Saat 4.15 ve eşim eve yeni geliyor.

Merhaba,
Eşim arkadaşları ile dışarı çıkmıştı. Çıkarken de eğer arkadaşının bahçe evine giderlerse 3 4 gibi gelebileceğini benim için sorun olup olmayacağını sordu. Ben de tamam demiştim. En son saat 1 gibi konuştuk arabada oturuyoruz dedi, bahçeye gitmemişler yani (ben yakında gelir diye düşündüm). Sonra ben uyudum. Şimdi saat 4u geçiyor ve eve yeni geldi. Yarım saat önce bebeğimi emzirmek için uyandım. Gelmediğini görünce mesaj attım cevap vermedi. Aklımdan kötü kötü bir sürü ihtimal geçti önce başına bir şey gediyse diye.

Sonra da eşime sinirlendim. Normalde evde asla bu saatlere kadar uyanık kalamaz. Oğlumun bu aralar uyku düzeni şaştı. Gece 1de uyuduğu oluyor. Ona bakmak uyutmak için asla durmaz mesela 1e kadar. İşe gidiyorum ben yoruluyorum der. Haklı da aslında evet ama konu ben ve oğlum dışında bir şey olduğunda durabiliyor. Ya da yarım saat duşa girecek olurum çıktığımda oğlum ağlıyor eşim de oğluma kızıyor ya da söyleniyor olur. Yüzde 80 böyle.

Lafa gelince hiç öyle demez ama.( Ben evde çocuk bakmaktan epey bunalmış durumdayım. 7 24 oğlumla birlikteyiz, ise henüz dönmedim geri.) Hadi ben çocuğa bakayım sen bugünü kendine ayır ne istiyorsan yap der. Dışarıdan biri olarak konuşmalarını duysanız ne iyi baba dersiniz.

Bugün arkadaşlarımla çıkacağım dediğinde ilk başta gitmesini istememiştim. Bana dedi ki zaten geçen hafta da çıkmadım niye karışıyorsun arkadaşlarımla çıkmama. Sen de çık ben sana bir şey diyor muyum? Biz küçük bı ilçede yaşıyoruz kendisinin neredeyse bütün arkadaşları burada. Benim zaten çok az arkadaşım var onlar da 1 saat mesafedeler. Benim tek başıma bir şey yapamayacağımı biliyor yani. Çocuğa kim bakacaksa...

Çocuk olmadan önce böyle değildi ya da böyleydi ben fark edemedim.

Bu konuyu niye açtım bilmiyorum. Çok doluyum. Bunun gibi bir sürü şey var. Kafamda sürekli ayrılık var ama cesaretim yok, seviyorum da. Bir yandan ortada çok büyük bir şey de yok gibi ama var aslında. Bu evlilikte kendimi çok yalnız ve değersiz hissediyorum.

Karışık yazmış olabilirim kusur bakmayın.
Yaşlarınız kaç, ne kadarlık evlisiniz?

Eşim arada bı çıkar ama saat 12 yi hiç görmez.basta kabul etmişsiniz gelme saatini sorduğunda demeliydiniz o saatte ne işin var dışarda.

Eşinizin gece çıkabilmesi için siz çocuğa bakarak ona alan yaratıyorsunuz. Aynısını eşiniz sizin için yapmıyorsa evet o evlilik devam etmez. Sıkıntı adamın saat kaçta geldiği değil,4.15 yerine 2de gelse ne değişecekti,adam size aynı olanağı tanıyor mu? Hayır. Önemli olan bu nokta.

Bizde herkes dönüşümlü çocukla ilgilenir ve diğeri canının istediği saate kadar dışarıda takılır. Haftada 2 gece de hep beraber ailecek takılırız. Sizinki gibi evlilik olmaz.

Başta tamam demişsiniz tepki göstermeniz saçma olmuş. Evli çocuklu bir adamın gece dışarıya çıkması bana başta saçma gelirdi ve tepkimi koyardım bu soruyu soramazdı bile. (Birde siz 4'e kadar çıkabilirmisiniz acaba dışarıya birde bu ikiyüzlülük var tabi) Ayrıca arabada oturup içmekte çok kekoca. Bu adama güvenmezdim kavga çıkarmadan sessizden bir takip edin bence.

