Sabrımı zorluyor ne yapacağımı bilmiyorum

Canım dışarda yemek mi bırakılır yaa.Hava da sıcaksa bozulur o yemek.Valla ben annemden öyle gördüm yemeği yeyince yatmadan önce dolaba koyarız.Katı yağ ile yapılmış makarna,enteresan
Eşinizin neden yemeklerinizi beğenmediğini anladım,çünkü yemek kültürü gelişmemiş.Yıllardır annesin katı yağ ile yaptığı yemekleri yiyor sizin zeytinyağı yada sıvıyağ ile yaptığınız yemekler ona hafif geliyor demek ki.

Hani evlenirken örf adetlerimiz aynı mı uyuyor muyuz acaba derler ya bundan sonra yemek kültürüne de bakmak gerekecek galiba.Evlilik zor zanaat vesselam.

Eşiniz bu tavrını birşeyin karşılığın da mı yapıyor, birşeyin karşılığında yapıyorsa da çok çocukça ya.
Cidden yemeklerinizi beğenmiyorsa da annesinin yanında bu tarz davranması, size bu tarz davranması ayıp cidden. Beğenmiyorsa ben de yapmazdım yemek.

çok iyi anlıyorum. aynen dediğiniz gibi 'su ve salçanın içinde yüzen parçacıklar' şeklinde bile olsa annelerinin yemeği çok güzel geliyor. çünkü o annenin o erkeğe verdiği görgü o kadar. yani o adamın algısı o annenin yaptığı yemek dahilinde gelişiyor ve ondan ibaret. benim eşim yemeklerimi sağolsun çok seviyor ama ona yemekle ilgili her şeyi aynı bir çocuğa öğretir gibi baştan öğretiyorum resmen. çünkü annesi bu konuda hiçbir kültür vermemiş. doluymuşum ha ben de:86:

eşinize gelince hiç yemek yapmayın bence ona, kendinize göre yapın ne yapıyorsanız. bakın acıkınca nasıl dönüş yapacak bu tavrından. ya da suyun içinde yüzen yemekler yapın, bak annenden aldım tarifini dersiniz (ciddiyim)

bence tam tersi. yaptığın yemeği gerçekten beğenmese yemezdi zaten. bana kalırsa sırf uyuzluğuna yapıyor senin yapman gereken şey takmamak böyle ufak şeyler yüzünden arayı soğutmaya değmez sen içinden güzel yemek yaptığını iyi olduğunu her zaman bil ona da Hee evet aynen öyle ben yapamıorum zaten o yüzden sen ne bulursan onu ye evde de olayı tartışmaya çevirmeden bakalım bir süre sonra yelkenler suya iner

valla ben yemegı ne yapmasını severım nede yemesını onume salata koy omur boyu yerım onu salatayla yasarım bende evlılıgım ılk zamnlarında boyle bısey yasamıstım yememı beyenmemıstı esım yemdı bende sen mısın benım yaptımı yemıyen baya uzun bı sure yemek yapmadım evde ozamn ne guzeldı yemk derdı yok :))
sonralarda kıyamadım kedı gıbı gecerdı masanın kosesıne ekmegın ıcıne doldurdu malzemelrı kemırırdı bende dayanadım o gunden sonra yemek yapmaya basladım kursa falanda gıtım ee bıde cocuk olunca ıstersen yapma valla sımdı yemeklerıme kımse gıkını cıkaramıyo ac bırakırım vallaaa:))

Son düzenleme:
Canım baştan sona okudum söylüceklerimin hepsini arkadaşlar zaten söylemiş...
Ama benim birşey dikkatimi çekti.. 2 gün evdeysek 2 gün annesindeyiz demişsin. Acaba evde olduğunuz günlerde annesine gidebilmek için kurulmuş bir tezgah olmasın bu.. Ana oğul dolap çeviriyor olabilirler..
Bence kayınvalidenin yaptığı ve eşinin bayıla bayıla yediği o yemekleri katı yağ ile kayınvaliden usulü yap yani koy kaynat indir. koy önüne annen yaptı de önce.. bayıla bayıla içsin sonra ŞAKA...Ben yaptım dersin..
O zamanda böğürecekmi bakalım paşamız. Yada misafir çağır yemeğe senin arkadaşlarından yada ailenden birileri olsun sen yap güzel yemeklerini misafirlerine koy eşinin önünede koy böyle kötü görüntülü bir yemek herkes sorar neden o ayrı yiyor diye dersin benim yaptıklarıma alışamadı bir türlü annesi onu öyle alıştırmış öyle besleniyor napiim dersin :))
Herkes o anda senin yemeklerini över o da herkes normal yemek yerken anormal yemekleri beğenmenin ezikliğini yaşar..
Ama evde yemek yapmazsan bir müddet sonra hadi anneme gidiyoruz orda yiyelim senin evde yemek yaptığın yok der yapıyorum beğenmiyorsun dediğinde bile laf bulur sana..
Ama diğer türlü söylüycek sözü kalmaz kendisinin normal olmadığını anlasın..

