- 9 Mart 2011
- 11.855
- 9.400
- 448
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Daha erken kalkanlar zaten vardır kimseyle bir yarış haline girmemiştim aslında bunu yazarak. 8 de kalkıp 09.00-18.00 çalışıyorum bence insani ve yeterli bir saat. Ama konu açarken belirtmek istediğim bu da değildi, alarm sesine uyanıp bir anda uyku halinden uyanıklığa geçince içimi sebepsiz bir depresyon kaplıyor ölüm düşüncelerine giriyorum yaşamak anlamsız geliyor. 10-15 dk kadar böyle sonra geçiyor. Biliyorum sabah kalkıp işe gitmeyi kimse sevmez ama benim bu kadar yoğun bir duygu yaşamam normal mi başka yaşayan var mı diye sormak istemiştim.06:20 kalkiyorum 7 olmadan yola çıkıyorum. Şükür etsin konu sahibi 8 de uyanmak muhteşem
Spor icin de iyi bir saat
Kimse 10 da uyanmiyo yani bir kahvalti yapilabilir yürüyüş olabilir, kahve keyfi vs. Yatakta cok vakit gecirmemk lazim
Uykuyu almak da onemli
Sabah yataktan kalkmayi kim ister ki?
Haftasonu uykusu icin yasiyorum valla ben
Bu durum de beni çok etkiledi muhtemelen eskiden saatler alındığı dönem böyle bir şey yaşamıyordum galibaSaatleri düzeltseler psikolojimiz de düzelecek aslında.
Çokk teşekkür ederim gerçekten anladınız beni. Psikolojimiz darmaduman oluyor gerçekten kış çok etkiliyor beni de. Bir rutin haline binmesi daha da durumu zorlaştırıyor. Cam açmak belki daha iyi gelir sağ olunMerhaba. Benzerleri bende de oluyor cünkü erken uyanma erken yatma insanı degilim hele kıs insanı gic degilim havalar soguksa karanlıksa imkansızlasıyor. Erken kalktıgımda bu duygular mideye agrı mide bulantısı ben de yasiyorum. Bazen lanet olsun diyip aglamak istiyorum kıs olması cok cok büyük etken kıstan nefret ediyorum. Bence bi kan tahlili yaptırın sabahları eviniz mutlaka cok sıcak olsun ki uyanmak kolay olsun uyanır uyanmaz camı acın iceri hava girsin oksijen kafanızı da acar. Sizi anlıyorum bu kesinlikle simarik degil okul hayatım boyunca sabahları karanlıkta uyanmak kabuslarıma girdi benim öyle nefret ettim. Hala da zorlanıyorum.
Meditasyon çok iyi bir fikir iyi hissettirirse ufaktan yogaya da başlayabilirim hem spor olur hem ruhsal anlamda iyi gelir olumlamalar. Pazartesi itibariyle başlayabilirim kesinlikle çok teşekkürlersabah 6 da kalkıp önce meditasyon sonra yoga yapıyorum ikisi toplam yarım saat sürüyor zaten iyi geliyor bana öneririm. bi deneyin isterseniz. siz 6 de kalkmazsınız da 7-7,5 kalkarsınız
Gerçekten hava o kadar etkiliyor ki insanın ruh halini motivasyonunu. Kapkaranlık bir hava, iş güç derken yaşam enerjimiz kalmıyor. Saatler alınsa daha iyi olacak aslında. Uzun yol gidenlere de Allah sabır versinben uyanamıyorum bile resmen okulda uyuyorum
kasvetli hava beni öldürüyor gözlerimi açamıyorum
sis pus karanlık ruhuma çöküyor
yazın böyle olmuyor mesela
şu saat işine bir çare bulmalılar
bir de 3 saat yol gidenler var
ben okula 10 dk ev tuttum
o kadar yol gitsem eve dönemeden can veririm sanırım
Ben de anlamadım neden buna bu kadar takılıp kalındığına inanın. Dertleşmek amacıyla ve güneşin tam doğmadığı bir saat olduğu belirtmek niyetiyle 8 de kalktığımı yazmıştım. Ne aylaklığım kaldı, ne koca bulmam, ne halime şükretmediğim, ne de bunları düşünecek kadar “çok” boş vaktimin olduğu. Konu nasıl buraya geldi çözemedim 09.00-18.00 mesai saatlerim neredeyse istifa edip 7de başlayan akşam 8de biten bir iş bulunmam istenecek.Arkadaşlar mesele kalkılan saat mi?
O zaman 5te uyananlar da var, kimse sesini çıkarmasın.
Yıllarca 6dan önce kalktım zordu, 6.30da kalktığımda da zordu, 7de de, 8de de.
