defnecim aynı sorun bende de var. benim eşim bi de mutfaktan anlar, işime de karışır.
annesi böreği dolaba koymazmış, ben börek yapıyorsam soğuduktan sonra dolaba atarım çünkü en az iki üç gün yenir hemen tükenmez ki. yiyeceğimiz zaman atarım fırına iki dk da yeni çıkmış gibi olur ısınır. 3 gün kıymanın peynirin dışarda durması bozulması demek. ama eşim "aa börek dolaba mı konur hiç mi bişey öğrenemedin " diyor bana sinir oluyorum.
ya bilmiyorum. okadar canım sıkkın ki. gerçekten beni çok kırıyor.
bir hafta oldu mesela evde yemek yapmadım hep annesine gittik dışarda yedik falan dün yemek yaptım sorun oldu. insan teşekkür eder. uyardım defalarca akşam artık surat yaptım konuşmadım.
sabah uyandırdım. çıktık evden ne tek kelime o etti ne ben hatta konuşsam bi sus ya radyo dinliyorum diyo.
aradım dün bi kahkalar yükseliyo arkadaşıylaymış dışarı çıkmışlar yemekten sonra benim yanımda ise robot.
hatta annemle ilgili bişey söyledim seninde anaında derdi bitmiyo dedi ki ilk defa bişey dedim aldığımız hediyede sorun çıktı başkasının yanında böyle söyledi ya.
defnecim aynı sorun bende de var. benim eşim bi de mutfaktan anlar, işime de karışır.
annesi böreği dolaba koymazmış, ben börek yapıyorsam soğuduktan sonra dolaba atarım çünkü en az iki üç gün yenir hemen tükenmez ki. yiyeceğimiz zaman atarım fırına iki dk da yeni çıkmış gibi olur ısınır. 3 gün kıymanın peynirin dışarda durması bozulması demek. ama eşim "aa börek dolaba mı konur hiç mi bişey öğrenemedin " diyor bana sinir oluyorum.
arkadaşım sen bu adamı karşına alıp bi konuş, de ki " bi derdin bi isteğin varsa bu evliliğin devamıyla ilgili, adam gibi açık açık söyle, böyle çocukça yıldırma politikalarına gerek yok. Ne sen bana ne ben sana mecbur olduğumuz için evlenmedik, derdin buysa sevmiyosan artık, istemiyosan beni,söyle adam gibi"
Bu ne ya.. sana bi sus radyo dinliyorum diyo, arkadaşlarıyla şen şakrak..
Bi de lafa bak "ananında seninde derdin bitmiyo" sanki kendi anasının bitiyo, yapma bi daha o kadına temizlik memizlik.. Ay nası sinirlendim
bu ne şımarıklık ya
erkekler annelerini görünce küçük çocuk sanmaya başlıyorlar kendilerini
aç kalsın da görsün o beğenmediği ööö dediği yemekler ona nasıl lezzetli gelecek.
o kadar emek vermişin özel markete gidip almışsın onun için beğenmese bile öö demez insan bari. allah allah ya. aşçı var sanki ona özel.
arkadaşım sen bu adamı karşına alıp bi konuş, de ki " bi derdin bi isteğin varsa bu evliliğin devamıyla ilgili, adam gibi açık açık söyle, böyle çocukça yıldırma politikalarına gerek yok. Ne sen bana ne ben sana mecbur olduğumuz için evlenmedik, derdin buysa sevmiyosan artık, istemiyosan beni,söyle adam gibi"
Bu ne ya.. sana bi sus radyo dinliyorum diyo, arkadaşlarıyla şen şakrak..
Bi de lafa bak "ananında seninde derdin bitmiyo" sanki kendi anasının bitiyo, yapma bi daha o kadına temizlik memizlik.. Ay nası sinirlendim
bence böyleleri konuşmayı da dinlemeyide bilmez.boşuna konuşmuş olunur.
ya bilmiyorum. okadar canım sıkkın ki. gerçekten beni çok kırıyor.
bir hafta oldu mesela evde yemek yapmadım hep annesine gittik dışarda yedik falan dün yemek yaptım sorun oldu. insan teşekkür eder. uyardım defalarca akşam artık surat yaptım konuşmadım.
sabah uyandırdım. çıktık evden ne tek kelime o etti ne ben hatta konuşsam bi sus ya radyo dinliyorum diyo.
aradım dün bi kahkalar yükseliyo arkadaşıylaymış dışarı çıkmışlar yemekten sonra benim yanımda ise robot.
