defnecim gerçekten arkası yarın olmuş yani seninki, daha yeni toparlamıştı kocan durumu yine mahvetmiş. hem de basit bir konudan kırmış seni. ama sanırım bu yemek konusunda bir çok erkek aynı odunluğu yapmıştır. bırak yemezse yemesin. sen uğraşmışsın didinmişsin, sırf seni kızdırmak için yapıyor belki de. hem nimet beğenmemezlik olmaz, onu bulamayan bir sürü insanımız var şu memlekette. çocuk olsa anlarım, beğenmedim yemicem der, uğraşırsın edersin ama koskoca adam bu.
bence canım huzurunuzu kaçıracak bir durum yok. kayınvalideni de sallama, gitmişsin o kadar ayağına o da kaşınmasın şimdi daha yeni düzeldi aranız. anneler gününde sen bi oraya git bi buraya git koşturmuşsun, evde oturup size bişeyler hazırlayıp bekleseymiş bi zahmet tin tin gezeceğine.
farkındaysan sadece sizin huzurunuzu kaçırmak için yapıyor bence,
ama sen napıcaksın, umursamayacaksın. seni seven bi kocan var ama azıcık odun işte tatlım, napalım, model böyle
yemekleri annesinde yesin beyefendi o zaman.. allahım sabır ya.. bunlar nasıl insan anlamıyorum :):)
onun özene bezene yemek yapması için bir fırsat verin..
bu yaşadığınız sürenin üzerinden makul bir zaman geçsin ama..
kısasa kısasmış havası esmesin..
ve yaptıklarını sırasıyla beğenmeyin...
sonra nasıl bir his olduğunu sorun?
beğenmediğini daha yapıcı bir dille anlatmasını isteyin..
mutfağa birlikte girmeyi teklif edin..
bu içinizde öfkenin büyümesine neden olmasın.
eğlenceli günler bekliyor bence sizi..
canım kusura bakma sonuçta eşinde.seninki alışmış afedersin inek yalı (derler bizim köyde sadece su ve ottan ibaret) gibi yemekler yemeğe.senin yemekler ona değişik geliyo gaLİBA.ağız tadı işte yapacak bişey yok.yemeğini yap sen otur afiyetle güzel güzel yee.oda seyretsin.
aynen ya ama midesi sorunlu salçalı yemeklerden sonra eve gelince kıvranıyo bide kaynanam katı yağ hastası her yemek katı yağla yapılıyo inanın yiyemiyorum ben.
peki bu durum evlendiğinizden beri böle mi devam ediyor yoksa eşiniz bu şekilde kırcı olmaya yeni mi başladı?
çünkü okuduğumda aklıma direk büyü geldi. bir tanıdığımın başına gelmişti, eşi ilk önce yemeklerini beğenmemeye başlamıştı, daha sonra elinden su bile içmez olmuştu. kadın hocaya fln gitti, soradan öğrendi ki kocasına büyü yapılmış. evlerden ırak, allah kimsenin başına vermesin...
tabi siz yine de eşinize karşı sabırlı davranmışsınız. ben olsam beğenmediysen bak mutfak orda yarın yemeği sen yap da ben beğenmeyeyim derdim
bence boşanma lafları etmeyin ama eşinin yaptığı psikolojik şiddet resmen, konuşarakta pek halledecek gibi değilsiniz, eşin empati yapmayı öğrenmeli
kaynananın tabii hoşuna gider, ne güzel ağzına laf vermiş eşin
sıkıcı birşey ya böyle bir adamla hayat sürmek.. hele de bi çocuk yapsan, tam bağımlı olacaksın.. daha da kötü.. ne bileyim
o zaman senin yapman gereken umursama bi süre, yani şöyle; sen yine üzerine düşeni yap, önceden ne yapıyorsan onu yapmaya devam et, yemek tatlı falan sofranı kur güzelce oturun masaya yaptıklarını afiyetle yee, eğer yine beğenmiyorum yaptıklarını numaraları yaparsa eşin, hay Allah damak tadın değişti senin galiba, ne yapalım bitanem biraz sabret zamanla eskiye döner damak tadın, sende yine keyifle yemeğe devam edersin yemeklerimi tatlılarımı de.. tabi bu tavrı gülümseyerek ve hiç alınmayarak göster... uzun zamanda sürse sofaradan açta kalksa seninle bu konu yüzünden kavga etmediği sürece hiç ilgilenme eşinin yemeklerini beğenmemesiyle...
yani niyet okuyuculuğu yapamam ama anladığım kadarıyla eşin annesi tarafından talimat almış sanki.. yine günahını almıyım da... yoksa bu tavırlarının hiç bi açıklaması yok...
canım sakııın moralini bozma... eşinin ve annesinin demesiyle sen kötü yemek yapan biri olmuyosun... anlıyorum kırılıyosun ama gerçekten kırılma ve eşinin bu çocukça tavırlarına büyük olgunluk göster, senin bu tavırları kale almadığını görünce eminim çözülecektir yakında... =)
allah yardımcın olsun canım.ben olsam asla yemek yapmam ona ve kaynana gittiğinde sende onda yemek yeme yada beğenmediğini söyle bakalım nasıl oluyomuş
nasıl hareketler bunlar ya ufak bır ÇOÇUK aklı var eşınde kaç yaşında eşin çok saçma sapan yaptığı şeyler yemek bulamayanlar var oturda yee insan sevmese bıle o yemeği sevdiği insan yanında olunca bal kesılır madem bu kadar annecı anasının evıne gıtsın o beslesın onu
Katı yağ da her yemeğe katılmaz ki soğuyunca donar kalır yemek.Maşallah mideleri çok sağlam kaynananızgilin.
Bi süre yemek yapmasan bi işe yarar mı. Hatta hiçbirşey yapma bırak kendi doyursun karnını. Belki bu aklını başına getirir.
İnatlaşıyor resmen seninle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?