Ben normalde eslerin birbirinden haberli ve mesajla da olsa kolayca ulasilabilecek durumda olmak kaydiyla arkadaslariyla sosyallesmesini neredeyse zorunli goren biriyim. Yani mesela iki uc haftada bir arkadaslariyla takilsa sohbet sardi deyip gec gelse normal karsilarim ama sabaha karsi gelecek kadar degil. Bence bu konuda ilk sordugunda sorun olur demeniz daha musanip duser evde kara kara bir sey mi oldu diye dusuneceginize. Ikincisi bebekli hayatta kadinlarin yuzde sekseni bu halde. Erkeklerin cogu baba olmanin ne oldugunu bilmiyor anlamiyor ve is isyen gectikten sonra ogreniyor. Benimki de mesela gecen hafta anasiyla memkelete gitti gunu birlik ve butun gun iki dk bile olsa goruntulu aramadi cocugunu. Sonra evde cocuk babasiyla degil benle oynamak isteyince bu cocuk beni sevmiyor tribine girip cocuktan iyice uzaklasip bir de beni suclar. Bu erkeklerden beklentiyi iyice dusurmek lazim psikolojik olarak saglam olmak icin. Bir de azar azar artirip mutlaka sorumluluk vermelisiniz, kendi baslarina asla ogrenemezler cunku. Diyorum ac internetten az okuma yap bag nasil kurulur ama yok. Size tavsiye veremedim su noktaya kadar ben de icimi dokmus oldum. Ben csreyi kendimi cogu zaman tek ebeveyn kalsam da bunlari yapacaktimla teselli ediyorum ama firsatini buldukca da mutlaka babaya sorumluluk yukluyorum, onun almasi gereken inisiyatifleri bile isteye ustume almiyorum. Birakin oflasin puflasin cocuga abartili tepki vermedikce, psikolojisini etkilemedikce ofluyor pufluyor diye siz ustlenmeyin. Gece verin uyutsun, istedigi kadsr tavir yapsin. Uyutmayi ogrendikce tavri zaten geciyor. Banyosunu yaptirsin mesela siz o sirada bir kahve icin. Buyuduyse mutlaka parka gonderttirin babayla. Ana olurken cocuk buyuturken bir de baba buyutuyoruz aslinda.

Merhaba,
Eşim arkadaşları ile dışarı çıkmıştı. Çıkarken de eğer arkadaşının bahçe evine giderlerse 3 4 gibi gelebileceğini benim için sorun olup olmayacağını sordu. Ben de tamam demiştim. En son saat 1 gibi konuştuk arabada oturuyoruz dedi, bahçeye gitmemişler yani (ben yakında gelir diye düşündüm). Sonra ben uyudum. Şimdi saat 4u geçiyor ve eve yeni geldi. Yarım saat önce bebeğimi emzirmek için uyandım. Gelmediğini görünce mesaj attım cevap vermedi. Aklımdan kötü kötü bir sürü ihtimal geçti önce başına bir şey gediyse diye.

Sonra da eşime sinirlendim. Normalde evde asla bu saatlere kadar uyanık kalamaz. Oğlumun bu aralar uyku düzeni şaştı. Gece 1de uyuduğu oluyor. Ona bakmak uyutmak için asla durmaz mesela 1e kadar. İşe gidiyorum ben yoruluyorum der. Haklı da aslında evet ama konu ben ve oğlum dışında bir şey olduğunda durabiliyor. Ya da yarım saat duşa girecek olurum çıktığımda oğlum ağlıyor eşim de oğluma kızıyor ya da söyleniyor olur. Yüzde 80 böyle.

Lafa gelince hiç öyle demez ama.( Ben evde çocuk bakmaktan epey bunalmış durumdayım. 7 24 oğlumla birlikteyiz, ise henüz dönmedim geri.) Hadi ben çocuğa bakayım sen bugünü kendine ayır ne istiyorsan yap der. Dışarıdan biri olarak konuşmalarını duysanız ne iyi baba dersiniz.

Bugün arkadaşlarımla çıkacağım dediğinde ilk başta gitmesini istememiştim. Bana dedi ki zaten geçen hafta da çıkmadım niye karışıyorsun arkadaşlarımla çıkmama. Sen de çık ben sana bir şey diyor muyum? Biz küçük bı ilçede yaşıyoruz kendisinin neredeyse bütün arkadaşları burada. Benim zaten çok az arkadaşım var onlar da 1 saat mesafedeler. Benim tek başıma bir şey yapamayacağımı biliyor yani. Çocuğa kim bakacaksa...

Bu konuyu niye açtım bilmiyorum. Çok doluyum. Bunun gibi bir sürü şey var. Kafamda sürekli ayrılık var ama cesaretim yok, seviyorum da. Bir yandan ortada çok büyük bir şey de yok gibi ama var aslında. Bu evlilikte kendimi çok yalnız ve değersiz hissediyorum.