hatta annemle ilgili bişey söyledim seninde anaında derdi bitmiyo dedi ki ilk defa bişey dedim aldığımız hediyede sorun çıktı başkasının yanında böyle söyledi ya.
doğru söylüyosun bakalım bu akşam da aynı şekilde bişey olursa yada yakın zamanda direk söylicem bunları.
ki haklısın yıldırma poltikası uyguluyo ama yıldım ya inanın elimi kolumu kaldırmak istemiyorum eve gitmek istemiyorum. saçımı yapmak makyaj yapmak istemiyorum içime kapandıkça kapandım hiç iyi değilim.
ama gerçekten söyle aynı şeyleri yaşasan naparsın.
ben okadar değersiz olduğumu hissediyorum ki, ki bana bunu değersiz olduğumu başarıyla hissettiren eşe sahibim. sanırım dayanamıyorum ya ben ona okadar değer veriyorum ki bu durumdayım.
dedim ama cumartesi bişey oldu tam bi öküzsün dedim.
hoop dedi ne hoop öylesin bi bak kendine ya ne farkın var dedim.
Eşin egoistliğinden kaynaklı olarak sana psikolojik şiddet uyguluyor. Hep ben üstün olayım, hep ben sevileyim, hep ben ilgi göreyim,karşımdaki benden herzaman aşağıda olsun düşüncesinde. Senin güzel giyinmem veya güzel yemek yapman yani bir şekilde ondan üstün durumda olmandan rahatsız oluyor.Arkadaşlarının yanında veya düğüne gittiğinizde akrabalarının yanında seni aciz göstermek, kendisini ise yüceltmek için sana öyle davranıyor bence. Senin kendini aşağıda hissetmen onu mutlu ediyor.Psikolog değilim ama benim anladığım bu ve eşinin yapısında egoistlik var, değişirmi bilmiyorum.
canım iyi de tek sorun yemek değilmiş bu mesajından bu anlaşılıyor.
eşin çok büyük saygısızlık yapıyor sana, acaba o takıldığı arkadaşları mı akıl veriyor?
bişey olmuş muhakkak burnu kalkmış yahut biriyle sizin durumunuzu konuşmuş
kendini böyle davranmaya hak görüyor
ne demek senin ananında derdi bitmiyor ya bu ne biçim bir uslup böyle.
bence alttan alma aldıkça tepene çıkacak belli oldu. sen kendi keyfine bak sen de çık dolan arkadaşlarınla çek git anneciğine tınma onu.
otur konuş diyeceğim ama kabahati sana çıkartacak gibi bir his var içimde
yağmur ben ne istersem olmaz. ben neye baksam olmaz.
ben ne giysem olmaz ben ne yaparsam yapıyim ağzımla kuş tutsam olmaz.
okadar çok şey var ki bunun gibi düşündükçe daha çok içime kapanıyorum.
bana diyo ki iyi uyu sen başka ne bilirsin.
allahım ya akşam yemeklere laf demişsin kaldı ki sofrayı hazırlarım çorbaları koyarım elli kere aşkım hadi aşkım hadi derim gelirim tekrar seslenirim bi cevap vermez yada otur ye ya gelcem işte der.
sonra alır bilgisayarı okey oyun bilmem ne ben ver az bakıcam desem işim var der onu bile vermez.
ben ne zaman bilgisayarın başına otursam gelir fişi çeker mause çıkarır yani beni bıktırıp kaldırana kadar uğraşır sonra kendi oturur ben bi laf desem dönüp cevap bile vermez.
ya beğenmeyebilir, illa beğenecek severek yicek diye bişey yok ama söyleyiş tarzı önemli, desinki canım bi dahakini salçayı daha az koy mesela, bunu demek var bööğ demek var
Şimdi ne yalan söyleyeyim. Böylesiyle konuşulmaz, kaçacak konudan orası kesin. Kendimi senin yerine koydum ve şunlar geçti aklımdan:
-Bu yemek öğğğ, kötü olmuş dediğinde tabağı önünden çeker, ohh bu da bana kaldı deyip afiyetle yerdim yemeğimi.
-Konuşmazsa konuşmam, hatta kıllığına çağrı bırakır, aradı mı da "aaa pardon ya arkadaşımı aramıştım. kusura bakma" der telefonu yüzüne kapatırdım.
-Ayrıca o biçim saç baş dolaşırdım. Nedenini sorarsa bana "sana yemek yapma zahmetinden kurtulduğumdan beri kendime daha fazla vakit ayırıyorum" derdim
Bu dediklerime kudurmayacak adam tomruğun önde gidenidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?