Saat 4.15 ve eşim eve yeni geliyor.

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
Merhaba,
Eşim arkadaşları ile dışarı çıkmıştı. Çıkarken de eğer arkadaşının bahçe evine giderlerse 3 4 gibi gelebileceğini benim için sorun olup olmayacağını sordu. Ben de tamam demiştim. En son saat 1 gibi konuştuk arabada oturuyoruz dedi, bahçeye gitmemişler yani (ben yakında gelir diye düşündüm). Sonra ben uyudum. Şimdi saat 4u geçiyor ve eve yeni geldi. Yarım saat önce bebeğimi emzirmek için uyandım. Gelmediğini görünce mesaj attım cevap vermedi. Aklımdan kötü kötü bir sürü ihtimal geçti önce başına bir şey gediyse diye.

Sonra da eşime sinirlendim. Normalde evde asla bu saatlere kadar uyanık kalamaz. Oğlumun bu aralar uyku düzeni şaştı. Gece 1de uyuduğu oluyor. Ona bakmak uyutmak için asla durmaz mesela 1e kadar. İşe gidiyorum ben yoruluyorum der. Haklı da aslında evet ama konu ben ve oğlum dışında bir şey olduğunda durabiliyor. Ya da yarım saat duşa girecek olurum çıktığımda oğlum ağlıyor eşim de oğluma kızıyor ya da söyleniyor olur. Yüzde 80 böyle.

Lafa gelince hiç öyle demez ama.( Ben evde çocuk bakmaktan epey bunalmış durumdayım. 7 24 oğlumla birlikteyiz, ise henüz dönmedim geri.) Hadi ben çocuğa bakayım sen bugünü kendine ayır ne istiyorsan yap der. Dışarıdan biri olarak konuşmalarını duysanız ne iyi baba dersiniz.

Bugün arkadaşlarımla çıkacağım dediğinde ilk başta gitmesini istememiştim. Bana dedi ki zaten geçen hafta da çıkmadım niye karışıyorsun arkadaşlarımla çıkmama. Sen de çık ben sana bir şey diyor muyum? Biz küçük bı ilçede yaşıyoruz kendisinin neredeyse bütün arkadaşları burada. Benim zaten çok az arkadaşım var onlar da 1 saat mesafedeler. Benim tek başıma bir şey yapamayacağımı biliyor yani. Çocuğa kim bakacaksa...

Çocuk olmadan önce böyle değildi ya da böyleydi ben fark edemedim.

Bu konuyu niye açtım bilmiyorum. Çok doluyum. Bunun gibi bir sürü şey var. Kafamda sürekli ayrılık var ama cesaretim yok, seviyorum da. Bir yandan ortada çok büyük bir şey de yok gibi ama var aslında. Bu evlilikte kendimi çok yalnız ve değersiz hissediyorum.

Karışık yazmış olabilirim kusur bakmayın.

İçinede yaşama, sakince eşinle konuş bu durumu. Ergen kafasında hiç büyümemiş gibi geldi bana. Evli ve çocuklu bir adamın gece gece dışarıda ne işi var? Allah korusun size ya da çocuğa acil bir şey olsa ulaşamıyorsunuzda. Bana hiç doğru söylüyor gibi de gelmedi. Arkadaşlarıyla haftasonu ya da hangi tatil günleri varsa o günün gündüzü görüşsünler. Her zaman rahatsız olduğunuz konularda bi çizginiz olduğunu bilmeli insanlar, tavrınızı koyun.

Ya bu arabada oturmalar bahçeye gitmeler falan öğrencilik zamanında kalmadı mı? Ben mesela sırf bu nedenden soğurum. Arkadaşlarıyla yemeğe veya bir aktiviteye gitsin tamam da barzo keko gibi arabalarda takılmak neyin nesi?

Ne okumak istiyorsunuz? Herkesin kocası böyle, alttan alın kısıtlamayın, madem doğurdunuz oturun bakın, yuva kolay kurulmuyor vs vs mi?
Bebeği tek başınıza veya sadece siz istediğiniz için mi yaptınız? Niye her şeyiyle 24 saat siz ilgileniyorsunuz? İşe gidiyormuş yoruluyormuş ve siz de haklı buluyorsunuz. Siz yorulmuyor musunuz? İş yerinde yemek çay molaları var, siz bebeğe mola veriyorum bekle diyebiliyor musunuz?

Evlenince kişisel eğlencemizden gezip tozmamızdan vazgeçmemiz gereken zamanlar da oluyor. Yine gitsin buluşsun arkadaşlarıyla kimse demiyor evden dışarı adım atmasın diye. Benim bebeğim var, eşim çok yoruluyor uykusuz kalıyor ben erken kaçıyorum demek bu kadar zor olmamalı.

Ben bazen nasıl sızdığımı hatırlamazdım, uykudan sıçrayıp çocuğu yanımda göremeyip aklım çıkardı. Bir bakardım eşim kanepede iki büklüm uyumuş çocuğu da uyutup ana kucağına koymuş. Emzirme dışında adam elinden geleni yapardı. Bazen bezi bantlamayı unuturdu bebek her yeri batırırdı, bazen eldiven bulamayınca çorap giydirirdi ama beni asla uyandırmazdı. Bir yere yemeğe davete vs gittiği zaman ben "gelmene gerek yok biz iyiyiz" desem de adamın içi rahat etmezdi gelirdi eve.

