Saat alarmı

Bilmiyorum ben de söylemeye çekiniyorum çünkü keyfi bir şeh değil. Ama yakında ben de sinirden delircem

Hahaha Aynısını ben de yasiyorum Anneme soyluyorum inanmıyor. Alt kat komsudan telefon alarmi mi gelir dior. Valla geliyor. Bezdim bunlardan. Yasli kari koca cift. Baya yaslilar ve sadece iki kisiler ama nasil bu kadar ses yapabiliyorlar allahim. Onlar mutfakta (acik mutfak oturma odasiyla) oturuyorsa ben salonda, onlar salonda oturuyorsa ben mutfakta oturuyorum. Normal sohbet konusma sesleri bile rahatsiz edecek duzeyde. Sabah ezaninda alarmlari caliyor ve asla kapatmiyorlar. Bazen uyaniyorlar , pat pat kapilari carparak evde dolasmaya basliyorlar ama alarm calmaya devam ediyor Cinnet gecirecem ya.

üst kat komşunun sabah çalan tlf alarm sesi aşırı yüksek ve dakikalarca çalıyor. sonra tekrar çalıyor. Alt katta çalıyomuş gibi nerdeyse ve bazen uyanıyorum. Tam odamın üstünde çünkü çalan tlf. Sizce söylesem sesini kısın diye abes olur mu?
Sesi kısınca duyabilse kısardı. İnsanlar işe gidiyor ve alarm kuruyor. Buna da karışmak fazla geldi bana. Sorun alarm sesinde değil kağıt gibi evde

Ben sabahları 6-7 alarm kuruyorum hepsini de erteliyorum çünkü uyanamıyorum. Yastığın altına koymam koyarsam uyanmadan uyku sersemi şekilde direkt kapatır uyanamam. Komidinin üstünde duruyor. Komşum alarmınız çalıyor kısar mısınız derse evi de üstünüze yapalım isterseniz der gönderirim direkt.

üst kat komşunun sabah çalan tlf alarm sesi aşırı yüksek ve dakikalarca çalıyor. sonra tekrar çalıyor. Alt katta çalıyomuş gibi nerdeyse ve bazen uyanıyorum. Tam odamın üstünde çünkü çalan tlf. Sizce söylesem sesini kısın diye abes olur mu?
bence soylemeyin ve biraz bu dunyada yasamaya tahammülünüz olsun. Ikı yan komsumun bebekleri var, alt yatak odamda yatalak hasta var gece 3-4'te bagırıyor cagırıyor. Bir kere sikayet etmedim, ama bebekli yan komsum ses geliyor diye zırt pırt kapıma geliyor ses geliyor diye. Apartmanda yasanıyorsa herkesın sesı herkese gider. Odanızı değiştirebilirsiniz, yalıtım yaptırabilirsiniz ,kiracıysanız tasınabılırsiniz.. Yani şahsen önce kendi sessizliğinizi sağladığınızdan emin olun. Sonra insanları uyarın

Hahaha Aynısını ben de yasiyorum Anneme soyluyorum inanmıyor. Alt kat komsudan telefon alarmi mi gelir dior. Valla geliyor. Bezdim bunlardan. Yasli kari koca cift. Baya yaslilar ve sadece iki kisiler ama nasil bu kadar ses yapabiliyorlar allahim. Onlar mutfakta (acik mutfak oturma odasiyla) oturuyorsa ben salonda, onlar salonda oturuyorsa ben mutfakta oturuyorum. Normal sohbet konusma sesleri bile rahatsiz edecek duzeyde. Sabah ezaninda alarmlari caliyor ve asla kapatmiyorlar. Bazen uyaniyorlar , pat pat kapilari carparak evde dolasmaya basliyorlar ama alarm calmaya devam ediyor Cinnet gecirecem ya.
benimde yatalak hasta var gece cıglık sabah küfürle uyandırıyor. Senelerdir düzgün uyku uyumadım sabahları gece ,yan ıkı tarafta kucuk bebek var. Hiç cinnet gecirecem demedim ta ki konusma sesi geliyor bebek uyanıyor diye kapıma gelen komsuya kadar. Yani çare çözüm üretebilirsiniz. Yalıtım yaptırabilirsiniz yatak odanızı değiştirebilirsiniz.. Üstelik siz galiba hep kulaklarınız en küçük sesi bile duyucak zannediyorsunuz, siz da yaşlı olucaksınız.. Bu kadar tahammülsüz olmayın.