Sabah kalkıp iş için hazırlanmak zor, size zor gelmiyorsa atın birkaç öneri, kimsenin haline bakıp da şükretmeye gerek yok bunun için.
D vitaminim eksik çıkmıştı bir ara takviye almıştım bu aralar yine alsam daha iyi olacak sanırım. Evet dediğiniz bozukluğu ben de duymuştum iskandinav ülkelerinde oluyormuş sanırım aslında okuyunca gerçekten beni anlatıyor. Günışığı lambasına da bakmaya başladım alacağım galiba bir denemek lazım yürüyüş meditasyon da düşünmeye başladım çok teşekkürlerwinter Blue diye bir terim var. gunesin gec doğup erken battigi ulkelerde cok yaygin. kış hüznü/ mevsimsel duygudurum bozuklugu turkcesi, güneşi gormeden kalkip güne baslayan insanlar icin kullaniliyor.
bir arastirin isterseniz size uyuyor mu tanimlari.
chatgptye sordum oneri olarak sunlari dedi
"Bu belirtiler genellikle kışın artar ve günler uzayıp güneş ışığı miktarı arttığında azalır. Ancak, bu durumun yoğunluğu kişiden kişiye değişebilir.
Tedavi Yöntemleri:
Güneş ışığından faydalanmak (örneğin, sabah yürüyüşleri).
D vitamini takviyesi almak.
Hafif terapisi (ışık kutuları).
Psikolojik destek veya terapi."
belki yukarıda arkadasin paylastigi gibi bir gunisigi lambasi alip gune oyle baslamak iyi gelebilir
O kadar beni anlattınız ki mesela kimi insana da geceleri bir hüzün depresyon çökermiş ben tam tersine geceleri enerjik hissediyorum bazen gece ertesi güne yemek hazırlıkları yapıyorum öğrenciyken de gece ders çalışmayı daha çok severdim aynı sizin gibi. Sabah uykudan kalkınca berbat hissediyorum çok rüya görürüm onlardan uyanınca sersem oluyorum resmen. Pop müzik açıp makyaj yapmak falan belki daha iyi gelir kahve içmek de iyi gelebilir bir deneyeyim sağ olunnKendimi bildim bileli böyleyim ben.
Erken uyanmaktan nefret ediyorum. İmkanım olsa gece çalışırım.
Geceleri daha yüksek oluyor enerjim.
Lisedeyken serviste gizli gizli ağlardım sabahları. Dayanılmaz bi iç sıkıntısı olurdu.
Sonra iş hayatına başladım, 5'te uyanıyordum bi dönem, o zamanki hissettiğim bunalımlı ruh hallerim hala aklımda. Sizin gibi 2-3 saat sonra geçiyordu ama.
Şimdi sadece bi gün 7'de kalkıyorum, aşırı mutsuz uyanıyorum ve ilk dersler yüzüm gülmüyor.
3. dersten sonra günaydın çocuklar diyip sırıtmaya başlıyorum.
Sizin çalışma saatleriniz de çok uzunmuş. Normal bence böyle hissetmeniz.
O saatte kalkıp denize gidiyor olsanız böyle hissetmezsiniz, ama işte şartlar malum..
Geceleri meditasyon müzikleri dinleyerek uyuduğumda çok daha güzel uyanıyorum ben.
Sabah hazırlanırken de hafif hareketli bi şeyler dinliyorum.
Bi de kahve sigara keyfi yapabileceğim bi süre de veriyorum sabahları kendime, biraz iyi geliyor.
Sonbahar ilkbaharda ruh halim çok daha iyi oluyor yazın sıcaklar bir tık etkiliyor uykumu alamadığımdan ama asla kışın yanından bile geçemezler mesela kış akşamlarını evde çay sahlep içip kar izlemeyi falan çok severim ama sabah bambaşka bir evre resmen hayattan soğuyorum kışın kış uykusuna yatsak gerçekten hiç fena olmazkış olmasından kaynaklıdır bu
yazın ve bahar aylarında da böyle misiniz?
30larımdan sonra asla kış insanı olmadığımı anlamış biriyim mesela ben
kışın genel anlamda enerjisiz oluyorum
ben de çalışıyorum keşke koca kış çalışmasak ama paramız yatsa meselaa
Sizin de işiniz zordur ama onu sormamıştım aslındaMesaim 7:30 da başlıyor
ay aynenSonbahar ilkbaharda ruh halim çok daha iyi oluyor yazın sıcaklar bir tık etkiliyor uykumu alamadığımdan ama asla kışın yanından bile geçemezler mesela kış akşamlarını evde çay sahlep içip kar izlemeyi falan çok severim ama sabah bambaşka bir evre resmen hayattan soğuyorum kışın kış uykusuna yatsak gerçekten hiç fena olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?