Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sa beyazl

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

nihal75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
377
0
96
Kırıkkale
selam benim sorunum saçlarımdaki beyazlar.Aynaya bakmak istemiyorum gün geçtikçe çoğalan beyazlar beni sinir ediyor.bu sorunuma çare olacak formüller arıyorum YARDIM EDERMİ SİNİZ?:1hug:

selam benim sorunum saçlarımdaki beyazlar.Aynaya bakmak istemiyorum gün geçtikçe çoğalan beyazlar beni sinir ediyor.bu sorunuma çare olacak formüller arıyorum YARDIM EDERMİ SİNİZ?:1hug:

Arkadaşım ben daha önce açmıştım böle bi konu pek bişey çıkmadı bi iktane fomül var bakalım deneyemedim deneiypte faydasını görürüsem yazarım çoğu kişinin dediği şu beyazlayanlara çare yokmuş. Aslında var çaresi ama boya firmaları bunu engelliyomuş die duydum.

1 - 40 gün üst üste hiç ara vermeden aç karna bir diş sarımsak yut.
2 - Yeterli miktarda sarımsak ve soğanı rendeleyip veya rondoda çekip saçına sür (buna dayanabilir misin bilmiyorum:))
3 - Çörek otu yağı ve zeytinyağını ılıt ve 2 günde 1 saç diplerine sür (bunu alışkanlık haline getir en az haftada 1)

İnşallah beyazlamasını enelleyebilirsin :Saruboceq:.

İlk söylediğim kür saçtaki beyazları döküp siyah saç çıkarıyormuş diye birçok yerden duydum ve okudum a.s

B-12 vitamini alan, kansızlık hastalarında da kırlaşan saçın zamanla eski rengine dönüştüğüne rastlanmıştır. (Yani vücudunuzda b12 vitamini eksikliği varsa saçlarınız beyazlar, eğer takviyewsini yaparsanız saçlarınız eski rengine kavuşabilir yerimseniben )

Yine biyotin eksikliğide saç ağarmasına sebep olur:

Biotin eksikliği: Biotin eksikliğinde anemi , egzama , mukozada yaralar , saç , kaş , kirpik dökülmesi , tırnaklarda zayıflık, halsizlik, iştahsızlık, adale incelmesi ve ağrıları, kuru, pullu ve hassas bir cilt, kansızlık ve kalp sorunları, saçlarda beyazlama ve dökülme, kan kolesterol seviyesinde artma ve gözlerde kızarma görülür.

Biotin hangi yiyeceklerde bulunur:
Maya
Yumurta sarısı
Soya fasulyesi
Karaciğer
Balık
Süt

Ayrıca beyazlaşan saçlarda bakır miktarının da azaldığı saptanmıştır. Erken saç ağarması kemiklerdeki mineral yoğunluğunun azalmasıyla bağlantılıdır.

Kızlar birde ceviz kürleri var, ben denemedim, çünkü saç rengini koyulaştırabilir diye düşünüyorum :1closedeyes:, eğer koyu renk saçlarınız varsa veya zaten saçınızı koyulaştırmak istiyorsanız saç ağarmasını önlemede iki kür daha var hihoyyyt:

1-taze cevizin dış kabuklarını az suyla haşlayın, içine ısıtılmış yarım kahve fincanı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı kuru maya katın 2 saat saçınızda bekletin. Faydalı olur.

2-Ceviz kabuklarını iyice dövüp püre haline getirin. Diğer taraftan bir tutam ceviz yaprağını yarım litre suda kaynatın, 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonra süzüp içine ezdiğiniz ceviz kabuklarından bir çorba kaşığı katın. Karışımı şaçlarınıza sürüp bir saat bekletin. Bunu haftada bir gün uygularsanız saç renginiz değişir, koyulaşır. :teytey:

Burda ilk mesajımda yazdığım kürün yumurtalısı var, bunuda deneyebilirsiniz, yumurtanın içindeki biyotin ve proteinde saç ağarmasını engeller:

1 adet soğan ve 5 diş sarımsağı blendarda ezin. 1 yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyerek krem kıvamına getirin, saçınıza sürün. 1 saat bekletin. Haftada 1 gün uygulayın. yerimseniben

Folik asit takviyeside işe yarayabilir, demir ilaçlarının folik asitli olanları var, tabi ki vitaminleri vücudumuzda eksiklik varsa kullanmamız lazım, fazla vitamin takviyeside böbrekleri yorabilir buyrunnnnnnnnn, arkadaşlar eğer yukarıda yazdığım kürlerle ilgili sormak istediğiniz birşeyler varsa yanıtlayabilirim sengözlerimebaksanab

Arkadaşlar tahmin ettiğiniz üzere, saç beyazlamasının en önemli nedenleri
STRES ve ÜZÜNTÜ. Üzüldüğümüz zamanlar vücudumuzdaki ve saçlarımızdaki nem azalır, cildimiz kurur ve kırışır, saçlarımızda beyazlar. Bunlardan olabildiğince uzak durmalıyız hayata hep pozitif bakmalıyız :smiley-cool:. En önemliside bol bol SU içmeliyiz :içelim:

Saç ağarmasının bir çok nedeni var, en bilinenleri genetik olan ve yaşlanmaya bağlı olan.
Napalım eninde sonunda saçlarımız ağaracak mirmirmirmir ama bence kürlerle bu süreyi biraz öteleyebiriz a.s

ellerine sağlık arkadaşım,bu konuyla ilgili birçok bilgi vermişsin çok saol inşallah bilgilerin işe yarar cnm :dance:

Bu kürüde gökyüzümün konusunda buldum ama ben henüz denemedim:

arkadaşlar gülü kurutup o yaprakları yakıyorsunuz ve külü balla,z.yağıyla karıştırıp saçlarınıza sürüyosunuz ...ve bunu hafda da 3 gün 1 saat bekletiyorsunuz hepsi bu kadar

Ben bazı bitki yağları ile kür yaparak uzakdoğuda akları azalttıklarını saçları gençleştirdiklerini gördüm

jamojam hoş geldin canım, ellerine sağlık yazın için saol arkadaşım ama nasıl kürler biraz daha bilgi verirmisin?

Son düzenleme:
Saç ağarmasının bir çok nedeni var, en bilinenleri genetik olan ve yaşlanmaya bağlı olan.
Napalım eninde sonunda saçlarımız ağaracak mirmirmirmir ama bence kürlerle bu süreyi biraz öteleyebiriz a.s

haklısın canım ama bu kadar erken olunca insanın morali bozuluo senağlama benim istediğim daha pratik bilgiler böle şeylerle uğraşamam vaktim yok opuyorumnanaktan

haklısın canım ama bu kadar erken olunca insanın morali bozuluo senağlama benim istediğim daha pratik bilgiler böle şeylerle uğraşamam vaktim yok opuyorumnanaktan

40 gün üst üste hiç ara vermeden aç karna bir diş sarımsak yut.
O kadar vaktini almaz yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…