Benim eşim bir kaç kere bana bunu yaptı bende hiç yemek yapmadım hep dışarda yedik dışardan söyledim. En sonunda cebinde para kalmayınca iflahı kesildi şimdi diyorki yapta yiyelim ama doğru düzgün yap diyede ekliyor..yani yemek yapmamak çok parlak bir çözüm değil.. Başka yerden tuşa getirmek lazım..

Eşin yemeklerine laf söyledikçe kaynanan 4 köşe oluyodur çünkü böylelikle gün aşırı mecburen gidiyosunuz ona. Ama yemekleri sen ısıtıyosun sofrayı kurup kaldırıyosun bulaşığını yıkayıp mutfagını mis pak yapıp bırakıosun, eh hem işi görülüyo hemde oğlu hep yanında değme keyfine..
"Ben diyet yapıyorum, bugun de işte çok yoruldum sen git annene benimkileri begenmiyosun nasılsa yemek fln da yersin, hem de onu görürsün gelirsin" de bi süre. İşini gücünü yapan olmayınca belki kayınvaliden de birden beğenmeye başlar yemeklerini :)) gezmeyi ve işlrini sana yaptırmayı seven bi kadın anladığım kadarıyla çünkü.. iş başa düşünce sıkılır her gün yemek koy kaldır bulaşık mulaşık ohooo :)

Benim eşim de arada yapar öyle ayy yemek kötü olmuş fln diye. Ama kayınvalidemler çok beğenir yemeklerimi hatta "sanki yılların ev kadınısın ya nası yapıyosun böyle maşallah" der ve yıllardır kendi yaptığı yemekleri bile eğer bende begendiyse sorar sen nası yapıyosun bende öyle yapıyım bundan sonra diye.. Eşimi de 1-2 kez uyardım, "nimet bu öyle öğğğ fln denir mi ya? begenmeyebilirsin ama neyini begenmediysen adam gibi söyle bende bi dahakine ona göre yapıyım, yani tuzsuz olmuşsa öğğğk iğrenç tuzsuz deme de, aşkım yemek çok tuzsuz olmuş ya de, bende bii dahakine daha fazla tuz koyim, yada havuçlar sanki diri kalmış de bi dahakine 10 dk daha fazla kaynatıyım. niye günaha giriyosun ki" diye.. arada yinr kaçırıyo bazen ama genelde güzlece yorumunu yapıp eline sağlık deyip kalkıyo artık.. O kadar uğraşıyosun, herkes yere göğe sığdıramazken, asıl yemeği kim için yaptıysan o begenmeyince koyuyo insana yani..

İnsanın zıkkımın kökünü yesin diyesi geliyor canım kusura bakma lütfen, bence bilerek yapıyor ama neden? Annesi dolduruyor olabilirmi? Bazı odun erkeklerde ben ne kadar çirkin dersem o kadar güzelini yapmaşa çalışır düşüncesi vardır :) Ne akıla hizmetse....

Zor olsa gerek insanın bütün heveside kırılır bir şey yapmak istemez... Allah yardımcın olsun...

Kayınpederin sağmı? Eğer kayınvaliden tek yaşıyorsa bir oturmak istiyorlarsa oğlu ve kendisi eşin seni bundan dolayı zorluyor olabilirmi ki?

Son düzenleme:
eşinin yaptığı çok yanlış ve acımasızca..insannın böyle adama yemek yapası gelmez.bencede yemek falan yapma nasıl olsa beğenmeyeceksin bu yüzden yapmıyorum de...eğer benim eşim kayınvalidemin önünde beni küçük düşürecek harhangi bir harekette bulunursa eyvahlar ona...ama bende asla eşimi küçük düşürecek hareketlerde bulunmam..kayınvaliden iyice şımartmış onu annesigilde yaptığı şakalardan yemek beğenmemekten belli..eşini ikaz etmelisin canım..

