Evet aynı düşüncedeyim.
ama aslında bana ne dokunuyo biliyomusun. ben yemek ayırmam emeğe karşı saygım sonsuz kaynanamın bize bir gün düzgün yemek yaptığını görmedim. ya inanın şehriye çorbası bile yağ salça sudan ibaret onu bi severek yer ahanda anamın çorbası der. patates yemeği yaparım anneme söyle o yapsın der ki aynı su salça patates benim damak tadıma uymuyo ona da uymuyo ama o yemekler ona çok güzel geliyo.
etleri önceden bir tencerede az su ile haşlayıp dolaba koyum yaptığın yemeğe fasülye nohut gibi yemekyi ocaktan almadan 5 - 10 dakika önce ilave edebilirsin
ben de kolay yemek beğenmem yemek yapmayı kitaplardan öğrendim bol su katılmış yemekleri sevmem eşim oğlak burcu zaten beğenmese anında söyler herkeze ama kızkardeşine yada benim kardeşime bana
ben artık onun nasıl sevdiğini biliyorum birde sevmediğini zorla yapmam inata bindirmem
konu sahibi alınmasın onun durumu farklı..
ama enginar sevmezdi bakla vs şimdi yiyor vitamin var falan diyorum...
her kadin gibi bende sinir oldum !
hic bir seyinizi begenmiyor begensede soylemiyor hevesinizi kiriyor
sanki dusman gibi ozguveninizi kirma derdinde
incitip sindirmeye calismasi sizi kiskandigini gosteriyor ama
kadinini kiskanan bir erkek degilde
icten ice gicik kaptigi ama onsuz yapamadigi kotu bir arkadas gibi
actiginiz diger konunun sonunda cok cabuk bir sekilde tatliya bagladiniz
ve aslinda sorunlarinizin temelini ciddi sekilde tartismadiniz
bence zamani artik
karsisina gecip "biktirma politikani basariyla uyguluyorsun niyetin bitirmekse
kendinden sogutmak ve tiksindirmekse artik mertce soyle" demeniz
yemeklerin disarda bekletilmesini savunan
don yag kullanmayi marifet sayan onlar
sizi begenmeyen onlar
oncelik isteyen
giydiginize karisan
saciniza karisan
hatta bir kadin olarak yaptiginiz bakimlara "begenmedim" diyen
bir kadinla konusmasini bilmeyen
baskasina gelince sohbet muhabbetli olup
kendi karisina cemkiren
evde suratini asip disarda agiz dolusu gulen
annesinin yaninda esini mahcup eden
o adamin haddini bildirebilmeniz gerek diye dusunuyorum
yok yapamiyorum bu durum karsisinda yumrugumu masaya vuramiyorum
diyorsaniz
vallahi devam eder beteriyle hemde
esiniz yastiginiz paylastiginiz adam bile olsa haddini bilmeli!
o tabaklari alir kafasina indirirdim ne bicim laflar oyle ya
cok saygisizca...
esim yemegin tuzuna laf soylese bozulurum yani, emek veriyorsun o kadar hazirliyorsun sonra bir de oooooo mu diyor...
bence yemek pisirme bu gunlerde...
haftaya yap, yaptigin zaman yine laf soylerse begenmiyorsan sen pisir ben hazir yiyeyim ogutucu bey, bir de senin marifetlerini gorelim de...
40 yillik ahci degilim ben elimden bu geliyor begenmezsen yemezsin de...
simarik
Uyuyan güzel benim eşim et yemez,tavuk yemez,balık yemez,sebze yemez düşün artık ne pişiricem ben. ki buna rağmen ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. neleri seviyosa ben sevmesem bile sırf onun için yapıyorum. ama artık kasmam kendimi. yesin tost kahvaltılık napiyim allahım yukarda görüyo.
benim vicdanım çok rahat.
sadece karbonhidrat yiyo yani, en sağlıksız beslenme biçimi, eşini doyurcan diye kendi sağlığından olmada...