benimde yatalak hasta var gece cıglık sabah küfürle uyandırıyor. Senelerdir düzgün uyku uyumadım sabahları gece ,yan ıkı tarafta kucuk bebek var. Hiç cinnet gecirecem demedim ta ki konusma sesi geliyor bebek uyanıyor diye kapıma gelen komsuya kadar. Yani çare çözüm üretebilirsiniz. Yalıtım yaptırabilirsiniz yatak odanızı değiştirebilirsiniz.. Üstelik siz galiba hep kulaklarınız en küçük sesi bile duyucak zannediyorsunuz, siz da yaşlı olucaksınız.. Bu kadar tahammülsüz olmayın.
Kimseye gidip bi sikayet bile ettigim yok. Cozumu olmadigini biliyorum. Gelip buraya rahatsizligimi dile getirdigim bi mesajin da kimseye zarari yok yani. Ona da mi elestiri be kardeşim. Yalitim falan yaptiramam kiraciyim. Yatak odami da degistiremem diger oda küçük, hem faydasi da olmaz butun evde ses yapiyorlar

Kimseye gidip bi sikayet bile ettigim yok. Cozumu olmadigini biliyorum. Gelip buraya rahatsizligimi dile getirdigim bi mesajin da kimseye zarari yok yani. Ona da mi elestiri be kardeşim. Yalitim falan yaptiramam kiraciyim. Yatak odami da degistiremem diger oda küçük, hem faydasi da olmaz butun evde ses yapiyorlar
işte etmeyin diyor zaten:) bir de gercekten aklınızdan alt kattakı yaslı ınsanlara kuruldukca kendını kurdukca daha ses geliyor hanı duymamazlıga gelip belki yaslılıgına verirseniz o kadar tutulmazsınız.

Çoğumuzun başında var aslında bu tip dertler, bizim de karşı binanın dubleks katındakiler yazın çok sıcak olduğu için terasta uyuyorlar ve sabah ezanı için kurdukları alarmdan tüm sokak uyanıyordu düşünün,neyseki havalar serinledi de rahatladık 😂 Bir de insan şartlanıyor alarm çalacak diye ve normalde duymayacaksan bile duyuyorsun. Bence siz uygun bir şekilde durumu anlatın,belki farkında değillerdir bu derece rahatsız olduğunuzun ve bir şekilde çözerler. Artık yeni yapıların çoğunda ses yalıtımı yok ve içinde birlikte yaşamaya mecbursak dikkat edeceğiz,kimsenin kimseyi bilerek rahatsız etmeye hakkı yok,bina ses geçiriyor bahanesini kullanarak kafaya göre davranmak hiç etik değil.

Eski tip gonklu veya guguklu duvar saati filan olsa, evet keyfi bir şekilde komşuları rahatsız etmesi doğru değil, kibarca uyarın, çözüm bulmuyorsa site veya bina yönetimine şikayet edin filan derim. Ama ; uykusu ağır olan, belki ilaç kullanan, belki uykuyla ya da uyanmakla ilgili bir sağlık sorunu olan, herhangi bir nedenle zor uyanan bir insanın kendi evinde kurduğu alarma müdahale etmeyi doğru bulmuyorum.

