hareketler alisildik seyler
seni tuketmesine izin verme
bir kere geliyorsun canim dunyaya
birbirinizi anlamiyorsaniz anlasacaksiniz ha destekle ha gayretinizle
ama bence incine incine boyle gitmez
ne mecburiyetin varki hem?
duygularini kenara dusun biraz bencil ol
gurur meseleside yapma otur konus !
altan ala ala senin ruhun sanci cekiyor

tamam saka yaptim abartma dedigi zaman
bu sakanin nelere mal oldugunu anlat
hatta biraz delilige vur gozu korksun
cok yag balsin
kendi kendine soluyorsun kendi kendine aciyorsun
yazik degilmi sana?

Teşekkür ederim gerçekten hepiniz iyiki varsınız. allah razı olsun. bol bol dualar okuyorum çok kötüyüm. aynı ilaçları kullanmak aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.
bana deli demelerini istemem ailesi bu sorunu yaşadığımı bilmiyor şimdi öğrenirlerse saçma sapan davranıp iyice pisikolojimi bozabilirler. yok inan sağlığımdan hele hele ruh sağlığımdan olmak istemiyorum. eşime eyvallahım yok. beni kırmasına müsade etmeyeceğim.
hep alttan alan bendim artık almayacağım. bakalım ben onun bana verdiği tepkileri verince napacak.
az önce aradı naber napıyon iyimisin sesini duymak istedim dedi. iyim çalışıyorum dedim.
ben pazartesigününden beri o bişey sormadıkça konuşmuyorum. ha küs değiliz iyiz de ama onun bana yaptığı buydu şimdi o bana nasılsa aynı olucam. aynen yaptığı saçma laf sokmadan ibaret şeylerin adı şaka olmuş haberimiz yok. umurumda değil gerçekten şuan ben normal değilim çünkü.
inan ben zamanında hastalanınca işimden oldum. bırakın dışarı çıkmayı tuvalete tek gidemez oldum.
evde tüm perdeler kapalı oturdum içtim ilaçlar aylarca uyudum. kimse benle aynı odada yatmadı zarar vereceğimi düşünüyolar dı ama benim konuşmaya bile dermanım yoktu.

Bak canim su an hamileyim ve zor zamanlar geciriyorum
gerek esimle gerek ailemle gerek ailesiyle
saglik sorunlari en basta
bir o kadar doluyum kendimi kimsenin derdiyle teselli etmiyorum
beterin beteri var dusuncesi bana itici geliyor
sadece ayni durumlari yasamadigimiz halde anliyorum
anladigim sey ise senin nasil etkilendigin ve ruhunun tehlikeli sinyaller aldigi
care sensin tek bildigim bu
gecmisteki sorunlari lutfen dusunme yogunlasma
"gecmis sorunlarimi tekrar yasarsam esime ve ailesi ne der kim bilir nasil canimi sikarlar
sacma sapan sekilde" diye dusunme hele hic!
cunku o sorunlarin gelmesine izin vermeyeceksin!
gecmiste kalan bir yara ara ara sizliyor ama kapandi
sonucta tekrar acilmayacak enfeksiyon kapmayacak
sadece sizliyor o kadar
diye dusun
esinle bir konusmalisin simdilik bir sorun yok ama
en bir hareket yapar bir laf soyler
bir mimik yapar sen tekrar basa alirsin
nazik ince ruhlu dusunceli gururlu bir kadinsin
KENDINI YIPRATMA
duygusal cokusler yasadigin an MANTIGINI devreye koy ! BENCIL ol
KENDINI DUSUN
canimsin uzme salma kendini lutfen

canım dıger yorumları okumadım daha ama al at kafasına o yumurtalarıda aklı basına gelsın
annesı guzel yapıyorsa gelsın hergun yemek yapsın oğluşuna ozaman
hayret bısey ya
delı oluyorum su erkeklere
guya adam olacaklar evlendıklerınde ama yokk annelerının kuzusu oluyorlar
ne hıkmetse anlamayorum

ben olsam hayatta yemek yapmam
o yumurtalarıda kafasında kırarım

kusura bakma cok sınırlendım ya
neyse sen bıldıgını yap yıne canım
yumurtaları kırma kafasında sakın bak

bıraz sende bencıl ol dusunme esını anlar belkı ozaman ne dıyeyım yaaaa

Öncelikle hastalığın için geçmiş olsun. Ancak sen şu anda sinirlerin bozuk olduğu için kendini eski hastalığına dönecekmiş gibi hissediyorsun. Bu konuda kendine güven. Sen en iyisini ypıyorsun karşındaki senin kıymetini bilmeyecek kadar kör olmuş durumda.

Yapman gereken tek şey kendine güven. Hemde her konuda. Sen onu mutlu edecek bir palyaço değilsin. Bir hayatı paylaşıyorsunuz ve sen sana düşen görevi en iyi şekilde yapıyorsun. buna emin ol. Yemeklerini beğenmeyene yemek yapma. Konuşmanı beğenmeyenle konuşma. Yani seni aşağıladığını düşündüğün şeyleri bir daha yapma ona. Kendisi yapsın. Yada annesi yapsın. Sen onun hizmetçisi değilsin. Onu umursmıyormuş gibi davran. Güzel güzel giyin, süslen, sosyal çevrenle ilişkilerinle ona muhtaç olmadığını hissettir. Belliki senin ondan üstün olmana tahammülü yok. Aşağılık kompleksi var anladığım kadarıyla. Kendisinden ve annesinden iyi olamanı çekemiyor. Sakın ha sakın hastayım psikolojisine girme. Güçlü olmalısın hayat karşı. Bir erkek için kendini üzdüğüne değmez. Baktın düzelmiyor çaresine bakarsın.

defne eski konularını biliyorum senin kocan adam olmaz..ne diye bu kadar ezdiriyorsun kendini..ben sana bişey diyim mi daha fazla yıllarını verme bu adama..değişmezz ayrıca ben olsam çoktan soğurdum inan..yaşadıkların çok zor..çocuk yokken yol ver gitsinn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…