aynen makarna,pilav,şehriye çorbası,yayla çorbası, mercimek sevmez, başka kahvaltılık,patates yemeği,bulgur pilavı yemez,kızartma,hamur kızartması vb.annesi çalıştığı için yıllarca bu şekilde yemek kültürüne alıştırmış. üşengeçtir ben yemeğe özensem amaaaan boğaza ne versen gider özenme der.
hani ben ailemden şöyle gördüm boğazdan kısmayız kaynanam kısar hemde nasıl parayı biriktirir. ama yemez. 3 yıldır farklı yemek görmedim ben bunlar kısır döngü gibi dolaşır masada mantar sote yap yemezler, fırında makarna yap yemezler,ha ben eşim alışır diye bu zamana kadar hep sevdiklerinin yanında kendime de ne seviyosam onu da yaptım ama tadına bile bakmaz. alışmamış ben sağlığımdan olmamak için direniyorum zaten. kendime enginar, kereviz,ıspanak saplıklı ne varsa yaparım.
ette yaparım tavukta kaynanama gittiğimde hep diyetteyim. çok ısrar ederse kırmamak için yiyorum ama bundan sonra hep diyette olucam
canim yaaa gecmis korkularina yenilme sakin
gecmiste kaldi birak öylede kalsin
tamam esin zor belki bencil belki kendini ifade edemeyen bir insan
ama sonucta bir insan ve o insanla ancak konusabilirsin!
kÜsersiniz yataklarinizi ayirirsiniz konusmazsiniz bir yere kadar
ama is sagligini hatta ruh sagligini tetikledigi zaman
psikolojinin cökuse ugrayacagini dusundugun zaman
kendini hemen ele almalisin
bir psikologa görun anlat durumu
esini gormek isteyecektir belki esini ikna et
seni nasil bir ruh haline soktugunu bilsin
onun icin agir olmayan hareketler alisildik seyler
seni tuketmesine izin verme
bir kere geliyorsun canim dunyaya
birbirinizi anlamiyorsaniz anlasacaksiniz ha destekle ha gayretinizle
ama bence incine incine boyle gitmez
ne mecburiyetin varki hem?
duygularini kenara dusun biraz bencil ol
gurur meseleside yapma otur konus !
altan ala ala senin ruhun sanci cekiyor
tamam saka yaptim abartma dedigi zaman
bu sakanin nelere mal oldugunu anlat
hatta biraz delilige vur gozu korksun
cok yag balsin
kendi kendine soluyorsun kendi kendine aciyorsun
yazik degilmi sana?
Teşekkür ederim gerçekten hepiniz iyiki varsınız. allah razı olsun. bol bol dualar okuyorum çok kötüyüm. aynı ilaçları kullanmak aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.
bana deli demelerini istemem ailesi bu sorunu yaşadığımı bilmiyor şimdi öğrenirlerse saçma sapan davranıp iyice pisikolojimi bozabilirler. yok inan sağlığımdan hele hele ruh sağlığımdan olmak istemiyorum. eşime eyvallahım yok. beni kırmasına müsade etmeyeceğim.
hep alttan alan bendim artık almayacağım. bakalım ben onun bana verdiği tepkileri verince napacak.
az önce aradı naber napıyon iyimisin sesini duymak istedim dedi. iyim çalışıyorum dedim.
ben pazartesigününden beri o bişey sormadıkça konuşmuyorum. ha küs değiliz iyiz de ama onun bana yaptığı buydu şimdi o bana nasılsa aynı olucam. aynen yaptığı saçma laf sokmadan ibaret şeylerin adı şaka olmuş haberimiz yok. umurumda değil gerçekten şuan ben normal değilim çünkü.
inan ben zamanında hastalanınca işimden oldum. bırakın dışarı çıkmayı tuvalete tek gidemez oldum.
evde tüm perdeler kapalı oturdum içtim ilaçlar aylarca uyudum. kimse benle aynı odada yatmadı zarar vereceğimi düşünüyolar dı ama benim konuşmaya bile dermanım yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?