hayır soğuyunca donuyo ayrı ve yemekleri dolaba koymaz ocağın üstünde kalır ertesi gün aynı yemeği tekrar ısıtır yanına atıyorum bi makarna oda katı yağ, yada pilav yapar eee gelde ye ama iştahla yerler ben yiyemiyorum ya yiyince kus kus ölüyorum.
Evet aynı düşüncedeyim.
ama aslında bana ne dokunuyo biliyomusun. ben yemek ayırmam emeğe karşı saygım sonsuz kaynanamın bize bir gün düzgün yemek yaptığını görmedim. ya inanın şehriye çorbası bile yağ salça sudan ibaret onu bi severek yer ahanda anamın çorbası der. patates yemeği yaparım anneme söyle o yapsın der ki aynı su salça patates benim damak tadıma uymuyo ona da uymuyo ama o yemekler ona çok güzel geliyo.
Canım dışarda yemek mi bırakılır yaa.Hava da sıcaksa bozulur o yemek.Valla ben annemden öyle gördüm yemeği yeyince yatmadan önce dolaba koyarız.Katı yağ ile yapılmış makarna,enteresan
Eşinizin neden yemeklerinizi beğenmediğini anladım,çünkü yemek kültürü gelişmemiş.Yıllardır annesin katı yağ ile yaptığı yemekleri yiyor sizin zeytinyağı yada sıvıyağ ile yaptığınız yemekler ona hafif geliyor demek ki.
Hani evlenirken örf adetlerimiz aynı mı uyuyor muyuz acaba derler ya bundan sonra yemek kültürüne de bakmak gerekecek galiba.Evlilik zor zanaat vesselam.
Eşiniz bu tavrını birşeyin karşılığın da mı yapıyor, birşeyin karşılığında yapıyorsa da çok çocukça ya.
Cidden yemeklerinizi beğenmiyorsa da annesinin yanında bu tarz davranması, size bu tarz davranması ayıp cidden. Beğenmiyorsa ben de yapmazdım yemek.
bence tam tersi. yaptığın yemeği gerçekten beğenmese yemezdi zaten. bana kalırsa sırf uyuzluğuna yapıyor senin yapman gereken şey takmamak böyle ufak şeyler yüzünden arayı soğutmaya değmez sen içinden güzel yemek yaptığını iyi olduğunu her zaman bil ona da Hee evet aynen öyle ben yapamıorum zaten o yüzden sen ne bulursan onu ye evde de olayı tartışmaya çevirmeden bakalım bir süre sonra yelkenler suya iner
Eşin yemeklerine laf söyledikçe kaynanan 4 köşe oluyodur çünkü böylelikle gün aşırı mecburen gidiyosunuz ona. Ama yemekleri sen ısıtıyosun sofrayı kurup kaldırıyosun bulaşığını yıkayıp mutfagını mis pak yapıp bırakıosun, eh hem işi görülüyo hemde oğlu hep yanında değme keyfine..
"Ben diyet yapıyorum, bugun de işte çok yoruldum sen git annene benimkileri begenmiyosun nasılsa yemek fln da yersin, hem de onu görürsün gelirsin" de bi süre. İşini gücünü yapan olmayınca belki kayınvaliden de birden beğenmeye başlar yemeklerini :)) gezmeyi ve işlrini sana yaptırmayı seven bi kadın anladığım kadarıyla çünkü.. iş başa düşünce sıkılır her gün yemek koy kaldır bulaşık mulaşık ohooo :)
Benim eşim de arada yapar öyle ayy yemek kötü olmuş fln diye. Ama kayınvalidemler çok beğenir yemeklerimi hatta "sanki yılların ev kadınısın ya nası yapıyosun böyle maşallah" der ve yıllardır kendi yaptığı yemekleri bile eğer bende begendiyse sorar sen nası yapıyosun bende öyle yapıyım bundan sonra diye.. Eşimi de 1-2 kez uyardım, "nimet bu öyle öğğğ fln denir mi ya? begenmeyebilirsin ama neyini begenmediysen adam gibi söyle bende bi dahakine ona göre yapıyım, yani tuzsuz olmuşsa öğğğk iğrenç tuzsuz deme de, aşkım yemek çok tuzsuz olmuş ya de, bende bii dahakine daha fazla tuz koyim, yada havuçlar sanki diri kalmış de bi dahakine 10 dk daha fazla kaynatıyım. niye günaha giriyosun ki" diye.. arada yinr kaçırıyo bazen ama genelde güzlece yorumunu yapıp eline sağlık deyip kalkıyo artık.. O kadar uğraşıyosun, herkes yere göğe sığdıramazken, asıl yemeği kim için yaptıysan o begenmeyince koyuyo insana yani..
İnsanın zıkkımın kökünü yesin diyesi geliyor canım kusura bakma lütfen, bence bilerek yapıyor ama neden? Annesi dolduruyor olabilirmi? Bazı odun erkeklerde ben ne kadar çirkin dersem o kadar güzelini yapmaşa çalışır düşüncesi vardır :) Ne akıla hizmetse....
Zor olsa gerek insanın bütün heveside kırılır bir şey yapmak istemez... Allah yardımcın olsun...
Kayınpederin sağmı? Eğer kayınvaliden tek yaşıyorsa bir oturmak istiyorlarsa oğlu ve kendisi eşin seni bundan dolayı zorluyor olabilirmi ki?
defnecim aynı sorun bende de var. benim eşim bi de mutfaktan anlar, işime de karışır.
annesi böreği dolaba koymazmış, ben börek yapıyorsam soğuduktan sonra dolaba atarım çünkü en az iki üç gün yenir hemen tükenmez ki. yiyeceğimiz zaman atarım fırına iki dk da yeni çıkmış gibi olur ısınır. 3 gün kıymanın peynirin dışarda durması bozulması demek. ama eşim "aa börek dolaba mı konur hiç mi bişey öğrenemedin " diyor bana sinir oluyorum.
Sizin her konunuz benim için ayrı bir gerginlik!
Bana ne oluyorsa artık:26:
Ben okurken bu kadar geriliyorum siz nasıl dayanıyorsunuz arkadaşım bu adama
Bu adamın size ne saygısı ne de sevgisi yok.
Varsa da inanın hiç çaktırmıyor ya da ben buradan göremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?