Ziftin pekini ye derim tabağını alırım önünden ister gofret yesin ister başka bişey

Bi defa beğenmez tamam,iki defa beğenmez tamam da her defasında da kötü olamaz heralde.
Annesinin yemeklerinden sonra hele ki...

Elimi yemeğe sürmem,nasılsa beğenmiyo ne diye uğraşçam ne yerse yesin

Sizin her konunuz benim için ayrı bir gerginlik!
Bana ne oluyorsa artık:26:
Ben okurken bu kadar geriliyorum siz nasıl dayanıyorsunuz arkadaşım bu adama
Bu adamın size ne saygısı ne de sevgisi yok.
Varsa da inanın hiç çaktırmıyor ya da ben buradan göremedim

ki ben dolaba koyunca aaa kızım dolaba konurmu donar eee zaten donuyu katı yağ bu dedim bir kere biz sıvı yağla yemeyiz diyo.
ben asla yemek dışarda bırakmam kalsa da yemem.
ha bugün kendime salata aldım işyerinden, bide zeytinyağlı mantar.
onada çay kahvaltı işine gelirse kendime enginar dolması da yapıcam ohhhh.

ya hep aynı şey beni hep zor durumda bırakıyor.
ben onu asla küçük düşürmem ama o elinden geleni yapıyo ve sabırlıyım diye artık dozunu arttırdı.
gerçekten tahamülüm kalmadı.

aynen ya inan uyuzluğuna yapıyor.
geçen hafta bunun dayısı eşi falan geldi adamlar parmaklarını yediler.
bu ben yemem ben yemem zift ye.

defnecim aynı sorun bende de var. benim eşim bi de mutfaktan anlar, işime de karışır.
annesi böreği dolaba koymazmış, ben börek yapıyorsam soğuduktan sonra dolaba atarım çünkü en az iki üç gün yenir hemen tükenmez ki. yiyeceğimiz zaman atarım fırına iki dk da yeni çıkmış gibi olur ısınır. 3 gün kıymanın peynirin dışarda durması bozulması demek. ama eşim "aa börek dolaba mı konur hiç mi bişey öğrenemedin " diyor bana sinir oluyorum.

ya bilmiyorum. okadar canım sıkkın ki. gerçekten beni çok kırıyor.
bir hafta oldu mesela evde yemek yapmadım hep annesine gittik dışarda yedik falan dün yemek yaptım sorun oldu. insan teşekkür eder. uyardım defalarca akşam artık surat yaptım konuşmadım.
sabah uyandırdım. çıktık evden ne tek kelime o etti ne ben hatta konuşsam bi sus ya radyo dinliyorum diyo.
aradım dün bi kahkalar yükseliyo arkadaşıylaymış dışarı çıkmışlar yemekten sonra benim yanımda ise robot.
hatta annemle ilgili bişey söyledim seninde anaında derdi bitmiyo dedi ki ilk defa bişey dedim aldığımız hediyede sorun çıktı başkasının yanında böyle söyledi ya.

bi kaç kere dedim zatten zıkkım ye dedim.

bu ne şımarıklık ya
erkekler annelerini görünce küçük çocuk sanmaya başlıyorlar kendilerini
aç kalsın da görsün o beğenmediği ööö dediği yemekler ona nasıl lezzetli gelecek.
o kadar emek vermişin özel markete gidip almışsın onun için beğenmese bile öö demez insan bari. allah allah ya. aşçı var sanki ona özel.

annelerinden ömrü boyunca gördükleri yanlışları artık yanlış diye değerlendirmiyorlarki.biz doğrusunu yapınca annem böyle yapmazdı sen yanlış yapıyosun oluyor.

ama gerçekten söyle aynı şeyleri yaşasan naparsın.
ben okadar değersiz olduğumu hissediyorum ki, ki bana bunu değersiz olduğumu başarıyla hissettiren eşe sahibim. sanırım dayanamıyorum ya ben ona okadar değer veriyorum ki bu durumdayım.
dedim ama cumartesi bişey oldu tam bi öküzsün dedim.
hoop dedi ne hoop öylesin bi bak kendine ya ne farkın var dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…