Rusya Paylasim Alani

merhaba arkadaslar ben 2 yildir moskova`dayim bazi arkadaslarin yazdiklarini okudum yeni olduklari icin sanirim yaniltici bilgi vermisler...bende cok eski sayilmam ama esim 8 yildir burda unuversiteyi burada okudu ve suan burada calisiyor...onun ve burdaki arkadaslar sayesinde kisa zamanda alisdim dil bilmiyorum ama esimin ruscasi cok iyi tek basima alis verise cikabiliyorum...dogum ve saglik islerine gelince...hamileligimide dogumumuda burda gecirdim...turk jinekolog var ona gidiyordum,dogum oncesi bir hastaneye kayit yaptirmak gerekiyor ben evime yakin oldugu icin rus bir jinekolog ve ozel bir hastane tercih ettim...ozel oldugu icin doguma esimde girdi dil sorunum olmadi ama sorunlu bir dogum nedeniyle kizim tam 1.5 ay hastanede kaldi sonra dr kontrolunde tr ye gittik suan 8 aylik engelli bir kizim var tr deki dr`larimizin soyledigi sey hatali dogum...burda tip kesinlikle cok GERI bunu yalnizca ben degil burada yasayan butun arkadaslarim soyluyor en son 4gun once bir arkadasim dis agrisiyla dr`a gitti ve cekilmemesi gereken disini cekmisler 3 gundur atesle yatiyor...burayi sevmiyorum ama alisdim kizimin basina gelenlere kader gozuyle bakiyorum...turk cocuk dr`umuzda var kizimin kontrolleri icinde onu tercih ediyorum...herkeze selamlar.

merhaba ebce seni tanıdıgıma sevindim.bende yaklaşık 2 yıldır burdayım .3 cocugum var .19 13 ve 10 yaşlarında.şimdi bir kaza sonucu 4. bekliyorum.yazdıkların beni ürküttü.seninle tanışmak mümkün mü acaba nerede oturuyorsunuz?ben şolkovskayadayım

merhaba ayselcim allah hayirlisiyla evladini kucagina almani nasip etsin...metro prafsayuznaya`da oturuyoruz istersen gorusebiliriz...telefon numarani veya msn adresini ozel msj olarak atarsan ararim...bu arada bilmeyen arkadaslar var ise bulgur, siyah zeytin hatta yeni ogrendim turk markasi beyaz peynirde dahil olmak uzere hemen hemen herseyi bulmak mumkun burda...

Ben turkiye`den krem santi,pudink,kakao,hazir corba disinda pek bir sey getirmiyorum biliyorsunuzdur burdakilerin icinde yenmesi caiz olmayan katki maddeleri var!...

merhaba Ebce öncelikle senin ve dünyanın heryerindeki müslümanların bayramı mübarek olsun.Allah nice hayırlı bayramlar yaşatsın cümlemize.Ebce sana hemen özel mesajla msn adresimi verecegim. görüşelim lütfena.s.

mahraba bende rusum suanda turkiyede yaşiyorum evliyim 2tane kızım var benim gibi rus gelinleri varmı burda

Ebce selam sana özel mesajla msn adresimi göndermek istedim.Ama hata uyarısı alıyorum.neden oldugunu anlayamadım.iştersen sen gönder ben sana ulaşayım.

merhaba arkadaslar gecen seneye kadar st petersburg yasatim 2 sene ordan romanya simdi tekrar rusya ufa sehrine gitme ihtimalimiz var ve orasi nasil bir yer orayi bilen ve yasayan arkadaslar varsa bilgi verirseniz sevinirim:1hug:

mahraba bende rusum suanda turkiyede yaşiyorum evliyim 2tane kızım var benim gibi rus gelinleri varmı burda

merhaba. türkiye'de yaşamak senin için kolay değildir herhalde. çünkü kültürlerimiz, hayata bakışımız çok değişik. ben ukrayna'ya birkaç kez gittim. seninle arkadaşlık edebiliriz istersen. benim de bir kızım var. istanbul'un neresinde yaşıyorsun? özel msj'dan msn'ini verir misin. görüşmek üzere.

merhaba evet burda yaşamak hiç kolay değil sen türkçeyi nerde öğrendin özel mesaj yazamıyorum ayarlarım açık değil ama kkdaki arkadaşiımdan sana yazıcam ordan alırsın beni msne eklersin görüşmek üzere :1rolleyes:

Merhaba!a.s.
Ben yeni üye oldum.Ben de Moskovada yaşıyorum.Ben rusum.Eşim türk.Daha birkaç sene burda yaşamak planlıyoruz.
İki çocuğum var-Emir ve Dilara.
Size rusça öğrenmek için yardım edebilirim isterseniz.

hoşgeldin aramıza Moskovalı.bende Moskovada yaşayan bir turk bayanım.rusca ogrenme konusunda nasıl yardımcı olabilirsin?nerede yaşıyorsun?tanıtırsan kendini biraz sevinirim