Ya yatak odanızın yerini değiştirmek ya da sesi algılamanızı önleyecek bir kulaklık kullanmanız çözüm olabilir belki

Birisi bu sebeple kapıma gelse hahahaha diye gülmeye başlar, gülerken de kapıyı kapatırım.
Süpürge sesi değil, televizyon sesi değil, müzik sesi değil alarm bu, daha neler.

Odanızı değiştirmek zorunda değilsiniz, zaten belki eviniz müsait değildir, kulak tıkaçları işe yarıyormuş, öyle bir çözüme gidebilirsiniz. Kendim alarmımı duymam diyorsanız titreşime alırsınız telefonunuzu, yastığın altına koyduğunuzda sanırım titreşimini hissedersiniz.

alarmi kisin demek yerine alarmin sesi cok geliyor telefonu kurup yere mi birakiyorsunuz de . cunku bazilari yatagin yanina hemen yere koyuyor .
acikcada soyle ama sesi kissa zaten uyanamaz benim annemde oyle saati kuruyor dibinde defalarca caliyor en sonunda ben kalkip kapatiyorum .bazi insanlar uyanamiyor.

Belli ki sabah erken kalkıp işe giden insanlar. Ben olsam ben de gece 3e alarm kurardım, bi kaç gün de onun uykusu bölünsün bakalım. Soran olursa sahura kalktım sanane dersiniz.

Neden olsun? Alt komşum sabah namazı için alarmı kuruyordu ama uykusu çok ağır olduğu için uyanamiyor sürekli alarm çalmaya devam ediyordu. Biz maaile her sabah titreşim sesiyle uyanıyorduk. Gidip söyledim, onların altında oturan komşu da söylemiş bir daha olmadı. Gecenin sessizliğinde daha çok duyuluyor

Bazı insanlar dehşet ağır uykulu. Üniversitede yurttaki oda arkadaşım beni nerdeyse sinir hastası edecekti. Kızın yatağının yanında kulağının dibindeki telefon alarmı son ses ve titreşimle belki 10 dk çalıyordu. Bırak uyanmayı kıpırdamıyodu bile. Yurttaki tüm kat uyanıyodu.
Geçen senelerde oturduğum bir evde de üst kat komşum heralde vardiyalı çalışıyordu gecenin bir saatinde o alarmı çalmaya başlıyordu. Hem titreşim hem aşırı ses. Ama belki yarım saat çalıyordu nasıl duymazsınız ya aklım almıyor.

Eşim de di dit di dit diye öten alarm almıştı kullanmayı yasakladım onun sesiyle uyanırsam tüm gün kafamda o ses çalıyor.

Ona bir akıllı saat aldım sessiz ve sadece titreşimli. Onunla uyanıyor. Kendime de gün ışığı lambası aldım. Sorunsuzca ve sessizce uyanıyoruz artık

Komşum bana böyle bir taleple gelse hiç hoş karşılamam. Kulak tıpacı almanızı öneriyorum.
Ve eğer imkan varsa bu kadar ses geçiren evde de oturmam.
Katılıyorum. Uykusu çok hafif olan birisi olarak doğru tıkacı çok aradım. Ve sonunda buldum. Yıllardır kullanıyorum. İsteyen olursa özelden markasını söylerim 😊

Etraftaki değiştiremeyeceğimiz şeylere müdahele etmek bizi yorar. O yüzden kişisel önlem alın. Tıkacı kesinlikle tavsiye ediyorum. Dünya varmış resmen.

Katılıyorum. Uykusu çok hafif olan birisi olarak doğru tıkacı çok aradım. Ve sonunda buldum. Yıllardır kullanıyorum. İsteyen olursa özelden markasını söylerim 😊

Etraftaki değiştiremeyeceğimiz şeylere müdahele etmek bizi yorar. O yüzden kişisel önlem alın. Tıkacı kesinlikle tavsiye ediyorum. Dünya varmış resmen.
özelden bana yazabilir misiniz.
tıkacın da şöyle kötü bir tarafı var dünya yansa duymayabilirsin bu da korkutuyor

Back
X