Ben olsam bi daha asla yemek yapmazdım.Sen yinede beni dinleme ama iyi sabırlıymışsın..
Evet aynı düşüncedeyim.
ama aslında bana ne dokunuyo biliyomusun. ben yemek ayırmam emeğe karşı saygım sonsuz kaynanamın bize bir gün düzgün yemek yaptığını görmedim. ya inanın şehriye çorbası bile yağ salça sudan ibaret onu bi severek yer ahanda anamın çorbası der. patates yemeği yaparım anneme söyle o yapsın der ki aynı su salça patates benim damak tadıma uymuyo ona da uymuyo ama o yemekler ona çok güzel geliyo.
Ne kadar zamandır evlisiniz bilmiyorum.. yani hep mi böyle kırıcı davranırdı? yoksa son zamanlarda mı böyle yapmaya başladı?
Eğer hep böyleydi de önceleri görmezden gelip şimdi gözüne batmaya başladıysa, kocanın bu huyunu geçiştirmişsin, en başından sert bi şekilde tavrını ortaya koymalıydın. yani huyu buysa değişmez. senin kocana karşı tahammül sınırına bağlı...
eğer sonradan böyle olduysa otur güzel güzel konuşmayı dene, bir sorun mu var bana anlatmadığın son zamanlarda beni yaralamaya başladın bu tavırlarınla falan gibi işte... ama kavga etmeden..
belki sana anlatamadığı işle alakalı vb.. konularda bir problemi vardır, iç dünyasını bu şekilde dışarı vuruyordur canım...
üzülme önce eşinle konuşarak durum tespiti yap
Evet aynı düşüncedeyim.
ama aslında bana ne dokunuyo biliyomusun. ben yemek ayırmam emeğe karşı saygım sonsuz kaynanamın bize bir gün düzgün yemek yaptığını görmedim. ya inanın şehriye çorbası bile yağ salça sudan ibaret onu bi severek yer ahanda anamın çorbası der. patates yemeği yaparım anneme söyle o yapsın der ki aynı su salça patates benim damak tadıma uymuyo ona da uymuyo ama o yemekler ona çok güzel geliyo.
Evet aynı düşüncedeyim.
seni kendince cezalandırıyo bence, ama neden, öfkesi neden sen bilirsin
ayrıca seni annesinin yanında böyle küçük düşürmesi çok kötü bişey ya, siz yanlızken neysede dört duvar, kavga eder barışırsınız ama mutkala başkalarının yanında bunu yapmamasını rica et
olmadı sende ona abuk subuk bişeyler yapıp şaka yaptım de, empati öğrensin biraz
valla bu kadınların derdine bak ya, anadan çek, kaynanadan çek, kocadan çek, düşünme kimseyi kendinden başka, ağzınla kuş tutsan memnun edemezsin,
yemiyo mu, otur ballandıra ballandıra kendin ye
Beni neden cezalandırıyor biliyorum aslında.
kuyruk acısı var kıyafet mevzusundan sonra ben uzatmadım iyi oldum ama o hala odun.
hemde nasıl ya annesinin de hoşuna gidiyo ya bu durum farkındayım.
zaten ben hala yemek yiyorum bana diyo ki ne oldu bitirmeye mi çalışıyosun bende aldım döktüm çöpe nimet yazık günah ya. saçma el şakalarına başladı yapmaz dı yüzüme falan vuruyo yapma diyorum yapıyo. hırsını almaya çalışıyo sanırım.
hatta bana öfff ne evlendik bilmem ne falan diyo. asla konuşmama tahammul edemiyo bir şeyi bana on kere söyletiyo. dedim boşanıcaz mutlu olacaksın aaa evet boşanalım dedi şakamı gerçekmi anlamadım.
biz evlendik. eşim sadece et, köfte, makarna pilav yiyor. hangi sebzeyi sorsam "sevmiyorum yemiyorum" diyor. (ki ben de çok yemek seçerim ama bir insan patlıcan bile yemez mi). bunun sebebi ne zaman çıktı biliyormusun ortaya? kayınvalideye gittiğimiz ilk yemekte. Allah günah yazmasın onu da bulamayanlar var tabi ama sulu yemek diye önümüze konulan şey yağ, su ve domates parçalarından ibaretti. o zaman anladım neden sebze yemeği sevmediğini. dışarıda restoranlarda yediği şey evde bambaşka olunca adamcağız evde yememe kararı almış demek.
bizim de bir sarma hikayemiz vardır ki hala aklıma geldikçe titrerim::
bir bayram öncesi. 2 gelin 1 kayınvalide mutfaktayız. eşim de sigara içiyor mutfakta. bunlar sarma yapacaklar. ben de elimi yıkadım tam masaya geçtim. "ayy ayy sen saramazsın. yok" diye bir cırladı. yerimden sıçramışım. "neden anne" dedim? "yok dedi. ***(eşim) diyor ki*** (ben) hiç sarma yapamıyor hep açılıyor anacığım senin sarmalara hasret kaldım". döndüm eşime. "böyle mi dedin" sen dedim. "evde hizmetçi cate mi yapıyor yemekleri"dedim. eşimde tık yok. sadece saçımı okşadı. ben almıştım mesajı. haaa sonuç olarak. ne dolmayı sardım, ne de eşimle ben ağzımıza sürdük.
anlaşılabilir varlıklar değil bunlar. en azından ben anlayamadım...
losan 3. yılımıza girdik yok başlarda böyle değildi hatta beğenir di yemeklerimi.
şimdi tatlı dahi yapsam misafir bile olsa bir çatal almıyor. önceleri hafif göbek yaptı çaktırmadan diyet yapıyo bu diye düşündüm üstelemedim.
sonra baktım hala hazır kek çikolata olsun yiyor. ha kek yapmıştım ben 2 gün sonra annesi yaptı ben kalıpta yaparım o tepside yapmış. benim kekimden bir dilim yemedi annesinin kekini yemeye doymuyo bide gözümün içine bakıyodu. ama yok ben yine anlamadım üstelemedim.
şimdi baktı ben alınmadım bunlardan kırıcı olmaya başladı direk söylüyo.
ama gerçekten kırılıyorum. ki eski konularımda var daha yeni barıştık biz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?