Kişiliğinize göre değişir ben izin veririm mesala 4 5 gelsin erkek arkadaşlarıyla oturusn skinti değil.Ben de mesala çıkarım ya kadın olmuyor 4 5 ama 12 1 kadar otururum arkadaslarimla disarda o çocuklara bakar 2 kızımız var kendimize ait hayatlarımız da var biz böyle mutluyuz çocuğunuz kucukse tabi birakamzsiniz ama büyüyünce siz de yaparsınız çok skilmamasi taraftariyim ya arkadaslarimla bende anlamıyorum zaman nasıl geciyor

Sorun burda bir geceliğine 4’de gelmesi değil sizi çocuk büyütürken yalnız bırakmış.
Erkekler çocuğa anne kadar kolay adapte olamıyor. Ama arada sevgi, saygı varsa bir şekilde görev dağılımı yapılıyor. Bende 2 sene üst üste çocuk doğurdum. Sadece çocuk bakıyorum. Anne, kv, görümce vs kimsenin desteği yok. Herşeyi eşimden bekliyorum haliyle. Zaman zaman geriliyoruz ama sorunlarımızın üstesinden geliyoruz son kertede.

Herkese yorumları için teşekkürler. Tek tek alıntılayamadığım için buradan topluca yazıyorum.
Eşim zaten alkol aldığını gizleyen birisi değil, ben hamile kalmadan önce birikte de bir yerlere gider içerdik zaten. Dün gece de bir kaç bira içmiş.
Güvensizlik oluşturacak bir durum da yok. Yani aldatma vs gibi hiç bir şüphem yok kendisiyle alakalı.
Benim sorunum çoğu kişinin dediği gibi onun arkadaşları ile çıkıp benim çıkamıyor oluşum sanırım. Ondan yeterli desteği gördüğümü hissetmiyorum. Bu durumu daha açıkça konuşacağım onunla.

Merhaba,

Biz bu senaryoları hikayeleri coook gördük.
O 4:15 e kadar erkek arkadasları ile olduguna kralı gelse beni inandıramaz…
Kızla bulusurlar yanına büzüktasını alır karısı görüntülü aradıgında göstermek icin.
Yada arkadasının arabasını alır araba hgs si gözükmesin diye vs vs
Siz çocuğun sorumlulugunu esinize vermedikce, adamın ekmeğine yağ sürdükce o kaçınılmaz durumu hazırlıuorsunuz!
Ve dediğim gibi; o bahceue gidicez yok Arabadayız vs bunlar bos hikayeler.
Bi erkek karısı yeni doğum yapmısken cocugu ike zaman gecirmek değil, dışarıda ki vakit cazip geliyor ise 3 kez daha düsünmeli, siz ne kadar yasadınız evlendiniz bilmiyorum ama biz cok sey yasadık gördük.

Böyle sorumsuz adamlar hiç evlenmemeli ve hiç baba olmamalı.Siz de ekmeğine yağ sürüyorsunuz bu arada, ne demek sabaha karşı eve gelmek? Adam gayet profesyonel bir şekilde bekar hayatına devam ediyor.

Dönüş saatini baştan söylemiş ve de o civarda gelmiş. İster arabada otururlar ister helanın ortasında:) kusura bakmayın tercih meselesi
Lakin sizin meseleniz bu degil çok daha derin. Nefes almak, ortam yapmak sizin de ihtiyacınız bunu siz demeden görmeli. Bencil bir insan var ortada.
Yerinizde olsam "Bundan sonra evdeki babalık ve kocalık performansına göre arkadaşlık performansı gosterebileceksin haberin olsun. " ile başlayan bir cinnet konuşması yapardım. Ilk izin gününde kucağını bebeği bırakır çantayı koluma takar kendimi sokağa atardım. Git bankta boş boş otur. Insan bazen sadece mal gibi boş boş durmak ister analıkta o bile lüks. Ama anlamıyorlar!

bacım yapacağın şey çok basit
arkadaşın olmasa da bebeği babaya 1 saat bırakıp çıkacaksın dışarı.
hava alıcam diyeceksin
her seferinde bahane uydur yok kuaföre gdicem de
ama mutlaka bebeği bırakıp dışarı çık senin de dışarı çıkbileceğini anlasın.
o şimdi sen çıkamazsın diye kafa raht, 1 saat bbekle kalsın azıcık delirsin ,aklı başına gelsin sen de keyfine bak

tavsiye vermeye gelmedim, çünkü malesef üzülerek bu yapıdaki erkeklerin değişeceğini düşünmüyorum ben. allah yardımcınız olsun, işe döndüğünüzde bir nebze rahatlayacaksınız

X