Sen de çık ben sana bir şey diyormuyum muş. O güvenceyi siz verdiğiniz için böyle at koşturuyor. Arkanızdan da "ya sen de çık diyorum da nereye çıkıyor evde bebek var" deyip kih kih gülüyordur.

Dışarıdan nasıl göründüğünü anlayın diye yazdım bunları. Kimseye koşun boşanın demiyorum. Ama bir hayırdır? demeniz gerekiyor bu adama. İleride eşinize olan tüm sevginiz azalacak çocuğunuza yönelecek. Çocuk için katlanılan bir evlilik sürdürmektense bugünden kartların açılması taraftarıyım.

Kilit cumle su yazdiklarinizda. Kafanizda surekli ayrilik olduguna gore daha pek cok sey var belki de. Arkadaslari ile cikmak yerine hadi hep beraber bir seyler yapalim, sen evde surekli cocuk bakiyorsun bunalmissindir sana da iyi gelir diyebilirdi. Belki linclenecegim ama bu saatlerde gelinen evlilik benim normalim degil.

2 de deyip 4te de gelebilirdi normalde uyanık kaldıği saatler değil ama arkadaşlarıyla muhabbet sarmış da olabilirdi. O kısımlara takılmadım. Erkekler daha zor adapte oluyolar babalığa. Ne kadar destek istediğimizi anlamaları uzun sürebiliyor. Bu kısımlarda ben problem görmedim. Ama başka şeyler var ki kendinizi yalnız hissediyorsunuz.

Hayır evli barklı adamın ne işi var saat 3 4 kadar dışarıda takılmak. Ne diye evlenmiş o zaman beyfendi. Benim eşimde dışarı çıktı geçen dedim ki saat 10 buçukta evde olmanı istiyorum tamam dedi 10 da geldi. Çünkü öyle olması gerek bu bir lütuf değil. Karşınıza alın konuşun benim asla taviz vermeyeceğim bir konu. Arkadaşları da muhtemelen evli değildir.

Sevdiginizi bildigi icin, ayrilamadiginizi bildigi icin boyle keko takiliyor

Arkadaşları ile görüşmesi gayet normal fakat gece gelmemek nedir? Artık sorumluluğu olan biri. Gündüzler akşamlar dururken gece sizsiz çıkmak saçmalık. Bekar biri değil artık. Ki bebeğiniz varmış. Oturun konuşun sakin bir şekilde derim. Tartışmalı yaklaşırsanız istediğiniz sonucu alamazsınız. Bebek ile tek başınıza zorlandiginizi da söyleyin. Birlikte bakmanız gerektiğini söyleyin. Bu bebek sadece sizin bebeğiniz değil sonuçta.
Kendinizi hemen soğutup ayrılma düşünmeyin. Konuşun hal ve tavırlarına bakın.

Eşiniz muhtemelen alkol alıyor. Çünkü o saate kadar normal adamın dışarıda işi olmaz. Yazdıklarınız bana kendimi hatırlattı. Yıllar öncesine götürdü beni. Bu filmin sonunu biliyorum ben. Size tavsiyem 2. Çocuğu asla yapmayın.

Herşey böyle başlar ve devamında artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz...

Erkekler böyle, asla bir daha müsade etmeyin. Çocuk için siz hayatınızdan taviz veriyorsanız o da verecek. Çocuk babanızın evinden gelmedi sonuçta.

Eşim ayda yılda bir arkadaşlarıyla görüştüğünde 12 gibi gelir, 12yi az geçince orda yat bence diye mesaja atıyorum ben ne bileyim gece buluşmaları hoşuma gitmiyor evli çocuklu adamların, bu tabi kişisel bir durum. Onun dışında tabiki arkadaşlari ile buluşacak bunda anormal bir durum yok. Ama çocuğu eşinize yahut ailenize bırakıp biraz kendiniz zaman geçirin derim, boğulmuşsunuz gibi.

3-4 gibi dönebilirim dediğinde baştan tamam demişsiniz ama eşinize açıklayın. Arkadaşlarınla bahçede oturup vakit geçirme ihtimaline göre evet dedim diye, arabada takılmak nedir ayrıca? Ergen gibi.
Erkeklerin ben çalışıyorum çok yoruluyorum argümanına da ayrı hastayım, biz hiç yorulmuyoruz ya bebek bakmakta ne var Allah aşkına?
İş yerinde yemek saatleri var, molalar var, iş arkadaşları var, iyi kötü bir sosyallik var, üstelik ekonomik özgürlükte var. Asla evde bebek bakmakla aynı şey değil, durup dururken iş yerinden gece 5 kere arasınlar bakalım gidiliyor mu? Bebek yeri geliyor gece 5 kereden fazla uyanıyor.
Evli barklı, çoluk çocuk sahibi adamın gecenin üçünde beşinde arkadaşlarıyla araba içlerinde işi olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…