Benim adım Galya.Ben Paveletskayada oturuyorum(Moskovanın merkezi sayılır).Önce bir türk firmasında sekreterlik yaptım ama artık çalışmıyorum kızıma bakıyorum.
Aranızda rusça kursa gidenler var ama aynı zamanda gitmeyen de var.Sadece evde oturmak ve dışarı çıkınce konuşmalardan hiç bir şey anlamamak çok zor.Ben de sizin gibiydim Türkiyeye ilk gittiğimde onun için dil bilmemek ne kadar kötü iyice öğrendim.Ben Türkçe konuşmak çok korkuyordum pratik yoktu.Ama ordakı arkadaşlarım çok yardım ettiler bana kelime kelime anlattılar gramer cümle oluşturma kuralları.. Bir yabancı dille konuşmak için mutlaka genel gramer bilmek gerekiyor yoksa bir cümle oluşturmak zor olur.
Ben düşündüm....rusça ilgili bir sorunuz varsa....
Buraya gelince sizinle arkadaş olmak istedim...
Belki türkçem çok iyi değil ve benim düşünceleri düzgün yazayamadım....

tekrar merhaba galya gerçekten benim yaşadıklarımı sende yaşamışsın.rusca ögrenmeyi gerçekten çok istiyorum.ama şu anda hamile oldugum için düzenli bir kursa gidemem.bebek doguncada zaten cok zor kursa gitmek.uzun bir süre kendime cok zaman ayıramam herhalde.bu durumda nasıl rusca konusup anlıycam bilemiyorum.ben şalkovskayada oturuyorum.istersen seninle tanışırız

Seninle tanışmak isterim.a.s.
Hamile misin?Ne güzel!Kaç aylık? Doğum burda mı Türkiyede mi yapacaksın?
Ben de bırkaç ay önce dogum yaptım.Önceki sayfalarda doğum için birkaç mesaj okudum...Bence sorunlu doğum her yerde olabilir.Bende sağılık sorunları var ve ondan eşim beni Türkiyeye göndermek istemedi bu sefer devlet hastanede doğum yaptım ve herşey çok iyi geçti.Allaha şükür kızım sağılıklı.
Şelkovskayayı biliyorum oraya sık sık gidiyorum-bir kızarkadaşım oraya taşındı.Orası güzel yazın yeşellik olur...Bizim semtte sadece arabalar...

selam galya evet hamileyim.6 ay oldu.dogumu burda yapacagım.bazı endişelerim var tabiki ama başka şansım yok.en buyuk sorunum dil bilmemek galiba.bunu cok kafama takıyorum.ayrıca dogum sonrası bebegin muayenelerinde doktorlarla nasıl anlaşıcam diye düşünüyorum.bişeyi merak ediyorum doguma giderken hastaneye neler goturmem gerekiyor ?lutfen bana yazar mısın?:1rolleyes:

Merhaba!
Özel hastanede doğum yapacaksın değil mi? O zaman doğuma giderken yanına hastane ile olan sözleşme ,pasaportun tercümesi, 'obmennaya karta'-onda bütün tahlilerin ultrasonların sonuçları hamileliğin nasıl geçiyor yazilir -onu senin hamilelik kontrolu için gittiğin yerde verilir ,yıkanabilir bir terlik ve cep tel.Eğer doğumdan bir kaç gün önce yatarsan o zaman istediğin şeyier alabilirsin yanina.Hangi hastanede doğum yapacaksın düşündün mu?
Bebeğin muayene için türk çocuk doktora gidebilirsin.Bu büyük sorun değil.
Dil sorunu...Sen ingilizce bilir misin?Ben arkadaşlarıma soracam belki türkçe bilen doktor var...

merhaba galya.benim şu anda gittigim hastane cemenovskaya da .evet ozel bir hastane.ama doktor başka bir hastanenin başhekimiymiş.dogum için o hastaneyle anlaşmam gerekiyormuş.henuz bu anlaşmayı yapmadık.kontrollere düzenli gidiyorum.1 hafta sonra yine kontrol var zaten.peki normal bir dogum sonrası hastanede kaç gün kalmam gerekiyor?bebek kıyafetleri ve kendime ozel şeyleri giderken almalıyım hastane için degil mi?çok korkuyorum nasıl olacak diye bayagı endişeliyim.

normal bir dogum sonrası hastanede kaç gün kalmam gerekiyor?bebek kıyafetleri ve kendime ozel şeyleri giderken almalıyım hastane için degil mi?

Merhaba Aysel.
Normal bir doğumdan sonra 3-4 gün en çok 5 gün kalırlar.Tam doğuma giderken bebek kıyafetleri ve kendine ozel şeyleri almal gerek yok onları sana doğumdan sonra eşin getirir.
Sen dördüncü mü bekliyorsun? Ne kadar şanslısın! Ben de hep büyük ailem olsun istedim ama olmıyor...Kızım için doktorlarla bu kadar çok savaştım ki izin zorla aldım.Artık hamile kalmak yasak bana....Biz de dört kardeşiz.En büyük ben en küçük 14 yaşında. iki kızarkadaşimin de dört çocuk var.Ben kalabalık aile severim.

üzülmene fazla gerek yok galya.Allah sanada 2 çocuk vermiş ne güzel.Ya onlarda olmasaydı ne yapardın?bana gelince ben 4.çocuma istemeden sürpriz bir şekilde hamile kaldım.benim dinimde bebek aldırmak büyük günah oldugu için bişey yapamadım.yoksa Rusyada bir bebek asla istemezdim.kısmet ve hayırlısı deyip bekliyoruz işte.siz Ruslarda 4 kardeş olması beni çok şaşırttı.ne guzel bizde 3 kardeşiz ve onları çok özledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…